Ragdoll
Публикувано: 28 August 2008 - 09:16 AM
Шаги пък, го събрах с котарака на нашите. Никакво внимание не му обърна, докато Гонзо се побърка. Съска, ежи се, страшна работа, а Шаги беше вирнал опашката нагоре и се разхождаше, като цар :P. После видя кучето на съседите и пак по същия начин реагира, даже отиде и започна да го души по муцуната. Кучето не му обърна внимание, защото живее с котки, но на мен ми беше много интересно, както и на Шаги ;D.
shrekky, радвам се, че ти допада нашият сладур :blink:.
ragdoll, кажи ми, моля те, с каква козметика да го изкъпя, защото май му е време :blink:.
Публикувано: 28 August 2008 - 10:05 AM
Публикувано: 28 August 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 28 August 2008 - 12:41 PM
Публикувано: 28 August 2008 - 02:21 PM
adrianska радвам се, че сте добре, само те моля по-смело със снимките, че сме се затъжили. Поръчала съм козметика, като на jujolinka така и на теб, но я очаквам другата седмица, като дойде ще ти се обадя.
Поздрави на всички :wub:
Публикувано: 28 August 2008 - 07:44 PM
Публикувано: 30 August 2008 - 05:06 PM
Яде нейната храна ,а като свърши се премества само леко и на кучешката.Будалата Валентино по цяла вечер спи,а тя лапа в несвяст. :rolleyes: ;D
Ама да яде ....днес издебнала детето като си оставило филията с пастета и я хапнала нашта....какво ще я правя незнам,лакомия голяма....А ,обича и биричка ;D ;D ;D
Публикувано: 30 August 2008 - 06:58 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 31 August 2008 - 07:57 PM
jujolinka не се притеснявай от бирата, това означава само, че ще спи спокойно тази вечер ;D .
adrianska нека си папка момчето, все пак рагдолла е една от големите породи котки, които достигат до 10 кг. За сравнение, ето снимка на ранно кастриран мъжки на една година:
Публикувано: 31 August 2008 - 08:04 PM
с моя приятелка , която е преподавателка по английски език не успяхме да стигнем до отговора на въпроса кое е по-правилно, в транскрипцията rag- го има и в двата варианта, тъй че остава ние да решим кое повече ни харесва като звучене. :blink:
Публикувано: 31 August 2008 - 08:15 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 10:13 PM
Струва ми се, че там, където в английски има отворено "е", на български е правилно да се предава с "е", защото: 1. фонетично е по-близо до "е", отколкото до "а" (срвн. в руски - там е "э" РЭГДОЛ) и 2. ползваме кирилица, която позволява графично отклонение и съобразяване с изговора (в другите слав. езици напр., ползващи латиница, логично се чете "а"). Но именно двойствеността на фонемата и липсата й в български води до двоякост в предаването - затова казваме рагтайм ragtime, но регдолragdoll -
Все пак при заемането на чуждици превес има изговорът, съотв. изписването, което се наложи първо.
В нашия случай терминът "регдол" е вече кодифициран в правописно отношение, възприет и затова ни допада повече ;)
Скромното мнение обяснение бе поднесено от един славист лингвист :blink:

www.sibirela.bravehost.com
Публикувано: 01 September 2008 - 06:11 AM
Публикувано: 04 September 2008 - 11:07 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 04 September 2008 - 11:19 PM