Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5681 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 February 2011 - 01:49 AM

Показване на мнениетоMeto, в 17 February 2011 - 09:45 PM, написа:

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 February 2011 - 09:35 PM, написа:

Какво още трябва да знам за отглеждането на едно малко хъски ? :smile:

Трябва да знаеш, че хъскито се отглежда и като порасне :) Дургото е търпение и здрави нерви :ba_025:

Не е задължително, от личен опит знам, че някой не ги отглеждат като пораснат ами ги подаряват направо с колибите........welcome to BG :flagbg:
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#5682 Потребителят е офлайн   Georgi Ryahov Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 22 February 2011 - 06:54 PM

Здравейте един човек иска да му прегоня кучето с моето и незнам какво да му взема смисал колко пари се взима за гонене че искам на место да му взема парички и да му купя нещичко на моето като храна или нещо друо. Кученце не ми се взима много време ще трябва да чакам докато го взема и незнам после дали ще му намеря пазар.Моляви помогнете даиде цени за прегонване на хъскита

#5683 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2011 - 07:11 PM

В този форум не се толерира плоденето на кучета без родословия.
Дали си се замислял какво значи това, или в същност не ти пука?! В тази връзка щом искаш пари, вземи за колкото се разберете. Така е дори с расовите кучета, разбира се има някакви граници, но и те са доста високи.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5684 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 09:01 PM

Huskypower е права. Но все пак на пазара има доста кучета без родословие купувани за домашни любимци.

Georgi Ryahov човека така или иначе ще си намери кой да му загони кучката, защо пък да не си ти. Щом е решил не можем да го спрем. Като не искаш кученце, виж цените в нета на Хъски без родословие и му искай толкова пари.
User's Signature

Качена снимка

#5685 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 09:06 PM

Абе хора от къде ги изокапавате тия уникални думички?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5686 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 09:27 PM

Показване на мнениетоxael, в 22 February 2011 - 06:11 PM, написа:

Абе хора от къде ги изокапавате тия уникални думички?

Да, така е ! Два пъти прочетох поста на Georgi Ryahov и пак не разбрах за какво става въпрос ! Добре, че следващият коментар е на Haskypower за да вдяна .........
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#5687 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 22 February 2011 - 10:25 PM

Аз като прочетох че става въпрос за "колко пари се взима" ми стана ясно от подтекста иначе тази дума я чувам за първи път!!! прегоня, гонене, прегонване Викам си какво ще гони Георги че толкова му се чуди :af_089:
Незнаех че се взема пари за заплождане на неродословни кучета :ud_009: Да ти дадат кученце да ама чак пък да му искаш пари....абе въобще защо си "прогонвате" кучетата като няма да сте сигурни какво ще се случи с малките хъскита. Така като чета ви интересува само дали ще му намерите пазар на животинчето, а не ДОМ. Аз моето съм го кастрирала, като я знам каква е ненормална кой знае какви психо кучета щяха да излязат от нея :ab_041: после само да ги мисля дали ще успеят новите им стопани да се оправят с тях или да чета обяви за хъски което е загубено или се подарява поради неспособност да се справят новите собственици. Не благодаря! Един съвет от мен, дори и да искате да заплодите кучето си бъдете сигурни че малките ще си намерят стопани и че родителите са генетично здрави и ще създадат здраво поколение. До преди няколко дни във форума се подаряваше малко хъски с проблеми със задните крака точно поради тази причина - безразборно развъждане. Вие си преценявате какво да правите с вашето куче, но аз за себе си знам че следващия домашен любимец в нас пак ще бъде осиновен от приют, от улицата, или ако държа на порода от легитимен развъдник. Няма да дам пари за куче развъдено ей така, като знам колко бедни душици има по улиците :dh_188:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5688 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2011 - 10:33 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 22 February 2011 - 09:30 PM, написа:

но аз за себе си знам че следващия домашен любимец в нас пак ще бъде осиновен от приют, от улицата, или ако държа на порода от легитимен развъдник.

Еее, три малко ли са ти, Нуше? Или има място за още толкова :))
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5689 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 01:16 AM

Снощи на Еди забелязах, че му се е подуло леко горното клепаче на едното око. Стоеше като стара рана, хванала коричка. Днес вет-а каза, че е възможно да е краста, защото освен там, също на муцунката от лявата страна козината му стои като уредяла и се забелязва нещо като възпаление. Намазаха го с някакъв препарат, изчистиха му клепача хубаво, но заедно с мъртвата кожа предполагам му падна и козинката на това място. Каза 3-4 дни да го мажем с Terramycin и да отидем на преглед пак.Интересното е, че преди 2 седмици точно от това място на клепача му извадих кърлеж и съм убедена, че го извадих цял, вет-а каза, че не е възможно да е от това. Другото, там, където му е уредяла козината на муцунката преди седмица една мадама дакелка го ръфна и му пусна леко кръвчица. Когато казахме , че го е ухапало кучето, тогава докторката каза, че може да е краста. Въпроса ми е -
Как точно протича развитието на крастата? Вет-а каза, че започвала от лицето по-често, затова така си мисли, че може да е
Правят ли се някакви по-специални изследвания, с които да се разбере дали е краста?
Колко опасно е за нас хората, както и за другите кучета, с които има контакт? Мисля да го огранича във виждането и играта с други кучета.
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо, нека пише как е протекло лечението, колко време и с какво е лекувано кучето.
Съжалявам, че тук задавам тези въпроси, просто бях на работа и моя приятел е водил Еди, пък не е знаел какво да разпитва.

Иначе момчето е 16 кг, див и луд, но въпреки това старшно много ни слуша. Знае вече добре командите седни, легни, дай пала, ела тук (повечето пъти, понякога си прави оглушки), както и редом, която на повод изпълнява постоянно, а без повода само първите 10 мин ходи редом, после трябва малко да се караме, за да тръгне до мен, но се справяме добре :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5690 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 February 2011 - 02:24 AM

Letty Незнам твоя доктор как преценява че е краста от един преглед, без изследване на кожна проба няма как да се разбере защото може да са много неща. Старото ми куче имаше краста ( демодекоза ) това е вид кърлеж който се загнездва в кожата и това предизвиква падане на козина, кървави струпеи(ранички), сърбеж, гадна миризма....виж темата за демодекоза във вет кабинет ако наистина се окаже това. Но дори и след като имах такъв случай в нас даже доста напреднала краста, си мислех че мога да я позная и без изследвания....хаххах така си мислех само.Когато намерих Чарли беше пълен с кърлежи, бълхи и имаше доста плешиви места по козината както и всички симптоми които описах по-горе. Бях сигурна че има краста. Взеха мъ кожна проба и се оказа че нищому няма просто от кълежовата и бълхлясалата инвазия му окапала козинката на момчето. Това минава след като се обезпаразити като обикновенна раничка. Незнам Еди сърби ли го местенцето? Зина имаше гъбички миналата зима на муцуната, кой зне къде е душила...местенцето беше с окапала козинка и розово. От място на което е имало кърлеж също остава малко плешиво петънце, понякога. Ако се съмнявате за краста трябва да вземете кожна проба, но може много неща да е преди това. При кой доктор ходите ако не е тайна :)
Гери много са ми даже, понякога ми се качват на главата :ab_041: онзи ден една немска овчарка пак като Чарли едно време се мотаеше пред нас и си играе с Нира, разбрах че едни цигани съседи я прибрали и гледат понеже седмици обикаляла цялото село. На косъм бях да я вкарам в двора, тя не че не влезе самичка по едно време. Много добродушно и мило момиче се оказа, ама слабооооооооо много. Обмислям дали да и пусна обява за загубена има следи от каишка.....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5691 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 02:38 AM

Има възможност да е от кърлежа. (много здраве на лекаря) Имала съм случай на микроспория локално и точно на същото място от изваден кърлеж.

А относно това

Цитат

Georgi Ryahov човека така или иначе ще си намери кой да му загони кучката, защо пък да не си ти.

Според мен проблема е в този начин на мислене. Всеки решава сам за себе сии като му трябват пари и може да ги вземе от кучето ... защо не, въпроса е в обосновката. Нямам намерение да "чета морал" на който и да е, големи хора сме. Ако бях аз, нямаше да прЕгоня кучето, щях да го прОгоня. :re_037: :md_064:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5692 Потребителят е офлайн   WildAres Икона

Публикувано: 23 February 2011 - 02:39 AM

Привет на всички купихме си хъски от малко беше най-голямото от котилото това и ме привлече в него защото и аз съм едър човек (197см90 кг.) и щеше да бъде леко смешно така поне според мен. То е беличко с чена украска по гърба и различни очи . Вече е на почти 10 месеца и е бая едър, над 25 кг е и това ме притеснява. Дават му се всички витамини, ваксини му се бият редовно не съм пропускал. Но се страхувам да не му стане нещо на краката да се изкривят или да се разболее нещо??? И да ви попитам от каде до каде да му измеря височината??? Понаучил съм го на команди но се страхувам да го пускам на открито защото ме слуша когато си поиска как да го накарам винаги да ме слуша но без бой! ???
С храна не става като чуе чувала с гранулите откача и скача като луд :af_089: хайде чакам ви ето ви малко снимки. Кажете си мнението не се притеснявайте :ba_025: :ba_025: :ba_025:
http://www.facebook....5364097&theater

#5693 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 03:24 AM

Показване на мнениетоWildAres, в 23 February 2011 - 01:44 AM, написа:

Привет на всички купихме си хъски от малко беше най-голямото от котилото това и ме привлече в него защото и аз съм едър човек (197см90 кг.) и щеше да бъде леко смешно така поне според мен. То е беличко с чена украска по гърба и различни очи . Вече е на почти 10 месеца и е бая едър, над 25 кг е и това ме притеснява. Дават му се всички витамини, ваксини му се бият редовно не съм пропускал. Но се страхувам да не му стане нещо на краката да се изкривят или да се разболее нещо??? И да ви попитам от каде до каде да му измеря височината??? Понаучил съм го на команди но се страхувам да го пускам на открито защото ме слуша когато си поиска как да го накарам винаги да ме слуша но без бой! ???
С храна не става като чуе чувала с гранулите откача и скача като луд :af_089: хайде чакам ви ето ви малко снимки. Кажете си мнението не се притеснявайте :ba_025: :ba_025: :ba_025:
http://www.facebook....5364097&theater

Има си тема за въпроси и не е необходимо да се пуска за всеки въпрос нова. Това за твойте размери и тези на кучета са чисти предразсъдъци и толкова . . . От какво смяташ, че ще му се изкривят краката? Височината се мери от холката до земята, а холката е плешката.
С много мерак трябва да го накараш да те слуша, с добро , с положително насърчаване и никога да не му се караш като идва при теб, независимо какво е свършил преди това и колко те е ядосало. Давай му храна като е спокоен, накарай го да седне преди да яде . . . Линка не се отваря!
User's Signature

Качена снимка

#5694 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 23 February 2011 - 03:29 AM

Преди известно време и аз попаднах на обява за хъскита за 200лв с "родословия" :zc_105: и ако не се лъжа също беше от пловдивско
http://obiavi.grad.b...%BE%D1%87%D0%B8
ако се възприем като реклама нека бъде изтрито :)

обърках темата моя за извинение
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5695 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 03:58 AM

Хах, да си беше взел Кангал/САО/Дого Аржентино и други големи породи като ще седи смешно ти да си 2 метра, а пък кучето да не е "толкова голямо"...Да разбираме ли, че щеше да те е срам да го разхождаш, ако беше по дребно на ръст???

Краката няма да му се изкривят, ако му се дават витамини, калции, прочие... и най-важното, добра храна!

Ти като си станал 2 метра да не би да са ти криви краката?
User's Signature

Качена снимка

#5696 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:35 AM

Няма да му стане нищо на кучето, ако все пак не прекалява с витамините и не ги дава на своя глава, тоест са предписани от ветеринар. Защото и много от полезното може да навреди . ..
User's Signature

Качена снимка

#5697 Потребителят е офлайн   WildAres Икона

Публикувано: 23 February 2011 - 06:41 AM

Благодаря, имах в предвид да го защита от някаква занапред болест по краката защото имах приятел със СТАФ който се разболя и от това почина, а моето куче вече си ми е на сърцето. Храна му давах "чапи" за бебта пишеше един ветеринар ми каза че точно този вид е хубав и за по големи кучета. Благодаря ви за изчерпателните отговори и съвети. Ето няколко снимки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5698 Потребителят е офлайн   mitko_ar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 07:46 AM

Имаме седем малки мъника ,на 20 дена са и може ли някой да ми каже каква храна мога да им давам,сега освен че сучат им правя и попарки и омитат всичко

Мод: Трия те вече няколко пъти, ако не престанеш да пускаш снимки на кучилото си и да го рекламираш, следва бан от форума!

#5699 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 01:30 PM

Показване на мнениетоWildAres, в 23 February 2011 - 05:46 AM, написа:

Благодаря, имах в предвид да го защита от някаква занапред болест по краката защото имах приятел със СТАФ който се разболя и от това почина, а моето куче вече си ми е на сърцето. Храна му давах "чапи" за бебта пишеше един ветеринар ми каза че точно този вид е хубав и за по големи кучета. Благодаря ви за изчерпателните отговори и съвети. Ето няколко снимки :)

Страшен вълчак е, може да го премериш колко точно е висок да ти е мирна главата, не ми изглежда много голям..
User's Signature

Качена снимка

#5700 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 03:27 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 22 February 2011 - 11:29 PM, написа:

Letty Незнам твоя доктор как преценява че е краста от един преглед, без изследване на кожна проба няма как да се разбере защото може да са много неща. Старото ми куче имаше краста ( демодекоза ) това е вид кърлеж който се загнездва в кожата и това предизвиква падане на козина, кървави струпеи(ранички), сърбеж, гадна миризма....виж темата за демодекоза във вет кабинет ако наистина се окаже това. Но дори и след като имах такъв случай в нас даже доста напреднала краста, си мислех че мога да я позная и без изследвания....хаххах така си мислех само.Когато намерих Чарли беше пълен с кърлежи, бълхи и имаше доста плешиви места по козината както и всички симптоми които описах по-горе. Бях сигурна че има краста. Взеха мъ кожна проба и се оказа че нищому няма просто от кълежовата и бълхлясалата инвазия му окапала козинката на момчето. Това минава след като се обезпаразити като обикновенна раничка. Незнам Еди сърби ли го местенцето? Зина имаше гъбички миналата зима на муцуната, кой зне къде е душила...местенцето беше с окапала козинка и розово. От място на което е имало кърлеж също остава малко плешиво петънце, понякога. Ако се съмнявате за краста трябва да вземете кожна проба, но може много неща да е преди това. При кой доктор ходите ако не е тайна :)

Нуше, докторката се казва Бистра Каналиева от "Обединена Ветеринарна Клиника". Доколкото знам, те са няколко такива клиники във Варна, ние ходим в тази при Пикадилито до Дом Младост. Много хора ми препоръчаха там да ходя, даже и моята вет от враца. Иначе за кожна проба е казала, че не може да вземе сега, а ще вземела след 2-3 ена, когато идем на преглед. Иначе се чеша от време на време, рядко по муцунката. Довечера ще му снимам оченцето и ще кача снимка да видите. Муцунката няма как да я снимам , няма да излезе нищо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни