xael, в 25 February 2011 - 03:05 PM, написа:
Често бито куче, куче което НИКОГА не е било възпитавано на каквото и да било, несоциализирано куче, което не е свикнало нито с кучето, нито с хора....и разни подобни примери са идеални да бъдат набедени за "генетично" агресивни.
При нас се разхождат агресивни голдъни и лабрадори! Които директно се мятат на бой, а стопаните стоят безучастно отстрани и започват да викат, когато аз се опитвам да ги разтърва от моя. Ген или простащина?
Има и агресивно хъски, което също така се мята на бой от едно подушване. В последствие разбрах, че стопанинът яко я бил налагал за да започне да го слуша, когато е пусната. Кучката естествено не слуша пусната и налита на бой. Ген или ...?
Един познат, който си е взел родословна кучка от голям американски развъдник ми се оплаква, че кучката му била несоциализирана и я било страх от хора, защото докато е била една година при развъдчика никой не си е направил труда да я социализира и най-вероятно не е виждала други хора освен него. Ген?
Не мисля...
мисля си че е много лесно, да се нарече ген, това което всъщност е мързел и неспособност да се справиш с едно куче след като вече е било "изпуснато".
Именно за това говоря и аз, но ти го написа по-добре