Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2841 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2009 - 11:45 AM

Не е така, състава на храните е различен и начина по който се приготвят (така наречената химия) също. Някой фирми имат много висок контрол на суровините, които използват, други се стремят само да не нарушат базовите граници. Що се отнася до "химията", да тя също е от значение, защото може да запази витамините, минералите и протеините в храната, но може и да ги направи неусвояеми.

#2842 Потребителят е офлайн   boyar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 11:51 AM

Тук е грешката в мисленето ви!!! Тази храна ако няма химия в нея едва ли нещо живо на земята ще я помирише камо ли да я изяде. Основните съставки са едни и същи. Например пилешкото се дава на повечето малки деца дори и на кученцата- пилешка каима пържолки е без кокали естествено. А знаети ли с какво хранят тези пилета, аз мога да ви кажя не е проблем- протеини, антибиотици и някои други забранени неща :angry:

#2843 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 07:30 PM

явно излиза , че и при кучовците е като при нас , с тези храни косата ми настръхна :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#2844 Потребителят е офлайн   boyar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 09:09 PM

Ако се поинтересуваш малко ще разбереш, че кучетата са едни от първите с които са правени опити за генетична промяна докато при човека това става поне с 50 години по късно. Първо се тръгва с животинската храна а после с човешката. Дори още ми е интересно как са изтарвали информацията за млечните продукти като тези далавери са още от 92 г а не от както сме в евро съюза както твърдят някои личност по тв.

#2845 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2009 - 11:53 AM

ей хора бихте и ми казали какви са последстията ако се бие на куче инжекция за разгонване, по обстойно , защото моя човек искал да си слаг на хъските, понеже 3 не му хванали а нали са инкубатори за ебета и съответно го предупреждавах , но вета му казва , че няма последствия , било като при кравите :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2846 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 04:55 PM

Искаме да питаме дали може да даваме плодове на сладурката ни и ако може какви точно ? :rolleyes: :unsure:

#2847 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 08:40 PM

Показване на мнениетоItsko_EliNka_, в Feb 20 2009, 03:55 PM, написа:

Искаме да питаме дали може да даваме плодове на сладурката ни и ако може какви точно ? :rolleyes: :unsure:

Не знам дали може, но Бела редовно се опитва да си открадне я портокал, я банан, я ябълка... А по мандарини е луда.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2848 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 08:52 PM

Искам да попитам как се грижите за ушите на вашето хъски и с какво ги почиствате?

#2849 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2009 - 09:17 PM

Моя дивак не е хъски, но щом се отнася за уши сме ветерани :P Доктора ни каза само марличка и никакъв памук. Има и едно разтворче, което спомага за изхвърляне на мръсотията към външната част на ухото и от там с марличка се обира.

#2850 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 10:06 AM

Така... хъскито ми е на 2 год 5 месеца, по принцип ме слуша, но от 4-5 дена СПРЯ ИЗОБЩО- все едно не съществувам. Женска е, не е разгонена още. Два дни (Вторник и Сряда) избяга от мен и двата дни се прибра сама час след като беше изчезнала- първият ден се отказах да я търся след 1 час обикаляне и като се прибрах беше на входа, втория ден обикалях квартала с колата да я търся, накрая бях тръгнал за университета и ми звънна съседът, че кучката чака на входната ми врата. Следващия ден само на каишка. Четвъртък я пуснах на снега да си играе, 10 мин беше ОК и после пак избяга, но този път бях след нея и няколко пъти я виках, свирих, тя не не само че не идва а и не се обръща към мен. Накрая като дойде я нашамарих малко просто нервите ми не издържаха. Иначе не я бия микога. Направо не знам защо така прави, доскоро ме слушаше идеално, даже хората се учудваха, че хъски е толкова разбрано. Дали й е отъпяло все в едни и същи градинки, с едни и същи кучета, не знам. Засега мисля да я извеждам само на повод в близките 3-4 дни после не знам. Вие какво ще ме посъветвате???
Да добавя, че миналата година пролетта два дни избяга (пак НЕ беше разгонена)- единият ден се прибра сама, а на другия ми я бяха прибрали съседите...
И пак казвам по начало ме слуша, водя я по паркове, на село си правим преходи по чукарите в Рила обаче ето от 5 дена не ме слуша въобще.

#2851 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 04:59 PM

Режете ли нокътчето на петото пръстче на предните лапички? Гледам на Чара е станало доста дълго, и се чудя дали да го резна :D
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#2852 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 05:47 PM

Показване на мнениетоhrisipisi, в Feb 22 2009, 03:59 PM, написа:

Режете ли нокътчето на петото пръстче на предните лапички? Гледам на Чара е станало доста дълго, и се чудя дали да го резна :D

Бях гледала веднъж предаване и един ветеринар говореше за рязането на нокти.Четирите нокътчета се изпиляват от разходките, петото трябвало да се реже ако стане твърде дълго , защото има ли случей на ампутация :mellow: Също така било препоръчително това да се извърши от ветеринар (изрязването)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#2853 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 22 February 2009 - 06:42 PM

Що пък препоръчително? Това сигурно си го прочела в някой наръчник издаден от американци, които за собствените си нокти ходят на маникюрист. Аз не съм ветеринар обаче сам си я извърших манипулацията. Мисля че всеки човек, който си е рязал ноктите може да прецени до къде трябва да реже. Предполагам че като си режете собствените нокти не си пъхате ножичката или нокторезачката 3 мм зад живеца. Така че просто вижте къде е розовеещата част и клъц. И разбирасе не на самата граница, защото може да влезете в областта на живеца. Като цяло идеята е само връхчето да се махне, че да не дере детето ви. И както каза Поли, ако кучето се разхожда на твърди настилки като бетон и асфалт всички нокти без въпросният пети се пилят, така че само вълчото нокътче ви е грижа.
Айде успех и за сведение клещите струват около 12-15лв.
Ако някой не е съгласен с мен, да се възползва от услугите на ветеринар, но първо е свързано с разходи, второ с пътуване. Поне в моя случай трябва да пропътувам от Югзападна до Югоизточна София. Така че всеки сам преценява или ако не сте сигурни отидете първият път нека вета да ви обясни и да ви каже какви инструменти са ви нужни. Така ще си спестите излишни разходки и разходи за вбъдеще.

#2854 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 11:36 PM

Аааа да ви се оплача нз как и от къде Чаеа е докопала кърлеж майка ми го извади ма ддз нещо по специално трябва ли да се прави ;)

#2855 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 12:01 AM

Еми да ти кажа тя хубаво го е извадила, ама може да са останали някои части от кърлежа например като крачетата или малки части от него , кооито трудно може да се забележат..... но се надявам нищо да не е останало,че кофти ... :mellow: :mellow:

#2856 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 01:57 AM

Кога Бела ще започне да си сменя козината горе-долу? Не й ли е рано сега? Струва ми се, че започва "косопад" при нея, защото май се скубе повечко от преди, а е посред зима...
Също така, как мога да я науча да пуска даден предмет в ръцете ми или пред мен, а не където реши да го зареже? Вече понаучихме "Донеси", но тя пуска топката/кокала там, където й е удобно, и после идва да чака награда...
Препоръчва се ноктите да се режат от ветеринар и за котките. Мисля си, че е от мерки за сигурност и на животното, и на стопанина. Знаеш ли как може да се дърпа една котка, като реши, че не иска да й бъдат рязани ноктите? Е, кучето няма да те надере така яко, но може да те ухапе, а и ще си отнесеш няколко ритника, ако не стои мирно :D
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2857 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 12:32 PM

Показване на мнениетоneznainata, в Feb 22 2009, 11:57 PM, написа:

Вече понаучихме "Донеси", но тя пуска топката/кокала там, където й е удобно, и после идва да чака награда...

то по тая логика и ние сме се родили"понаучени" на тая команда :D ако не ти я носи/дава в ръката значи все още не знае, че това е целта...
Играйте си на разнасяне на предмети, повтаряй й командата "донеси" и щом ти пусне предмета в ръката чак тогава давай наградка. Смятам, че дори 2 успешни опита са досатъчни да схване идеята..поне така си мисля и така практикувам аз. Тя сигурно си мисли, че като и хвърлиш нещо от нея се иска само да отиде да го "накаже" със зъбки и после да се върне за бонуса (:

#2858 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 12:40 PM

аз пък се чудя ще влезе ли мойто глиганче във туристическата раница и безопасно ли е да се носи така?
Тази седмица му свършва карантината и смятам да го водя на разходка в планината.. но се чудя колко ли е ходене е полезно да понесе... ест с почивки(макар че не вярвам да седне да почива)

#2859 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 23 February 2009 - 01:34 PM

Повярвай ми не само ще седне ами и няма да иска да стане. Повече от километър ще му дойде в повече. Ако ще го взимаш приготви си няква раница за гърдите и го пъхай в нея. Аз така пренасях Лени по автобусите и улиците докато беше в карантина. Иначе го пускай да се изморява, но като почне да ляга го прибери при теб и бъди готов с идеята че багажа ти ще бъде по тежък с поне 8 кила, което не е за подценяване в планината. Защото е по важно ти да стигнеш до края, а не кучето ти. Все пак той без теб е нищо. Това че е хъски, не го прави голям. Всички деца се изморяват.
Лени сега е на 5 месеца и почти всеки ден прекарва поне 4 часа на улицата с приятелите си, но съм сигурен че ако качим Железница-Академик, където прехода е 5 км и денивелацията от точка до точка е 940м, ще издъхне на 2рия километър.
Опитай, но бъди готов да го пренасяш.
Айде приятно прекарване.
П.П.: Току що получих предложение за Централен Балкан за преход, който се прави всяка година по празниците и свършва на Бузлуджа и май ще ходим да се позабвляваме с малкият рицар.

#2860 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 01:37 PM

Показване на мнениетоjorji, в Feb 23 2009, 12:40 PM, написа:

аз пък се чудя ще влезе ли мойто глиганче във туристическата раница и безопасно ли е да се носи така?
Тази седмица му свършва карантината и смятам да го водя на разходка в планината.. но се чудя колко ли е ходене е полезно да понесе... ест с почивки(макар че не вярвам да седне да почива)

Ще седне, ще седне. Първите дни е по-добре по-малко да излиза навън, Бела първия път беше навън за около час, но по средата на разходката почна да сяда сама и да плаче. Като се прибрахме, спа цял следобяд.
За носенето, имах предвид, че тя я носи до мен доста често. Пуска я в краката ми, но понякога я зарязва ей така насред пътя. Тогава не получава награда, само като я донесе пред мен и я пусне или в краката или в ръцете ми. Но явно не е достатъчно това, за да схване идеята..
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема