Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5881 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2011 - 04:16 PM

Показване на мнениетоhaski_vili, в 18 March 2011 - 01:45 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 March 2011 - 01:30 PM, написа:

няма да се оправи от само себе си ако не отидете на вет,както ти казаха и много други хора в другата тема.

Във вторник ще го заведа в София тъй като тогава имам път натам.И тогава се надявам да се оправи и да :dog:

Можете и като го заведето да питате кога спират с растежа.Апропо-днес е вече сряда.Ходихте ли и какво се случи с крачето?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5882 Потребителят е офлайн   miltenova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:книги, гоблени, народни танци, но най-много време отделям на хъски Нера
Публикувано: 24 March 2011 - 12:16 PM

Прикачена снимкаЗдравейте, чета редовно всички теми, сега искам съвет. Моята хъска Нера е на 1 г.4 м. Разхождам я редовно извън града. Успявам някакси да се справям с домашните животни и техните стопани /платих две кокошки/, като видя кози, я задържам, но вчера ги видя преди мен и се втурна да ги подкарва, козарът размаха тояга и успя да я удари. Кучето ми побягна, явно уплашена и се качи на един хълм и не ходи след мен, а ме наблюдава. Като тръгна към нея, побягва в друга посока. В крайна сметка успях да я хвана, походихме на синджир, да се успокои. Въпросът ми е, като е уплашена и не ме следва, трябва ли да бъда твърда и да си вървя по пътеката, без да се интересувам дали ме следва. И защо бяга и от мен, когато друг я е ударил?

#5883 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 01:13 PM

Показване на мнениетоmiltenova, в 24 March 2011 - 12:16 PM, написа:

Прикачен файл Husky2.JPGЗдравейте, чета редовно всички теми, сега искам съвет. Моята хъска Нера е на 1 г.4 м. Разхождам я редовно извън града. Успявам някакси да се справям с домашните животни и техните стопани /платих две кокошки/, като видя кози, я задържам, но вчера ги видя преди мен и се втурна да ги подкарва, козарът размаха тояга и успя да я удари. Кучето ми побягна, явно уплашена и се качи на един хълм и не ходи след мен, а ме наблюдава. Като тръгна към нея, побягва в друга посока. В крайна сметка успях да я хвана, походихме на синджир, да се успокои. Въпросът ми е, като е уплашена и не ме следва, трябва ли да бъда твърда и да си вървя по пътеката, без да се интересувам дали ме следва. И защо бяга и от мен, когато друг я е ударил?

Здравейте с адашката. Това е много странно, тя знае, че не я удряте! Може би трябва да си вървиш по пътеката, а не към нея, като се обръщаш да видиш дали те следи, а не без да се интересуваш къде е . . . може пък да я поканиш на игра и да тичаш в обратна на нейната посока. Може да пробваш да носиш лакомства, но не да даваш от нейната храна като награда, а друго. Аз като учех Неро да идва, напълних едно пластмасово бурканче от дъвки с малко гранули и като се отдалечи, го викам с Ела и дрънкам с кутията и понеже това е нов звук и е супер интересно идват веднага, при което давам някаква бисквита и продължаваме.
Нали не е пострадала от удъра?
User's Signature

Качена снимка

#5884 Потребителят е офлайн   miltenova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:книги, гоблени, народни танци, но най-много време отделям на хъски Нера
Публикувано: 24 March 2011 - 02:01 PM

Ще пробвам с пластмасовото бурканче от дъвки, аз обикновено шумя с пластмасово пликче с ъс салам. На кучица нищо й няма физически, споделям случката, защото явно доста се беше изплашила и аз не посмях просто да си продължа без нея. Един познат ми разказа за неговата кучка, която като я е блъснала кола и е избягала за една седмица. Много ме е страх да не се загуби и това ми пречи да съм постоянна в действията си спямо нея. Но май по-добре по-слабо възпитано куче в къщи, отколкото изгубено в гората. Опитвам се да й е интересно с мен в разходките, въпреки че си търси кучешка компания, и ако и другия стопанин е съгласен, обикновено я оставям да си играят с другите кучета. Забелязвам, че въпреки че не се отзовава 100 процента на моите заповеди, следи къде съм и дори да си играе с друго куче, с неохота, но тръгва след мен. Каква радост е, като я гледам да вее ушите към мен, а не в обратната посока! :af_089:
Да питам какви още игри измисляте в къщи и навън за кучовци? Аз на разходка в градинката я научих да се качва по скамейките и сега правим обиколката на градинката като циркова арена, хоп на пейката, скок от пейката, браво.
В къщи й крия парчета кренвирши на разни места, да ги търси.

#5885 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 03:39 PM

Показване на мнениетоmiltenova, в 24 March 2011 - 02:01 PM, написа:

Ще пробвам с пластмасовото бурканче от дъвки, аз обикновено шумя с пластмасово пликче с ъс салам. На кучица нищо й няма физически, споделям случката, защото явно доста се беше изплашила и аз не посмях просто да си продължа без нея. Един познат ми разказа за неговата кучка, която като я е блъснала кола и е избягала за една седмица. Много ме е страх да не се загуби и това ми пречи да съм постоянна в действията си спямо нея. Но май по-добре по-слабо възпитано куче в къщи, отколкото изгубено в гората. Опитвам се да й е интересно с мен в разходките, въпреки че си търси кучешка компания, и ако и другия стопанин е съгласен, обикновено я оставям да си играят с другите кучета. Забелязвам, че въпреки че не се отзовава 100 процента на моите заповеди, следи къде съм и дори да си играе с друго куче, с неохота, но тръгва след мен. Каква радост е, като я гледам да вее ушите към мен, а не в обратната посока! :af_089:
Да питам какви още игри измисляте в къщи и навън за кучовци? Аз на разходка в градинката я научих да се качва по скамейките и сега правим обиколката на градинката като циркова арена, хоп на пейката, скок от пейката, браво.
В къщи й крия парчета кренвирши на разни места, да ги търси.

А най-добре е добре възпитано куче в къщи! На нея й е скучно, затова можете да тичате, можете да гони като котките някакви неща завързани на въже, много ги увлича. Аз примерно веднъж пробвах да влача по земята каишката на Неро, само че с дръжката към него, за да не си счупи зъб на металната закопчалка и на него толкова му хареса, че сега си идва сам и си хваша каишката да тичаме така или да я гони. В къщи играе с топки за тенис, но навън не ги поглежда, понякога взима топките на другите кучета, за да тичат след него. И вече повечето стопани като ни видят и си прибират топките, че кучетата им не искат да тичат след Неро, а той не е склонен веднага да пуска топката . :ab_041: :ab_041: :ab_041: Можеш да се скриеш зад дърво и да я викаш да те търси, знам ли, винаги има какво да се прави! Учи я на разни команди, според мен ще й хареса . . . карай колело и тя да тича след теб или я вържи да тича с колелото . . .
User's Signature

Качена снимка

#5886 Потребителят е офлайн   ace_hi Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 08:03 PM

Здравейте имам женска хъска на 10месеца. Миналият месец се разгони за първи път. Първите 3дни всичко бешенаред но след това срамните и усни се подуха ужасно много едната от тях имаше размерите на кокошо яйце. отидохме при ветеринар и тои каза че това е наследствена болест от единият родител. съшто така каза че с всяко следващо разгонване ще става все по зле. И че кучето няма шанс да има поколение. На въпроса какво може дасе направи ветеринарят ми отговори: 1кастрация. 2 на всеки 6 месеца по една инджекция за да не се разгонва. 3 хапчета за да не се разгонва.
Ако има компетентни хора или хора които са имали този проблем с удоволствие ще прочета всички съвети и препоръки.

#5887 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2011 - 09:09 PM

100% кастрация,това енай доброто за кучето и за теб.
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#5888 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 11:29 PM

Показване на мнениетоkoce, в 24 March 2011 - 09:09 PM, написа:

100% кастрация,това енай доброто за кучето и за теб.

Да, и аз съм съгласна! За кучето е по-добре, весто да му е дискомфортно и да се мъчи!
User's Signature

Качена снимка

#5889 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 12:01 AM

тва па да си селянин ебаси простата работа....
викни некои да го пребие тоа козар... а и верно тия селяндури на по 13 години как карат коли и мотори по селата като диви селски бекове

#5890 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 11:19 AM

Последното не му схванах логиката.Виждала ли си какво прави пуснато хъски при вида на коза,овца,кокошка?Унищожава ги-дави и после похапва.Щото е първичен хищник и инстинктът му се пробужда.Аз уважавам животновъдите-все пак дневното ми меню е предимно с протеини.Нека ме нападнат вегетарианците,но да обвиняват кръвната ми група.Козарят си е вършел работата и това е единственият му поминък.Реагирал е,сякаш е бранил стадото от вълк,а и то разликата тук е никаква.Можеше да има и едно здраво пастирско куче с него и тогава....става мазало.Относно женското куче с проблема с вулвата-от трите алтернативи,предложени от вета,аз бих избрала безапелационно кастрацията.Останалите две бих били вредни за организма и хормоналния баланс в частност.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5891 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 05:44 PM

Имам 1 въпрос относно социализирането ... Днес срещнах Джеси с едно прекрасно пекинезче... мъжко ... уж се разбираха и се душеха.. от време на време играта загрубяваше... и 2те кучета бяха на повод...

След това я запознах с една булонка... женска... с нея хич не се щяха... то не беше лаене... не беше чудо ... булонката супер спокойна и уравновесена и не напада ... наща щуравата само я дебне в гръб и я хапе по таза и опашката... така около 15-25 минути ... и реших, че няма да стане...

Мисля, че Джеси я смята за играчка... как да се справим с подобен проблем... дали не закъснях със социализирането...

@До сега никога не съм гледал куче от толкова малко...

Какво бихте ме посъветвали вие?
User's Signature

Качена снимка

#5892 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2011 - 06:28 PM

Трета ваксина имате ли, че се показвате на вън и то при други кучета ?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5893 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 06:29 PM

Показване на мнениетоДизел, в 26 March 2011 - 05:44 PM, написа:

Имам 1 въпрос относно социализирането ... Днес срещнах Джеси с едно прекрасно пекинезче... мъжко ... уж се разбираха и се душеха.. от време на време играта загрубяваше... и 2те кучета бяха на повод...

След това я запознах с една булонка... женска... с нея хич не се щяха... то не беше лаене... не беше чудо ... булонката супер спокойна и уравновесена и не напада ... наща щуравата само я дебне в гръб и я хапе по таза и опашката... така около 15-25 минути ... и реших, че няма да стане...

Мисля, че Джеси я смята за играчка... как да се справим с подобен проблем... дали не закъснях със социализирането...

@До сега никога не съм гледал куче от толкова малко...

Какво бихте ме посъветвали вие?

Прочети за доминантното поведение. Често се получава конфликт между две мъжки или две женски кучета, така че ако видиш, че кучетата започнат да си ръмжат, започнат да се нахвърлят едно на друго, няма смисъл да чакаш 15 - 25 минути, най - добре се разминете...
За пекинеза - с времето ще започнеш да различаваш жестовете и движенията на кучето при игра, макар и по - груба и при агресия и спречквания.

Аз реших отрано въпроса със социализацията и с доминирането, когато Ари беше малка се разхождахме на едни поляни всички хъскита в квартала, заедно с още няколко кучета от различни породи. Много бързо прихвана както полезните навици (тоалетна навън, основни команди и тн.), така и разни щуротии (да краде шапки, да фучи около хората, докато някой не падне...), но най - важното беше, че като нов член на глутницата бързо разбра с кого може да се закача и с кого не, кой е доминиращ спрямо нея и спрямо кого е доминираща тя :md_064:
На това ранно пресичане на всякакви опити за агресия чрез възпитание не от мен, а от глутницата отдавам до голяма степен днешния и благ нрав - няма да се остави, ако я нападнат, но тя самата с никого не се заяжда :md_064:

#5894 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 06:35 PM

Показване на мнениетоMeto, в 26 March 2011 - 06:28 PM, написа:

Имаме, а ти отговор на въпросите ми имаш ли или все дебнеш да се заядеш с някой?

@Нара, в моя квартал трудно намирам социализирани кучета... повече са саморасли и почти никога не са имали контакти със себеподобни... Мога да пробвам да я сприятеля с един АСТ или Кавказка овчарка на 9 месеца..., но там стане ли дори 1 грешка... може да е фатална...

Ще трябва да свикваме сега с по-дребните породи... като станем по-едри може да се пробваме и на другите...
User's Signature

Качена снимка

#5895 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2011 - 07:05 PM

Показване на мнениетоДизел, в 26 March 2011 - 06:35 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 26 March 2011 - 06:28 PM, написа:

Имаме, а ти отговор на въпросите ми имаш ли или все дебнеш да се заядеш с някой?

@Нара, в моя квартал трудно намирам социализирани кучета... повече са саморасли и почти никога не са имали контакти със себеподобни... Мога да пробвам да я сприятеля с един АСТ или Кавказка овчарка на 9 месеца..., но там стане ли дори 1 грешка... може да е фатална...

Ще трябва да свикваме сега с по-дребните породи... като станем по-едри може да се пробваме и на другите...

Що па да се заяждам с тебе. Но можем да те питаме нещо ли? Или ти си безгрешен? На колко месеца ти е кутрето, че има трета ваксина? През седмица ли ги сложихте тези ваксини или там от къде го купи ти казаха, че ги има?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5896 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 07:08 PM

Не, като го взехме имаше една...
Същия ден като го взехме (мисля на 55 дни беше) му сложихме 2рата... сега е на 2 месеца и 14 дни .. и преди 5дни се обезпаразитихме ...вътрешно..., а днес и външно ..накапах я с капките..

Юни месец бием "голямата" ваксина
User's Signature

Качена снимка

#5897 Потребителят е офлайн   sn0w Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 07:13 PM

Помощ! Имам голям проблем с Хера. Храня я с Nutra Nuggets, между 20 и 25 кг. пише, че трябва да се храни 300гр. на 24 часа. Аз й давам по 350. Проблема е ,че като излезнем навън гледа, каквото може да яде. :ud_009: Преди малко бяхме на разходка и тръгна да яде умряла птица. :dh_188: Какво да направя за да е сита? Може би да й давам по 400гр.?

#5898 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 07:16 PM

Рискуваш да затлъстее... щом е в нормата на височината и килограмите и въпреки това гледа да яде всичко ... значи просто е лакома ...

Ако изпълнявате големи физически натоварвания имайте предвид, че също се нуждае от повече храна, също така е добре да му давате храна за активни и работещи кучета....
User's Signature

Качена снимка

#5899 Потребителят е офлайн   sn0w Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 07:46 PM

Да, с Maintance я храня, тя е точно за работещи кучета, въпреки че не се натоварва кой знае колко-5 дни в седмицата тичаме по 5км.

#5900 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 March 2011 - 07:58 PM

Синият чувал е за работещи кучета в почивен сезон. Демек със слаби показатели. По добре зелен чувал или черен. Аз съм довелн от зеления. То не, че моите не са лакоми но са си в норма с леко завишени дажби.

@Дизел Ваксините трябва да бъдат 3. Поразрови се в раздел "Ветеринарен кабинет" и ще разбереш. Капките и пудрите не се броят за ваксина и също така няма нещо като "голяма ваксина".
User's Signature

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни