Публикувано: 08 June 2011 - 08:37 AM
Поздравления, че си оттървал едно красиво животинче от тези хора. Не лаела, моля ти се. Ми те тея породи рядко лаят. Хора си мечтаят кучето да не лае, пък тея......
Миналата година и ние взехме така куче, за което нямахме паспорт. Докторът ни каза да изчакаме към 10 дена преди да сложи годишната ваксина, да не би скоро да е слагана и това е някакъв период , за да не се застъпят и да стане някакво пренасищане. Но 6 месеца..... не знам. Нали след 3-тата ваксина идва годишната? То това е още малко куче, нашето беше на 3-4 години. Но наистина поискай паспорт. Ако нямат, не е толкова трудно да си спомнят, кой месец е взета. Все пак е било скоро. И колко малка е била. Такива неща се помнят, едва ли ще забравят. Има ли чип? Ако има, иди при доктора, който е сложил чипа и ще разбереш за ваксините или просто иди при доктора, при който е била водена, ако е е била, той все някъде е записвал.....
Може да и дадеш хапчета за вътрешно обезпаразитяване. Те се дават и всеки месец или през 2-3. Пак питай тея хора дали са и давали, но едва ли.
Хайде успех. Мен повече ме интересува, как се държи с околните- хора и кучета. Така че ако имаш време и достатъчно наблюдения, ще е интересно да споделиш :)