Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6101 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2011 - 02:03 PM

Пастата за зъби е кучешка, за детска не знам, но все пак, ако имате възможност за кучешка , винаги е по-добре . . .
Това за кашичката с тебешир не мисля, че е уместен варянт, по-безопасно би било с лимон или ягоди да му избелвате зъбите . . .
User's Signature

Качена снимка

#6102 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 02:40 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 24 May 2011 - 01:28 PM, написа:

Направи кашичка от сода за пиене и стрит тебешир и с меко парцалче или четка за зъби,може и паста за зъби за да избегнеш евентуално появаванр на зъбен камък.Поне един път в седмицата е хубаво да се почистват и с лимонов сок.

А защо не направо с новото Аче или Белина?Знаеш ли как действат содата и тебешира на зъбния емайл и на стомаха?Чудничко!!!Ще си докара кучето до язва и ще прецака емайла.Запази си "компетентните" съвети за своето куче и после си го лекувай...ако искаш!Апропо-как смяташ да кажеш на кучето да се изжабури след предложената от теб процедура?Или да се ползва пароструйка,за да не погълне количество от тебешира или содата? :eg_033: Оцветяването на зъбите е от гранулите и не е дентален проблем за разрешаване.Проблем е натрупването на зъбен камък и предлаганите пасти,кокали и прочие гризини по зоомагазините целят точно предотвратяването му,но не и премахването.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6103 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 02:43 PM

Flawless, права си че не е от най-уместните варианти,но е изпробван от много хора и действа,а за пастата може да е и детска за да не дразни венците..С лимон трудничко ще ги избели,най-добре да опита с паста за зъби.Доколкото съм запознат лимона го използват след почистването, да не се допусне повторно пожълтяване. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#6104 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 May 2011 - 02:52 PM

за първи път чувам подобна...как да кажа ''глупост'' без да се обиждаш.Знаеш ли от какво се прави тебешира?
Има си достатъчно продукти разработени специално за кучета-пасти,дента стиксове,както и шампоани.Че наскоро едни ме убеждаваха,че кучето им се чувствало перфектно с техния шампоан,ато горкото цялото в пърхут.Не изпробвайте такива неща върху животинчетата си,те не са лаб.мишки. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6105 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2011 - 07:24 PM

Аз пък подкрепям тебешира, (без содата) за чистенето на зъбната плака! И не са глупости. Бях го забравила това, мерси Heskey_, че ми припомни! :ba_025:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6106 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 07:25 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 24 May 2011 - 07:24 PM, написа:

Аз пък подкрепям тебешира, (без содата) за чистенето на зъбната плака! И не са глупости. Бях го забравила това, мерси Heskey_, че ми припомни! :ba_025:

Добре, това не вреди ли на кучето . . .и как се чисти плака с тебешир . . .
User's Signature

Качена снимка

#6107 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2011 - 07:34 PM

Тебешира не го яде, само се чистят зъбите.
Аз имах на времето специален тебешир пречистен в лаборатория, който беше за ядене. А и не пречистения не е фатален, стига да не го ядеш всеки ден, че ще вдигнеш температура. Иначе взимаш тебешира и търкаш зъба. Действа като абразив, без да наранява емайла или венците.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6108 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2011 - 09:08 PM

Караме 13-а година и сме с бели зъбки,защотото два пъти в месецагризем телешки или свински лопатки. :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#6109 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 09:09 PM

Показване на мнениетоАриел, в 24 May 2011 - 02:40 PM, написа:

Показване на мнениетоHeskey_, в 24 May 2011 - 01:28 PM, написа:

Направи кашичка от сода за пиене и стрит тебешир и с меко парцалче или четка за зъби,може и паста за зъби за да избегнеш евентуално появаванр на зъбен камък.Поне един път в седмицата е хубаво да се почистват и с лимонов сок.

А защо не направо с новото Аче или Белина?Знаеш ли как действат содата и тебешира на зъбния емайл и на стомаха?Чудничко!!!Ще си докара кучето до язва и ще прецака емайла.Запази си "компетентните" съвети за своето куче и после си го лекувай...ако искаш!Апропо-как смяташ да кажеш на кучето да се изжабури след предложената от теб процедура?Или да се ползва пароструйка,за да не погълне количество от тебешира или содата? :eg_033: Оцветяването на зъбите е от гранулите и не е дентален проблем за разрешаване.Проблем е натрупването на зъбен камък и предлаганите пасти,кокали и прочие гризини по зоомагазините целят точно предотвратяването му,но не и премахването.

Ариел вместо да ме нападаш,прочети малко за тебешира ..,няма да навреди на кучето ти,освен ако не го "храниш" с него.След като го прочетеш,тогава коментирай "КОМПТЕНТНИТЕ МИ СЪВЕТИ" ! :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#6110 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 06:16 AM

Не сте ли чували за стария трик в у-ще как да вдинеш температура и да се снабдиш с бележка от доктора-хапваш си тебешир?След като знам действието му,дали ще го пробвам на кучето си?А да търся пречистения....дотогава ще си намеря от зоомагазина продукта по предназначение.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6111 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 07:23 AM

Аз съм чувал и за стария номер в училище като гризнеш 1 гризка картоф как се вдига температура, ама има хора които им дават картофи ... едно на ръка, че за кучетата до колкото знам картофа е токсичен....

Това е само за да отбележа де..., аз лично не бих дал такава "кашичка" на кучето си, освен, ако няма някакво медицинско предназначение... в случая няма... :ae_085: :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#6112 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 09:35 AM

Прав си,да не рискуваш без медицинско предназначение,но аз не съм те задължил само се опитах да помогна :)
User's Signature

Качена снимка

#6113 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:21 PM

Содата също се е ползвала за почистване на зъби при хората и е имала доста добро действие. Включително и сега се препоръчва за по-добро избелване на зъбите към пастата да се слага малко сода.
Но при положение, че си има зоомагазини, има хиляди варианти за почистване на зъби, не виждам защо трябва да се прибягва до "бабини трикове".
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6114 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:44 PM

Содата се използва за избелване... в действителност вреди на емайла ... честата употреба на сода имам в предвид..на 2 месеца 1 път при хората не е проблем да се използва, но не и по-често...Да, в пастата за зъби има, но малко количество ..
User's Signature

Качена снимка

#6115 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 May 2011 - 07:13 PM

моя зъболекар ми обясни,че в избелващите пасти наистина има повече сода,която избелва,но води до завишена чувствителност на зъбите.Не знам дали и при кучетата има този ефект.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#6116 Потребителят е офлайн   ra4itooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2011 - 08:33 PM

Здравейте! Имам малко хъски на два месеца и няколко дена е. Утре ни предстои първата разходка. До сега съм го разхождала в двора на къщата, но от утре вече и е позволено да излиза. Искам да попитам приблизително на какво разстояние да я разходя или зависи от кученцето. Защото ме е страх да не се преумори или нещо такова. Благодаря ви предварително. :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#6117 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 09:28 PM

Не е ли малко рано да го разхождате навън?Изчакайте да минат няколко дни след 3-тата ваксина,и тогава.Моето е на 2 месеца,на 1-ви юни му е втората ваксина,и на 22 третатаКачена снимка Разходки предвиждам след ката навърши 3 месеца.А за продължителността не се тревожете,няма да се преумориКачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6118 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2011 - 03:25 PM

Показване на мнениетоra4itooo, в 29 May 2011 - 06:33 PM, написа:

Здравейте! Имам малко хъски на два месеца и няколко дена е. Утре ни предстои първата разходка. До сега съм го разхождала в двора на къщата, но от утре вече и е позволено да излиза. Искам да попитам приблизително на какво разстояние да я разходя или зависи от кученцето. Защото ме е страх да не се преумори или нещо такова. Благодаря ви предварително. :)))

Не е ли рано да се разхождате? На Еди първата разходка му беше 1 седмица след 3-тата ваксина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6119 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 04:43 PM

Искам да споделя за следната особенност в поведението на нашия бебешок и търся съвети как да го овладеем това чудоКачена снимка Всеки път,като му сипя водичка,цопва с лапички в купичката и започва енергично да пляска,докато не я излее почти цялата и едва след това се сеща да пие..Като гледка иначе е доста забавно...Качена снимка А и като цяло съм забелязъл,че пие много малко вода.Нормално ли е това,и как да го отучим да си разлива водичката?

User's Signature

Качена снимка

#6120 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 05:03 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 May 2011 - 04:43 PM, написа:

Искам да споделя за следната особенност в поведението на нашия бебешок и търся съвети как да го овладеем това чудоКачена снимка Всеки път,като му сипя водичка,цопва с лапички в купичката и започва енергично да пляска,докато не я излее почти цялата и едва след това се сеща да пие..Като гледка иначе е доста забавно...Качена снимка А и като цяло съм забелязъл,че пие много малко вода.Нормално ли е това,и как да го отучим да си разлива водичката?

Имаме абсолютно същия проблем. ... И ако случайно не е успял да разлее всичко, преди да се напие с водичка, след това задължително я обръща. И съм в недоумение. Дано някой даде съвет!

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни