Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 20 September 2011 - 09:04 PM
http://kapitooo.snim...ls/husky.622217
Публикувано: 20 September 2011 - 11:57 PM
kapi_dan4o, в 20 September 2011 - 09:04 PM, написа:
Щом не е взето от развъдник не можеш да си сигурен, че е хъски, но пък за сметка на това кучето е безкрайно сладко!
Публикувано: 21 September 2011 - 07:05 AM
kapi_dan4o, в 20 September 2011 - 09:04 PM, написа:
Питай кой от роднините е самоед

А иначе то и това кученце не е бяло, а сиво!

Виж и по приютите - бели и синеоки кучета имаше и те ще са безумно благодарни и верни на човека, който ги дари с дом и любов!
Публикувано: 30 September 2011 - 09:39 PM
P.S.Блогодаря на модератора че ми премести темата на точното място

Публикувано: 12 October 2011 - 05:41 PM
Забелязах преди време, че понякога едната зеница на Неро, по-точно на лявото око не се разширява, а в същото време другата е много разширена, почти не се вижда синьото на окото! А в други случаи и двете са абсолютно еднакво разширени или- не!
Въпросът ми е на какво може да се дължи това според вас? Случвало ли се е на вашите кучета?
Разбира се утре ще го заведа на ветеринар, да видят и те, но все пак исках да знам какво мислите!
Публикувано: 12 October 2011 - 06:34 PM
Flawless, в 12 October 2011 - 05:41 PM, написа:
Забелязах преди време, че понякога едната зеница на Неро, по-точно на лявото око не се разширява, а в същото време другата е много разширена, почти не се вижда синьото на окото! А в други случаи и двете са абсолютно еднакво разширени или- не!
Въпросът ми е на какво може да се дължи това според вас? Случвало ли се е на вашите кучета?
Разбира се утре ще го заведа на ветеринар, да видят и те, но все пак исках да знам какво мислите!
На нас със Лара ни се е случвало веднъж, когато тя беше на около 4-5 месеца.Аз си бях изкарала акъла, но след това повече не се е повтаряло никога.

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.
Публикувано: 12 October 2011 - 07:54 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 October 2011 - 07:58 PM
Huskypower, в 12 October 2011 - 07:54 PM, написа:
Много ти благодаря! Направо ми минаха ужасни мисли през главата, сега съм по-спокойна! Ще видим какво ще кажат и лекарите утре . . .
Публикувано: 12 October 2011 - 08:01 PM
Публикувано: 13 October 2011 - 08:29 AM

Публикувано: 13 October 2011 - 02:46 PM
Публикувано: 13 October 2011 - 03:42 PM
Geriii, в 13 October 2011 - 12:46 PM, написа:
Puppy Trainer - това е което аз ползвах, а и много други хора, просто е най-често срещаното. В повечето случаи действа. Успех!

П>С> Като ми кажат тоалетна и веднага се сещам за котки......

Публикувано: 17 October 2011 - 08:53 PM
Шоу клас се наричат кучета, които имат потенциал за изложби. Могат да стават победители в ринговете, те не са просто хубави хъскита близки до идеала описан в стандарта, те са кучета с изявени достойнства.
Пет клас са кучета, които не могат да се ползват за изложби, и нямат данни за победители. Те имат различни по тежест и изявеност недостатъци. Например може да се случи в кучило от родословни родители да се роди дългокосместо кученце, то няма потенциал за изложби. Може кученцето да е с прекалено завита на гърба опашка, то също няма потенциал да бъде победител в ринга. Може след смяната на зъбите да се окаже, че кучето е с неправилна захапка, което също го прави негодно за изложби. Може да е кученце, на което в последствие се открива, че е с един тестис и т.н. Всички тези кучета не са шоу клас и повечето от тях не са дори брийд клас (които стават за развъждане) В зависимост от недостатъците, кученцата могат да не са с големи потенциали за изложби, но недостатъците, които имат могат да им позволят да получат оценки за допускане в разплод и могат да се развъждат, тогава се казва, че те са брийд клас.
Понякога на снимките може да не се види защо едно куче не е шоу клас. За това не давам пример за сравнение. На снимките не се виждат захапката, тестисите, движенията, характера и т.н. Все неща, които са важни. За това понякога дори красиво на вид хъски, може да се окаже пет клас.
Надявам се, че ме разбра. Определянето на класовете не винаги е точно, когато кученцата са още малки. За това се е случвало кученце да бъде представено и продадено за шоу или брийд клас, а то да се окаже, че е пет клас. (примери дори с големи развъдчици... колкото щеш). В общи линии, това е.

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 October 2011 - 09:10 PM
Huskypower, в 17 October 2011 - 08:53 PM, написа:
Шоу клас се наричат кучета, които имат потенциал за изложби. Могат да стават победители в ринговете, те не са просто хубави хъскита близки до идеала описан в стандарта, те са кучета с изявени достойнства.
Пет клас са кучета, които не могат да се ползват за изложби, и нямат данни за победители. Те имат различни по тежест и изявеност недостатъци. Например може да се случи в кучило от родословни родители да се роди дългокосместо кученце, то няма потенциал за изложби. Може кученцето да е с прекалено завита на гърба опашка, то също няма потенциал да бъде победител в ринга. Може след смяната на зъбите да се окаже, че кучето е с неправилна захапка, което също го прави негодно за изложби. Може да е кученце, на което в последствие се открива, че е с един тестис и т.н. Всички тези кучета не са шоу клас и повечето от тях не са дори брийд клас (които стават за развъждане) В зависимост от недостатъците, кученцата могат да не са с големи потенциали за изложби, но недостатъците, които имат могат да им позволят да получат оценки за допускане в разплод и могат да се развъждат, тогава се казва, че те са брийд клас.
Понякога на снимките може да не се види защо едно куче не е шоу клас. За това не давам пример за сравнение. На снимките не се виждат захапката, тестисите, движенията, характера и т.н. Все неща, които са важни. За това понякога дори красиво на вид хъски, може да се окаже пет клас.
Надявам се, че ме разбра. Определянето на класовете не винаги е точно, когато кученцата са още малки. За това се е случвало кученце да бъде представено и продадено за шоу или брийд клас, а то да се окаже, че е пет клас. (примери дори с големи развъдчици... колкото щеш). В общи линии, това е.
Много благодаря за отговора! Стана ми напълно ясно!
Публикувано: 19 October 2011 - 10:38 AM

Публикувано: 19 October 2011 - 11:43 AM
Аз се опитвам да му създам навици на излизане , за да знае кога излиза и през останалото време да стои спокоен (надявам се). Дали съм на прав път - не знам
Публикувано: 19 October 2011 - 01:44 PM

Публикувано: 20 October 2011 - 03:34 AM