Това мнение е редактирано от dog.bg: 26 May 2010 - 04:04 PM
Причина за редакция: Пишем на Български език !
Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 30 May 2010 - 06:40 PM
wezi, в 30 May 2010 - 04:20 PM, написа:
Ами защото и двете храни са среден клас,качеството на вложените продукти е на средно ниво и хранителната и стойност е на средно ниво,месото е нищожно количество,абе с две думи СРЕДЕН КЛАС.А да наречеш един продукт от среден клас "най-доброто",звучи несериозно и дори неуместно.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 31 May 2010 - 09:53 AM

Имам бебе чихуахуа- досега сме били известен период на Роял Канин за бебета чихуахуа, но след прочетените мнения относно консервантите, които използват, се отказах от тази храна. Изпробвахме Oliver's, но въпреки прекрасният състав на храната и моето огромно желание тя да е нашата храна, на бебчо не му понесе и сега му взех да пробва Happy dog за бебета от мини породи.Ако и тя не е подходяща мисля да пробвам Pro pac, но ще съм Ви много благодарна ако ми кажете мнението си за тези храни?
Понеже виждам, че има много доволни и от Acana и Orijen- дали те са подходящи за мини породите, с оглед високото съдържание на протеин в тях?
Благодаря предварително

Публикувано: 31 May 2010 - 12:08 PM
leonessa-may, в 31 May 2010 - 09:58 AM, написа:
аз ще се включа само да кажа, че на Акана гранулките са доста едри - плоски и кръгли, като дебела монета от 5 ст. и мисля, че малката чихуахуа може да има малки затруднения при храненето, или да и отнема доста дълго време да си ги гризка. А като лично впечатление, от Акана съм най-доволна. Направих си личен експеримент, след 4 месеца хранене с Акана, сега храня от няма месец с Роял Канин и отрицателните резултати са вече на лице. От 4 дена има кашовиден изходен материал (с ужасна миризма), има промяна в козината, очите сякаш сълзат повече и дебелее значително. Тези проблеми ги нямаше през предходните 4 месеца.
Публикувано: 02 June 2010 - 04:16 AM
изчетох всичките 50 + стр и много пъти исках да кажа и моето мнение, но реших да прочета всичко написано до тук.
Моите уважения към всички, които така подробно са обяснили на хората кое какво е и каво значи в анализа на еднин чувал.
Аз също научих нещо ново, но да не се отплесвам от темата.
Също така, за да не досаждам ще споделя само мнение за храните които интересуваха някои от вас и аз съм ползвала.
1. Guabi - отказах се защото е на растителен протеин и цената въпреки отстъпката за развъдник пак беше висока за нашия пазар - гранулата беше дребна за нашите лакоми устища и уличните я доядоха....
2. Casa Fero - подарък от "лелята" на тогавашните бебета - сполятя я същата съдба като горната, но съм виждала и уличните котки да я ядат с апетит - отново растителен протеин....
3. Bocsh - храних с нея повече от 2 год и вече не бих я поръчала поради личностен конфликт с вносителя, а това няма нищо общо с качествата на храната...с нея изхарних 5 шампиона....
4. Eukanuba - след бош (когато търсих с какво друго да храня) не ни се отрази много добре за съжаление .... при нас "букета от миризми" беше потресаващ и изхождаха повече отколкото ядяха[otkacham], аз все пак съм с Френчита и могат да се насълзят очите на всеки, които не им е свикнал, дори и на вън :(
Хубавото на тази храна обаче е че ЧИСТИ зъбен камък, много важно за изложбени кучета.
Получих също така мило, любезно и компетантно отношение от тях, наистина жалко, че не е за нас....
5. Pro Pac - отразява ни се добре, по-малко смрад и по- малко се гъзят на вън, с по-малко продукти да чистя от тревата - а това говори доста за усвояемост, досега не съм имала такъв "празник". Доволна съм мнооого, та за това ви моля купувайте от магазините, че да не остам ние гладни ;)... Мисля че това е нашата храна, защото всички изглеждат добре....
Тук е мястото да отбележа, че никога не сме имали капризи относно храна, каквото дам това ядат, стига да ядат лакомиите с големите устища, но аз искам и да са добре и винаги в изложбена кондиция и така ... претенциите са мои, а не тяхни.
Имали сме и хилс и про план, но те са ни подаръци, къде от изложби, къде от друго и не мога да ги коментирам.
Това е моя опит с храните на бг пазара и наблюденията които имам, иначе съм ползвала и други храни в чужбина, които ги няма тук една интересна беше на Пюрина с кенгурско.... и BARF сме пробвали, и комбинирано и конско- супер е. Човек стига да има къде да сложи един голяяям фризер за кучетата и шапка на тояга...
Дано да съм помогнала на някой с този пост,
Поздрави

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 02 June 2010 - 11:11 PM
Dragoness, в 02 June 2010 - 04:21 AM, написа:
Хубавото на тази храна обаче е че ЧИСТИ зъбен камък, много важно за изложбени кучета.
Получих също така мило, любезно и компетантно отношение от тях, наистина жалко, че не е за нас....
Наистина има специфична миризма, аз вече я познавам :). А обемът е идвал от прехранване, в това съм сигурен. Дажбата е с около 20% по-малко средно от останалите храни.
Публикувано: 03 June 2010 - 02:28 AM
vlado zoo, в 02 June 2010 - 09:16 PM, написа:
Dragoness, в 02 June 2010 - 04:21 AM, написа:
Наистина има специфична миризма, аз вече я познавам :). А обемът е идвал от прехранване, в това съм сигурен. Дажбата е с около 20% по-малко средно от останалите храни.
Съжалявам, не беше прехранване....
Даже Дунди ( ти го познаваш от изложбите в С Загора миналата година, седяхме един до друг....),
който не случайно има такова "домашно" име не ядеше и отслабна при наличието на 2 разгонени кучки под носа му и заплойдания, в които той не бе поканен да вземе участие...
Та при тази гладна диета, която той направи .... е наполовина гладна, де няма как да е прехранен.
А иначе Жоро ми донесе и чашка за мерене, а и аз имам и електронен кантар.
Поздрави на Фиона и теб

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 11 July 2010 - 03:55 PM
Публикувано: 13 July 2010 - 04:09 PM
Отговор:Тази,от която кучо,се чувства добре(има лъскава,здрава и непадаща козина,хубави нокти,зъбите са му в добро състояние),все по рядко се посещават ветеринарните кабинети и т.н.
Иначе има и друго обеснение....
Тази,която всеки път ,като я купувате ви се плаче и си мислите как хубаво би ви стояла някоя си рокля или панталон,които обаче няма да видят вашият гардероб отвътре

Тук има една поговорка...'Влагайте много в храната и така ще забравите,значението на думичката ветеринарен кабинет'

Успех на всички в избора....и с пожелание за много здрави и доволни четирикраки

P.С...Принципно не е толкова елементарно,но всеки трябва да си направи сметка,какви са приоритетите в живота му....
Моите примерно са в следния ред...
1.Животни
2.Мъжа ми и семейството
3.Аз
Все някога някой е прецакан от точки 2 и 3,НИКОГА 1,но това е положението,и колкото и да го раздаваме драматично понякога ей така за цвят

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 31 July 2010 - 01:10 PM
От мокрите - Hill's, Gran Carno...и пастети Vom Feinsten. Ако няма Vom Feinsten - Butcher's.
Проблемът е, че още сме на 3 месеца и Junior храните (особено пастети) не са много. Читавите имам предвид.
Мисля, че и е добре храната, но като цяло сме фенове на Hill's. Това, което ме притеснява, е, че напоследък чувам, че Royal Canin вече не е старият Royal Canin...сиреч, че са го поразвалили. Кучето го обича, но не знам...Ако някой е чувал нещо подобно може да сподели.

Едит: Според мен за най-добро може да се спори между Рояла и Hill's при сухите, но при мокрите определено е Hill's.
Orijen, ако е испанска, се казва/ чете ОриХен, не Орижен.

Стопанин на 1 немски шпиц и 2 папагала корели
Публикувано: 31 July 2010 - 06:07 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 01 August 2010 - 12:42 AM

Това съображение е и една от причините основно да залагаме на Hill's и Royal Canin. Лично аз предпочитам Hill's, защото е американски и ми е ясно какъв е контролът там. Друг е въпросът, че Hill's за Европа се произвежда в Европа, но пак не би трябвало да има разлика в качеството.
Освен това кучето е толкова претенциозно, че вече и ProPlan ми отказва...

Публикувано: 01 August 2010 - 12:44 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 01 August 2010 - 01:56 PM

Страх ме е единствено, че, ако минем само на мокра от консерви, ще има дефицит на калций, а не искам да я тъпча със сух, синтетичен на пудра към мокрото ядене. По-добре е докато е малка, да се научи на суха, но за момента положението е извън контрол.