Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 09 March 2011 - 06:46 PM
Здравейте отново,мисля,че пролема с хигиенните навици на кучо се решиха(да чукна на дърво),но възнина друг.Преди обяд,когато остава сам в къщи гризе и драска по входната врата.Всеки ден,когато се връщам от работа и се опасявам да не би да намеря вратата на трески и кучо да ме чака пред входа.Това е в кръга на шегата разбирасе.Въпроса ми е следния:да намажа вратата с нещо? И какво да е то? Благодаря ви предварително!
Публикувано: 09 March 2011 - 07:23 PM
Докато е малко иска много внимание и все да си с него да не чуства липсата на кучилото като се раздели.Аксел ми е мрънкал точно една две вечери по малко и съм го взимал в леглото при нас даже .После свикна.Точно една седмица ми е акал вътре и се научи.Хъскито не мундар и не ака там къдет живее .За пишуркането ни отне месец .На третия вече не пишкаше вътре с малки изключения.Много рядко да изпусне топлата вода. Иска се упоритост и много внимание и грижи.Сред нощ съм го чувал как полива ламината и съм ставал да бършя в 2-3-4 часа .Но не мие тежало щото това сие нормално .След 4 ти месец не виждах вече зор с пикането.свлах го през час после през два през три и така сега слизаме ттри пъти на ден .Две големи разходкипо час два в 7-7:30 сутрин другата в 4-4:30 следобед и вечер само да си пишка за последно в 22-23 зависи от ракията.Съботаи неделя ако нема други неша за вършене сме на балкана или по средна гора.Имаме си набизо.Не се отчайвай свиква се .Но не забравяй да си до него в първите дни и седмици да не чуства самота.И като го савяш сам за първи път не го оставяй за дълго .Излез най напред поседи 15-20 мин. вънка и после влез да види че се връщаш и не го изоставяш само.Аксел го свиквах така на малки после на по дълги интервали и сега си седи като съм на бачкане дневна смяна сам и си спинка на моето легло без никви пакости.Това споделям единствено от личен опит дано съм бил полезен.

Публикувано: 09 March 2011 - 08:25 PM
nushcho, в 09 March 2011 - 06:28 PM, написа:
да не е от каишката нещо, нали все пак са насекоми? Или пък може Неро да ги лови и да и складира улова за по-късен обяд :)
Може и от каишката да е не се бях замисляла, но ми е странно защото никога преди не е имало калинки, а сега всеки ден намирам по няколко, явно нещо ги привлича, но не знам какво . . . те уж се хранят с листни въжки, какво търсят при Неро, не знам . . .

Публикувано: 10 March 2011 - 04:34 PM
Моля ви хора дайте съвети и мнения, че направо умирам от притеснение... Айс утре(11.03.2011.) става на 4 месеца, а ушите още са му клепнали. Ето ви и снимка за да го видите.
Допитах се до ветериналя ни, а той каза, че е нормално и че ще му се изправят. Допитах се до други хора, които гледат хъскита - едни ми казаха, че това не е нормално и че имаме проблем, други ми казаха, че тяхното куче вдигнало ушите на 5-6 месец, а трети казаха, че това си е до куче и до органисъм и че е съвсем нормално. Според вас, какво да правя? Толкова съм притеснена и обръкана. Моля ви, ще се радвам да ми погонете, за да може всичко да му е както трябва на моето Слънчице!

Допитах се до ветериналя ни, а той каза, че е нормално и че ще му се изправят. Допитах се до други хора, които гледат хъскита - едни ми казаха, че това не е нормално и че имаме проблем, други ми казаха, че тяхното куче вдигнало ушите на 5-6 месец, а трети казаха, че това си е до куче и до органисъм и че е съвсем нормално. Според вас, какво да правя? Толкова съм притеснена и обръкана. Моля ви, ще се радвам да ми погонете, за да може всичко да му е както трябва на моето Слънчице!
Публикувано: 10 March 2011 - 07:20 PM
Нищо не може да направиш освен да си го гледаш и обичаш такова каквото е
. Щом знаеш и си сигурна че Айс е чистокръвен няма да се притесняваш - ще се вдигнат
Не го мисли толкова не е най-важното нещо на света с каквито и уши да е той ще си е същото куче :))

Публикувано: 17 March 2011 - 09:56 PM
Щом нямаш родословие и хората ти казват, че кучето ти не е чистокръвно ... то не е...Сложи снимки все пак да ти кажем главно заради какво ти казват, че кучето ти не е чистокръвно ...
В паспорта има само ваксини и евентуално някакви изследвания... то не е документ за самоличност... даже не знам защо му викат паспорт... сигурно защото ти е нужен като ходиш с кучето зад граница...
В паспорта има само ваксини и евентуално някакви изследвания... то не е документ за самоличност... даже не знам защо му викат паспорт... сигурно защото ти е нужен като ходиш с кучето зад граница...