Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 19 March 2011 - 02:42 PM
Публикувано: 20 March 2011 - 01:12 PM

Нов потребител съм във форума и имам питане. Имам Сибирско хъски,което вече си имаше свое 2-ро поколение хъскита и от малките си оставих един многообещаващ хъсок,които много дивее и играе,но сутрин малко сякаш има храчка или сополче.Изглежда животинката се дразни,ама пък е малко още и глупавичко и сигурно не му идва на ума как да се изхрачи.Предполагам когато се постопли още,че ще спре да "хърка" така.
Аз съм от Карлово и тук на хъскитата много им допада. До сега не ми се е случвало да правят така.Някой ако знае какво се прави в подобен случай ще съм благодарен да сподели.
Поздрави!
Публикувано: 20 March 2011 - 02:31 PM
П.С.На мен изобщо не ми пука, но на другите им бърка в здравето такъв вид размножаване...

Публикувано: 20 March 2011 - 02:39 PM
Публикувано: 20 March 2011 - 04:36 PM
gogo_t, в 20 March 2011 - 11:12 AM, написа:

Нов потребител съм във форума и имам питане. Имам Сибирско хъски,което вече си имаше свое 2-ро поколение хъскита и от малките си оставих един многообещаващ хъсок,които много дивее и играе,но сутрин малко сякаш има храчка или сополче.Изглежда животинката се дразни,ама пък е малко още и глупавичко и сигурно не му идва на ума как да се изхрачи.Предполагам когато се постопли още,че ще спре да "хърка" така.
Аз съм от Карлово и тук на хъскитата много им допада. До сега не ми се е случвало да правят така.Някой ако знае какво се прави в подобен случай ще съм благодарен да сподели.
Поздрави!
Привет, вероятно кучето ви е болно от тъй наречения кучешки грип, той е вирусен и напоследък често срещан. Обезателно го заведете на ветеринар.
Понякога сополите са придружени и с кашлица. Ветеринаря ще го прегледа и ще предпише съответните лекарства. няма да мине от самосебе си.
Публикувано: 21 March 2011 - 08:08 AM
vince, в 20 March 2011 - 08:59 PM, написа:
Blagodaria vi !!!
Ти се стегни и не се прави на интересен! Нали в темата, която си пуснал xael ти е дала линк към кучета, които очакват кученца, какво не ти е ясно!!!!!!!
Публикувано: 21 March 2011 - 11:18 AM
nedelina5, в 19 March 2011 - 02:42 PM, написа:
След кастрация женското куче повече не се разгонва,не цапа и не може да забременее.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 21 March 2011 - 05:24 PM
С най-добри чувства го казвам без да засягам по никакъв начин вечните теми в тоя форум.
Цитат
Гого, предполагам си от мъжки пол, но пак не би трябвало да е далеч от акъла: едно 20-30 дневно разгоннване НЕ е по-тежко от едно носене на кученца 2 месеца, после месец и половина кърмене и после още известно време възстановяване. Случил си на по-малко кученца като брой- голямкъсмет! Със същия успех е можело да са 4-5-6-7, че и 8 или 9! Имам представа как се възтановява кучка след раждане на 5-6 кюфтака с интензивен прием на витамини преди и след раждането и искам да ти кажа-хич не е леко! А между другото съдейки и по повечето женски по време на заплождането-и тогава не им е леко. Тогава как си решил да я заплодиш за да й е по-леко?
Дизльо, чети...не бъди съпричастен на безумни мнения.
Едно заплождане трябва да се прави с умисъл. Да е съпроводено с логично течащ процес и да имаш предвид всичко преди да се решиш на него.
То не носи удоволствие на женската, нито е задължително за по-добро физическо състояние. Колкото кеф може да донесе на стопанина да види неговото любимо куче да си има бебета, със същия успех може да си съсипе или дори убие женската! И на никой няма да му хрумне да се обвинява ако тя умре при раждане или не се е сетил да я заведе на ветеринар след като е забавила раждането с над седмица.
Въобще, всички с женски кучета, имайте го в предвид, когато решите да заплождате - грижете се преди всичко за здравето на вашия любимец и четете литература свързана с тази тема. После решавайте дали ще я пускате за да се радвате ВИЕ на кученца, за "здраве", за да й е "по-леко", за да правите на пук на разни развъдници, които слагат космическа цена, пък имат по-грозни кучета или още куп други причини.
Публикувано: 22 March 2011 - 11:01 PM

JulyVell Siberians