Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6161 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2011 - 07:33 PM

Показване на мнениетоLetty, в 07 June 2011 - 04:05 PM, написа:

Показване на мнениетоRichito, в 07 June 2011 - 12:50 PM, написа:

Искам да попитам след като съм сложил Advantix за кърлежи, може ли на следващия ден да го реша? Или трябва да изчакам няколко дена..

За ресане, никой нищо не ми е казвал, защо да има проблем? Иначе 3 дни не трябва да се къпе, като се има впредвид третиране със шампоани и т.н. Чиста вода не пречи. Така знам аз :)

Аз да попитам друго - каква е тази ваксина с/у бълхи, кърлежи и т.н. ? Целогодишна ли е? По-добре ли е от третирането с Адвантикс и тем подобни? Колко струва горе долу? Въобще...нищо незнам по този въпрос Качена снимка Всякакви мнения, препоръки, "за" и "против" ще са ми от полза. Качена снимка

Аз поне не съм чувал за ваксина против кърлежи за животни...Има такава ваксина,но тя е за хора...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6162 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 June 2011 - 07:49 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 07 June 2011 - 05:33 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 07 June 2011 - 04:05 PM, написа:

Искам да попитам след като съм сложил Advantix за кърлежи, може ли на следващия ден да го реша? Или трябва да изчакам няколко дена..

За ресане, никой нищо не ми е казвал, защо да има проблем? Иначе 3 дни не трябва да се къпе, като се има впредвид третиране със шампоани и т.н. Чиста вода не пречи. Така знам аз :)

Аз да попитам друго - каква е тази ваксина с/у бълхи, кърлежи и т.н. ? Целогодишна ли е? По-добре ли е от третирането с Адвантикс и тем подобни? Колко струва горе долу? Въобще...нищо незнам по този въпрос Качена снимка Всякакви мнения, препоръки, "за" и "против" ще са ми от полза. Качена снимка

Аз поне не съм чувал за ваксина против кърлежи за животни...Има такава ваксина,но тя е за хора...Качена снимка

Става на въпрос за ваксината срещу Лаймска болест. Въпроса ми е дали предпазва от самото забиване на кърлежа, или само от болестта, причинена от него. Познати с ловни кучета /казвам го, защото те са постоянно по полетата и горите/ ми казаха, че са ваксинирали техните кучета и досега не са намерили нито един забит кърлеж.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6163 Потребителят е офлайн   exP Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 12:39 AM

Така първо да представим моята принцеса
Казва се Леа старите и стопани не се грижеха много за нея живееше в двор постоянно вързана със един синджир ето я и нея
http://a4.sphotos.ak...3_7191433_n.jpg
но имам малко проблеми тъй като това ми е първото голямо куче първият ми проблем са и ушите тъй като явно старите стопани много не са се грижили за нея и са и възпалени бях при лекар слагахме и инжекции крем но не помогна и постоянно е сърбят и се чеше с лапите какво да правя да е заведа при друг лекар ?
2-рия ми проблем е страшно много се скубе всичко става в козина реша я всеки ден и пада все повече и повече козина на гърба вече не е останало почти нищо около2-3 сантиметра и е козината в момента там докато на врата е доста повече това нормално ли е ?
Също така старите стопани незнаят къде и е паспорта или поне така казват уж имала всички ваксини ( дори незнаят на колко месеца е ) ветеринарката ми каза че е около 10-11 заради зъбите и посъветва ме да изчакам около 6 месеца да може да и бие спокойно тя всички ваксини така ли да постъпя и как да разбера най-точно на колко месеца е ?

#6164 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 12:51 AM

Продали ли са ви я? Защото ако са я продали има голяма вероятност да е била открадната и някой да си я търси! Затова не знаят къде е паспорта й и на колко е - на мен ми се вижда доста по-голяма от вашето описание за "месеци", но по снимката не може да се съди добре.

За козината е нормално да сменя така, ще е интенизвно още поне няколко седмици, след което падането на козина ще намалее, но ще продължи.

А за ушите...може би трябва и друго мнение на ветеринар да чуете.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6165 Потребителят е офлайн   exP Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 01:01 AM

не са ни я продавали подариха ни я тъй като нещяла да лае , а до колкото това да е крадена не вярвам тъй като са семейни приятели на шефа ми и той научи че си търся такова куче и така ме свърза с тях.А нормално ли е козината която е на гърба в момента по късата да е твърда , а не пухена както на главата ?

#6166 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 06:27 AM

Да, на гърба козината вече е сменена и няма подкосъм, който да я прави бухнала и мека. Без подкосъма сляга и изглежда по-къса.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6167 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2011 - 08:23 AM

На мен също май ми изглежда по-голяма.... А за ваксините най-добре вземи второ мнение, че дори и трето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6168 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 08 June 2011 - 08:37 AM

Поздравления, че си оттървал едно красиво животинче от тези хора. Не лаела, моля ти се. Ми те тея породи рядко лаят. Хора си мечтаят кучето да не лае, пък тея......
Миналата година и ние взехме така куче, за което нямахме паспорт. Докторът ни каза да изчакаме към 10 дена преди да сложи годишната ваксина, да не би скоро да е слагана и това е някакъв период , за да не се застъпят и да стане някакво пренасищане. Но 6 месеца..... не знам. Нали след 3-тата ваксина идва годишната? То това е още малко куче, нашето беше на 3-4 години. Но наистина поискай паспорт. Ако нямат, не е толкова трудно да си спомнят, кой месец е взета. Все пак е било скоро. И колко малка е била. Такива неща се помнят, едва ли ще забравят. Има ли чип? Ако има, иди при доктора, който е сложил чипа и ще разбереш за ваксините или просто иди при доктора, при който е била водена, ако е е била, той все някъде е записвал.....
Може да и дадеш хапчета за вътрешно обезпаразитяване. Те се дават и всеки месец или през 2-3. Пак питай тея хора дали са и давали, но едва ли.
Хайде успех. Мен повече ме интересува, как се държи с околните- хора и кучета. Така че ако имаш време и достатъчно наблюдения, ще е интересно да споделиш :)
User's Signature

Качена снимка

#6169 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2011 - 03:15 PM

Показване на мнениетоLetty, в 07 June 2011 - 02:05 PM, написа:

Напротив, всякаква вода - пречи. Намалява действието на препарата. Не е водоустойчив!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6170 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 08 June 2011 - 01:15 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 07 June 2011 - 02:05 PM, написа:

Напротив, всякаква вода - пречи. Намалява действието на препарата. Не е водоустойчив!

:ba_025: :ba_025: :ba_025: Благодарско
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6171 Потребителят е офлайн   exP Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 07:54 PM

значи кучето е изключително добро вече го разхождам без каишка но ако видя други кучета е връзвам тъй като ходи при тях да си играе , а незнам те дали са агресивни пускам я във парк до нас който е за кучета и когато има други си играе с тях ако е вързана ми ръмжи тъй като иска да я пусна да си играе с тях.

#6172 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2011 - 04:01 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 02 May 2011 - 09:56 PM, написа:

Хора искам да сподела нещо което ме мъчи от седмица две че да не е и от повече.Всеки ден като разхождам Аксел и минавам покрай една къща с двор като на цигани мръсен и неподреден.Лошото е че в тая къща живеят нормални бели хора .До колко са нормални вие преценете.Та в този мърляв двор сред прахоляка е вързано едно красиво и добро хъскиКачена снимка .Красавец и половиина.Това куче според мен е абсолютна жертва на олигофрени.Никога не съм го видел некой да го разходи или да си играе с него.Храни се в една мърлява тенджера от която стърчат цели филии хляб накиснати бог знае с каква помия.Мисълта ми е нема ли организация която да защитава истински правата на тия малтретирани животинки.Тия дни си е доста топличко а то милото на синджир вързано и скрито под импровизирана ламаринена колиба на сред прашния мърляв двор.Питам се как ли ше се чуства след месец като се почнат жегите .Как да помогнеме на животинчето ако някой има идеи да сподели.Жал ми е за този синеок красавец и ако нема как да му помогна ше ми падне пердето и някоя сутрин ше му отвържа синджира и дето му видят очите и молитви за намиране на по добър стопанин.Едва ли тази крайна мярка ше му помогне но много ме е яд на тия стопани.Утре ше ви пусна снимки да видите сиромаха на какъв хал е .Качена снимка Качена снимка

Не можах да пусна снимки на другия ден както обещах поради технически причини.телефонеца ми беше на ремонт но ето снимки от клетото хъски което е много хубаво но живее в адски мизерни условия и на жегата която напоследък никак не е малко
Прикачена снимка
Прикачена снимка.jpg]

#6173 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2011 - 11:31 PM

m_stoilkov като ти четох поста още преди да видя снимката, предполагах че ще напишеш за едно куче в Петрич, същата съдба, после се сетих че не си от там :) а и като видях снимките ти, това в Петрич живее и по зле защото няма и колибка даже, а някакав стилаж от старовремските магазини под, който то и да иска няма как да се побере. Кучето там е женско и адкси много прилича на това същото със същото състояние на козината, само малко по слабо и наистина много красиво.
Ходих си на село тогава близо до Петрич е и си правя там разходки, на едната разходка го видях и от тогава на всяко ходене минавах покрай него за да го гледам. В единия от случаите пред него на пейката имаше млади две момчета и момиче на по 16 години, и единия ме заговори като гледах кучето, аз викам много е красива а той вика тва не е хъски а маламут... боже даже не знае какво гледа то му беше стопанина.. вика - те много си приличат хаххаха... малоумници са хората от там... а то със сини очи и си е истинско хъски, но не му обяснявах питах го защо не го извежда а той вика... е ние сме тука извън двора на пейката и то от вътре ни вижда... еб. му м,,,,,,
мноо се изнервих и си тръгнах и срещам по нагоре други хора разхождаха мъжко хъски, викам им е там в началото на града до гарата има женско и те викат- - а то е на две години и половина и никога не е излизало от двора......................................................................................................................

#6174 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2011 - 08:34 AM

Това от моя пост и на снимките и то не е виждало разходка никога.А за колибата -то и колибка като хората,две ръждиви табли от едно времешни кревати.В няква гнусна тенджера дето и прасе не би яло, му слагат храна.Скоро видях стопанина на кучето и се уплаших .Българин е човека ама по скоро прилича на клошарот махалата , с мръсни дрехи и не къпан поне месец два.Жена му горе долу подобна на него малко по чиста.Гледайте двора и може би ше ми поварвате на думите а може би на някои от вас ше му се стори скромно описанието на стопаните.То не е двор а свинарник.Колкото пъти мина от там и ми се къса сърцето и кви ли не идеи ми минават през главата да отърва това невинно създание.Как да им обесна по човешки на тия мундари че това е куче з за да доставя радост на семейството ,куче да бъде обичано и да се грижи човек все едно ти е член от семействотоа не да се въргаля в прахта и в собствените си изпражнения.През лятото да е на хладно и т.н.На такива свине трябва да не им се позволява да гледат и хамстер дори.
Стане ли по жега и ако не го приберат на хладно замислям се да му спретна една спасителна операцияКачена снимка и да го прибера у дома.Като му дръпна един груминг(както казват кинолозите) нема да го позная и аз дори.А дом ще му намериме бързо ,тоя е красавецКачена снимка .Ако пък ли не Аксел ше си има другарчеКачена снимка

ПП.Тези постове май трябваше да са в раздел говорилня нека ме извинят модовете и да не го вземат за спам .Ако сметнат за необходимо да преместят в друг раздел.

#6175 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 June 2011 - 08:12 AM

Ако имаш възможност да го гледаш. Просто им предложи някаква сум и мисля, че се съгласят на драго сърце. Няма нужда да се стигне до "операция".
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6176 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 12:06 PM

Показване на мнениетоMeto, в 14 June 2011 - 08:12 AM, написа:

Ако имаш възможност да го гледаш. Просто им предложи някаква сум и мисля, че се съгласят на драго сърце. Няма нужда да се стигне до "операция".

Съгласна съм с Мето, ако имаш възможност за прибереш кучето или поне да му намериш по-добри стопани предложи им минимална сума пари, като начало, и може и да се навият да ти го дадат.
User's Signature

Качена снимка

#6177 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 02:27 PM

Надали ... по-вероятно е след като им предложи пари да имат в предвид, че това куче може да зачезне... и, ако след това се вземе кучето ще имат заподозрян ... Гледал съм аз Хурейшо ...
User's Signature

Качена снимка

#6178 Потребителят е офлайн   Angel_of_Evil Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 01:57 PM

От къде да взема хамут за хъскито ми.. ?
Моля помогнете..

#6179 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 June 2011 - 02:08 PM

От тук!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6180 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 03:24 PM

Аз шия по поръчка от непромокаема материя. Цената е 35-40 лв в зависимост от размера :)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни