Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 04 February 2011 - 02:12 AM
Публикувано: 04 February 2011 - 02:30 AM
И маските не са баш така, както си ги представяш :)
Ето ти хъскита с различни маски:

Eто ти и разни маламути:

Аз лично не откривам чак такива разлики, че да определям маска за "типично маламутска" или "типична за хъски".
Публикувано: 04 February 2011 - 01:14 PM
pebals, в 04 February 2011 - 12:40 AM, написа:
и тогава се загледах за маските и видях разликата че маламута е с ето такава маска http://www.winterpaw...alamute_pup.jpg
докато при хъскитата имат такава http://www.siberianh...rianHusky14.jpg , но по често срещаните и развъжданите в България, са с така наречените спатии или детелини :) http://www.husky-pet...e_husky_pic.jpg
заради това така се изразих обратни прически хаха :)
Според мен маските са еднакви за двете породи - т.е. по маската не може да се определи породата. Ето ти маламут с детелина.

Да не говорим, че тези две маски ми се струват еднакви (ти си ги посочил/а като различни).

Ето ти 2 кучета различна порода с еднаква маска:

Публикувано: 05 February 2011 - 12:48 AM
xael много готин саит, там видях и маламута рядко срещан с много черно по лицето ето такъв има един приятел :)
може би сте прави че по маската само не може да се определя кое е хъски и кое маламут имат си доста по отличителни белези хаха...
но когато търсех и се рових това ми направи силно впечатление... че при хъскитата има доста голямо разнообразие от маски и по рядко от този "тип" който е при маламутите.... тоест мноого рядко маламут с детелина :)
ves маламута с детелинката който си дал на снимката като порасне още малко грам почти няма да я има :)
но така е и маламутите и хъскитата си имат разнообразни маски....
добрече не намесихме и акитите и лайките и т.н. хахахах
Публикувано: 06 February 2011 - 03:44 PM
Gloria Lyubenova, в 06 February 2011 - 12:52 PM, написа:
И ние имахме такъв проблем като Неро беше малък, и не го галихме около две седмици, защото при всяко докосване ставаше злобен и хапеше. Явно вниманието му се отразява негативно, намалете галенето и поводите, заради които хапе, като види, че не му досаждате и уважавате личното му пространство няма да имате проблем! Сега и на главата да му легна няма да мръдне . . .
Освен това му правете забележка, всеки път като ви ръмжи, ако не можете да не го галите, защото е супер мил и сладък, всеки път като стисне и хапе, и вие сте седнали примерно, казвате Не, ставате рязко, или се изправяте и му обръщате гръб! Така ще знае, че хапането приключва игрите!
Публикувано: 06 February 2011 - 05:33 PM
Flawless, в 06 February 2011 - 03:49 AM, написа:
Gloria Lyubenova, в 06 February 2011 - 12:52 PM, написа:
И ние имахме такъв проблем като Неро беше малък, и не го галихме около две седмици, защото при всяко докосване ставаше злобен и хапеше. Явно вниманието му се отразява негативно, намалете галенето и поводите, заради които хапе, като види, че не му досаждате и уважавате личното му пространство няма да имате проблем! Сега и на главата да му легна няма да мръдне . . .
Освен това му правете забележка, всеки път като ви ръмжи, ако не можете да не го галите, защото е супер мил и сладък, всеки път като стисне и хапе, и вие сте седнали примерно, казвате Не, ставате рязко, или се изправяте и му обръщате гръб! Така ще знае, че хапането приключва игрите!
Ахааа...благодаря ви

Публикувано: 09 February 2011 - 06:53 AM
Сибирското хъски си има един стандарт и той важи както в Канада, така и в Африка.
Моля ви се, не се връзвайте на глупостите, които се говорят навън на принципа на градски, фолкролни легенди. Има гугъл, има стандарт.
Стига да се напише siberian husky kennels canada и излиза какво има там :))
Ето хъски, което беше внесено от Канада от Голдън Никол вече голямо:

Пак канадско хъски, което си живее в Канада:

Публикувано: 09 February 2011 - 08:20 AM
SuZeNCeTOoo, в 08 February 2011 - 04:52 PM, написа:
Ама сигурно ли е че кучето е Хъски ? По описанието по скоро прилича на Маламут.
Публикувано: 09 February 2011 - 09:59 AM
Публикувано: 09 February 2011 - 10:11 AM
В този вариант всичките кучета, които съм виждала такава кръстоска са с мек и много по-дълъг косъм.
Публикувано: 09 February 2011 - 10:20 AM
dimy, в 09 February 2011 - 12:25 AM, написа:

А най странното е, че хъскитата в Сибир и студените държави и местности са пак като нашите... брех този климат...
Публикувано: 09 February 2011 - 11:30 AM
Чувала съм и аз, че някои хора казват на дългокосместите хъскита "канадски", не зная защо, но както xael вече писа, това е пълна фантастика от градинска седянка. Стандартът е един за породата във всички краища на света. Хъскито е куче, което заради типа на космената си покривка е пригодено да издържа на студ, което не значи, че не му е студено или непременно,че заради това обича студа.
Ето и още един канадец, който е тук в България
Int.CH. Shapali N Bahrs Chasin the Sun

JulyVell Siberians