Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5781 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2011 - 06:52 AM

Относно пеенето,говоренето и всякакви звуци-хъски не са никак темерути.Карат ги едни протяжни,когато го удрят на молба,правят се,че са лоши и ръмжат страховито по време на игра,джафкат като недорасляци,когато искат да ги изведеш...Арес по този повод,тъй и тъй ми дуднеше,го научих поне "Мама" да казва.В този момент едва си събирам мислите,че Руни ми пили в мозъка с някакви почти ултразвуци и буквално ми се разхожда по тънката струна.Но това вече е чиста форма на лиготия и позив за внимание.Надявам се скоро да се прояви ефектът от кастрирането и малко да се кротне.Май му е фикс,че по презумция съм длъжна нон стоп да му обръщам внимание.Но и това наверно е,защото са го жалили,поради епилепсията-грешка!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5782 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 07:36 AM

И вашата не е лесна... И моята няма да е лесна от Вторник, ма да видим де... още нищо не се знае... :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#5783 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 03:20 PM

Показване на мнениетоДизел, в 07 March 2011 - 01:31 AM, написа:

И вашата не е лесна... И моята няма да е лесна от Вторник, ма да видим де... още нищо не се знае... :be_107:

Какво ще става във вторник? :r_181:
User's Signature

Качена снимка

#5784 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 03:40 PM

Ще взимам КУЧ... евентуално ..., само да си харесам и ветеринара да ги одобри ... поне на първо виждане...
User's Signature

Качена снимка

#5785 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 01:08 PM

Днес е вторник-чакаме новини дали има взето куче.И снимкииии....
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5786 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 01:34 PM

Чакате, ама няма :dh_188: :dh_188: :dh_188: :dry:

Продал ги е човека... говорихме с него по телефона... каза да му се обадим пак в Четвъртък каза, че ще намери .. да видим ..., че от 2 седмици, а утре, а днес.... и все нещо се отлага... :eg_033:

Аз ще бързам да се похваля като го взема! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#5787 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 March 2011 - 02:23 PM

"Ще намери"? Много интересно :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5788 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 02:53 PM

Показване на мнениетоДизел, в 08 March 2011 - 11:34 AM, написа:

Чакате, ама няма :dh_188: :dh_188: :dh_188: :dry:

Продал ги е човека... говорихме с него по телефона... каза да му се обадим пак в Четвъртък каза, че ще намери .. да видим ..., че от 2 седмици, а утре, а днес.... и все нещо се отлага... :eg_033:

Аз ще бързам да се похваля като го взема! :ae_085:

Явно няма да е от развъдник, в нета има много обяви за продажби на неродословни хъскита.
User's Signature

Качена снимка

#5789 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 07:13 PM

Нещата стоят по различен начин... не искам да изпадам в размисли и страсти.

Наистина съм изчел всичко за кучетата като цяло без родословия!
User's Signature

Качена снимка

#5790 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 12:35 AM

това че е без родословие не го прави по малко красиво и темпераментно хъски:)
познавам лично човек с много пари... държи си хотел човека си развъжда хъскита маламути и акити и не му се занимава с родословия...
предимството на един развъдник е че си сигурен в правилното и здравословно отглеждане на кучетата... но ако познаваш човека и знаеш че е свестен и видиш родителите на кучето си знаеш че си взимаш хъски :)

#5791 Потребителят е офлайн   NaDeNcEtOo Икона

Публикувано: 09 March 2011 - 12:44 AM

Здравейте !!! Тара е на месец и 20 дена . Когато я взех и двете й ушички си бяха заострени и правички, обаче от няколко дена я гледам, че едното й е клепнало и незнам защо. Моля, помагайте с някакви варианти защо се е получило така и дали ще се оправи. Имам и друг въпрос- на каква възраст им се извиват опашките и евентуално, ако не се извият означава ли това, че моята красавица не е чистокръвна.

#5792 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 07:27 AM

Опашката на хъскито не се навива, завива или пада на гърба под каквото и да било форма. Това са опашките на маламути, самоеди и прочие. Опашката на хъскито се завива като сърп над тялото без да допира гърба, когато му е привлечено вниманието, но се носи отпусната, когато и кучето е спокойно.
Опашката, цвета на козината, очите и прочие не определят дали едно куче е чистокръвно или не.

ПП:Има стандарт на породата във форума, а по книжарниците продават една синя книжка за хъскито.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5793 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 07:48 AM

Показване на мнениетоДизел, в 08 March 2011 - 07:13 PM, написа:

Нещата стоят по различен начин... не искам да изпадам в размисли и страсти.

Наистина съм изчел всичко за кучетата като цяло без родословия!

Щом нещата стоят по различен начин, и тук нещата стоят по различен начин --->
Мама беше хъски
Една благородна постъпка, за която никога няма да съжаляваш.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5794 Потребителят е офлайн   BlowMeBitch Икона

Публикувано: 09 March 2011 - 01:35 PM

Зрдавейте,в събота си взех малко мъжко хуски на 2 месеца.Кученцето е супер сладур,но имам няколко проблеми и запитвания... Да не забравя да кажа че това ми е първото куче.Много е енергично и не спира да скимти,квичи или да издава всев1зможни звуци след като го затвора на остъклената тераса.Не мога да правя нищо в нас ако то е около мен,защото не ми показва по никак1в начин дали му се пика или ака...А вече му чистя над 20 п1ти в нас и направо откачам.Обмислях вариянта да го сложа отв1н,както ми казаха някои съседи с хускита... Какво ще ми препоръчате? Също така на игра постоянно ме хапе,трябва ли да му давам ?
Edit
Eто снимки на кутрето :
Click
Click

#5795 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 01:39 PM

Както всеки и аз имам доста притеснение с моят Айс. Когато беше малък на 42 дни ушетата му бяха прави, но след няколко дена те паднаха и досега не са се изправили. На 11.03. ставаме на 4 месеца, а ушите още са ни клепнали. Дали това е нормално...? Чувам най - различни варианти. Едни казват, че това не е нормално, а други където също гледат хъскита казват, че на тяхните кучата ушите са се иправили на около 5-6 месец, а до колкото до моя лекър, той каза, че това също е било нормално и че ще се изправят. Ако ми помогнете много ще се зарадвам..

#5796 Потребителят е офлайн   Иван Костадинов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни, музика, литература

Публикувано: 09 March 2011 - 02:04 PM

Личи си, че ти е първо куче. :) Съвсем нормално е да скимти, като го затваряш на терасата. Кучето е малко, а и е при теб от колко? От 4-5 дни? :) Не можеш да очакваш, че ще се научи да не си върши работата вътре за толкова кратко време. За това трябва време и постоянство от твоя страна. Както и много, много търпение. На първо място, примири се с това, че се налага да чистиш. Неизбежно е, след като си решил да отглеждаш куче. Хубаво е, преди да решиш да си вземеш домашен любимец, в частния случай хъски, да се запознаеш много добре с породата, характера, хранене, хигиенни навици и т. н. Трябва да осъзнаеш дали си способен да отглеждаш това прекрасно същество и едва тогава да го приемеш в дома си. Както казва мой приятел, гледащ хъски: "Имаш ли такова куче, ще страдаш." Обаче от личен опит знам: няма по-сладко страдание от това. :) Въоръжи се с много търпение, обгради кученцето с нужното ми внимание и то ще ти отвърне подобаващо. За пример: аз ходех след моята Фрея с метлата, лопатата и бърсалката за под, докато навърши 7-8 месеца. Дори сега, изключително рядко, но се случва, свършва някоя беля вкъщи. Не го затваряй на терасата, това не е решение. За пореден и последен път: трябват ти постоянство и търпение.
User's Signature

Качена снимка

#5797 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 03:26 PM

Показване на мнениетоBlowMeBitch, в 09 March 2011 - 11:35 AM, написа:

Зрдавейте,в събота си взех малко мъжко хуски на 2 месеца.Кученцето е супер сладур,но имам няколко проблеми и запитвания... Да не забравя да кажа че това ми е първото куче.Много е енергично и не спира да скимти,квичи или да издава всев1зможни звуци след като го затвора на остъклената тераса.Не мога да правя нищо в нас ако то е около мен,защото не ми показва по никак1в начин дали му се пика или ака...А вече му чистя над 20 п1ти в нас и направо откачам.Обмислях вариянта да го сложа отв1н,както ми казаха някои съседи с хускита... Какво ще ми препоръчате? Също така на игра постоянно ме хапе,трябва ли да му давам ?
Edit
Eто снимки на кутрето :
Click
Click

1-во бъди сигурен, че поне до 5-тия месец ще се налага да чистиш след него. Пример: Аляска когато беше малка започна окончателно да си върши работите само и единствено навън чак към 7мия месец. Еди в момента е на 5 месеца и си върши всичко навън.От много отдавна не се е изпускал вътре.
До 3-тата ваксина ще се наложи и денем и нощем да ходиш с парцала. След това започни да го извеждаш да кажем през 4 часа , ако ти е възможно и с много търпение и упоритост може да имате добри резултати доста бързо. Постепенно увеличавай разстоянията(като часове) между разходките.Недей да му се караш, когато си свърши работата вътре, защото ти не си го извел, то няма да е виновно, защото няма да може да стиска дълго време. Вземи да опиташ капки за приучаване (при нас на Аляска подействаха, а на Еди-не, сигурно при всяко куче си е индивидуално).Щом искаш да го научиш на терасата да си върши работите, тези капки мисля, че ще ти помогнат. За гризането на ръцете - аз и на Аляска и на Еди им позволявах да ми ги гризкат, но сами се отучиха след време, може би когато смениха зъбките. Вземи му много играчки, и когато (щом ти е неприятно да те хапе) започне игра с хапане, му пробутвай някоя играчка в устата вместо ръката ти.
П.С. >>> Недей да го оставяш на терасата, то има нужда от твоето внимание. Няма да спре да скимти там....
П.С. 2 >>> Не откачай :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5798 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 03:47 PM

Показване на мнениетоBlowMeBitch, в 09 March 2011 - 01:35 PM, написа:

Edit
Eто снимки на кутрето :
Click
Click

Като ми подариха моят мъкин, беше някъде колкото сега е твоят. Мога да кажа също, че правеше много бели - буташе, гризеше, късаше и какво ли не. Трябва да се поиташ да го възпиташ по някакъв начин да знае къде му е мастото за тоалента и къде не, но още и твърде малко, затова го сложи на място ъкедто няма да прави бели. А доколкото за хапането е съвсем нормално, и моят беше така. Хапеше ме ужасно много, но сега сме в процес на дресировка, колкото и трудна да е тя. Много са своенравни, но искат много внивамие. Вече е почти на 4 месеца и това с хапането отмина, защото преди много го сърбяха зъбките, а сега хапи други неща, но е и мен.

#5799 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 05:17 PM

Тая остъклена тераса каква е? В смисъл топло ли е на нея? Защо не взимаш кучето при теб, а го затваряш на терасата? На теб би ли ти било приятно, ако си на негово място? Къде навън ще го слагаш?Ти за какво си го взел това бебе, за да седи на терасата ли?
Не му давай да те хапе, докато играете, дори и да не те боли . . . .
User's Signature

Качена снимка

#5800 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 06:19 PM

Някой може ли да ми обясни, защо непрекъснато намирам умрели калинки около Неро и мястото, където спи на терасата?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема