Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6401 Потребителят е офлайн   kapi_dan4o Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 September 2011 - 09:04 PM

здравейте на всички нов съм в сайта, както и в отглеждането на куче. Та реших да си взема хъски гледах по много обяви, но моите критерии малко се разминаваха . Искам чисто бяло със сини очи мъжко. Намерих една обява разбрахме се със собственикът и преди няколко часа ми прати снимки, но малко ме съмнява дали е хъски защото козината ми се струва прекалено дълга (може и да греша), дайте ми съвет и мнение моля ви :)

http://kapitooo.snim...ls/husky.622217

#6402 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2011 - 11:57 PM

Показване на мнениетоkapi_dan4o, в 20 September 2011 - 09:04 PM, написа:

здравейте на всички нов съм в сайта, както и в отглеждането на куче. Та реших да си взема хъски гледах по много обяви, но моите критерии малко се разминаваха . Искам чисто бяло със сини очи мъжко. Намерих една обява разбрахме се със собственикът и преди няколко часа ми прати снимки, но малко ме съмнява дали е хъски защото козината ми се струва прекалено дълга (може и да греша), дайте ми съвет и мнение моля ви :)

Щом не е взето от развъдник не можеш да си сигурен, че е хъски, но пък за сметка на това кучето е безкрайно сладко!
User's Signature

Качена снимка

#6403 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 07:05 AM

Показване на мнениетоkapi_dan4o, в 20 September 2011 - 09:04 PM, написа:

Питай кой от роднините е самоед :ba_025:

А иначе то и това кученце не е бяло, а сиво! :ab_041:

Виж и по приютите - бели и синеоки кучета имаше и те ще са безумно благодарни и верни на човека, който ги дари с дом и любов!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#6404 Потребителят е офлайн   FBI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 09:39 PM

Здравейте,имам си три малки бели пухчета а,майката за първи път роди :) Въпроса ми е .......с какво е най-добре да я храня????Давам и калций(КАВУ) и витаминки на (НУТРОС),гранули,готвено и понеже не я връзвам яде и всякакви плодове(много ги обича).Ако има нещо спесифично което съм пропуснал ще се радвам ,ако го споделите.

P.S.Блогодаря на модератора че ми премести темата на точното място :flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6405 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 05:41 PM

Имам един въпрос и ви моля да ми отговорите и да дадете мнение по него, най-добре компетентно!
Забелязах преди време, че понякога едната зеница на Неро, по-точно на лявото око не се разширява, а в същото време другата е много разширена, почти не се вижда синьото на окото! А в други случаи и двете са абсолютно еднакво разширени или- не!
Въпросът ми е на какво може да се дължи това според вас? Случвало ли се е на вашите кучета?
Разбира се утре ще го заведа на ветеринар, да видят и те, но все пак исках да знам какво мислите!
User's Signature

Качена снимка

#6406 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 October 2011 - 06:34 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 12 October 2011 - 05:41 PM, написа:

Имам един въпрос и ви моля да ми отговорите и да дадете мнение по него, най-добре компетентно!
Забелязах преди време, че понякога едната зеница на Неро, по-точно на лявото око не се разширява, а в същото време другата е много разширена, почти не се вижда синьото на окото! А в други случаи и двете са абсолютно еднакво разширени или- не!
Въпросът ми е на какво може да се дължи това според вас? Случвало ли се е на вашите кучета?
Разбира се утре ще го заведа на ветеринар, да видят и те, но все пак исках да знам какво мислите!

На нас със Лара ни се е случвало веднъж, когато тя беше на около 4-5 месеца.Аз си бях изкарала акъла, но след това повече не се е повтаряло никога.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#6407 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 October 2011 - 07:54 PM

Не се плаши, казвали са ми, че е спазъм на мускул. Оправя се за около час-два. Знам за още поне две-три хъскта с такива случки, не е страшно.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6408 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 07:58 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 12 October 2011 - 07:54 PM, написа:

Не се плаши, казвали са ми, че е спазъм на мускул. Оправя се за около час-два. Знам за още поне две-три хъскта с такива случки, не е страшно.

Много ти благодаря! Направо ми минаха ужасни мисли през главата, сега съм по-спокойна! Ще видим какво ще кажат и лекарите утре . . .
User's Signature

Качена снимка

#6409 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2011 - 08:01 PM

Здравейте. :) Преди 3 седмици вече мога да кажа че станах горда стопанка на наи-якото хъски за мен :) И като млад собственик все още много се уча за отглеждането на този красавец.Имам един проблем,за който моля малко за помощ. Доста се забавих явно с установяването на тоалетната му в апартамента,и до сега е било тичане само след него като трагне да върши нещо.Казаха ми да пробвам с пелени,смисал като си свърши да кажем работата някъде,да обера с пелената,после да му дам да помирише кадето е и че малко по малко ще се научи да ходи само на нея.Надявам се че не е късно много, кученцето ми е на 47 дни някъде.Сложих му пелена на едно място определно,но то ходи при нея и само я хапе..играе си с нея... един вид рови.. Незнам как точно да осъществя този процес с приучаването му да ходи само на едно место а не на 2-3 определни по негов избор в апартамента. :Х Моля за помощ малко, и съжалявам ако има подобна тема във форума..

#6410 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2011 - 08:29 AM

Ще ти пишка и ака вътре докато не започнете да се разхождате навън, а и докато всикне че трябва да ги прави нещата навън ще стане може би на 4-тия месец може и малко по-късничко. А иначе за разнасянето на пелените...ми бебе е :ab_041: . Прабва ли с тея капки за приучаването? При мен на едното ми куче подействаха, при другото -не. Капваш 2-3 капки от тях върху пелената, водиш го да подуши, даваш наградка. Ако се изпишка там следващия път - хвалиш, наградка, ако не се изпишка - много добре правиш като вземаш пелената и попиваш с нея, оставяш я пак на мястото й и водиш кучо да подуши, все едно, че си е свършил работата там. Не я изхвърляй веднага. Остави да се изпишка 2 пъти на нея и тогава я сменяй с нова. Късмет ще станат работите, не се притеснявай :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6411 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2011 - 02:46 PM

ох надявам се да се научи да ходи на пелените.. а какви са тези капки за приучаване? Смисъл какви се водят ако евентуално ги потърся в зоомагазините :? Иначе ми казаха че имало такива специални тоалетни., пясъци за кучета където миришели по специален начин и ги привличали... незнам с кое да пробвам :?

#6412 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2011 - 03:42 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 13 October 2011 - 12:46 PM, написа:

ох надявам се да се научи да ходи на пелените.. а какви са тези капки за приучаване? Смисъл какви се водят ако евентуално ги потърся в зоомагазините :? Иначе ми казаха че имало такива специални тоалетни., пясъци за кучета където миришели по специален начин и ги привличали... незнам с кое да пробвам :?

Puppy Trainer - това е което аз ползвах, а и много други хора, просто е най-често срещаното. В повечето случаи действа. Успех! :ba_025:
П>С> Като ми кажат тоалетна и веднага се сещам за котки...... :dry:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6413 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 05:39 PM

Каква е разликата между куче шоу клас и пет клас? И може ли някой да онагледи със сибирско хъски пет клас?
User's Signature

Качена снимка

#6414 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 08:53 PM

Мисля, че има теми във форума, където това е обяснявано, но понеже има да търсиш и да ровиш, ще се опитам да обясня на кратко.
Шоу клас се наричат кучета, които имат потенциал за изложби. Могат да стават победители в ринговете, те не са просто хубави хъскита близки до идеала описан в стандарта, те са кучета с изявени достойнства.
Пет клас са кучета, които не могат да се ползват за изложби, и нямат данни за победители. Те имат различни по тежест и изявеност недостатъци. Например може да се случи в кучило от родословни родители да се роди дългокосместо кученце, то няма потенциал за изложби. Може кученцето да е с прекалено завита на гърба опашка, то също няма потенциал да бъде победител в ринга. Може след смяната на зъбите да се окаже, че кучето е с неправилна захапка, което също го прави негодно за изложби. Може да е кученце, на което в последствие се открива, че е с един тестис и т.н. Всички тези кучета не са шоу клас и повечето от тях не са дори брийд клас (които стават за развъждане) В зависимост от недостатъците, кученцата могат да не са с големи потенциали за изложби, но недостатъците, които имат могат да им позволят да получат оценки за допускане в разплод и могат да се развъждат, тогава се казва, че те са брийд клас.
Понякога на снимките може да не се види защо едно куче не е шоу клас. За това не давам пример за сравнение. На снимките не се виждат захапката, тестисите, движенията, характера и т.н. Все неща, които са важни. За това понякога дори красиво на вид хъски, може да се окаже пет клас.
Надявам се, че ме разбра. Определянето на класовете не винаги е точно, когато кученцата са още малки. За това се е случвало кученце да бъде представено и продадено за шоу или брийд клас, а то да се окаже, че е пет клас. (примери дори с големи развъдчици... колкото щеш). В общи линии, това е.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6415 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 09:10 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 17 October 2011 - 08:53 PM, написа:

Мисля, че има теми във форума, където това е обяснявано, но понеже има да търсиш и да ровиш, ще се опитам да обясня на кратко.
Шоу клас се наричат кучета, които имат потенциал за изложби. Могат да стават победители в ринговете, те не са просто хубави хъскита близки до идеала описан в стандарта, те са кучета с изявени достойнства.
Пет клас са кучета, които не могат да се ползват за изложби, и нямат данни за победители. Те имат различни по тежест и изявеност недостатъци. Например може да се случи в кучило от родословни родители да се роди дългокосместо кученце, то няма потенциал за изложби. Може кученцето да е с прекалено завита на гърба опашка, то също няма потенциал да бъде победител в ринга. Може след смяната на зъбите да се окаже, че кучето е с неправилна захапка, което също го прави негодно за изложби. Може да е кученце, на което в последствие се открива, че е с един тестис и т.н. Всички тези кучета не са шоу клас и повечето от тях не са дори брийд клас (които стават за развъждане) В зависимост от недостатъците, кученцата могат да не са с големи потенциали за изложби, но недостатъците, които имат могат да им позволят да получат оценки за допускане в разплод и могат да се развъждат, тогава се казва, че те са брийд клас.
Понякога на снимките може да не се види защо едно куче не е шоу клас. За това не давам пример за сравнение. На снимките не се виждат захапката, тестисите, движенията, характера и т.н. Все неща, които са важни. За това понякога дори красиво на вид хъски, може да се окаже пет клас.
Надявам се, че ме разбра. Определянето на класовете не винаги е точно, когато кученцата са още малки. За това се е случвало кученце да бъде представено и продадено за шоу или брийд клас, а то да се окаже, че е пет клас. (примери дори с големи развъдчици... колкото щеш). В общи линии, това е.

Много благодаря за отговора! Стана ми напълно ясно!
User's Signature

Качена снимка

#6416 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 10:38 AM

Въпрос - колко често вашите хъсовци правят бели? Еди много рядко, но като започне знае точно какво да хване. Попринцип когато ни няма вкъщи стои на терасата /остъклена, около 10м2/. Доста често има дрехи на простора, много рядко ги закача, но онзи ден ми беше изял последния чаршаф-плик, който ми е останал. Прибирам се, отивам да го отворя, гледам навсякъде надъвкани парчета от чаршафа. най-интересното е , че не му викам, понякога го пошляпвам, но ми става много интересно, като хвана чаршафа и само му го покажа, без да издавам звук , но с мръснишки поглед :ab_041: и той се свива и започва жално да гледа. Явно схваща какво е направил. не искам варианта ми да е - прибирай си прането. Искам да е - прането си виси, кучо си спи. И забелязвам, че прави бели само следобяда когато е сам. Доста често остава сам сутрин , но никога не е пипал каквото и да е. Само следобяд прави бели, явно като седи цял ден сам и вече му доскучава супер много, а иначе сутрин сигурно спи. Аляска на неговата възраст стоеше сама в целия апартамент, и никога не ми е направила беля, докато Еди ме страх да го оставя дори в една стая. Help :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6417 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 11:43 AM

При нас положението е такова - в 90 процента от случаите стои кротък - стои сам в целия апартамент, но има моменти, когато явно решава, че трябва да излезе с мен , пък аз с цялото си нахалство не го вземам, тогава прави бели , но дребни - размотава тоалетна хартия , ако я докопа, и предимно мачка пласмасови шишета от кола, има в актива си едни чорапи (нови) и една съборена саксия с цвете , предполагам докато си е играл с шишето. Иначе е малко странен може цял ден да седи сам без да направи беля. И някои път само за 15 минути, докато ме няма ги навърта две , три .
Аз се опитвам да му създам навици на излизане , за да знае кога излиза и през останалото време да стои спокоен (надявам се). Дали съм на прав път - не знам
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#6418 Потребителят е офлайн   thunder Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 01:44 PM

Ха-ха. Тази тема ми хареса :smile: . Ами като се има предвид , че наш Гръм е станал голямо момче - доста рядко вече прави бели. Но винаги целенасочено. Когато ни се ядоса за нещо. И тогвава белите си ги бива. Например много обича да сдобара шише с вода, да го замъкне на кревата и да го сръфа. Познайте после колко и какво се пере. Последния път това му се беше сторило малко (бутилката беше 3л.) и след това беше взел едно шише с лимонада, която обаче достопочтенно беше сръфал върху мокета. Оттогава всички бели ми се струват миниатюрни :ab_041: и ги приемам със смях. Най-редовно след като му се скарам за нещо изяжда някоя друга джапанка, или ако е безнадзорен по двора обича да сваля панталоните от простора. Не ги изяжда, просто подлежат на повторно пране. Еееех, значи не сме само ние :smile: .
User's Signature

Качена снимка

THUNDER, THE LORD OF SLEEPING LAND!

#6419 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 20 October 2011 - 03:34 AM

Арес прави свинщини само ако остане 10+ часа сам. Иначе последния път ми изяде телефона, който цял ден инсталирах (не обичам windows). Е изяде си боя. Накрая повърна половината кожена калъвка за телефона. После издриска другата... Предполагам от скука ги прави свинщините. Ест че всичко това го направи в центъра на хола. Отмъсти си за боя :eg_033:

#6420 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 11:47 AM

Неро, ако остане сам ляга някъде и заспива!
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема