Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 03 September 2009 - 11:06 PM
Здравейте! Утре на моя сладур му бият последната ваксина и реших днес за 15 мин да го изкарам около блока. Преди 3-4 часа с ужас видях, че има бълхи. А преди малко понечих да го погаля и в ръката ми останаха косми, не много, но това не се бе случвало до този момент.Исакм да попитам дали м/у двете неща има връзка или просто му пада бебешкият мъх(той вече е на 3 месеца). Утре сутрин веднага ставам и го водя до вета, но искам да съм спокойна дотогава.
Публикувано: 04 September 2009 - 09:03 AM
Цитат(naskohit @ Sep 4 2009, 07:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз до сега съм използвал пудра и нямам проблем с паразитите
Преди 3 дни биха 3-тата ваксина на Айра може ли вече да я разхождам? 

На мен ветеринаря ми каза 2 седмици след 3тата ваксина може,но ако имате заграден двор без достъп на други кучета вътре нама проблем.Поне така ми каза ветеринаря от Обединена ветеринарна във Варна.Мисля да му се доверя.Вече я разхождаме из двора от 12 дена насам и нямаме проблеми,е все пак разходките са кратки(10 мин)и на повод
Исках да питам за бебешкия пух(по -горе стана на въпрос) кога го сменят?
Публикувано: 04 September 2009 - 09:19 AM
Цитат(neznainata @ Sep 4 2009, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
2 седмици след 3тата ваксина? Да не би да са имали предвид 2рата ваксина? На нас ни препоръчаха 5-10 дни след третата ваксина да започнем с разходките. Така и направихме, и не сме имали проблем.
Така ми каза,е може би е имал впердвид "около" 2 седмици.Незнам различни ветеринари,различни отговори!(като цяло е доста тъпо ,но какво да се прави)
Публикувано: 04 September 2009 - 07:40 PM
Цитат(Flawless @ Sep 4 2009, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам един, навярно глупав въпрос, но все пак . . .Хъскитата вият ли и кога?
Когато им скимне.
Пък скоро може да разбереш и как хубаво пеят.
Джек пее и опява за всичко.
Вие...всъщност скоро не е вил.
Като по-малък виеше като го оставях сам, виеше когато беше в една стая, а в съседна имаше гости, които искаше да олигави прилично, сега е станал културен и си лежи в краката им, пък и не вие ако е в отделна стая.
Някои казват, че мъжките виели като около тях има разгонена женска, до която не могат да се доберат и един вид "страдат" по женската.
Джек не страда, хич не го....че около него има разгонени, така че за това не е вил никога.
Веднъж се беше изпънал на терасата и нещо си редеше ли редеше, ама то при него е наследствено да си общува сам.
Публикувано: 04 September 2009 - 08:54 PM
Цитат(xael @ Sep 4 2009, 08:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като по-малък виеше като го оставях сам, виеше когато беше в една стая, а в съседна имаше гости, които искаше да олигави прилично, сега е станал културен и си лежи в краката им, пък и не вие ако е в отделна стая.
От само себе си ли престана да вие, когато го оставяш сам?
Публикувано: 05 September 2009 - 10:26 AM
Наблюдавам моя Стинг. Колкото е по-малко кученцето толкова е по-нежна играта му с него и обратно.
Хъскитата са единствените кучета в парка, които няма да прегазят друго куче или да го блуснат. Те винаги се стараят да прескочат или забиколят другото куче когато има опасност от сблъсък.
А това, че играта между хъските е по-различна от тази с други или между други кучета си е истина. Но в никакъв случай не е груба! Говорим за игра. Ако става дума за бой .... наистина са груби, бързи, хитри и безстрашни.
Хъскитата са единствените кучета в парка, които няма да прегазят друго куче или да го блуснат. Те винаги се стараят да прескочат или забиколят другото куче когато има опасност от сблъсък.
А това, че играта между хъските е по-различна от тази с други или между други кучета си е истина. Но в никакъв случай не е груба! Говорим за игра. Ако става дума за бой .... наистина са груби, бързи, хитри и безстрашни.
Публикувано: 05 September 2009 - 11:08 AM
Честно казано за първи път гледам Хъски и то е на 3 месеца , та не мога да си представя , че може да се защити адекватно при нападение от друго куче с негов калибър или по - голямо. За това си закупих спрей и го разхождам с Кавказката овчарка.