Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5701 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2011 - 03:29 PM

[quote name='Huskypower' date='22 February 2011 - 11:43 PM' timestamp='1298421487' post='917782']
Има възможност да е от кърлежа. (много здраве на лекаря) Имала съм случай на [u]микроспория локално [/u]и точно на същото място от изваден кърлеж.

Какво е това, че не ми е ясно?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5702 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 February 2011 - 04:21 PM

Показване на мнениетоLetty, в 23 February 2011 - 02:32 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 22 February 2011 - 11:29 PM, написа:

Letty Незнам твоя доктор как преценява че е краста от един преглед, без изследване на кожна проба няма как да се разбере защото може да са много неща. Старото ми куче имаше краста ( демодекоза ) това е вид кърлеж който се загнездва в кожата и това предизвиква падане на козина, кървави струпеи(ранички), сърбеж, гадна миризма....виж темата за демодекоза във вет кабинет ако наистина се окаже това. Но дори и след като имах такъв случай в нас даже доста напреднала краста, си мислех че мога да я позная и без изследвания....хаххах така си мислех само.Когато намерих Чарли беше пълен с кърлежи, бълхи и имаше доста плешиви места по козината както и всички симптоми които описах по-горе. Бях сигурна че има краста. Взеха мъ кожна проба и се оказа че нищому няма просто от кълежовата и бълхлясалата инвазия му окапала козинката на момчето. Това минава след като се обезпаразити като обикновенна раничка. Незнам Еди сърби ли го местенцето? Зина имаше гъбички миналата зима на муцуната, кой зне къде е душила...местенцето беше с окапала козинка и розово. От място на което е имало кърлеж също остава малко плешиво петънце, понякога. Ако се съмнявате за краста трябва да вземете кожна проба, но може много неща да е преди това. При кой доктор ходите ако не е тайна :)

Нуше, докторката се казва Бистра Каналиева от "Обединена Ветеринарна Клиника". Доколкото знам, те са няколко такива клиники във Варна, ние ходим в тази при Пикадилито до Дом Младост. Много хора ми препоръчаха там да ходя, даже и моята вет от враца. Иначе за кожна проба е казала, че не може да вземе сега, а ще вземела след 2-3 ена, когато идем на преглед. Иначе се чеша от време на време, рядко по муцунката. Довечера ще му снимам оченцето и ще кача снимка да видите. Муцунката няма как да я снимам , няма да излезе нищо.

Нуше и ние ходим там понеже са 24часа, по принцип даже на Чарли там му взеха проба и определиха че няма краста. Добри са - доволна съм, но и много отвеяни от работа и не винаги обръщат на 100% внимание на кучо понеже имат много случаи :( Бих ти препоръчала Д-р Венци Тодоров, от първия път като отидох там ми обърна страшно много внимание и му задавах милион въпроси, а той човека ми отговаряше най-търпеливо и обстойно. Стискам палци да не е нещо сериозно и да се разминете леко :)))
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5703 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2011 - 06:59 PM

Микроспорията е микоза - заболяване, което се предизвиква от гъбички. Опадва козината и често кожата е леко зачервена. По-често се случва при млади кучета. Като казах, че е /било локално, имах пред вид това, че беше само на ухапаното от кърлеж място.Представляваше едно оголване голямо, колкото 2-5 стотинки. За да се установи какво е трябва да се вземе проба и тогава лечението ще е ефикасно. Аз лично съм имала такъв случай с едно от кучетата ми, но при вас може и да е нещо друго. Малко ли гадости пренасят тези кърлежи ...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5704 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2011 - 12:54 AM

При Еди е точно така, едно оголено място, колкото 2 стотинки, но е здраво на външен вид, в смисъл такъв, че няма нещо ранички или каквото и да било. Просто седи все едно съм го обръснала, тотално чиста и здрава кожа ми се струва. В петък ще ходим да видим как се развиват нещата и какво ще каже докторката. Задължително ще искам да се вземе проба, дори и да ми каже, че няма смисъл....за да ми е мирна главата после. Интересно ми стана защо не даде нищо да се меже муцунката му?
Съжалявам за качеството на снимките, но в момента само такъв апарат ми е под ръка. А муцунката не мога да я снимам, понеже се забелязва само като се загледаш...
Другото, което да попитам - да му огранича целувките, нали? :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5705 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:22 AM

Здравейте,
нов съм и изчетох целия форум,но все пак имам няколко въпроса.
Имам хъски вече от почти 2 месеца и много се радвам, защото много обичам кучетата и тази порода ми е любима.За жалост кучето ми беше подарък и аз нямах възможността да дам съвет на купувача, какво трябва да гледа и да знае, когато взима куче.Заради това кучето ми няма родословие.На 2 месеца и 20 дена е и абсолютно същото като това :

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Това са снимки на колега от форума,надявам се да няма нищо против,че давам пример с неговото куче.

Безпокой ме факта,че тези снимки на колегата са на кучето му на 2рия месец(както казах и моето куче е 1към1 с това), но след още 1-2 месеца хъскито му е станало такова :

Качена снимка
Качена снимка

Не разбирам много от кучета,но от снимките Ви във форума на вашите хъските забелязвам голяма разлика.Имам предвид, че вашите са бая по различни в муцуната.Смятам, че кучето ако е чистокръвно НЕ трябва да бъде такова като на колегата, а като на повечето от форума.Например:

Качена снимка
Качена снимка

Темата е с цел да разбера дали греша и кучетата на другите от форума, дали са били такива като малки(като на колегата след 3-4-тия месец) и чак като са пораснали са придобили такъв вид като последните снимки(според мене това е истинското хъски и се надявам и моето да стане такова) или са били по различни.
Знам,че е малко и трябва да е по различно, но сякаш ушите и муцуната не трябва да бъдат толкова големи.Поправете ме ако греша и това е стъпка към растежа.
Ще ме извините ако нещо съм сгрешил,но съм нов, а и няма друг начин да разбера дали кучето ми не е мешано.

П.С. Не ме разбирайте погрешно, дори да не е породисто и да е мешано, за мене няма проблем и ще си го гледам и обичам, но просто от чисто любопитство пускам темата.

Благодаря на всички отзовали се!

#5706 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 02:41 PM

Всяко куче се развива различно през периода 2-9 месеца. Естествено, че има значение и разлика и какво точно стои нататък по родата на това хъски, но като цяло периода между 4-8 месец е период, в който голяма част от хъскитата изглеждат доста нелепо. Големи уши, дълги крака, копчести очи, странни муцуни...с времето евентуално се доразвиват както си трябва. Нямаш гаранция какво ще излезе като порасне. А кучето се променя през целия си живот. Последното куче, което си дал, мисля че е вече сравнително възрастно на снимката или поне в напълно зряла възраст. Но като цяло и двете с леко по-тежки глави и муцуни(според тези снимки конкретно) от това, което аз възприемам за стандартна глава на мъжко хъски.
Ето ти пример:
30 дни
Качена снимка
3-4 месеца
Качена снимка
на около 7 месеца-възможно най-отвратително и смешно изглеждащ
Качена снимка
на 1 година
Качена снимка
В момента на около 3 години:
Качена снимка

Ето още един, още по-добър пример за колко смешно може да стане бебе хъски докато расте:
Около 40 дни:
Качена снимка
3 месеца:
Качена снимка
9 месеца:
Качена снимка
1година:
Качена снимка
година и половина:
Качена снимка

Кой каквото си е харесал-такова ще си гледа в крайна сметка :ae_085:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5707 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 February 2011 - 04:28 PM

Letty И в двата случая (когато Mечо имаше краста, Зина - гъбички,а Чарли алергия от кърлежи и бълхи) не съм се ограничавала да ги гушкам и пипам.
П.С. Ако искаш да снимаш добре раничката от близо трябва да си пуснеш макро режима на апарата ( едно цветенце обикновенно има бутон) така фокусира от близо.Моя телефон даже има, а не е кой знае колко добър. Сори че те коригирам но ми се стори че не знаеш за това извинявам се ако греша.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5708 Потребителят е офлайн   GODbg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 05:28 PM

Мерси за отговора, виждам, че са по различни в началото, но пък не са като на колегата :

Качена снимка

С надежда да не се обиди някой, надявам се да не стане така, а да се развива като твоето @xael .Много е красиво!
Ще се радвам и на други мнения и ако може и други да споделят как е било кученцето и(ако имат и снимки), като малко - на 3-4 месеца. :)

П.С. Има ли начин да се разбере дали е чистокръвно без родословие, а по някакви отличителни белези ? :)

#5709 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 06:19 PM

По Анимал планет гледах, как едни хора имаха проблемно куче (агресия) и правиха някакваи кръвни изследвания да се установи от коя порода може да е агресията. Разбраха че кучето им било смесица между лабрадор, пудел, акита, НОК и май още една две породи. В америка 100% ще можеш да разбереш дали в кучето ти тече само кръв на хъски, но тук не вярвам да правят подобен тип изследвания. А и съм сигурна че ще са много скъпи дори за обикновен американец. В България може да си сигурен единствено ако имаш докумет за произхода му - родословние. И моето прилича на хъски и влиза в стандарта от всички параметри, но от къде да знам дали няма някоя кръшнала баба. Като малка беше много смешна (големи уши малко козина около тях, голяма муцуна...), но сега всичко си е наред.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5710 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 06:46 PM

Ако не искаш да се чудош на какво ще прилича кучето ти като порасне - вземи си от развъдник! Друг вариянт няма. Не търси под вола теле дали има отличителни белези, че ще ставало такова.
Забелязвам и друго. Тука всеки е върл фен на развъдниците. Всеки съветва да се взима куче от там, но 90% от кучетата са неродословни - и почти всеки стопанин на такова неродословно куче се оправдава с едни и същи аргументи: подариха ми го, познавах собственика на майката, едиия родител беше с родословие ио т.н. е на други не знам как изглежда, но това ми идва доста странно :). Аз поне си признавам поради финансови причини си ги взех от някакъв и то от обява (не че съветвам някого да го направи, но и не крия от къде ми са кучетата).

50 дена
Качена снимка

5 месеца
Качена снимка

годинка без няколко дена
Качена снимка
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5711 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 24 February 2011 - 08:51 PM

Съгласна съм с мето...да си признаеш,че кучетот ти няма родословие не е болка за умиране.Аз също съм си казвала,че нямах инансова възможност да си взема родословно и си взех Дия от една приятелка...а това за промяната,днес намерих снимки на Дия на около 45-50 дни и е уникално различна от това в момента!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5712 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 12:55 AM

Финансиите не са оправдание, както и подаръкът не е оправдание :)
Пиша го, защото знам от личен опит.
Имах възможност да взема куче от родословни родители, но собственичката на женското беше прекалено разсърдена на клуба за да се постарае да изкара родословия на бебетата. Не направи нито едно изследване под предлог, че кучката си изглеждала здрава. Накрая кучката роди 6, 3 мъртви и три гиганта. Бяхме се разбрали за един "подарък", после стана така че това кученце отишло един къде си, другото не знам къде си и третото, което меко казано беше отвратително остана да е за мен и ми го пробутваше на 20 дни! Мислих, мислих и реших, че по-добре да си направя подарък за 5-600лв и да знам какво получавам, отколкото да взема остатъкът от кучилото на позната, който беше доста съмнителен.
И така се стигна до Джек...нито съм ги дала тия пари наведнъж, нито съм ги имала да ги дам веднага. Да не говорим, че от доста време събирам за второ куче, а тайничко си правя планове, които за момента са мечти и въздух под налягане именно защото изискват сериозни финансии, с които не разполагам и няма да разполагам никога с тях най-вероятно така че да мога да си ги изарам от джоба веднага.

Аз откривам огромни разлики както между повечето хоум мейд хъскита, така и между тях и родословните, така и от родословно до родословно. Защото всички тук разправяме, родословно та родословно, но не всяко родословно е хубаво. Пиша го и от гледна точка на собственик на родословно куче, което определено не е перфектно и много добре знам до къде му се простират възможностите и за къде само можем да си мечтаем и двамата. Но имам и познати с родословни кучета, които веднага се хващат и обясняват колко им е перфектно кучето-такова нещо в природата като перфектност няма! Уникално-ДА, за всеки стопанин кучето му е уникално и единствено! Перфектно или най-красиво обаче-друг път!
User's Signature

#5713 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 01:43 AM

Ние пък си имаме нещо, което вие си няматеее.....краста!!! Днес ходих на втори преглед в друга клиника, където ми казаха, че подутото и възпалено оченце е от кърлежа (1вата докторка ми каза, че не е).Две различни мнения. Ще продължа да го мажа и казаха, че ще спадне. Днес и в двете клиники ни взеха проба и двете потвърдиха, че е краста. Започваме лечение от минимум 4 инжекции през 7 дни (не помня как се казваше препарата), къпане със някакъв др препарат, който се разтравя в 2 литра вода и не се изплаква, а направо се подсушава кучето с кърпата, а пък за муцунката да се маже с антибиотично кремче 2 пъти на ден.Не мога да ви кажа имена, защото всичко ми го дадоха дозирано във спринцовки. Та това общо взето. Казаха , че било заразно за други кучета.
Нуше, а когато едното ти куче имало краста, другите две не се ли заразиха????
Айде стискайте ни палци :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5714 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 02:24 AM

Ееее! Краста ли?? Много неприятно! Джек беше набеден несправедливо за крастав горе-долу на възрастта на Еди и на мен сърцето ми беше отишло в петите докато излязат резултатите. Но аз случих на доста драматичен лекар, който от едно петънце на крака успя да ме филмира до край и както се оказа в последствие-напразно е използвал "фатален чар".

Да оздравява бързо момчето!
User's Signature

#5715 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2011 - 03:11 AM

Ох милия Еди скорошно оздравяване... старото ми куче имаше краста, тогава имахме само него. Не си спомням дали беше заразно за другите. Прочети тук пише всичко http://forum.dog.bg/...BE%D0%B7%D0%B0/
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5716 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 01:39 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 25 February 2011 - 12:16 AM, написа:

Ох милия Еди скорошно оздравяване... старото ми куче имаше краста, тогава имахме само него. Не си спомням дали беше заразно за другите. Прочети тук пише всичко http://forum.dog.bg/...BE%D0%B7%D0%B0/

Мерси Нуше, вече го чета и ми настръхва косата :(((
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#5717 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 03:04 PM

Що само се вторачваме в мерките и теглилките?Къде остана типичното за породата поведение и характер?То е като да гледаме да си купим кола по цвят и дизайн,а последно мислим за какви нужди ще ни е.Както има племенен брак сред родословните и те се изключват от листата за развъждане(дори се и подаряват),така има и такива,без сертификат,но са си читави и не отстъпват на някои "манекени" от корците на жълтите списания.Хъски е слънчево куче.Хъски е куче за впряг.Хъски иска да бяга,не признава лесно някой над него,слуша себе си и....преценява ситуации.В кръвта му е да оцелява и само.Който има съмнения,че неродословното му се отклонява сериозно от стандарта за породата,да го закара на експертна оценка.Аз съм с поредното неродословно в нас.И....си е хъски,като поведение,разбирайте-"слънчево куче".Мето го разбирам много добре-някои стопани ги тресе снобизма.Но да не ви казвам как едно точно женско родословно при нас има проблеми с общуването с други от неговия пол.Граничи със злоба,хапе до кръв,напада първо.И то сторо негово другарче.Айде де-това за мен не е хъски.Предпочитам си моите,които са се разбирали (и сега се разбират) чудесно с всички видове животни.Отговарят само при атака,търсят играта и сами избират кога да приемат ласки.Приемат новия си дом без сътресения и без период на преболедуване по предишния си стопанин.Защото и това е било залегнало в селекцията.Не ме разбирайте погрешно-за селекцията съм,но не само за сметка на екстериора.Божа работа е и колко ще е здраво.Генетичните изследвания само до някъде предвиждат,нали?
Искам да обърна внимание и на следното,написано в по-горен пост: "По Анимал планет гледах, как едни хора имаха проблемно куче (агресия) и правиха някакваи кръвни изследвания да се установи от коя порода може да е агресията. Разбраха,че кучето им било смесица между лабрадор, пудел, акита, НОК и май още една две породи".Ахааа!Някои твърдят,че няма агресивни породи,а както ги направи стопанина им.Чудя се х'американците ли грешат,да пръскат толкова пари за изследвания да се търси от коя порода идва дадено поведение,ние ли....?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5718 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2011 - 03:57 PM

Понеже цитата е от моя пост искам да се обоснова че същото куче беше рехабилитирано или по скоро стопаните му бяха рехабилитирани как да се справят с индивидуалността му и да го разбират. Досещате се че става дума за Cesar Millan и грешкатае моя National Georaphic (но това не е толкова важно). И да права си кучето е такова каквито стпопаните го направят, но си има и генетично предразположени кучета към определено поведение (НОК-пазач, хъски-независимост,сетер-птичар ловец..... )
И да не остана неразбрана с примера който давах за иследванията отговарях на въпроса на GODbg "П.С. Има ли начин да се разбере дали е чистокръвно без родословие, а по някакви отличителни белези ? :) " Който търси под телето вол нека си прави изследвания, експертни оценки, който търси определена порода нека си вземе куче от равъдник, а който иска просто другар в живота нека си взема куче от приют или от улицата. :ae_085: Но нека се знае едно: нищо на този свят не е сигурно освен смъртта!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5719 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 04:00 PM

Аз твърдя, че агресията идва от стопанина! Има го най-вероятно заложено, но се развива или подтиска от гледането.
Често бито куче, куче което НИКОГА не е било възпитавано на каквото и да било, несоциализирано куче, което не е свикнало нито с кучето, нито с хора....и разни подобни примери са идеални да бъдат набедени за "генетично" агресивни.
При нас се разхождат агресивни голдъни и лабрадори! Които директно се мятат на бой, а стопаните стоят безучастно отстрани и започват да викат, когато аз се опитвам да ги разтърва от моя. Ген или простащина?
Има и агресивно хъски, което също така се мята на бой от едно подушване. В последствие разбрах, че стопанинът яко я бил налагал за да започне да го слуша, когато е пусната. Кучката естествено не слуша пусната и налита на бой. Ген или ...?
Един познат, който си е взел родословна кучка от голям американски развъдник ми се оплаква, че кучката му била несоциализирана и я било страх от хора, защото докато е била една година при развъдчика никой не си е направил труда да я социализира и най-вероятно не е виждала други хора освен него. Ген?
Не мисля...
мисля си че е много лесно, да се нарече ген, това което всъщност е мързел и неспособност да се справиш с едно куче след като вече е било "изпуснато".
User's Signature

#5720 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоxael, в 25 February 2011 - 03:05 PM, написа:

Аз твърдя, че агресията идва от стопанина! Има го най-вероятно заложено, но се развива или подтиска от гледането.
Често бито куче, куче което НИКОГА не е било възпитавано на каквото и да било, несоциализирано куче, което не е свикнало нито с кучето, нито с хора....и разни подобни примери са идеални да бъдат набедени за "генетично" агресивни.
При нас се разхождат агресивни голдъни и лабрадори! Които директно се мятат на бой, а стопаните стоят безучастно отстрани и започват да викат, когато аз се опитвам да ги разтърва от моя. Ген или простащина?
Има и агресивно хъски, което също така се мята на бой от едно подушване. В последствие разбрах, че стопанинът яко я бил налагал за да започне да го слуша, когато е пусната. Кучката естествено не слуша пусната и налита на бой. Ген или ...?
Един познат, който си е взел родословна кучка от голям американски развъдник ми се оплаква, че кучката му била несоциализирана и я било страх от хора, защото докато е била една година при развъдчика никой не си е направил труда да я социализира и най-вероятно не е виждала други хора освен него. Ген?
Не мисля...
мисля си че е много лесно, да се нарече ген, това което всъщност е мързел и неспособност да се справиш с едно куче след като вече е било "изпуснато".

Много, много добре казано! Напълно съм съгласна, толкова уж спокойни и добри, според стопаните, кучета са ни създавали проблеми, че не е истина , и на всичко отгоре ние сме виновни . . .
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема