Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 17 June 2008 - 10:22 AM
как на кучето ще му е добре на двора на свобода.
Да ама иди им обясни, че то си е свикнало да си е вътре с хората които обича:
- Абе ти го пусни навън да тича пък тогава ми говори.
Когато ходим при родителите ми - къща с двор.
Пускам Анук да тича по двора, но като и писне да тича да гони котки и да търчи по мухите
идва на вратата да си се прибере вътре, ляга си да спи, Върти си се около нас.
Сутрин я пускам на двора върши си нещата за отрицателно време и с бясна скорос се прибира отново да си доспи
тя е най-поспаливото куче на света.
като излезем на двора да пием кафе тя излиза с нас
като влезем вътре тя влиза с нас без да я кареме да се прибира.
Ако я оставя цял ден на двора почва да вие и иска да си се прибере.
Оставяла съм я по цял ден на двора и като я прибера вечерта
такова конско ми дръпва.
:P
Публикувано: 17 June 2008 - 10:27 AM
Определено не смятам да я оставя постоянно затворена на двора ...
Става въпрос по-точно за времето, когато няма никой вкъщи.(лятото едва ли ще остава такова, аз ще съм си с нея :wub: :yahoo:) Тоест разходките и времето, прекарано вкъщи с нас си остава .. затова и харесвам тази къща - някак си циментирано и чисто е, тоест след това може веднага да си влезе вкъщи, без да трябва да я къпя и т.н.
Не твърдя, че това е най-добрия вариант за едно куче, а просто питам как би и се отразило. Тоест също мисля, че кучето е част от семейството и мястото му е при нас.
Публикувано: 17 June 2008 - 10:29 AM
Цитат
Цитат
Ооо ще и продължава и в нас ще бъде лудница ;D ,то едно ни е като за три пак сега и с още едно палаво... :rolleyes: ;D ;D ;D
Естествено че ще пускам снимки ;) :blink:
Не се притеснявай, насладата ще е голяма :wub: Отначало ще ти вземат акъла...и то по няколко пъти на ден ;D, ама после ще видиш колко е приятно да имаш две другарчета наведнъж :yahoo:
Аз водя преговори вкъщи за още едно....,ама ще видим и обмисляме доста време ;D Агитацията ще е огромна. :P ;D

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 17 June 2008 - 10:29 AM
А аз още няколко въпроса. Понеже след около 20 дни почваме да излизаме се чудя по колко горе-долу ще е добре да бъдат разходките му. Знам, че не трябва да го натоварвам много докато е още малък...15-20 минути на разходка?
И какъв повод ще е по-добре да използвам? Дали механичен или къс...или да си имам и двата?
Публикувано: 17 June 2008 - 10:35 AM
За първата разходка....не трябва да е дълга, най много час, ако и хареса! Ако не, и 30 мин са достатъчни, защото е мъничък и не трябва да се преуморява. ;)

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 17 June 2008 - 10:39 AM
Само малко уточнение: аз съм "тя", а Джек е "той" ;D :P
Публикувано: 17 June 2008 - 10:41 AM

Публикувано: 17 June 2008 - 10:58 AM
Обаче връзването на синджир и разни подобно...НЕ, просто си обезопасете оградата на двора, да няма и минимална дупчица и сте готови за целодневни игри :yahoo:
Публикувано: 17 June 2008 - 11:16 AM
Цитат
Аз водя преговори вкъщи за още едно....,ама ще видим и обмисляме доста време ;D Агитацията ще е огромна. :P ;D
:blink: аз стискам палци за твоите преговори :P ,моите бяха много дълги,но накрая етого и резултата :P
Аз стискам палци на тебе и УСПЕХИ Много ;)
Публикувано: 17 June 2008 - 02:11 PM
Според мен най-подходящото е да си спи вътре, а ако иска на вън, пуснато естествено.. Мечта ми е да имам къща с огромен двор с къса, зелена трева и дървета за сянка, с голяма зидна ограта.. и няколко хъскита (ест.) и да си тичат на въъън ... :wub:
За развъдници - леко е невъзможно всички да спят вътре, особено като има повече кучета както при North face .. най-малкото ще унищожават или цапат.. цял ден ще се търчи с парцала след тях.. ;D . По-добре в този случай си е на двора, а и наистина така имат по-хубава козина :->) .
Публикувано: 17 June 2008 - 02:37 PM
Цитат
Публикувано: 18 June 2008 - 08:22 AM
А това с тревата, за което си мечтаеш, Bini. И аз така си предсатвях нещата. Вместо това се сдобих с островчета трева, които разнообразяват пейзажа от кални дупки от Зита :(
Публикувано: 18 June 2008 - 08:49 AM
Зита е мечтана толкова дълго и толкова силно обичана, че е сред първите по значимост същества в сърцето ми. Заради нейното удобство промених изцяло живота си -и той стана по-хубав:).
Съжалявам единствено, че толкова години съм живяла душевно осакатена, без куче до себе си.
Публикувано: 18 June 2008 - 09:57 AM
Сутрин към 8 ч правим пак една разходка в парка и игра с Арес и пак си я водя в двора.Лошото е, че понякога, като остане без надзор най-вече много бързо променя интериора и част от китките за изровени, а пейзажа става в кал и току-що изкопани дупки.Нашата героиня се разхожда по плочките на двора с калните лапи и въобще...само да има кой да чисти след нея. :blink:
А за космите, много се скубем все още:подкосъма падна, но сега пада по-дългия и твърд косъм.Много сме окльощавели :( и почти не ядем, само вечер и то по съвсем малко :-
Публикувано: 19 June 2008 - 10:42 AM
След това моите хора са мили двора с маркуч-от счупените листа, паднало грозде и други боклуци:тогава Тара е подскачала около водата и маркуча.Може ли тогава да й е влязла вода в едното ушенце и по тая причина сега да си го държи малко накриво и да си тръска така главата: :sos:сигурно й е като заглъхнало и създава дискомфорт.Като се прибрах й прегледах обстойно и двете уши и ги избързах с макра салфетка.Бях се уплашила да няма някаква буболечка или кърлеж, но си бяха чисти.
Какво да направя в този случай? :sos: