Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2241 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2012 - 09:50 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 26 June 2012 - 11:45 AM, написа:

Имам въпрос, ако давам в момента Нутрам с пиле и искам да я сменя с Нутрам агне, трябва ли пак да се въвежда постепенно или мога направо да си я давам?

Принципно, ако става въпрос за една и съща марка храна, просто различен вкус, не е необходимо постепенно привикване.Естествено е много важно да се следи изходния материал и , ако нещо е различно от нормалното...тип поне за няколко дни разстройство и т.н...просто избери друг вкус или се върни на изпитания и доказан.
Аз лично на моите откакто съм ги взела до ден днешен се хранят с една и съща марка от която основно им давам вкус пиле.Понякога през лятото в жегите им давам риба или агне, а през зимата еленско или телешко, но наистина е понякога...основното им е пилето с което се чувстват най добре и са в страхотна форма.Сега се присещам, че с рибата и агнешкото има някаква малка промяна в изходния материал, но нищо притеснително.По същия начин процедирам и с маците.
Най трудната задача в цялото това упражнение според мен е докато стопанина се ориентира и си уточни на коя точно марка храна да гласува доверие.Помня преди години на какво четене, умуване и мъдруване се бях подложила(направо 3-то висше), докато се спра окончателно и направя избор.Лично да си призная на няколко пъти ахаа да се изкуша да ги пробвам моите с някоя, за която примерно отзивите и състава съм виждала, че е отличен(храната на която съм се доверила също, но примерно някакви малки разлики тип...повече месо и т.н), но винаги в мен е побеждавала теорията за..'Ако отбора върви добре и побеждава, не се правят смени' :md_064: .Темата е доста обширна поради простия факт, че всеки стопанин би трябвало да се информира доста обстойно и да прецени освен всичко и по порода, физическо натоварване и т.н.Един пример ще дам(това си е мое лично мнение), че не одобрявам храни примерно Орижен.Или поне съм преценила, че за моите кучета не е удачна.Просто е прекалена.Тази храна според моите виждания е удачна за ловни кучета или въобще кучета, които наистина са подложени всекидневно на особено тежки и продължителни физически натоварвания...и нямам предвид многочасови разходки, а търчане докато изплезат език и вечер да не знаят къде се намират.
Основни точки и правила, които трябва да се следят и които са индикатор дали сме направили подходящ избор си остават според мен...Изходен материал(да е малко количество и с нормална консистенция), кожа и космена покривка в отлично състояние, здрави нокти и зъби, цялосто добро състояние, отлична пълна кръвна картина един път годишно и не на последно място колко често се налага посещение при ветеринар(дали е само за годишна ваксина или за най различни моментни неразположения).Тук има една приказка, че е хубаво да не щадиш средства за качествена храна, защото ти се възвръщат стократно, освен защото любимото четириного е в добра кондиция и здраве, а и защото просто забравяш къде е ветеринаря. :ae_085: И т.н и т.н.
Спирам се, че захвана ли тази тема...мога до утре да си творя романи. :ab_041:

Valnata...Не е въпрос на модерно или не теорията за постепенното привикване...Ако се замислиш логично ще разбереш, защо е необходима и задължителна в повечето случаи.Не казвам във всички, но и по тоз въпрос може да се обсъжда и разисква доста.Примерно познавам стопани на кучета, които си хранят животинките с каквото им попадне пред погледа в магазина или каквото чуят, че е добро в момента(ей на тва може да му се каже залитане по модерното) и примерно на пръв поглед са си ок и в добра кондиция...обаче личното ми мнение и пак повтарям личното ми мнение е, че след време, когато се навлезе в Онези години, всеки може да си направи равносметка какво, как , защо е творил, грешил или не грешил и така...
Лек ден от мен. :ae_085:

п.п.Весела това зависи и от фактора, колко често някой сменя храната и въобще според мен може да се поспори по този въпрос.Естествено да уточня, че аз имам позиция на човек, който е решил да се довери на една марка и докато нещата са добре да следва този път(последно помня, че майтапех един от фирмата производител...да внимават в картинката, щото така поне ще знам със сигурност на кой да отрова живота, ако нещо нали и развалят качеството и т.н.. :ab_041: ).
Предполагам сега някой ще се впусне да ми обяснява за разнообразието и т.н...Няма такъв филм при мен.Изрично съм се консултирала с не знам си колко специалисти и отговора е бил винаги един и същи.Качеството е важно и може да е до живот една и съща храна(естествено, когато говорим за гранула)."Кучето няма нужда от разнообразие, а от качествена балансирана храна съобразена с нуждите му и начина на живот".
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2242 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2012 - 09:55 AM

Прави ми впечатление че написаното на мерителна чаша спрямо измерено на кантарче е РАЗЛИЧНО.
Давам пример: Храна Афинити адванс, в чаша 125 гр - на кантара е 160.
Така излиза че или давам по-малко храна на кучето си , или го прехранвам
???.. на кое да се доверя ????

#2243 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2012 - 10:02 AM

Здравей григо.
То и аз проучавах всички видове гранулирана храна и стигнах до заключението, че една от малкото, които са ми по джоба, дори леко отгоре, и е 100% натурална храна - са Orijen или Acana. Не мога да разбера защо храни като Hill's и Royal Canin излизат по-скъпо в Испания и са на по-ниско ниво в съдържанието си.
Единственото, което ме притесняваше е високият протеин в храните Orijen/ Acana, но четейки из английските форуми, доста хора проучили този въпрос, са на мнение че високият протеин е всъщност полезен, а не вреден за кучето. Относно това колко активно би трябвало да бъде едно куче - ами според мен като всяко друго - с нормална разходка ( 1-2 часа х 2 пъти на ден ) включвайки бягане, скачане, ( умствената активност също изморява ) и т.н. Ако имаме нормална активност - Orijen би била една перфектна хранителна добавка. Лично мнение.

поздрави Качена снимка

#2244 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 10:22 AM

Jujkavn...Да ти призная честно до извода за Орижен съм си достигнала сама и това абсолютно не означава, че съм права.По отношение РК мдааа и тук е така, но според мен всичко е въпрос на реклама и т.н.За много малък период пробвах специализираната им за Ротвайлер(не за друго, но имаше там някакъв проблем с доставките на избраната от мен марка) и да си призная...въобще, ама въобще не останах доволна.Но пък примерно котките ми се хранят с РК и особено лечебните серии мисля, че са добри.Всичко е въпрос до проба и взимане на решение.

Съжалявам, но не мога да ти кажа нищо нито за Орижен, нито за Акана, защото за тях само съм чела, но досега никога не съм пробвала.Но, ако трябва да ти кажа ей така личното ми мнение...аз бих се доверила или поне пробвала Акана.
Попитай Vesela_5 тя мисля може да ти отговори на всички въпроси, които те интересуват.Сигурна съм даже...И аз съм се допитвала до нея за разни храни и винаги ми е отговаряла доста обстойно и компетентно. :ba_025:

п.п.Vesela..Надявам се няма да се обидиш, че така те намесих, но наистина смятам, че имаш какво да кажеш по същество и лично уважавам мнението ти.
Поздрави и хубав ден на всички.
User's Signature

#2245 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 11:16 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 02 July 2012 - 09:55 AM, написа:

Прави ми впечатление че написаното на мерителна чаша спрямо измерено на кантарче е РАЗЛИЧНО.
Давам пример: Храна Афинити адванс, в чаша 125 гр - на кантара е 160.
Така излиза че или давам по-малко храна на кучето си , или го прехранвам
???.. на кое да се доверя ????

Сигурна ли си, че не пише 125 мл? Защото 125гр е много относително да се мери в чаша. При водата 125 мл е = 125 гр. При бозата да речем 125мл ще са 150грама и тн. В зависимост от плътността на дадения продукт съотношението грамаж/литър ще е различно. Ако пък чашата е наистина в грамаж, тя е съобразена с даден вид храна, която вероятно се разминава със тази, която използваш сега. Щом имаш кантар примери си 125грама от сегашната ти храна, сложи я в чашката и си отбележи до къде трябва да е пълна. :)

#2246 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2012 - 01:41 PM

Проблема е , че ако давам точен грамаж ( по кантарче) кучето видимо отслабва. Ако давам по мерителна чаша на храната (естествено препоръчителната доза) , то тя е в добра кондиция и не и се четат ребрата. Това много ме озадачава. Все пак е на 6 месеца, сега расте и аз много внимавам да не я прехраня.

#2247 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 03:16 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 02 July 2012 - 12:41 PM, написа:

Проблема е , че ако давам точен грамаж ( по кантарче) кучето видимо отслабва. Ако давам по мерителна чаша на храната (естествено препоръчителната доза) , то тя е в добра кондиция и не и се четат ребрата. Това много ме озадачава. Все пак е на 6 месеца, сега расте и аз много внимавам да не я прехраня.

Таблиците, които са изписани на опаковките/чувалчетата са примерни.Те просто дават насока горе-долу какви рамки трябва да следваме.Научих се да карам на очо, на шесто чувство и най вече кучо какво ше каже и въобще какво мисли по въпроса :ab_041: ...С времето съм установила някакъв грамаж, който ги поддържа в перфектна форма, но понякога варират нещата...Примерно има дни когато те сами си казват, че имат нужда от малко повече, има дни когато примерно сутрин се кумят и маят(женските тез номера ми ги въртят, с мъжкара подобни ситуации мноого рядко...не случайно го наричам със звучните...Слоне или Прасчо мой :ab_041: ) .С две думи според мен следвай сладура, той ше си каже...Еее , ако имаме случай с някой лакомник, който все иска да му е пълна паничката...Не става.Там би трябвало да се стремиш приблизително таблицата и най вече как го виждаш кучо.За прехранване не мисля, че чак толкова може да се изпусне положението.Един-два пъти да сбъркаш или по скоро да му отпуснеш края и на третия ще се усетиш, особено когато му видиш ненормално подутия корем и въобще някак си как всичко сигнализира, че не е на добре да се продължава в този дух.При всички положения е по добре да е малко по малко, отколкото прекалено.Имам една малка мелезка, която яде много по малко от препоръчителната доза(тя така си е казала и аз изпълнявам :smile: ), обаче си е супер като кондиция и форма.Никога не ги насилвам да ядат повече или, ако евентуално в даден момент или период нямат апетит , няма значение, когато проимат-тогава.Успех. :ae_085:

п.п.Иначе принципно мерителните чашки би трябвало да са различни за всяка храна и си имат точно написани мерителни единици на самите тях.Не е нужно допълнително да се мери на кантар.Поискай просто тази, която е точно за храната на която си се спряла..В началото така им давах, след това както казах почнах на око и според зависи.
п.п.2.Виждам, че имаш девойка :smile: ...Писала съм общо, като за куче, независимо какъв пол е.А и сега не ми се редактира всичко.Извини ме. :ae_085:
User's Signature

#2248 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 July 2012 - 09:56 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 July 2012 - 05:48 AM, написа:

Съгласен с ShiBumi_GirL :ba_025: Никога не съм правил тези модерни в днешно време "плавни преходи", и макар кучето ми да е с чувствителен стомах никога не е имало проблем, заради смяната на храна. Аз също минавам рязко от боб на пържолка(риба, мидички и др.) и не се оплаквам. :ab_041: тези мерителни чашки, плавните преходи и др. са ми странни, честно. :ud_009:

О,Макс и Тина не бих си и помисляла без плавно преминаване(то дори ии с плавно понякога положението е плачевно),но пък Сара и Боби да чукна на дърво имат железни стомаси.

Григо защо не си доволна от РК за рот?В момента им давам РК Макси Адълт,но при нас сега излезе добра цена на промоция на РК за рот и за НОК.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2249 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 09:31 AM

Моето съображение да сменя храната от пиле на агне е че блъскат пилето с много неща, които не са полезни в дългосрочен план, но като се замисля е по-добре да не давам вареното пиле, а не гранулите . . . с какво месо мога да го заместя . . . .
User's Signature

Качена снимка

#2250 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 12:24 PM

Григоо, Благодаря ти за детайлния отговор. Да, мерителната чашка си е от нейната марка ( affinity-advance ). Така че леко ще увелича. Не е лакома, но някой път е видимо много гладна. Мдаа и сутрин наистина се помайва...:ab_041:
Както казваш ти, ще следя тя колко иска и как и се отразява.

#2251 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 06 July 2012 - 04:03 PM

Месо и висок клас гранули. Най-добре телешко. :)
User's Signature

Качена снимка

#2252 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2012 - 01:03 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 July 2012 - 08:56 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 02 July 2012 - 05:48 AM, написа:

Григо защо не си доволна от РК за рот?В момента им давам РК Макси Адълт,но при нас сега излезе добра цена на промоция на РК за рот и за НОК.

ShiBumi_Girl ...Моят опит с РК за Ротвайлер и въобще що се отнася цялостно до кучешката им храна е доста кратък.Трая само 2-3 месеца.Предвид този факт, моето мнение не съм много убедена колко би могло да ти е от полза, но ще споделя, какво не ми хареса и защо не останах доволна.
Първо забелязах, че кучовци някак си подпухнаха изкуствено, бързо и прекалено и то за отрицателно време(не казвам надебеляха, но тази дума ми идва като най точна...неясна е извини ме, ако ми дойде на акъл някоя по точна ще редактирам :smile: ).После зъбите...За някакво отрицателно време се замърсиха, пожълтяха и въобще не бяха, както нормално съм свикнала да ги виждам :dry: .Кожа и космена покривка различна(и не в положителен аспект).Не на последно място някакъв зверски апетит(за мен лично, когато нещо е прекалено, не е на добре).Ядяха си точната дажба и като, че ли все си бяха гладни и никога не им стигаше.Как да ти кажа с две думи...Няколко основни фактора, за мен от огромна важност бяха нарушени и то за много кратък период се случи всичко и в този смисъл прецених, че за моите кучета тази храна е неподходяща.Това абсолютно не означава, че моят единичен случай би могъл да се отчете като някакъв конкретен пример.Имам познати, които хранят с тази марка и са супер доволни.Всичко си остава преценка и решение.Но аз със сигурност повече няма да експериментирам с тази храна(присъдата е поставена :ab_041: ).Ако някога ми се наложи по непредвидени обстоятелства да трябва да спасявам положението с някаква друга храна, различна от тази на която съм гласувала доверие, бих ги пробвала моите слънца с Acana или Taste of the Wild.Успех :ae_085:
User's Signature

#2253 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 07 July 2012 - 01:06 PM

Лично аз съм крайно доволен от Роял Канин резултатите при нас са много добри. Не бих му давал повече никакви други гранули. :ae_085: С тези гранули и поне 1 дълга разходка на ден (2-3км) и кучо изгражда страхотна физика.
User's Signature

Качена снимка

#2254 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2012 - 09:35 PM

Григо благодаря за отговора.Ще имам впредвид какво да гледам повече ако преминем на тези.Нещото,което и аз забелязвам обаче е повишения апетит,но си мислех,че е от по-дългите разходки.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2255 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 09 July 2012 - 12:16 AM

в тези жеги наблягаме на плуването ,иначе апетита като цяло е спаднал
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#2256 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2012 - 12:30 AM

При нас е забранено на плажа,така че се прокрадваме много рано сутрин или много късно вечер.Апетита си им е същия,та даже и по-голям.Сутрин се хранят към 7,а вечер към 22ч.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2257 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2012 - 04:07 PM

Установих нещо интересно и бих искала да знам кой внася Equilibrio (бразилската супер премиум) в България?
Храните които се предлагат у нас, като опаковки, не съществуват в официалния бразилски сайт на производителя. И понеже обмислям смяната на храната, си правя домашното и детайлно проверявам всичко...та някой aко е наясно?!

#2258 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2012 - 11:23 PM

Някой има ли информация дали наистина Юкануба и Ямс тестват върху животни?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2259 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2012 - 07:41 AM

Някой срещал ли е храната на Canidae ? Изглеждат на нивото на Orijen, Acana. Но не мога да намеря повече информация освен сайта им http://www.canidae.com/
Ако някой има интерес да прегледа ще ми бъде интересно да обсъдим. Имам доставчик и се чудя дали да пробвам.
За първи път виждам храна която е за всякаква възраст кучета. Имат интересен поглед върху нещата.

#2260 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 11 July 2012 - 09:36 AM

като състав ок,обаче протеина и мазнините са много ниски. 12/10,това лично мен ме притеснява.Орижен не ползвам поради високото съдържание на протеин,с аканата сме ок,като съм намалила дневната дажба с 30% и кучо се чувства ок.
П.П. Това е на бърз преглед...
Сега видях и другите храни,там протеина и мазнините са ок.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема