Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2541 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2012 - 10:54 PM

@ Lizie , Ако не докажете поне с линкове, това, което твърдите - очевидно сте лъжец/лъжкиня на заплащане от конкурентни фирми. Може поне да не сте толкова анонимен/анонимна. Повечето от нещата, които внушавате са лесно оборими, но няма да си дам труда да го правя заради анонимни твърдения.
За всички заинтересувани от случаите - ще отговоря на ЛС/
User's Signature

Качена снимка

#2542 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2012 - 03:18 AM

2005-2007г са известни като Трагичните Изтегляния на кучешките храни. Diamond, наистина е принудена да прекрати част от производството си, някои от продуктите, така и не възобновават. На тяхно място, през 2006 г, създават храните висок клас- Diamond Naturals, с които целят да изчистят името си. Това са Test of the Wild, Canidae и още 7, не ги споменавам, защото не предполагам да са внасяни в България. В момента 5 от тях са от изтегляните. За съжаление! Потвърждение, че компанията отново е избрала лесния маршрут, не се занимава с правилно тестване, и отново допуска замърсени продукти в храните си. Има много искове от потърпевши собственици. За Diamond, незная на каква сума възлизат, но към Royal Canin са за 50 милиона $, които също са забъркани с “доброволното” изземване през 2007г. И разбира се, че няма да фалират. Това са компании, с огромна покупателната способност, монополизиран пазар, както и колосален бюджет за маркетинг и реклама. Ще измислят нова марка, или просто ще погълнат някоя малка компания, опитваща се да прави истинска храна и ще започнат да произвеждат под нейното име. Това е. Специално, за американските храни- не се доверявайте сляпо на рекламите им, търсете повече информация в блогове, определящи рейтинга им или американски форуми, подобни на този. Тук, хората, много внимателно проучват, кой е производител на храната, с която хранят любимците си, защото през последните години, комерсиалната кучешка храна, доста е помагнала за намаляване на кучешкия брой. Лесен начин за проверка е, да напишете името на храната, годината и recalls- ще получите информация била ли е изтегляна и защо. И успех, зная, че всеки обичащ животинчетата си, иска да им даде най-доброто!

@ vlado zoo Нямам представа, защо и с какво право ме нападаш, обиждаш, обвиняваш?!?... и кой конкурент ми плаща?!? ...отиди в сайта на FDA pet food recalls и оборвай!
С огромно удоволствие, когато имам време, ще преведа статията от следващия линк.

http://www.alternet....illing_our_pets

Over the years, there have been numerous pet deaths caused by foods contaminated with mycotoxins, caused by a fungus found in moldy grains. One of the mycotoxins -- vomitoxin -- can cause diarrhea and vomiting in pets but is seldom fatal. This toxin was the cause of the Nature's Recipe recall in 1995. In December of 2005, aflatoxin, a deadly form of mycotoxin, was found in food produced by Diamond Pet Foods. The company recalled 34 million pounds of contaminated dog and cat food that eventually killed over 100 dogs. According to the American Veterinary Medical Association, Diamond failed to follow company guidelines for aflatoxin testing and shipped contaminated products.
In a warning letter from the FDA, Diamond was advised that testing of retained samples "revealed aflatoxin levels between 90 and 1,851 parts per billion (ppb)." Acceptable levels are less than 20 ppb. People lost their beloved pets because a company chose to take the easy route and not bother with proper testing.

http://www.acreature...caninrecall.htm

http://www.foodsafet...alled-pet-food/

The investigation is still “open and pending,” Alvey added in her email to me earlier (Wednesday), which limits the information that FDA can release to the public at this time. One important piece of missing information is the scope of international distribution of the recalled pet food products. So far, Diamond Pet Foods has not responded to my email request for a list of affected countries outside of the USA and Canada.

#2543 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2012 - 09:10 AM

Показване на мнениетоLizie, в 01 November 2012 - 03:18 AM, написа:

2005-2007г са известни като Трагичните Изтегляния на кучешките храни. Diamond, наистина е принудена да прекрати част от производството си, някои от продуктите, така и не възобновават. На тяхно място, през 2006 г, създават храните висок клас- Diamond Naturals, с които целят да изчистят името си. Това са Test of the Wild, Canidae и още 7, не ги споменавам, защото не предполагам да са внасяни в България. В момента 5 от тях са от изтегляните. За съжаление! Потвърждение, че компанията отново е избрала лесния маршрут, не се занимава с правилно тестване, и отново допуска замърсени продукти в храните си. Има много искове от потърпевши собственици. За Diamond, незная на каква сума възлизат, но към Royal Canin са за 50 милиона $, които също са забъркани с “доброволното” изземване през 2007г. И разбира се, че няма да фалират. Това са компании, с огромна покупателната способност, монополизиран пазар, както и колосален бюджет за маркетинг и реклама. Ще измислят нова марка, или просто ще погълнат някоя малка компания, опитваща се да прави истинска храна и ще започнат да произвеждат под нейното име. Това е. Специално, за американските храни- не се доверявайте сляпо на рекламите им, търсете повече информация в блогове, определящи рейтинга им или американски форуми, подобни на този. Тук, хората, много внимателно проучват, кой е производител на храната, с която хранят любимците си, защото през последните години, комерсиалната кучешка храна, доста е помагнала за намаляване на кучешкия брой. Лесен начин за проверка е, да напишете името на храната, годината и recalls- ще получите информация била ли е изтегляна и защо. И успех, зная, че всеки обичащ животинчетата си, иска да им даде най-доброто!

@ vlado zoo Нямам представа, защо и с какво право ме нападаш, обиждаш, обвиняваш?!?... и кой конкурент ми плаща?!? ...отиди в сайта на FDA pet food recalls и оборвай!
С огромно удоволствие, когато имам време, ще преведа статията от следващия линк.

http://www.alternet....illing_our_pets

Over the years, there have been numerous pet deaths caused by foods contaminated with mycotoxins, caused by a fungus found in moldy grains. One of the mycotoxins -- vomitoxin -- can cause diarrhea and vomiting in pets but is seldom fatal. This toxin was the cause of the Nature's Recipe recall in 1995. In December of 2005, aflatoxin, a deadly form of mycotoxin, was found in food produced by Diamond Pet Foods. The company recalled 34 million pounds of contaminated dog and cat food that eventually killed over 100 dogs. According to the American Veterinary Medical Association, Diamond failed to follow company guidelines for aflatoxin testing and shipped contaminated products.
In a warning letter from the FDA, Diamond was advised that testing of retained samples "revealed aflatoxin levels between 90 and 1,851 parts per billion (ppb)." Acceptable levels are less than 20 ppb. People lost their beloved pets because a company chose to take the easy route and not bother with proper testing.

http://www.acreature...caninrecall.htm

http://www.foodsafet...alled-pet-food/

The investigation is still “open and pending,” Alvey added in her email to me earlier (Wednesday), which limits the information that FDA can release to the public at this time. One important piece of missing information is the scope of international distribution of the recalled pet food products. So far, Diamond Pet Foods has not responded to my email request for a list of affected countries outside of the USA and Canada.

Лизи, още ли нямаш представа защо те напада!?!? Ами очевАдно им е дистрибуторче момчето - за това! :af_089:

От друга страна пък като погледнеш повечкото тенденциозни коментари тук, май малцина не са свързани комерсиално с една или друга марка или дистрибутор!

#2544 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 02:34 AM

Ок, но информацията ми е достоверна, достъпна и известна на всеки интересуващ се.. и я написах я във форум, не в дистрибутрски сайт..
Не е конспирация, а отношение, защото следя какво се случва с кучешките храни в САЩ, през последните години. Добрата храна се оценява по състав и дали производителят използва чисти и качествени продукти в този състав. Тенденциозно е, че в България не се знае нищо, на тази тема.

http://www.dogfoodad...od-reviews/dry/

#2545 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2012 - 05:14 PM

Искам да помоля ако някой има време и ентусиазъм, да ми обясни какво има в храните със имена "sensitive", "sensitive digestion" и т.н., става въпрос за тези, които се водят специализирани при проблеми със стомаха и храносмилането. Тоест, какво им е по-различното от обикновените храни?

Защото споря със един ветеринарен лекар - аз мисля, че храня кучето с най-добрата храна, с която мога да го храня и съм много доволна, проблемите му бяха изчезнали, напоследък се случват пак, въпреки това мисля, че не може да е, защото храната не е изрично за проблемно храносмилане. И аз искам от ветеринарния лекар да намери някаква болест и да я лекува, а той иска да купувам "sensitive" храни, само това било решението.
Разбира се, съвсем реална е възможността "кофти лекар".
Просто ми се иска да знам.
Благодаря.
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#2546 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2012 - 08:21 PM

Това което аз мога да споделя за формула за "sensitive digestion", но НЕ лечебна храна е една от формулите на Про план, която вътре съдържа пробиотици, глина и др. съставки за добро храносмилане. Трябва да се прави разлика между тези храни и лечебните храни, които се купуват само ако са предписани от лекар и доколкото зная не може да се храни дълго време с тях. Но нека някой по-запознат се включи с мнение. Категорично обаче лечебните формули не могат /или не би трябвало/ да се купуват свободно, тъй като не са за масово хранене. Добро впечатление ми направи ветеринар, който специално беше попитан дали да не вземем лечебна храна при разстройство на кучето, а той каза, че е достатъчна диета за 2-3 дни от пиле с ориз.

#2547 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 09:04 AM

Показване на мнениетоarina, в 05 November 2012 - 08:21 PM, написа:

Това което аз мога да споделя за формула за "sensitive digestion", но НЕ лечебна храна е една от формулите на Про план, която вътре съдържа пробиотици, глина и др. съставки за добро храносмилане.

Благодаря, arina, точно това имах предвид.
Защото честно казано не знам дали има смисъл.
Когато беше по-малко кутрето, изяде едно малко чувалче Royal Canin Gastro Intestinal, което същият лекар включи в лечението му. Не знам как функционира тази храна, не знам какво има вътре, обаче не мога да не кажа, че действаше. Всъщност това беше първата храна, с която не бях в постоянен стрес, че кучето ще изтече цялото някой път.
Като я изяде, докторът каза, че мога да връщам нормалната храна, която тогава беше обикновена Eukanuba за подрастващи песчета. И пак стана страшно. След като лекарят не пожела да ми помогне повече от това, четох, питах, сравнявах и намерих Acana от грейн-фрий серията. Е, всичко е много по-добре - докато яде първия голям чувал нямаше никакви проблеми, сега отскоро яде втори и от известно време насам виждам как старата ситуация започва да се връща. (Кучето няма никаква диагноза, не му беше намерено нищо тревожно, нито болест, нито вътрешни паразити, нищо. За това говорех в горния пост)

И понеже кабинетът на въпросния доктор има шатричка, на която пише с големи букви Eukanuba, че даже и престилките им са маркови :smile: , съвсем го разбирам, че иска да давам на кучето Eukanuba Daily Care Sensitive Digestion. :smile:
И затова питах, точно за тези дейли кеър, а не за лечебните. С какво може тази храна (Не конкретно Eukanuba, всички такива "sensitive" варианти на разни храни) да бъде по-подходяща за него от Acana-та със 60% месо, 40% зеленчуци и 0% глупости, която му давам?

Най-добронамерено питам, знам, че най-добра храна няма, въпреки, че точно тук си сложих въпроса. :smile:
User's Signature

#2548 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 06 November 2012 - 10:31 AM

Здравей
Мисля че решението на вашия проблем си е "друг ветеринарен лекар"(това е според мен де) аз поне така бих постъпил. Желая ви успех.

#2549 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 06 November 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоFlashback, в 06 November 2012 - 07:04 AM, написа:

Показване на мнениетоarina, в 05 November 2012 - 08:21 PM, написа:

Това което аз мога да споделя за формула за "sensitive digestion", но НЕ лечебна храна е една от формулите на Про план, която вътре съдържа пробиотици, глина и др. съставки за добро храносмилане.

Благодаря, arina, точно това имах предвид.
Защото честно казано не знам дали има смисъл.
Когато беше по-малко кутрето, изяде едно малко чувалче Royal Canin Gastro Intestinal, което същият лекар включи в лечението му. Не знам как функционира тази храна, не знам какво има вътре, обаче не мога да не кажа, че действаше. Всъщност това беше първата храна, с която не бях в постоянен стрес, че кучето ще изтече цялото някой път.
Като я изяде, докторът каза, че мога да връщам нормалната храна, която тогава беше обикновена Eukanuba за подрастващи песчета. И пак стана страшно. След като лекарят не пожела да ми помогне повече от това, четох, питах, сравнявах и намерих Acana от грейн-фрий серията. Е, всичко е много по-добре - докато яде първия голям чувал нямаше никакви проблеми, сега отскоро яде втори и от известно време насам виждам как старата ситуация започва да се връща. (Кучето няма никаква диагноза, не му беше намерено нищо тревожно, нито болест, нито вътрешни паразити, нищо. За това говорех в горния пост)

И понеже кабинетът на въпросния доктор има шатричка, на която пише с големи букви Eukanuba, че даже и престилките им са маркови :smile: , съвсем го разбирам, че иска да давам на кучето Eukanuba Daily Care Sensitive Digestion. :smile:
И затова питах, точно за тези дейли кеър, а не за лечебните. С какво може тази храна (Не конкретно Eukanuba, всички такива "sensitive" варианти на разни храни) да бъде по-подходяща за него от Acana-та със 60% месо, 40% зеленчуци и 0% глупости, която му давам?

Най-добронамерено питам, знам, че най-добра храна няма, въпреки, че точно тук си сложих въпроса. :smile:

Лично аз от опит бих ви препоръчала: Акана с три вида риба /Acana Pacifica / или Акана с агне и риба/Acana Grasslands/ ще останете доволни наистина.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2550 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 11:07 AM

Flashback - много правилно сте се усъмнили в безпристрастността на лекарите, които очевидно са обвързани с определена марка и явно не работят безвъзмездно в неин интерес. Същото впечатление имам от ранните си посещения при ветовете - каквото и да ги попитам ми пъхат в ръцете книжка с "чудодейните" храни на Роял канин. Затова имаме глава на раменете си, интернет, и независими сайтове с анализи на определени марки храни. Последно аз мога да прибавя към препоръчаните ти преди мен храни и http://www.purina-pr...ambAndRice.aspx, както и Taste of the wild. Но както вече беше отбелязано, всяко куче понася по различен начин храната и изискванията им са различни.

#2551 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 03:58 PM

Приемам забележката за лекаря. :smile: Всеки път си го мисля, обаче кабинетът му ми е под балкона, та все не мога да спра да се отбивам там. И все си говорим, общо взето, без да правим нищо. Аз чета и питам из независими източници и интернет и споря с него, той се сърди, че започвам да се уча и да разбирам, и не слушам безусловно. :ab_041:
В момента яде кутрето трите вида риба на Acana. Предишния чувал беше Grasslands, който като че ли по-добре беше за него. Защото с него нямаше никакви проблеми, а сега нещо пак се случи и последните дни пак бродим посред нощ из храстите. Откакто му правихме изследвания и се оказа, че му няма нищо от нещата, от които се плашех сякаш ми е спокойно, доколкото може да ти е спокойно, когато кучето систетемно... избухва. :ab_041: Извинявайте за натуралистичните описания, просто наистина това му се случва - страшно е един-два, максимум три дни, после всичко е наред. И след известно време пак така.
И вече мисля всички варианти, включително и че трябва да пробвам с някаква сензитив храна.

Освен това, това може би трябва да питам в темите за добавки, дано не е проблем - още едно независимо мнение за някакви пробиотици? Натуралният пробиотик, който аз познавам - киселото мляко, сякаш не му понася на стомаха също. А мисля, че би му било полезно нещо такова.
User's Signature

#2552 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2012 - 04:59 PM

Зная, че има пробиотици за кучета - Фермактив. Аз давам на моя понякога човешки Лактофлор. И щом има определени периоди на дискомфорт и с Акана те съветвам да пробваш наистина Про план или друга сензитив формула, но дългосрочно. Те поне няма проблем да бъдат давани за дълго време, за разлика от лечебните храни.

#2553 Потребителят е офлайн   tihomir.s.t Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 05:00 PM

Мисля тези дни да взема на кучо някоя друга консерва да му смесвам с гранулите (нещо от сорта на една консерва на две ядения да я разделям). Просто за да си изяжда цялата порция. Ако имате опит с консервите сега е момента да го споделите :db_046: На кои фирми сте пробвали ? От какво месо най - са се харесали ? На каква цена са ? :ba_025:

#2554 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 05:27 PM

Качена снимка
Качена снимка

Няма да сбъркаш,ще ти свършат идеална работа за това което си намислил.
Не конкретно тези нали,защото незнам на каква възраст ти е кучето,но определено това са марките.

#2555 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 November 2012 - 08:17 PM

Тема ''за'' консервите:
http://forum.dog.bg/-t6691.html

Тук сме обсъждали даването на консерви:
http://forum.dog.bg/.../page__st__1140
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2556 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 06 November 2012 - 10:02 PM

Аз лично съм пробвала тези консерви, и останах очарована - http://www.butcherspetcare.co.uk/

#2557 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 10:45 PM

Забравих за тези,също мн. висок клас.Не разбирам за какво го прати човека да чете 10 страници някакви коментари на глупости.Едва ли има някой,който сам не се досеща,че евтините консерви са боклук.Тук му препоръчахме консерви годни за човешка консумация,така че т'ва дето го пращаш да чете е безмислено.

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2012 - 10:26 AM

Показване на мнениетоFlashback, в 06 November 2012 - 01:58 PM, написа:

Приемам забележката за лекаря. :smile: Всеки път си го мисля, обаче кабинетът му ми е под балкона, та все не мога да спра да се отбивам там. И все си говорим, общо взето, без да правим нищо. Аз чета и питам из независими източници и интернет и споря с него, той се сърди, че започвам да се уча и да разбирам, и не слушам безусловно. :ab_041:
В момента яде кутрето трите вида риба на Acana. Предишния чувал беше Grasslands, който като че ли по-добре беше за него. Защото с него нямаше никакви проблеми, а сега нещо пак се случи и последните дни пак бродим посред нощ из храстите. Откакто му правихме изследвания и се оказа, че му няма нищо от нещата, от които се плашех сякаш ми е спокойно, доколкото може да ти е спокойно, когато кучето систетемно... избухва. :ab_041: Извинявайте за натуралистичните описания, просто наистина това му се случва - страшно е един-два, максимум три дни, после всичко е наред. И след известно време пак така.
И вече мисля всички варианти, включително и че трябва да пробвам с някаква сензитив храна.

Освен това, това може би трябва да питам в темите за добавки, дано не е проблем - още едно независимо мнение за някакви пробиотици? Натуралният пробиотик, който аз познавам - киселото мляко, сякаш не му понася на стомаха също. А мисля, че би му било полезно нещо такова.

Flashback ,
Ще споделя моя опит понеже кучето ми преди години имаше подобен проблем.
В продължение на 2 месеца почти през 2, 3 дни беше с диярия, бяхме се побъркали, посред нощ търчахме навън, като се върнех от работа не знаех какво ще заваря /водихме го при няколко лекари ,- сварвн ориз , оризва вода / които той не искаше да яде/ само бяло пилешо месо , два дена гладен , xапчета, ефекта беше краткотраен . Правиха му кръвни изследвания, и не се откри причина.
Докато не го заведох при лекаря който оттогава стана „нашия лекар“, та Intestinal /близо половин година/след това постепенно мина на Royal Canine Vet care nutrition и оттогава не е имал никакви проблеми с ъс стомаха.

Моето мнение е че лечебните храни наистина помагат, при него помогна.

#2559 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 November 2012 - 11:47 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 06 November 2012 - 08:45 PM, написа:

Забравих за тези,също мн. висок клас.Не разбирам за какво го прати човека да чете 10 страници някакви коментари на глупости.Едва ли има някой,който сам не се досеща,че евтините консерви са боклук.Тук му препоръчахме консерви годни за човешка консумация,така че т'ва дето го пращаш да чете е безмислено.

Качена снимка

Не е нужно да разбираш.Колкото повече инфо прочете човек толкова по-добре.Всеки сам си отсява плявата.Консервите не са годни за човешка консумация,а продуктите използвани за направата им.
:ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2560 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 02:44 PM

относно консервите етикетите на какъвто и клас да съм чел са със 75-80% вода така че излиза много по скъпа единицата сухо вещество, а и кучето трябва да погълне доста по голямо количество за да задоволи потребностите си.
другото което не ми харесва е че всички са стерилизирани при 120 градуса и термолабилните съставки са унищожени (много от витамините), а някои кучета като привикнат към консервите после трудно хапват друго,особено дребните породи и всчки по- разглезени.
фекалийте също са по редички :dry:

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема