А разликата в цената на кученце от съсед и от развъдник не е толкова голяма при хъскитата-няколкостотин лева. При другите породи достига до хиляди, но въпреки това си взех от развъдник.
http://forum.dog.bg/-t29897.html Най-отдолу има снимка на куче от междусъседско развъждане и на хъски от развъдник.
При положение, че съм виждал и майката и бащата, страхотни кучета, имам роднинска връзка с човека, няма да ме хване на къс пас, защо защо защо по дяволите бих избрал да си го взема от някой си, който виждам за пръв път и вероятно няма да видя за втори?
Дай ми смислен отговор. Ще се довериш на магазина/развъдника(да, не е едно и също, но са външни хора и в двата случая) или на близък човек?
Не става въпрос за приятелство, роднински връзки или доверие. Купувам си куче, не приятелство. Съседката ми предложи кученце, а аз си взех от развъдник и нищо в отношенията ни не се промени, даже напротив-много се радва на Спайки. Ако беше за приятелство, щяхме да излизаме на разходка.
Да, бих се доверила на доказани развъдници, които се занимават с породата от много години и имат прекрасни екземпляри, на които са правени всички изследвания. Така мога да съм сигурна, че хъскито няма да наследи болест и ще е хъски, а не черно-бяло куче със сини очи. Когато си купувам куче, искам да съм сигурна, че във вените му тече само кръвта на тази порода, а не кръв на няколко породи. Ако не исках породисто куче, просто щях да си хвана някое от улицата.