Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6121 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2011 - 08:01 PM

Показване на мнениетоPumpal, в 30 May 2011 - 05:03 PM, написа:

Имаме абсолютно същия проблем. ... И ако случайно не е успял да разлее всичко, преди да се напие с водичка, след това задължително я обръща. И съм в недоумение. Дано някой даде съвет!

И ние сме така с малката :D

А за разходките - нашия вет каза 7-10 дни след втората ваксина да се излиза и че няма смисъл да се чака до третата.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6122 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 30 May 2011 - 04:43 PM, написа:

Искам да споделя за следната особенност в поведението на нашия бебешок и търся съвети как да го овладеем това чудоКачена снимка Всеки път,като му сипя водичка,цопва с лапички в купичката и започва енергично да пляска,докато не я излее почти цялата и едва след това се сеща да пие..Като гледка иначе е доста забавно...Качена снимка А и като цяло съм забелязъл,че пие много малко вода.Нормално ли е това,и как да го отучим да си разлива водичката?

Имаме абсолютно същия проблем. ... И ако случайно не е успял да разлее всичко, преди да се напие с водичка, след това задължително я обръща. И съм в недоумение. Дано някой даде съвет!

И моята правише така, за цопването явно и омразна да стои мокра и спря след третия месец. :af_089: А това за раливането е много лесно, купуваш метална купичка с гума отдоло колкото и да се мъчи не може да я обърне .:ae_085: Ние сме с малко по-простичка от тази но относно разливането направо се родих. :ae_085: :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6123 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоxael, в 30 May 2011 - 08:01 PM, написа:

И ние сме така с малката :D

А за разходките - нашия вет каза 7-10 дни след втората ваксина да се излиза и че няма смисъл да се чака до третата.

Ние живеем в къща с двор, така че след втората ваксина поне в двора ще се "подвизаваме" спокойно. Едва го удържам диването вече все вътре да стои, а и себе си. :))) Иначе и нашия ветеринар каза, че спокойно можем да направим разходка десетина дни след втората ваксина и не е нужно да чакаме до трета. Знам ли... Ако му стигне двора, може и да я дочакаме. :)

#6124 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 09:09 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 30 May 2011 - 08:51 PM, написа:

Искам да споделя за следната особенност в поведението на нашия бебешок и търся съвети как да го овладеем това чудоКачена снимка Всеки път,като му сипя водичка,цопва с лапички в купичката и започва енергично да пляска,докато не я излее почти цялата и едва след това се сеща да пие..Като гледка иначе е доста забавно...Качена снимка А и като цяло съм забелязъл,че пие много малко вода.Нормално ли е това,и как да го отучим да си разлива водичката?

И моята правише така, за цопването явно и омразна да стои мокра и спря след третия месец. :af_089: А това за раливането е много лесно, купуваш метална купичка с гума отдоло колкото и да се мъчи не може да я обърне .:ae_085: Ние сме с малко по-простичка от тази но относно разливането направо се родих. :ae_085: :be_107:

Благодаря!! :) Имаме точно същата паничка, но бях решила да съобразя размера на паничката, с размера на кучето и я оставих за ползване в бъдещето. :md_064: Що за хрумване ме е обзело, като има толкова просто разрешение на този проблем. :)))) Още веднъж - благодаря! :smile:

#6125 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 09:13 PM

Показване на мнениетоPumpal, в 30 May 2011 - 09:09 PM, написа:

Благодаря!! :) Имаме точно същата паничка, но бях решила да съобразя размера на паничката, с размера на кучето и я оставих за ползване в бъдещето. :md_064: Що за хрумване ме е обзело, като има толкова просто разрешение на този проблем. :)))) Още веднъж - благодаря! :smile:

Няма защо, нали трябва да си помагаме ! :ba_025: Ние също сме в къща с двор и мисля ,че след 3-4 дни след втората ваксина побягахме малко из двора.След още няколко дни започнахме с разходки,но тя не вървеше особено докато свикнем на повод леле .. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#6126 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 09:30 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 30 May 2011 - 09:13 PM, написа:

Показване на мнениетоPumpal, в 30 May 2011 - 09:09 PM, написа:

Няма защо, нали трябва да си помагаме ! :ba_025: Ние също сме в къща с двор и мисля ,че след 3-4 дни след втората ваксина побягахме малко из двора.След още няколко дни започнахме с разходки,но тя не вървеше особено докато свикнем на повод леле .. :af_089:

Това с повода... и аз се притеснявам как ще се получи в началото. Не ми е първото куче, което ще свиквам с повод, но сякаш човек колкото повече опит има, толкова повече се притеснява / не, че имам кой знае какъв/. Ще потренираме с повод из двора в началото, пък ще видим. :smile: Ще пиша за първата разходка със сигурност, когато й дойде времето. Чакам я с огрооомно нетърпение!!! :be_107:

#6127 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 11:33 PM

Ние сме на двора веднага след 2рата ваксина без никакви притеснения... В началото правехме разходки в двора на повод... на ден по 3-4 разходки в двора на повод... беше дърпане в началото ... но 10 дни след поставянето на 2рата ваксина... веднага отидохме на улицата и нямаше дърпане и противоречия... само 1 проблем имахме... и той беше пряко свързан с повода... хапеше го ... и то най-вече когато се спирам да разговарям с някой не стоеше хич на 1 място като малка... сега като се спра... понеже и е жега ... ляга до крака ми и диша тежко ...
User's Signature

Качена снимка

#6128 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:10 AM

Явно това с цопването и плацикането го правят повечето бебошоциКачена снимка Няма какво да се притеснявам тогава,ще чакам да му омръзне.На нас втората ваксина ни е утре и засега не смея дори в двора да го пусна да си потича..Едно заради това,и друго,че ако случайно се измъкне препуска като обезумял , и майка ми мрънка,че ще и съсипе цветятаКачена снимка Един виден представител на флората вече стана жертва на неконтролируемата енергия на Алтай...Качена снимка Качена снимка Чакаме с огромно нетърпение първата разходка навън,но аз мисля все пак да се презастраховам и да я направим след 3-тата ваксина.Ще видя какво ще каже и нашият вет утре...
User's Signature

Качена снимка

#6129 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 09:16 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 31 May 2011 - 07:10 AM, написа:

Явно това с цопването и плацикането го правят повечето бебошоциКачена снимка Няма какво да се притеснявам тогава,ще чакам да му омръзне.На нас втората ваксина ни е утре и засега не смея дори в двора да го пусна да си потича..Едно заради това,и друго,че ако случайно се измъкне препуска като обезумял , и майка ми мрънка,че ще и съсипе цветятаКачена снимка Един виден представител на флората вече стана жертва на неконтролируемата енергия на Алтай...Качена снимка Качена снимка Чакаме с огромно нетърпение първата разходка навън,но аз мисля все пак да се презастраховам и да я направим след 3-тата ваксина.Ще видя какво ще каже и нашият вет утре...

Хахах това с цопването и плицикането Аляска все още го прави, но само когато й напълня голяма кофа с вода. Такъв кеф й е, потапя си цялата глава, че се мъчи да вкара и задните крака вътре :ab_041: :ab_041: :ab_041: Иначе в купичката си не го прави, само кофата й е фаворит :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6130 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 12:53 PM

Имам следния въпрос. Арон вече е на 5 месеца и нещо, но това куче така и не се научи да дъвче храната. В момента му дребня пилешки шийки, защото иначе ги гълта целите. За гранулите няма смисъл да казвам... Има ли някакъв начин да свикне да дъвче или трябва просто да чакам?

Мерси предварително!
User's Signature

Качена снимка

#6131 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 01:38 PM

Показване на мнениетоAron_Gb, в 31 May 2011 - 12:53 PM, написа:

Имам следния въпрос. Арон вече е на 5 месеца и нещо, но това куче така и не се научи да дъвче храната. В момента му дребня пилешки шийки, защото иначе ги гълта целите. За гранулите няма смисъл да казвам... Има ли някакъв начин да свикне да дъвче или трябва просто да чакам?

Мерси предварително!

Пилешките шийки имат много и остри кости и изобщо не са подходящи, камо ли за бебе. Попитайте в зоомагазина или ветеринар какъв размер гранули са най - подходящи.

#6132 Потребителят е офлайн   ra4itooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 02:21 PM

Показване на мнениетоLetty, в 30 May 2011 - 03:25 PM, написа:

Показване на мнениетоra4itooo, в 29 May 2011 - 06:33 PM, написа:

Здравейте! Имам малко хъски на два месеца и няколко дена е. Утре ни предстои първата разходка. До сега съм го разхождала в двора на къщата, но от утре вече и е позволено да излиза. Искам да попитам приблизително на какво разстояние да я разходя или зависи от кученцето. Защото ме е страх да не се преумори или нещо такова. Благодаря ви предварително. :)))

Не е ли рано да се разхождате? На Еди първата разходка му беше 1 седмица след 3-тата ваксина.

Ами не знам дали е рано, затова питам. Попринцип ни остава да сложим само годишната ваксина. Човекът, от който го купих, каза че 2 седмици след тази ваксина може да се разхожда спокойно. След това, което казахте малко се оплаших. Вие как ще ме посъветвате да изчакам ли още ?

#6133 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2011 - 03:27 PM

Показване на мнениетоAron_Gb, в 31 May 2011 - 10:53 AM, написа:

Мерси предварително!

Повечето кучета гълтат и не дъвчат храната. За това принципно избягвайте да давате кокали. Ако това, че не дъвче ви притеснява, и ако е лакомо куче, можете да му давате гранулите накиснати. (но пак няма да ги дъвче). Интересното е, например че моята Ванеса дъвче гранулите, когато и ги подавам една по една, но когато са в паницата и с храната загребва и гълта всичко без да дъвче.

ra4itooo, аз бих те посъветвала да правиш това, което ти е казал вет. лекар. И аз си извеждам бебетата 2 седмици след втора ваксина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6134 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:45 PM

И моята гълта без да дъвче... когато яде гранули..., но, ако е нещо по-едро .. си го дъвче... примерно пилешка пържола или салам .. Гранулите и ги накисвам още от малка, просто като са накиснати не натоварват толкова стомаха... или поне така се надявам ...
User's Signature

Качена снимка

#6135 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 09:48 AM

Нара, не знам какви шийки сте гледали, но по принцип шийките нямат кости, а прешлени само, обвити в хрущял и никак не са остри. Всъщност в шийките има доста месо. Гранулите, които давам, са качествени и препоръчани. Просто добавям и малко месце за настроение. Разбрах, че няма проблем кучето да не дъвче. В момента разкъсвам шийките предварително и вадя, ако видя все пак нещо твърде подозрително. Значи всичко е ОК. Мерси!
User's Signature

Качена снимка

#6136 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 01 June 2011 - 04:36 PM

Имам един проблем, Дия започна да яде много малко и поотслабна....няма промяна в характера и си е все така дива и игрива......дали е заради жегите или да я отведа на лекар да я прегледат....вашите кучовци намаляват ли яденето по това време?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6137 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 05:18 PM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 01 June 2011 - 04:36 PM, написа:

Имам един проблем, Дия започна да яде много малко и поотслабна....няма промяна в характера и си е все така дива и игрива......дали е заради жегите или да я отведа на лекар да я прегледат....вашите кучовци намаляват ли яденето по това време?

При повечето е така,тия жеги ги морят много, но ако се притесняваш и имаш време я заведи на лекар.Но при положение, че си е дива и игрива според мен е излишно. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6138 Потребителят е офлайн   rbd_ Икона

Публикувано: 01 June 2011 - 08:00 PM

Здравейте! :re_037: Първо искам да се извиня, ако въпроса ми не е за тук.Взех си хъски преди месец и вече почти е свикнал с обстановката вкъщи, "върши си работата" в банята, но ни се налага да се преместим в апартамент и въпроса ми е дали трябва отново да го приучавам към хигиенните навици и лесно ли ще се приспособи към новата обстановка?.Ако някой е имал такава случка да сподели как е реагирало кучето за да съм подготвен. Хич не ми се мести, но като се налага няма начин :dh_188:

#6139 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 03:57 PM

Показване на мнениетоrbd_, в 01 June 2011 - 06:00 PM, написа:

Здравейте! :re_037: Първо искам да се извиня, ако въпроса ми не е за тук.Взех си хъски преди месец и вече почти е свикнал с обстановката вкъщи, "върши си работата" в банята, но ни се налага да се преместим в апартамент и въпроса ми е дали трябва отново да го приучавам към хигиенните навици и лесно ли ще се приспособи към новата обстановка?.Ако някой е имал такава случка да сподели как е реагирало кучето за да съм подготвен. Хич не ми се мести, но като се налага няма начин :dh_188:

При нас начина беше..... Аляска като малка пишкаше в банята вурху така наречените кучешки памперси. След като се преместихме /тя беше на 4.5 месеца/ просто на новото място пак й сложих памперса в банята и .... воала! Това беше при нас начина. Ако Вие не пишкате на памперси или вестници, а на плочките, най-добре с влизането в новото жилище първо да я заведете в банята, предполагам, че веднага ще се изпишка. Ако някой има какво още да каже, нека... Успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6140 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2011 - 03:59 PM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 01 June 2011 - 02:36 PM, написа:

Спокойно и Еди е така..... Вече яде по 250гр гранули на ден. А мама Аляска пък няма проблем ..... засега.....свинче :))
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни