Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6241 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2011 - 03:41 PM

Много са сладки ! :wub: Мечтая за подобно отношение, но при Норта това е "мисия невъзможна"! В неделя прескочи ограда два метра за да убие мяукаща котка. Добре, че котката се качи на високо дърво.........Може би трябва да отрастнат заедно, но и тогава не можеш да си 100% сигурен, че всичко ще е наред и дали няма да се отключи агресията към животни !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6242 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 June 2011 - 04:00 PM

Гериииии, това клипче ме размазаааааа
:rc_036: :wub: :wub: :wub:
уникални са

#6243 Потребителят е офлайн   zemfim Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 05:16 PM

Показване на мнениетоxael, в 28 June 2011 - 02:22 PM, написа:

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 01:38 PM, написа:

Мене не ме притеснява за котките а за кученцето.
Да не развие омраза към тях като стане голямо.
Иначе имах немска офчарка и така стана с нея, но нали казват че всяка порода куче си има характер.
И затова се притеснявам.

Рискът винаги го има!!
Но ето как стоеше въпроса при нас с пораснало куче и малко коте:
(мисля, че нагледно ще е по-добре обяснено)

И все пак винаги има риск!! Никога не е напълно сигурно, кога едното животно може да предизвика другото и да стане беля!

Кучо е просто уникален. Толкова спокоен и хладнокръвен, че едва ли си дава сметка котака колко е решен да го смота на кълбо:ab_041:
Sara7, много са индивидуални реакциите на кучетата. Аз имах пудел, които се изживяваше като пазач на всички котета и ги вземаше под покровителството си. Приятелят ми пък имаше НОК, който си поделяше храната с котката, но в същото време боксера на мои близки си ги хапваше котараците най-редовно. И само при думичката "котка късаше синджира. Трудно е да се предскаже, как ще съжителстват. Но успех и дано случиш на миролюбиво кученце.:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6244 Потребителят е офлайн   Sara7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 05:57 PM

Благодаря ви!!! :vb_024: :vb_024:

#6245 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 June 2011 - 06:37 PM

Е, гери вече ти завиждам! Браво на Джек! :ba_025: :ba_025: :ba_025:

При нас тази котка. Нямаше да оцелее и 5 секунди.

Вече правим опити и да се катерим по дървета :( :eg_033:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6246 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 June 2011 - 08:25 PM

Гери сигурен съм, че котака не скучае и минутка
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#6247 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 06:08 AM

Показване на мнениетоzemfim, в 28 June 2011 - 05:16 PM, написа:

Кучо е просто уникален. Толкова спокоен и хладнокръвен, че едва ли си дава сметка котака колко е решен да го смота на кълбо:ab_041:

Това стана след около месец умерени срещания. От началото и той имаше мераци към котето Лашър, но после укротиха страстите. Това е едно от последните им клипчета заедно. Котето беше вкъщи само за около месец и малко, докато му намеря дом. Срещнахме се пред блока и то реши да се прибере с мен!

А отделно от това Арвен живее с котка, 2 години по-голяма от нея и се разбират чудесно. Откарват си по някоя лапа, но едно без друго двете животни не могат!
Пък навън това не я спира да гони всичко котешко, пилешко и тн!!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6248 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 07:06 AM

По мои наблюдения,куче и котка в дом не е същото,като куче на разходка,видяло улична котка.Или просто не съквартирантката си.Правят разлика между наше и ваше.От гледна точка на безопаснотта на кучето в началото,постарайте се да изрежете ноктите на котките,които ще го приемат в дома.И докато го приемат.
Относно защо ли ближе метал кучето и дали е тревожен симптом това-не мисля.Щерка ми като бебе само гледаше да докопа нещо метално и го предпочиташе пред биберона.Въпрос на вкус.После и мина.Бях се допитвала с педиатъра и бях спокойна за това.Други кучета пък,дори отказват да пият вода от метална купа,заради вкуса и.Предпочитат от ПВЦ съд.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6249 Потребителят е офлайн   Sara7 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 08:07 PM

Колко дена след раждането, на кученцето мога до го взема и отделя от майка му? :dog:

#6250 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 08:55 PM

Най-рано след 45тия ден. И до тогава е доста препоръчително да има първа ваксина и да е обезпаразитено вътрешно.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6251 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:35 PM

Показване на мнениетоSara7, в 28 June 2011 - 01:38 PM, написа:

Мене не ме притеснява за котките а за кученцето.
Да не развие омраза към тях като стане голямо.
Иначе имах немска офчарка и така стана с нея, но нали казват че всяка порода куче си има характер.
И затова се притеснявам.

Притеснението ти е във вярната посока. За кучето е по-опасно. Никога не ги оставяй без наблюдение! Имам две котки, пинчер, папагал и ... Щирлиц! Той дойде последен в къщата. Двете котки - едната е на четири години, другата на година и месец, си пазят териториите. При това става въпрос и за двора включително. Той е любопитен и добронамерен, не и те. Съскат, ръмжат и дерат. С по-малката стигнаха до консенсус и си играят вече заедно, но винаги имам поне осем очи, когато се забавляват. Опасно е за очите и корема на кучето най-вече. Дори да са се "сдушили" и да си играят, котките имат навика да се пъхат под по-голямото животно и да дерат с нокти коремчето - това им е "стратегията" за самозащита. Нали се сещаш до какви разпаряния може да се стигне, особено при куче бебе, особено ако кучето в играта захапе малко по-здраво котката - тя действа моментално инстинктивно и пуска остри нокти. та така. Но, както казваш - всяко куче си има характер, както и всяка котка. Успех! :smile:

#6252 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2011 - 11:24 PM

На последък Тара е станала много странна. Все гледа да си докопа играчките и да си ги прибере в къщата, също и е започнала да копае, постоянно копае не пръст ами се опитва да копе по цимента или си е харесла една плочка в хола и само по нея драпа. Не знам на какво се дължи това преди не се е държала така странно.. някакви идеи???
User's Signature

Качена снимка

#6253 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 08:19 AM

Показване на мнениетоk1champion, в 30 June 2011 - 09:24 PM, написа:

На последък Тара е станала много странна. Все гледа да си докопа играчките и да си ги прибере в къщата, също и е започнала да копае, постоянно копае не пръст ами се опитва да копе по цимента или си е харесла една плочка в хола и само по нея драпа. Не знам на какво се дължи това преди не се е държала така странно.. някакви идеи???

Това са признаци на фалшива бременност! Момента е психологически - кучето има необходимост да се грижи за малки бебета! Провери дали има кърма. Норта беше с такава допреди две седмици - голяма мъка е за кучето! При нея бебето, което трябваше да отглежда бях аз и раздялата сутрин когато трябва да отида на работа беше ужас...........А нощем се гушкаше плътно до мен да не ме изпусне. Не желаеше да излиза дори на разходка.
Та първото, което трябва да направиш е да намалиш рязко храната. Ако има кърма си вземи глицeрин и йодасепт от аптеката и на едно тампонче капваш две капки глицирин и една капка йодасепт и намазваш само зърната - това е за дезинфекция! Другото много важно в случая е да и подсигуриш много движение и контакт с други кучета. За една седмица ще се оправи :ae_085:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6254 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 08:36 AM

Показване на мнениетоk1champion, в 30 June 2011 - 09:24 PM, написа:

Аляска на два пъти се е сържала така странно. При нея обаче беше следното - вземаше си една играчка и в продължение на седмица я носеше постоянно скимтейки, обикаляше къщата постоянно, прибираше си играчката в къщичката и като лежеше я буташе към корема си все едно да суче. Постоянно я гушкаше и скимтеше....толкова ми беше мъчно да я гледам..... Това се случи на 2 пъти и горе долу продължаваше около седмица.... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6255 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 06:03 PM

здравейте , извинявайте за въпросът не е много за тук , но незнам кого да питам др. , тук пред нашата къща има детска градина и там една кучка ражда , аз стоя при нея , защото ми е много мило за нея , но след като роди 1 кученце и спря личи , че има още но нещо не връви работата , минаха вече 3 часа от раждането на малкото , кучето подчертавам не е хъски , но си мисля , че все някой ще знае дали е нормално такова голямо разстояние от едното до др. кученце, предварително благодаря , искам да знам дали ще има нужда да викам ветеринар
User's Signature

Качена снимка

#6256 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 08:01 PM

Показване на мнениетоkarol5, в 01 July 2011 - 04:03 PM, написа:

здравейте , извинявайте за въпросът не е много за тук , но незнам кого да питам др. , тук пред нашата къща има детска градина и там една кучка ражда , аз стоя при нея , защото ми е много мило за нея , но след като роди 1 кученце и спря личи , че има още но нещо не връви работата , минаха вече 3 часа от раждането на малкото , кучето подчертавам не е хъски , но си мисля , че все някой ще знае дали е нормално такова голямо разстояние от едното до др. кученце, предварително благодаря , искам да знам дали ще има нужда да викам ветеринар

Мисля, че може дори 12 часа да продължи едно раждане.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6257 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 08:41 PM

цялото раждане , съм съгласна , че може да продължи 12 часа , но от първото кученце до второто , ми се струва много време , още не го е родила , не изглежда иначе да се мъчи в смисъл да се напъва , но ...знам ли, ще почакам още малко и звъня на моя вет
User's Signature

Качена снимка

#6258 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 09:27 PM

Показване на мнениетоkarol5, в 01 July 2011 - 08:41 PM, написа:

цялото раждане , съм съгласна , че може да продължи 12 часа , но от първото кученце до второто , ми се струва много време , още не го е родила , не изглежда иначе да се мъчи в смисъл да се напъва , но ...знам ли, ще почакам още малко и звъня на моя вет

Как може да сте сигурни,че има още кученца, а ако има по-добре позвънете на вет, да не е късно после.
User's Signature

Качена снимка

#6259 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 09:59 PM

звънах , вече съм спокойна и си лягам, бихме й окситоцин и след няколко месеца ще търся добри хора , за малките дано поне прилачит на майка си , в смисъл тя е голям сладур и много добричка, а съм сигурна защото й виждам корема , той е огромен
User's Signature

Качена снимка

#6260 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 10:01 PM

и добре , че ми реагира м/у др. добре доктора , каза че трябва да основа пет рескиюи
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема