Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6181 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2011 - 07:01 PM

Аз пък ти препоръчвам този саит, аз взех от там и съм много доволна- ползваме го непрекъснато и го перем в пералнята!
Ето това е фейсбук

http://www.facebook....162754200448240

а това саита

http://northernhowl.com/

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6182 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2011 - 03:54 PM

Коя е по-добрата храна - Nutram, Dog Chow, Nutra Nuggets, K-9 ili Chicopee? Всички варират от 5.00 до 6.50 лв/кг. С Еди пробвахме всички и май му харесват еднакво... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6183 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 04:27 PM

Показване на мнениетоLetty, в 16 June 2011 - 03:54 PM, написа:

Коя е по-добрата храна - Nutram, Dog Chow, Nutra Nuggets, K-9 ili Chicopee? Всички варират от 5.00 до 6.50 лв/кг. С Еди пробвахме всички и май му харесват еднакво... :ab_041:

От тези съм пробвала ( и Неро я яде с голям апетит) , Nutra Nuggets Professional - преди / Performance - сега и ще остана с Перформанс, защото , въпреки че гранулите са по-малки, тях не ги гълта, а ги хрупа! Доволна съм от храната! Пробвах да му давам Dog Chow, но само я помириса. За другите не знам . . .
User's Signature

Качена снимка

#6184 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 04:37 PM

Коя е по-добрата храна - Nutram, Dog Chow, Nutra Nuggets, K-9 ili Chicopee? Всички варират от 5.00 до 6.50 лв/кг. С Еди пробвахме всички и май му харесват еднакво... Качена снимка

От изброените според Алтай най -добра е Nutra NuggetsКачена снимка Пробвах го и с Hill's и с Royal canin- мъка...Nutra си ги хапва що годе с апетитКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#6185 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 07:17 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 16 June 2011 - 04:37 PM, написа:

Коя е по-добрата храна - Nutram, Dog Chow, Nutra Nuggets, K-9 ili Chicopee? Всички варират от 5.00 до 6.50 лв/кг. С Еди пробвахме всички и май му харесват еднакво... Качена снимка

От изброените според Алтай най -добра е Nutra NuggetsКачена снимка Пробвах го и с Hill's и с Royal canin- мъка...Nutra си ги хапва що годе с апетитКачена снимка

Royal canin -мъка :О А моята освен това друго не признава.
User's Signature

Качена снимка

#6186 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 10:35 AM

Мисля, че съм писал вече по въпроса, но не помня да съм имал конкретен отговор или решение... за това с риск да се повторя, ще споделя проблема със "звяра" ми :dry:

Така, не мога да кажа, че кучето ми слуша перфектно ... обаче има 1 момент когато никой и нищо не е способно да го откаже от целта си... нито по-голямо куче... нито шефа... в случая аз!Говоря именно за лакомията на мястото където си разхождаме глутницата някой изглежда храни котки, има едни панички и остатъци от храна по тях, тя вече знае къде са и всеки път когато я пусна да играе с останалите кучета, след известно време побягва натам в момента в който започне да яде нещо което тя си е намерил и един вид завоювала, никой не може да я спре да си довърши започнатото.Започва да ми ръмжи и хапе със гняв и сила колкото има, а с кучето ми си имаме доверие... понеже когато и давам да яде съм я учил да не започва преди да и кажа да го прави, освен това ми дава да и махам храната която съм и дал по време на храна... тоест когато аз и дам нещо мога да и го взема винаги, но когато си го намери... тя го чувства като нейна собственост и го пази дори от мен!

Последния път когато го направи беше вчера, много се ядосах и яде бой.. за който след това съжалявах!След боя не се успокои напълно, пробвах метода на Цезар Милан, да я поваля на земята и да не и давам да става докато не се успокои, е подейства и вече нямаше агресия към мен, но все още пазеше нещото което вече го нямаше от другите кучета с които играе всеки ден, тоест на мен не ми ръмжеше и не ме хапеше, но мине ли друго куче в близост до нея тя посягаше със злоба да хапе, вързах я на синджира и не я пуснах до края на разходката... гледаше как другите кучета си играеха и ми се молеше да я пусна, но не го направих!

НЕ знам как е разбрала всичко това.Не мога да разбера защо прави така..., когато беше по-малка и си играехме с нейните играчки следвах примера на Цезар Милан винаги да връщам играчката на кучето за да спечеля доверието му!Никога не съм я оставял обаче да яде/гризе/играе с нещо което не трябва!Никога не съм показвал страх към нея и никога не съм я бил (освен 2 пъти когато се случваше това със зверското хапане и пазене на разни панички и вкусни целофани).

Ако някой се е сблъсквал с проблема нека сподели :dog:
User's Signature

Качена снимка

#6187 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 01:09 PM

Дизел, Неро го отучих и сега не яде нищо навън, дори и да е пуснат! Просто като я видиш, че хапва нещо, не я гониш да го вземеш, освен ако не си наблизо и можеш да я хванеш веднага, защото това веднага провокира реакция да бъде изядено, вместо това й предлагаш много вкусно лакомство, и понеже те искат да изядат всичко ще дойде да си вземе и това, но имай предвид, че ще се опита да си пази намерената храна така че трябва да я издебнеш, и така тя идва, пуска, награждаваш и всичко е ок в идеалния случай.
Друг варянт е отивате вързани до мястото, от което яде, а не трябва, и като тръгне да яде я дърпаш рязко , краткотрайно и едновременно с това казваш НЕ или ОСТАВИ и даваш награда! И така повтаряте няколко пъти и приключвате, важно е да приключите с награда- положително. И на следващия ден отивате пак там и пак правите същото. След време ще забележиш, че дори не трябва да я дърпаш с повода, а само като посегне и й кажеш НЕ или каквото решиш и тя спира и те поглежда и даваш награда. После почваш да редуваш, веднъж даваш награда и хвалиш, следвашия път само похвала, за да не знае кога ще получи награда и да е винаги готова да слуша!
Имай предвид, че това определено действа, защото те са умни и бързо ще разбере, че не бива да яде, но все пак известно време трябва да си с изострено внимание, за да я спираш, ако се опита да хитрува!
User's Signature

Качена снимка

#6188 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 01:17 PM

Показване на мнениетоДизел, в 17 June 2011 - 10:35 AM, написа:

Мисля, че съм писал вече по въпроса, но не помня да съм имал конкретен отговор или решение... за това с риск да се повторя, ще споделя проблема със "звяра" ми :dry:

Така, не мога да кажа, че кучето ми слуша перфектно ... обаче има 1 момент когато никой и нищо не е способно да го откаже от целта си... нито по-голямо куче... нито шефа... в случая аз!Говоря именно за лакомията на мястото където си разхождаме глутницата някой изглежда храни котки, има едни панички и остатъци от храна по тях, тя вече знае къде са и всеки път когато я пусна да играе с останалите кучета, след известно време побягва натам в момента в който започне да яде нещо което тя си е намерил и един вид завоювала, никой не може да я спре да си довърши започнатото.Започва да ми ръмжи и хапе със гняв и сила колкото има, а с кучето ми си имаме доверие... понеже когато и давам да яде съм я учил да не започва преди да и кажа да го прави, освен това ми дава да и махам храната която съм и дал по време на храна... тоест когато аз и дам нещо мога да и го взема винаги, но когато си го намери... тя го чувства като нейна собственост и го пази дори от мен!

Последния път когато го направи беше вчера, много се ядосах и яде бой.. за който след това съжалявах!След боя не се успокои напълно, пробвах метода на Цезар Милан, да я поваля на земята и да не и давам да става докато не се успокои, е подейства и вече нямаше агресия към мен, но все още пазеше нещото което вече го нямаше от другите кучета с които играе всеки ден, тоест на мен не ми ръмжеше и не ме хапеше, но мине ли друго куче в близост до нея тя посягаше със злоба да хапе, вързах я на синджира и не я пуснах до края на разходката... гледаше как другите кучета си играеха и ми се молеше да я пусна, но не го направих!

НЕ знам как е разбрала всичко това.Не мога да разбера защо прави така..., когато беше по-малка и си играехме с нейните играчки следвах примера на Цезар Милан винаги да връщам играчката на кучето за да спечеля доверието му!Никога не съм я оставял обаче да яде/гризе/играе с нещо което не трябва!Никога не съм показвал страх към нея и никога не съм я бил (освен 2 пъти когато се случваше това със зверското хапане и пазене на разни панички и вкусни целофани).

Ако някой се е сблъсквал с проблема нека сподели :dog:

И ние имахме този проблем, но лесно го преодоляхме (поне засега) с награди и похвали.При нас положението също беше доста зле един ден баща ми пече мариновано пилешко филе и чантичката нали оцапана с този сос,вятъра я духва и виждам че я е налапала половината и се опитах да я взема и почна да ръмжи и ме ухапа.Както и да е извадих я с доста усилия.П осле след време почна да ми ръмжи не ми даваше да и пипам храната и почнах да я храня от ръце изръмжи ли прибирам храната и така докато свикне.Докато я разкарвах види ли купче боклук и веднага си харесва нещо и ляга на земята и почва да ръмжи,но като и дам гранулки го пуска и го зимам и вече почти го усъвършенстахме.
User's Signature

Качена снимка

#6189 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 01:28 PM

Пробвал съм с наградки да я викам ... знае, че ще получи, ако дойде... и въпреки това... изяжда яденето в котешките панички и тогава идва и чака награда... когато съм до нея... тя яде с изключителна скорост... сякаш съм я държал 2 дена гладна... само да и проговоря и започва да яде като невидяло .. Командата НЕ я знае... най-лесно я научих на нея като и давам ядене... винаги я карам да седне в ъгъла на клетката си и да чака команда за позволение обаче когато си яде нещо от земята "НЕ" не действа... действа само в определени случай ...

Днес като и чистя кочинката ще пробвам пак де... ще сложа в някой край на двора нещо апетитно ще я закарам на повод до там и ще пробваме след като вече е започнала да яде дали ще мога да я откажа... предполагам преди да е започнала да го яде, ако и кажа НЕ няма да го пипне както е и при храненето, но започне ли ще е трудно...

Най-интересното в този случай е, че когато и давам ядене и го взема докато се храни няма да ме нахапе или ръмжи... обаче, ако тя си е го е намерила или "завоювала" по някакъв начин ще го направи ... очаквах до сега лакомията да отпадне и по-скоро се надявам да започне да се храни нередовно, от колкото да имаме този зверски проблем, аз лично си обяснявам всичко това с лакомията.Не знам дали съм прав, но така го усещам!
User's Signature

Качена снимка

#6190 Потребителят е офлайн   Aron_Gb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 02:02 PM

Дизел, въпреки че много хора тук отричат храненето по команда, мисля че това може да ти помогне. Ние сме долу горе на ваша възраст и имахме същия проблем - ръмжи ме още като се доближа до храната. Пробвахме с добрата, с поощрения, с милване и т.н., нищо не става. След това опитахме с лошата - команда "НЕ", после отнемане на паничката, накрая и избутване с крака и хващане за врата. Нищо не помогна. Така веднъж ми писна и реших, да става каквото ще. Когато започна да ме ръмжи, му казах строго "НЕ", а Арон не спря. Тогава го хванах за врата така, че да го заболи. Обърна се и ме ухапа до кръв (беше само на 2,5 месеца). Аз не го пуснах. Продължи да ме хапе. Пак не го пуснах и го тръшнах на гръб. Опита се да ме хапе, но вече не му давах възможност. След това започна да скимти и да се върти, опитвайки се да се обърне. Продължих да го държа без да му говоря нищо и без да се съобразявам, че ми течеше кръв. Стояхме така няколко минути докато не се предаде и не спря да скимти и да се върти. След това застанах между кучето и храната и го пуснах. Той стана и се опита да тръгне към нея. Аз му обърнах гръб и започнах да ровя из купичката, за да ме чува. Продължи да ме обикаля, но без да се приближи. След това оставих купичката и се изправих. Той тръгна към нея, аз казвам строго "НЕ" и той се дръпва назад. И така няколко пъти докато не седна до купичката без да я пипа. Тогава със съвсем мил тон му казах, "Хайде, яж" и го поощрих да се храни. Последваха още няколко хранения, в които му давах от ръка, за да не се страхува от мен като се храни, но да знае, че ми е подчинен. От тогава Арон яде само след команда и нямаме сериозни проблеми. Разбира се, случва се навън нещо да му хареса и да си го отмъкне, но поведението му е коренно различно и думичката "Не" значи много повече.
Освен това виждам, че с възрастта яростният му апетит се притъпява и става все по-спокоен, когато види ядене. Така ще е и при вас предполагам. Сега продължаваме обучението с чужди хора, които му дават да яде и му казват "Яж", а аз го стопирам с "Не". Слуша безотказно, когато съм до него.

Надявам се да съм бил полезен!
Успех!

P.S. Между другото, съм наблюдавал как майка кучка възпитава малкото си да стои до колибата й и да не се отдалечава. Всички привърженици на защита на животните биха казали, че това е малтретиране. Въпреки жестокото квичене на малкото, макар че се съмнявам да го боли толкова (по-скоро от инат го правеше), майката безотказно го хващаше със зъби за опашката, за гърба, за краката, където хване и го завличаше до колибата. Онова става, хапе я, ръмжи, но докато не се умори то, тя не спира. Ех, ако възпитавахме и децата си така...
User's Signature

Качена снимка

#6191 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2011 - 02:39 PM

Командата "не" я знаем ... както по-горе споменах колкото и да не ми се искаше да го уча да яде по команда... друг избор нямах... сега отивам да му почистя клетката и ще изпробвам по-горе споменатото от мен и "Flawless".Понеделник ще съобщя дали имаме напредък или нежелани реакции!

Благодаря на всички за включването!

С нетърпение чакам момента когато "ще откаже" да яде... и няма да яде така сякаш не съм го хранил 2 дни :dry: :dry:

До скоро, стискайте палци!
User's Signature

Качена снимка

#6192 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 06:07 PM

Показване на мнениетоMeto, в 14 June 2011 - 08:12 AM, написа:

Ако имаш възможност да го гледаш. Просто им предложи някаква сум и мисля, че се съгласят на драго сърце. Няма нужда да се стигне до "операция".

МИсля да опитам да го откупя и да го подаря на някой дето ше го гледа.Друг е въпроса че вероятноста да стане е 1% защото чувам от съседи че обитателите са чапати и кисели.Затова се замислям дали да не проведа "операция"Не ме бъркат 100тина лева после ше има въпроси при кварталния ако не се съгласят.
Тия дни и без това пиша отговори по една жалба на един олигофрен :Жалвал се че съм насъсквал кучето срещу него насред панаира дето мина преди седмици.Било без наморкик било злобно и т.н.А той милия си играе с децата долу пред блока и не знае команда да напада или да хапе .Абе шашава работа

#6193 Потребителят е офлайн   SuZeNCeTOoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:книги,музика,животни,
    медицина,пътуване,
    и понякога мързелуване
    пред телевизира :)

Публикувано: 18 June 2011 - 08:31 PM

Офффф...не мога да ги разбера някой хора. Къде са чули и видяли хъски което ръмжи и хапе, да не говорим напада? Като извеждам Дия почти всеки ме пита дали хапе, а тя милата толкова я е страх. Просто нямам думи хъски и злоба!!!1
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6194 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2011 - 11:07 PM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 18 June 2011 - 08:31 PM, написа:

Офффф...не мога да ги разбера някой хора. Къде са чули и видяли хъски което ръмжи и хапе, да не говорим напада? Като извеждам Дия почти всеки ме пита дали хапе, а тя милата толкова я е страх. Просто нямам думи хъски и злоба!!!1

Ела ми на гости да ти покажа хъски, коеото напада и хапе! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6195 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 12:22 AM

Показване на мнениетоSuZeNCeTOoo, в 18 June 2011 - 08:31 PM, написа:

Това е така защото повечето хора не знаят много за породата и по точно за темперамента им.И мен все ме питат по улиците
"Хапе ли".Поне тука от колежките кинолози съм разбрал че хъски което си е чисто и истинско не бе трябвало да е агресивно освен ако умишлено не се създаде звяр.

#6196 Потребителят е офлайн   ivan_nik Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 08:15 AM

Добро утро! :re_037: Имам впъросче. След като моя палавник не иска по никакъв начин да пишка/ака в банята стиска до последно , но няма да се изходи там прави го в стаята след като го пусна. Веднъж на вестниците др път на килима (повечето пъти) . Има ли смисъл да се опитвам още да го науча в банята (от месец и половина го уча и без резултат) или да си го оставя да се изхожда в стаята докато дойде време да излизаме и да пробвам навън? (Пробвах и с памперси както ми казаха тук - http://forum.dog.bg/...5/page__st__780 но той ги разкъсва и си играе с тях :dh_188:

#6197 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 10:02 AM

Показване на мнениетоivan_nik, в 19 June 2011 - 06:15 AM, написа:

Добро утро! :re_037: Имам впъросче. След като моя палавник не иска по никакъв начин да пишка/ака в банята стиска до последно , но няма да се изходи там прави го в стаята след като го пусна. Веднъж на вестниците др път на килима (повечето пъти) . Има ли смисъл да се опитвам още да го науча в банята (от месец и половина го уча и без резултат) или да си го оставя да се изхожда в стаята докато дойде време да излизаме и да пробвам навън? (Пробвах и с памперси както ми казаха тук - http://forum.dog.bg/...5/page__st__780 но той ги разкъсва и си играе с тях :dh_188:

Тези капки, които си постнал в другата тема - вземи ги, при Аляска много ми помогнаха, за има няма 3-4 дни се научи с тях да си пишка на постелката. Обаче пък при Еди не свършиха работа.....Пробвай, нищо няма да загубиш.
П.П. След колко време ви е третата ваксина?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6198 Потребителят е офлайн   ivan_nik Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 10:21 AM

Показване на мнениетоLetty, в 19 June 2011 - 10:02 AM, написа:

Показване на мнениетоivan_nik, в 19 June 2011 - 06:15 AM, написа:

Тези капки, които си постнал в другата тема - вземи ги, при Аляска много ми помогнаха, за има няма 3-4 дни се научи с тях да си пишка на постелката. Обаче пък при Еди не свършиха работа.....Пробвай, нищо няма да загубиш.
П.П. След колко време ви е третата ваксина?

А постелката в банята ли е била? Ще ги взема пък да видим дали ще се получи нещо.
След месец...

#6199 Потребителят е офлайн   teodoron4o Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 08:14 PM

Ivan nik .... с всяко малко куче е проблем да го научиш,но ние махнахме килима и първите 2 дена имаше навсякаде вестници и като се изпишка върху вестника го махахме и забърсвахме добре да не попива и да му мирише там.Като пишка на вестника му казваи браво може и някой наградка така постепенно намали вестниците ако го прави другаде,хващаш го и го местиш на вестника, а накрая местиш вестника в банята.Трябва от време на време да му оставяш напикания вестник за малко да му мирише и да разбере че там му е местото.Нашият калпазанин приятелката ми го научи за има няма 5 дена много бързо възприе.Успех ти пожелавам :)))
User's Signature

Качена снимка

#6200 Потребителят е офлайн   ivan_nik Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 June 2011 - 08:46 PM

Показване на мнениетоteodoron4o, в 19 June 2011 - 08:14 PM, написа:

Ivan nik .... с всяко малко куче е проблем да го научиш,но ние махнахме килима и първите 2 дена имаше навсякаде вестници и като се изпишка върху вестника го махахме и забърсвахме добре да не попива и да му мирише там.Като пишка на вестника му казваи браво може и някой наградка така постепенно намали вестниците ако го прави другаде,хващаш го и го местиш на вестника, а накрая местиш вестника в банята.Трябва от време на време да му оставяш напикания вестник за малко да му мирише и да разбере че там му е местото.Нашият калпазанин приятелката ми го научи за има няма 5 дена много бързо възприе.Успех ти пожелавам :)))

Именно точно това го правя вече от месец и половина обаче не съм махал килима то не е и килим ,а мокет и е захванат отстрани и няма как да го махна и когато се изпишка или ака винаги го награждавам двам му някакви специални наградки те са като гранулки само че с формата на сърце и имаше периоди където пишкаше и акаше само на вестника , но по някой път и на килима котаго не съм покрай него и вече от седмица му слагам вестниците в банята без резултат висим по час в банята и нищо души вестиците и вземе и легне на тях след това като го пусна веднага се изходи на килима или вестника в стаята.Явно го е страх от банята знам ли аз така си го обяснявам щом стиска като сме вътре нз.Вече му поръчах от тези капки ще пробвам с тях дано да даде някакъв резултат пък ако не се получи вече нз др варианти остава ми да му купя къщичка и на двора въпреки,че не ми се иска...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни