Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 13 June 2008 - 11:57 AM
Доколкото зная най-общо хормоните регулират половото съзряване, разгонването, растежа и други важни функции на вътрешните системи на целия организъм.
Victoria мисля, че вие все още сте малки за хормонални проблеми :blink:
Хормоните се развихрят през пубертета при хората, може би нещо подобно е и при кучетата...ще трябва да се поровя по въпроса. ;)
Публикувано: 13 June 2008 - 05:52 PM
хормонално полово съзряване се счита 6 месечна възраст ,
като периода на разгонване не трябва да е по-малък от 5-6 месеца ,
ако е по-чес е препоръчително да го заведеш на ВЕТ , кучето
и да му даваш нещо за хормоналното ниво на организма , докато
се стабилизира!
Публикувано: 14 June 2008 - 08:25 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 14 June 2008 - 08:31 PM
Публикувано: 15 June 2008 - 07:27 AM
Как да го отуча да скача по хора, маси и други мебели? Днес се засили и свали 2 саксии от перваза. :rolleyes: Не че и аз не съм на неговото мнение, че има прекалено много растения в стаите, но все пак не сме само ние двамата вкъщи ;)
Публикувано: 15 June 2008 - 08:50 AM
Цитат
Изразходвай му енергията преди това ...
Сядаш в единия край на коридор/стая ( ако трябва 2,3 стаи подред, да стане възможно най-дълго разстояние) и му хвърляш топка, той ти я носи. И след 10-15 минути е изморен, може малко седни-легни и после ще спи час-два ;D
Ако чак толкова нямаш време му дай кожен кокал да си ръфа...
Тоест почти винаги да има какво да прави за да не му остава време да се скучае и съответно да скача по саксиите ...
Пък ако си го прави - му казваш "не" и т.н., за да разбере, че не трябва ... и някога ще се научи .. до тогава може да поразчисти още малко. :P
За хората - ако са у вас ( все още не излизате, нали ?) първо инструктираш тях да не му се радват, да не си го вземат при тях ( на дивана примерно). А на него казваш "не", "седни" и му оставяш играчки да си се занимава ... и евентуално трябва някога да се научи.
П.П.: Съветите ми са малко простоватички ... може и грешни ... :sviruka:
Публикувано: 15 June 2008 - 06:24 PM
Публикувано: 15 June 2008 - 08:10 PM
Публикувано: 16 June 2008 - 12:55 PM
Цитат
Боже каква глупост :huh: , нормалното е от
6тия до 12тия дори 13тия , понякога :blink:
Публикувано: 16 June 2008 - 01:25 PM
Цитат
Как да го отуча да скача по хора, маси и други мебели? Днес се засили и свали 2 саксии от перваза. :rolleyes: Не че и аз не съм на неговото мнение, че има прекалено много растения в стаите, но все пак не сме само ние двамата вкъщи ;)
Това ми беше най-трудно за отучване.. по масата и другите мебели беше по-лесно, отколкото по хора - като се качи караш се, строго размахваш пръст, по тона ще разбере, че е направил нещо лошо. Когато го хванеш да се качва, казваш строго "не" и го побутваш да не "продължи делото". Всичко изисква, разбира се, търпение и постоянство ;) .
За жалост по хора не успях да я отуча, освен по мен или някой по-строг човек, който твърдо и покаже, че това не се прави.. по другите, особено тези, които и се зарадват направо им скача до главата. :huh:
Публикувано: 16 June 2008 - 02:14 PM
Прешъс я сменя от началото на Май, днес пак напълних една торба с косми (колкото за възглавница, буквално). Направо ме изумява, ден подир ден .. просто няма край, вече два месеца, направо остана без козина, а нова няма.. :(
Дали ще порасне нова или така ще остане с малко козина до зимата?
Публикувано: 16 June 2008 - 03:02 PM
Цитат
Цитат
Боже каква глупост :huh: , нормалното е от
6тия до 12тия дори 13тия , понякога :blink:
Нормалното е от 6тия до 9тия да не кажа и 8мия но както съм писал и по горе за всички кучета е индивидуално демек и през 10-11-12-13тия месец да се разгони пак няма нищо лошо.Когато тогава
Публикувано: 16 June 2008 - 03:18 PM
Цитат
ще е с по-къса козинка :blink: [лично мнение]
Попринцип не е късокосместа, а съвсем нормална като хъски, гледано в апартамент :rolleyes: .
Публикувано: 16 June 2008 - 03:25 PM
Anuk миналата година беше така
вчера и гледах снимки направо ... мъка
опашкат и беше станала с 5 косъма, една пършива
и тази зима хората дето ни бяха виждали лятото
като ни срещнат питаха - Ама това Анук ли е ?
такава козина си беше отгледала
Иначе общо взето до зимата си остана само с 5 косъма
преди 3седмици-4
много и падаше козината всеки ден по "възглавница",
но сега не чак толко мисля пак да и взема Мегадерм
миналото лято я мичих с него, но козината и стана страхотно мека.
тя по принцип си е с мека козина.
Дано се спре сменянето на козината при вас. :(
ЦелуФФФани на Прешестото
:wub: :wub: :wub:
Публикувано: 16 June 2008 - 03:35 PM
А ти от къде купи Мегадерм..? Аз никъде не мога да намеря.. :(
Мерси за целувките, предай и на Анук :wub: .