Цитат
Привет! Понеже имам немерение да кастрирам Хачи искам да попитам дали сега, когато е навършил 7 месеца, е добро време да го направя или да изчакам до годинка? И другото е - колко горе-долу време е нужно кучето да се възстанови от операцията и излиза отново на разходки и тн.?
Нашият ветеринар е заминал на море и затова питам тук... Малко ми е кофти, че ще го кръцнем, но мисля, че е за негово добро, пък и не искам да допринасям за свръхпопулацията на нечистокръвни кученца :-
Според мен сте взели много правилно решение! :palec: Изчакай нека стане на годинка, не че има голямо значение или ще стане проблем, но хормоните имат значение за растежа и за това нека се поразвие още. Само да знаете, че на годинка ще може да стане татко, ако евентуално му попадне случай, та да внимавате.
Иначе операцията не е страшна или сложна. И не е нищо страшно, защото се махат само тестисите и не се отваря коремната кухина / т.е. кастрацията при мъжките е много по лесна/. Ще може да излиза и да си ходи вднага щом излезе от упойката без никакви проблеми.