Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1961 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 November 2008 - 06:46 PM

Цитат

Ами да Педигри се дава за "уж" една от най-добрите храни за кучета  ;)

:o Педигрий всъщност е истински боклук! Кой я води за най-добрата храна!?!?
Добри са Пурина, Роял Канин и още няколко (има тема за хранене на хъскито, там са описани по-подробно), но Педигрий не е сред тях. Тя дори и сред средно добрите не е.
П.П. Докато си напиша "есето" Victoria ме е изпреварила :izcherven:
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#1962 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2008 - 07:21 PM

здравеите от дълго време несам влизал в форума нямам много време ,но сега имам проблем и моля някой да сподели и помогне . хъскито ми е на 10 месеца от два дни е много неспокоина постоянно само обикаля из къщи и пикае през 5 минутки пускам я на вън пишка влизаме и след минутки пак , цял ден сме само на разходки вътр вън. а и се испуска вътр което не е правила от малка.притеснено мие защото нямам възможноста в близките 2*3 дни да я заведа на лекар.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1963 Потребителят е офлайн   unique96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2008 - 08:19 PM

попринцип нали хъскитата били вечно в движение, а моят по цял ден лежи и просто не е хъскито което си взех преди каквото и да правех постоянно тичаше със мен ама сега не от една седмица както казах сприа да яде и започна с разтройство и много повръщане.

#1964 Потребителят е офлайн   mimoza_79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 08:25 PM

unique96 аз лично те съветвам да си заведеш кученцето на ветеринар.

#1965 Потребителят е офлайн   unique96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2008 - 08:30 PM

ами водих го вече няколко пъти тя му бие инджекции и нищо нестава :'(

#1966 Потребителят е офлайн   mimoza_79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 09:47 PM

Каза ли ти поне каква е причината за повръщането и разтройството?

#1967 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 01:12 AM

Бързо при друг ветеринар за 2ро мнение... Ако нямаш доверие на първия особено. Но задължително се интересувай за причините за повръщането/разтройството, както и какво му е бил.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1968 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 01:23 AM

Цитат

ами.. не знам за секцията.. ама се надявам тука да ми помогнат.. защото видях наистина много интересни факти за хъскитата, че и за вълците също.. и предположих, че щом тук пишат толкова добре информирани  хора все някой ще знае как се различава истинското хъски от другите по външен вид :)
Отговарям тук на въпроса... За да може да се каже, че дадено куче е от дадена порода, то трябва да има съответния документ - родословие (не знам дали трябват и други документи). На него са написани предците на въпросното куче - баща, майка, деди, прадеди... Без родословие за кучето може да се каже, че прилича на дадена порода, но понеже никой не е сигурен назад в рода какви кучета има (примерно майка-"улична превъзходна" и баща-дакел...), съответно не може да се каже, че кучето е породисто.
Обичай си кученцето, няма значение породисто ли е или не :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#1969 Потребителят е офлайн   unique96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 02:25 PM

ами не ми е казала днес ще ходим на друг специялист и ще видим

#1970 Потребителят е офлайн   unique96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 06:30 PM

слава богу вече е много по-добре на разходката ме влачеше като парцал  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

#1971 Потребителят е офлайн   Snoweyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 09:09 PM

Здравейте,въпроса ми не е пряко свързан с хъскито ми,но е доста сериозен.Става въпрос за един ротвайлер или по-скоро за неговите собственици,та тези хора не разбират от дума,постоянно го водят без повод и то изобщо не изпълнява команди а е агресивно.2 пъти се дави с едно друго хъски,дори единия път е ухапало собственика на хъскито,а собственика на ротвайлера изобщо не го е...собственика е предупреждаван много пъти от много хора(НЕЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ НЯМА ПОДАДЕНА ЖАЛБА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ)аз не съм се спречквал с това куче но нямам намерение това да става.Въпроса ми е какво мога да направя,пушката начин ли е?(не е виновно кучето че собствениците са му малоумници,но няма да позволя да се стига до бой с хъскито ми)Какво ще ме посъветвате?(ако някои има съвет да пише на ЛС,ще му кажа и от кой град съм)

#1972 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 09:58 PM

Цитат

Здравейте,въпроса ми не е пряко свързан с хъскито ми,но е доста сериозен.Става въпрос за един ротвайлер или по-скоро за неговите собственици,та тези хора не разбират от дума,постоянно го водят без повод и то изобщо не изпълнява команди а е агресивно.2 пъти се дави с едно друго хъски,дори единия път е ухапало собственика на хъскито,а собственика на ротвайлера изобщо не го е...собственика е предупреждаван много пъти от много хора(НЕЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ НЯМА ПОДАДЕНА ЖАЛБА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ)аз не съм се спречквал с това куче но нямам намерение това да става.Въпроса ми е какво мога да направя,пушката начин ли е?(не е виновно кучето че собствениците са му малоумници,но няма да позволя да се стига до бой с хъскито ми)Какво ще ме посъветвате?(ако някои има съвет да пише на ЛС,ще му кажа и от кой град съм)

Да пушката е начин първо гърмиш собствениците а после и кучето ако скочи на твоето. Моя съвет е заобикаляй от далеч и не се занимавай с олигофрени. Просто някой ден ротвайлера ще скочи на подходящия човек и ще отнесе някой куршум и ще се реши проблема.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#1973 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 09:58 PM

Аз пробвах доста да не кажа повечето гранулирани храни в търсене на идеала ! Започнахме с Роял Канин минавахме през Хиллс Педигрии и други като казваха "Педигрии е номер 1 " АХАХАХАХ Бих се изсмял . Вобще не е така бих казал че храната им е ЖАЛКА в сравнение с идиалния баланс на калций витамини и минерали в хиллс и рояла но все пак това са доста скъпи храни и според мен не е лошо кучето да се храни и с домашно приготвена храна + гранули но само на гранула НЕ НЕ НЕ го одобрявам ... :huh: :huh: И Относно родословието дори и моята Амбър няма родословие но е в перфектна форма и идеални размери за женско сибирско , изключително красива е и прилича доста на хъски но без родословието то само "Прилича" . Но си е моето куче и си го обичам  :wub:
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#1974 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 November 2008 - 02:36 PM

Цитат

Какво ще ме посъветвате?:

НЕЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ НЯМА ПОДАДЕНА ЖАЛБА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1975 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2008 - 03:48 PM

здравейте на всички отново! моето хъски май ще се разгонва или поне му наближава времето  Grin, но бих искала ако някой може да ми помогне с това да ми каже какви са признаците за разгонване, за да не стане някой фал при разходките с някой момък, попрочетох , че може да се смени цвета на носа или да де набъбне половият й оргън и да се зачерви, но ако има още нещо много ви моля обяснете, за да си имаме бебета без да искаме, предварително блегодаря!!!!!! sos sos sos sos sos

знам , че това не е темата , аз го пуснах и в другата - за разгонването, но там още нямам отговор и затова реших да понахалствам и тук, извинявам се предварително!!! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1976 Потребителят е офлайн   Nihilum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 09:03 PM

Карол това с половият орган е най-добрият признак . Той става грозно голям и изключително забележим отзад :) бих казал даже смешно  :yahoo: :yahoo: А относно разгонването не се притеснявай ако кучето яде по малко или не си играе както преди нормално е когато е разгонено ИИИИИИИ още нещо приготви се за кръв , не тече много капе но .. цапа ! Парцала и АЙДЕЕ ! :) Успех  :P :P :P
User's Signature

Кучето е най-добрият приятел на човека. А човека ДАЛИ е най-добрия на кучето ???

#1977 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 09:18 AM

нихилум, много ти благодаря, това не й е първо разгонване, но беше много отдавна, първият път се разгони на 7 месеца, а после пак след 7, но сега нещо много се забави аз даже питах възможно ли е да й има нещо и за това да не се разгонва, но ето че моментът дойде :blink:, и бях забравила признаци и всичко преди разгонване то мина почти година, а иначе за яденето яде си даже е подложена на лека диета защото е зеприличала на биче, но вече влиза във форма и играе като луда е, скача бяга абе ....нямам думи подлудява ме и въобще не ме слуша прави си каквото си иска, но това вече всички знаем е нормално за хъскито. ;D

а за кръвта не ме тревожи аз живея в къща и багирка ми е на двора, там си има ограждение, апартамент / напарво си е такова понеже не е къщичка , а тухлена постройка , която само дето не съм санирала все още ;D/ и голям зор беше да свикне да стой там, но вече имаме напредък нито копае за да излезе , нито се катери, всичко сега е наред, но ме притесняваше, че ако се разгони и не съм я затворила вечерта, ще избяга от там, е вече съм сигурна , че ще трябва да я затварям вечер, затова още веднъж ти брагодаря ама наистина много и се извинявам за безкрайните си повторения :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1978 Потребителят е офлайн   sweet_bebs Икона

Публикувано: 05 November 2008 - 06:01 PM

значи аз имам друг въпрос.. преди около месец и половина си купих хъски на 40 дена, но понеже го взех на много евтина цена сега се чудя дали е истинско... или не е някоя смесица... искам да попитам има ли някакви отличителни белези по които да се разбере.... казвали са ми, че на връхчето на опашката трябва да има беличко. Моето има малко точно на върха.
ето и снимка.. моля ви кажете ми как да разбера, че от много време ме мъчи този въпрос.  :sos:

#1979 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 09:23 PM

Не се мъчи! Гледай си кученцето и си го обичай, да ти е живо и здраво.
Чистопородността се доказва единствено с родословие. Бялото връхче на опашката не е никакъв критерий за чистопородност. Кученцето ти прилича много на хъски, но дали е "чисто" няма как да разбереш само по външните белези.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1980 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 November 2008 - 10:33 PM

Здравейте на всички,имам два проблема с нашето кученце като единия е съвместен със стестра ми  :P
1во- наскоро(преди три дена)сестра ми си взе кученце от една неина позната,майката е много красива.....за бащата незнам,ОБАЧЕ...някои и казал от някъде че ако е "Хъски"(в кавички) :) задължително било да е с черен нос а не с розови петънца на носа като нашето....и сега тя плаче по цял ден понеже нашето куче не било Хъски. Възможно ли е да има такива петънца и ако е така моля да ми напишете, нека тя да го прочете и да пресане най-накрая.
2ро- още първия ден като го взехме,ветеринаря му даде някакъв сироп да искара глистите,на следващия му би ваксина...обаче от момента в които му даде сиропа до днес ти има разтроиство.Храним го с гранули за бебета(мисля че са на роял ама не съм сигурен-но ветеринаря ми ги препоръча),даваме му всеки ден по 1 таблетка калций,сутрин пилешко месо от консерва(за кучета естествено  :P) и днес му давах попара от прясно мляко и бисквити но преди малко се изходи и също имаше разтроиство. Възможно ли е да е от смяната на храната,сиропа за глистите ..........или е съвсем нормално за малко кученце. Трябва ли да се обърна към ветеринаря.
П.П. Кученцето е на 47 дена
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »