Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 14 April 2009 - 12:31 AM
Храната... зависи от финансовите ти възможности, но е добре да храниш кученцето, поне докато е малко, с премиум клас храна, която е около 130 лв. 15 кг. Поне толкова гледах, че вървят в зоомагазините храните от този клас.
Публикувано: 14 April 2009 - 08:13 AM
neznainata, в Apr 14 2009, 01:31 AM, написа:
Храната... зависи от финансовите ти възможности, но е добре да храниш кученцето, поне докато е малко, с премиум клас храна, която е около 130 лв. 15 кг. Поне толкова гледах, че вървят в зоомагазините храните от този клас.
Притесняваме , че е с кафяви очи , не е ли малко странно за хъски?

Публикувано: 14 April 2009 - 08:19 AM

Публикувано: 14 April 2009 - 08:26 AM
North face, в Apr 14 2009, 09:19 AM, написа:

СЪЖАЛЯВАМ ПОПРАВИХ СЕ , прочетох важната тема за стандарта!!!!!
вече не се притеснявам!

Публикувано: 14 April 2009 - 09:51 PM
Искам да ви питам , понеже ми казаха , че му е бита само 1 ваксина на кучето , трябва да се направят още 2 преди да мога да го изкарвам , така ми каза ветеринаря?
Другото , което е правя му малки попарки (кисело млекце 4 лъжици и 1 филия бял хляб + храната Royal canin medium).
И можете ли да ми помогнете със съвет , как да го науча да не пишка навсякъде , защото за 1 час се изпика 10 пъти на килима в хола :)
Мисля докато не се научи да пишка и да ака навън и да се стиска , да живее докато ни няма през деня понякога на терасата( тя е голяма и просторна).
Страх ме е само да не вземе да скочи , щото живея на 14ти етаж?

Публикувано: 14 April 2009 - 10:07 PM
Публикувано: 14 April 2009 - 10:41 PM
Не му прави попарки, давай му гранулите, накиснати в гореща/топла вода, това е достатъчно, но все пак то трябва да свиква на по-твърда храна. От киселото мляко е малко вероятно да получи разстройство, от прясно е по-вероятно.
Приучаването към хигиенни навици ще е по-трудничко. Но общо взето, когато кутрето даде знак, че му се ходи по нужда, го носиш, където искаш да се изхожда и го държиш там, без да си играете, докато не си свърши работата. След това похвали, награди, гушкане... Ето тема по въпроса - http://forum.dog.bg/...?showtopic=7007
Ако терасата не е обезопасена, в никакъв случай не оставяй кучето само на нея!
Публикувано: 15 April 2009 - 05:23 AM
Публикувано: 15 April 2009 - 10:00 AM
Хъскито е на 3 месеца и е живяло в двор => там е пишкало където му падне.
Вчера пишкаше много из вкъщи , предполагам си маркираше територията.
3-4 пъти успях да го уловя и го изкарвам на балкона(там съм сложил от пелените дето да миришат и да привличат и като се изпишка попивам там и оставям пелената) и то отива и пишка около пелените не точно върху тях ами примерно в радиус от 1 метър(похвалвам го).
Мисля , че успя да разбере , че като му кажа "НЕ" - означава да не пипа там дето прави белята :)
Искането ми за съвет към вас е: когато ме няма и няма никой вкъщи , на балкона ли да го оставям(10метра дължина на 1,5м широчина) или в банята затворено(тя е малка 2 на 2).
Прочетох и варианта да го затворя в клетка , но не мисля , че е удачен вариант за 3 месечно хъски да седи затворено в клетка,за да се научи да стиска(Вие какво мислите?)
Съжалявам за притеснението , ако изникнат още въпроси пак ще питам , няма начин.
Искам кучето ми да е щастливо и да се чуства дообре.Както и аз да съм доволен , че почва да свиква с навиците:)

Публикувано: 15 April 2009 - 01:34 PM
hwarang, в Apr 15 2009, 09:00 AM, написа:
Хъскито е на 3 месеца и е живяло в двор => там е пишкало където му падне.
Вчера пишкаше много из вкъщи , предполагам си маркираше територията.
3-4 пъти успях да го уловя и го изкарвам на балкона(там съм сложил от пелените дето да миришат и да привличат и като се изпишка попивам там и оставям пелената) и то отива и пишка около пелените не точно върху тях ами примерно в радиус от 1 метър(похвалвам го).
Мисля , че успя да разбере , че като му кажа "НЕ" - означава да не пипа там дето прави белята :)
Искането ми за съвет към вас е: когато ме няма и няма никой вкъщи , на балкона ли да го оставям(10метра дължина на 1,5м широчина) или в банята затворено(тя е малка 2 на 2).
Прочетох и варианта да го затворя в клетка , но не мисля , че е удачен вариант за 3 месечно хъски да седи затворено в клетка,за да се научи да стиска(Вие какво мислите?)
Съжалявам за притеснението , ако изникнат още въпроси пак ще питам , няма начин.
Искам кучето ми да е щастливо и да се чуства дообре.Както и аз да съм доволен , че почва да свиква с навиците:)
Моята , Тара , като се изправи на задни лапи напримерно и си попръцква , това нормално ли е ? Ако не обикаляме по парковете , имам предвид онези места които се наричат паркове (поне тука де ) с мутирали кърлежи държащи вилица и нож приготвили се за следващия домашен любимец и я пазя по далече от бездомни кучета и тяхните ... + това да и давам някакви хапчета какъв е шанса да улови тения (да пази Господ) ? И другото което ми е интересно.В очите и като погледнеш и има подобие на звезди около зениците.Та това има ли нещо или просто съвпадение.И дали е рядко срещано или гъмжи от такива "звездици" :P

15 there's still time for you
Time to buy and time to lose
15, there's never a wish better than this
When you only got 100 years to live
Публикувано: 15 April 2009 - 02:28 PM

Публикувано: 15 April 2009 - 02:31 PM
biju.4, в Apr 15 2009, 01:28 PM, написа:

възраст тегло височина
(месеци) (кг) (см)
2м 4-6 32-34
3м 7-9 37-39
4м 11-12 41-44
5м 15-16 46-49
6м 16-19 49-52
Израстнало мъжко куче - от 53.5 до 60 см и от 20.5 до 28 кг
Израстнало женско куче - от 50.5 до 56 см и от 15.5 до 23 кг
Растежът на височина при хъскитата приключва на около 10 месеца. След това в редки случаи може да пораснат още сантиметър-два.
Височината се мери при холката - това е мястото, където свършва врата и започва гърба /с други думи това трябва да е най-високата точка от гръбната линия/ ... там се съединяват раменните плешки. Мери се при добре изправено куче, като се притиска козината

15 there's still time for you
Time to buy and time to lose
15, there's never a wish better than this
When you only got 100 years to live
Публикувано: 15 April 2009 - 03:13 PM
Публикувано: 15 April 2009 - 03:18 PM
Сега спи до мене , аз уча.
Допреди малко скачаше по искаше да се качва на леглото , няколко пъти успя , малко се поборичкахме и май се измори и сега спи.

Публикувано: 15 April 2009 - 07:49 PM
Публикувано: 15 April 2009 - 08:02 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...