Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5821 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2011 - 10:05 PM

Ха ха-памперси.Ако познаваш въпросното куче,ела ти да му ги монтираш и да и обясниш,че не трябва да ги разкъсва.Не бързай да се смееш-един ден твоето ще го халоса хормона и ще има да търчиш и да го разтърваш,за да не се сдобиеш с непредвидени "внученца". :af_089: Неди-да ти цапа до 7-10 дена.Това е малкият зор.Идва момент,в който ако си играе с някое мъжко и почне да му завърта настрани опашката,вместо да си сяда на д-то или да се отбранява-те тогава е готова да хване и в никакъв случай не я пускай без повод.То и на повод разходките са малко опасни,да не ви налети някой бездомник с мераци,или пуснат да потърчи из парк или улица домашен.И после,дори пак да не е опасно вече,поне месец мъжкарите в близост до нея,ще я желаят и качват,а тя ще се нерви,защото няма да иска това.А бе-луда работа.Аз да попитам-сменихте ли козината и намерихте ли каквото търсихте за разресване?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5822 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:12 PM

Показване на мнениетоpebals, в 17 March 2011 - 09:56 PM, написа:

дай снимка :)

ето :

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5823 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:14 PM

Ааа никакво търчене... като се разгони ... или ще се ограничим с разходки само около "махалата" или ще седи в двора...И винаги с повод... :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#5824 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:15 PM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 17 March 2011 - 10:12 PM, написа:

ето :

Има нещо странно в ушите..., ако постоянно са му така де... някоя хубава снимка нямаш ли ... в профил ... ала бала.. нещо .. от тази клетка виждаме само 1 глава.. и едни очи ..
User's Signature

Качена снимка

#5825 Потребителят е офлайн   haski_vili Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:17 PM

Показване на мнениетоДизел, в 17 March 2011 - 10:15 PM, написа:

Показване на мнениетоhaski_vili, в 17 March 2011 - 10:12 PM, написа:

ето :

Има нещо странно в ушите..., ако постоянно са му така де... някоя хубава снимка нямаш ли ... в профил ... ала бала.. нещо .. от тази клетка виждаме само 1 глава.. и едни очи ..

само тея са .....на едната се вижда по добре

#5826 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:27 PM

много ти е сладко хъскито.. гледай често да го пускаш от тези решетки и си играйте много ... това иска като го гледам от снимките

#5827 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:31 PM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 17 March 2011 - 09:51 PM, написа:

А по външен вид как ще я различиш.Много хора казват че моята е не чистокравна а има паспорт -как да позная

Паспорта не ти показва дали кучето е чистокръвно! Паспорта показва, че кучето е ваксинирано, обезпаразитено външно и вътрешно, ако има операции и кой го лекува, нищо повече! Ако не е взето от развъдник, който да ти даде документ за произход, не можеш да докажеш,че е чистокръвно! Дори и двамата родители да си хъскита, не можеш да си сигурна, че няколко поколения назад са се кръстосвали само с хъскита! Дори и да си сигурна, пак не можеш да докажеш, защото нямаш документ, но в такъв случай ти ще си знаеш . . . Това е, обичай и се грижи за кучето независимо дали е или - не!
User's Signature

Качена снимка

#5828 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 10:40 PM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 17 March 2011 - 07:09 PM, написа:

Моля кажете каква е разликата между чистокръвно и не чистокръвно хъски . :smile:

Едното е хъски, а другото не е. Няма нечистокръвно хъски. Или е хъски, или не е.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5829 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:41 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 17 March 2011 - 10:40 PM, написа:

Показване на мнениетоhaski_vili, в 17 March 2011 - 07:09 PM, написа:

Моля кажете каква е разликата между чистокръвно и не чистокръвно хъски . :smile:

Едното е хъски, а другото не е. Няма нечистокръвно хъски. Или е хъски, или не е.

ГРУБОООООООО :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#5830 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 10:42 PM

Факт. Или искаш да кажеш ,че хем е нечистокръвно, хем пък е хъски - как става тая работа??? Мнооого грубо! Такава обида за породата още не съм чула. Извинете буахахаха.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5831 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:44 PM

То е нечистокръвно само защото ние не знаем дали не е кривнало ... ,но никога не се знае дали дали дядовците бабите и там всичко както си му е реда не са пък напълно изрядни ...
User's Signature

Качена снимка

#5832 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 10:45 PM

Бла бла от 9 кладенеца вода. Не ставай смешен. Като не се знае, значи не се знае породата. За другите поне се знае.

Породите не се пазят само с родословия. Трябва и да вникнеш в тези родословия, там всички кучета са допуснати до разплод по определени правила и отговарят на определени критерии.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5833 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 10:49 PM

Що, аз познавам (макар и бегло) човек от форума който има куче от впряга на пампорово .., но няма родословие... това прави ли го и него "безпородно"?
User's Signature

Качена снимка

#5834 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 March 2011 - 11:18 PM

Реално да, прави го " хъски " с недоказан произход. Жалко ....но това дали да имат родословия или не го е решил производителя на тези кучета.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#5835 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:24 PM

Е, много ясно, че той ... за какво са му ... на него му стига, да знае, че кучетата му са породисти с родословия... и да знае, че винаги когато прави впряг от тези кучета те ще са на 100% хъскита... и няма да има проблеми ... пък това, че продал/подарил на някой куче... не го интересува особено ... НО без да оспорвате ... котилото от впряга е на 100% хъски без значение дали го признавате или не без родословието!

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#5836 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 11:31 PM

Кой от къде има куче, също е разтеглива и спорна история. Знам много, които твърдят, че имат кучета от впряга на Пампорово, или дори от мен, или от великата Канада и изобщо от чужбина, а после се окаже, че това е история с неочакван край от някой майстор (на късия разказ)... и вече до болка са ми познати подобни истории и за това - не на мен тия! Хартията, името, номера и печата и тогава вярвам, че има порода и родителите му са одобрени за създаване на поколение. Тая порода не случайно е пазена с векове.

Не ми се говори за бабата на братовчеда на моята приятелка, която не е спечелила "Волга", ами я е прегазил "Москвич"!

Цитат

Е, много ясно, че той ... за какво са му ... на него му стига, да знае, че кучетата му са породисти с родословия...

Айде да те помоля, нещо, което не ти е много ясно да не го коментираш в смисъла, който ти си решиш или измислиш на момента. Добре познавам Иван, понеже сме пирятели. За това много добре знам защо взе на времето това решение.

П.С. Кучетата имат кучила, не котила.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5837 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 06:31 AM

Дизел,момко,не навлизай в дълбоки води.Ще те изядат и само после копчетата ще излюят.Ако Джесито няма родословие,но покрива визуалния ти критерий за породата,за която си я взел,ако се държи точно като нея-пука ли ти?Айде всеки да се гледа у своята котурка.Да се радва на своето куче със или без родословието му и да оставим този спор.Безсмислен е и мен лично ме изнервя.Едни радетелстват да запазят чистата порода,правят изследвания и подбор кое с кое да се сноши,пръскат се пари за това,но с ясна цел.Други чакат комшията да му се окучи кучицата,на която дедо и бил некъв си медалист в породата си и после се ерчи какво хъски имал.За 150 лв.Това аз не одобрявам.Има в квартала една дребна женска-определено без педигри.Ама на какъв як мъжкар я били пуснали и какви дебели бебета изкарала (10) и после какви красавци станали.След година стопаните на тази кучка срещат друг мъжкар-готов вече за разпод,пак със съмнителна майка и баща,за който съм сигурна,че е квази хъски.Беше по рождение(младежа) с един ингвинален тестис и наскоро некротирал в коремната кухина,та са го оперирали по спешност и едвам са го спасили.Ама нали е едър,и "нашата",ако я пуснем на него пак ще изкара дебели и яки бебета.Те това не го одобрявам.И именно поради това моите мъжки ги кастрирам-да ми е мирна главата,да отбивам всякакви предложения на мераклии стопани с женски.Има кой да развъжда кучета,останалите да се радват на домашните си любимци.Всички са хубави в моите очи.
User's Signature

#5838 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 07:41 AM

Аз никъде не споменавам моето куче... говорих за съвсем друг човек за който знам 99.99%, че кучето му е от там ... всеки път когато влезне някой новак във форума с цел да разбере аджеба какво мисля "разбиращите" за неговото куче... се повдига и дъвчи поне 2 страници какво и що е родословно ...В случая с човека от форума с куче от впряга единствения минус е, че това куче не може да ходи на изложби...

Впрочем ветеринара ми предложи да изкараме родословие на Джеси .. тоест то няма да е "истинско", но стига евентуално да заблудя неразбиращите...
User's Signature

Качена снимка

#5839 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоДизел, в 17 March 2011 - 09:24 PM, написа:

Е, много ясно, че той ... за какво са му ... на него му стига, да знае, че кучетата му са породисти с родословия... и да знае, че винаги когато прави впряг от тези кучета те ще са на 100% хъскита... и няма да има проблеми ... пък това, че продал/подарил на някой куче... не го интересува особено ... НО без да оспорвате ... котилото от впряга е на 100% хъски без значение дали го признавате или не без родословието!

Поздрави!

Дизел, нещата не са толкова прости ! Да, на Иван младите кучетата са хъскита на 100%, но без родословия ! Честно да ти кажа не го разбирам Иван - хубаво "работни кучетата" са, но точно той да си позволи да не членува вече в клуба при условие, че се занимава професионално с този спорт и впряга му е толкова известен, при условие, че е допринесъл не малко за породата........От него знам, че има причини за това, но каквото и да е, дори и само от любов към породата е длъжен да го направи ! Така поне мисля.......
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#5840 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 09:47 AM

Мислите ли,че въпросният Иван го интересува дали кучетата му имат сертификат за породата?Човекът си бачка и това е.Кучетата са читави,работещи по предназначението си и радват очите на туристите.Въпрос на трактовка вече е това хъски ли е или просто впрегатно добиче.Почна да става като дали яйцето е първо или кокошката.А твоето куче,предполагам,че ако му се изкара експертна оценка и бяло родословие,ще си ходи наравно с другите редовни на изложби,желая му и да печели,но според правилника на асоциациата или както там се наричат-неговото поколение няма да е с наследен сертификат за родословност.Пак минават в графа неродословни,ако ми разбираш.Срещам,апропо, потомци от впряга на Иван и собствениците им гордо се бият в гърдите,че видите ли-щом има такъв произход,значи са родословни.А ся де?!
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема