Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 31 October 2012 - 10:54 PM
За всички заинтересувани от случаите - ще отговоря на ЛС/
Публикувано: 01 November 2012 - 03:18 AM
@ vlado zoo Нямам представа, защо и с какво право ме нападаш, обиждаш, обвиняваш?!?... и кой конкурент ми плаща?!? ...отиди в сайта на FDA pet food recalls и оборвай!
С огромно удоволствие, когато имам време, ще преведа статията от следващия линк.
http://www.alternet....illing_our_pets
Over the years, there have been numerous pet deaths caused by foods contaminated with mycotoxins, caused by a fungus found in moldy grains. One of the mycotoxins -- vomitoxin -- can cause diarrhea and vomiting in pets but is seldom fatal. This toxin was the cause of the Nature's Recipe recall in 1995. In December of 2005, aflatoxin, a deadly form of mycotoxin, was found in food produced by Diamond Pet Foods. The company recalled 34 million pounds of contaminated dog and cat food that eventually killed over 100 dogs. According to the American Veterinary Medical Association, Diamond failed to follow company guidelines for aflatoxin testing and shipped contaminated products.
In a warning letter from the FDA, Diamond was advised that testing of retained samples "revealed aflatoxin levels between 90 and 1,851 parts per billion (ppb)." Acceptable levels are less than 20 ppb. People lost their beloved pets because a company chose to take the easy route and not bother with proper testing.
http://www.acreature...caninrecall.htm
http://www.foodsafet...alled-pet-food/
The investigation is still “open and pending,” Alvey added in her email to me earlier (Wednesday), which limits the information that FDA can release to the public at this time. One important piece of missing information is the scope of international distribution of the recalled pet food products. So far, Diamond Pet Foods has not responded to my email request for a list of affected countries outside of the USA and Canada.
Публикувано: 01 November 2012 - 09:10 AM
Lizie, в 01 November 2012 - 03:18 AM, написа:
@ vlado zoo Нямам представа, защо и с какво право ме нападаш, обиждаш, обвиняваш?!?... и кой конкурент ми плаща?!? ...отиди в сайта на FDA pet food recalls и оборвай!
С огромно удоволствие, когато имам време, ще преведа статията от следващия линк.
http://www.alternet....illing_our_pets
Over the years, there have been numerous pet deaths caused by foods contaminated with mycotoxins, caused by a fungus found in moldy grains. One of the mycotoxins -- vomitoxin -- can cause diarrhea and vomiting in pets but is seldom fatal. This toxin was the cause of the Nature's Recipe recall in 1995. In December of 2005, aflatoxin, a deadly form of mycotoxin, was found in food produced by Diamond Pet Foods. The company recalled 34 million pounds of contaminated dog and cat food that eventually killed over 100 dogs. According to the American Veterinary Medical Association, Diamond failed to follow company guidelines for aflatoxin testing and shipped contaminated products.
In a warning letter from the FDA, Diamond was advised that testing of retained samples "revealed aflatoxin levels between 90 and 1,851 parts per billion (ppb)." Acceptable levels are less than 20 ppb. People lost their beloved pets because a company chose to take the easy route and not bother with proper testing.
http://www.acreature...caninrecall.htm
http://www.foodsafet...alled-pet-food/
The investigation is still “open and pending,” Alvey added in her email to me earlier (Wednesday), which limits the information that FDA can release to the public at this time. One important piece of missing information is the scope of international distribution of the recalled pet food products. So far, Diamond Pet Foods has not responded to my email request for a list of affected countries outside of the USA and Canada.
Лизи, още ли нямаш представа защо те напада!?!? Ами очевАдно им е дистрибуторче момчето - за това!

От друга страна пък като погледнеш повечкото тенденциозни коментари тук, май малцина не са свързани комерсиално с една или друга марка или дистрибутор!
Публикувано: 04 November 2012 - 02:34 AM
Не е конспирация, а отношение, защото следя какво се случва с кучешките храни в САЩ, през последните години. Добрата храна се оценява по състав и дали производителят използва чисти и качествени продукти в този състав. Тенденциозно е, че в България не се знае нищо, на тази тема.
http://www.dogfoodad...od-reviews/dry/
Публикувано: 05 November 2012 - 05:14 PM
Защото споря със един ветеринарен лекар - аз мисля, че храня кучето с най-добрата храна, с която мога да го храня и съм много доволна, проблемите му бяха изчезнали, напоследък се случват пак, въпреки това мисля, че не може да е, защото храната не е изрично за проблемно храносмилане. И аз искам от ветеринарния лекар да намери някаква болест и да я лекува, а той иска да купувам "sensitive" храни, само това било решението.
Разбира се, съвсем реална е възможността "кофти лекар".
Просто ми се иска да знам.
Благодаря.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 05 November 2012 - 08:21 PM
Публикувано: 06 November 2012 - 09:04 AM
arina, в 05 November 2012 - 08:21 PM, написа:
Благодаря, arina, точно това имах предвид.
Защото честно казано не знам дали има смисъл.
Когато беше по-малко кутрето, изяде едно малко чувалче Royal Canin Gastro Intestinal, което същият лекар включи в лечението му. Не знам как функционира тази храна, не знам какво има вътре, обаче не мога да не кажа, че действаше. Всъщност това беше първата храна, с която не бях в постоянен стрес, че кучето ще изтече цялото някой път.
Като я изяде, докторът каза, че мога да връщам нормалната храна, която тогава беше обикновена Eukanuba за подрастващи песчета. И пак стана страшно. След като лекарят не пожела да ми помогне повече от това, четох, питах, сравнявах и намерих Acana от грейн-фрий серията. Е, всичко е много по-добре - докато яде първия голям чувал нямаше никакви проблеми, сега отскоро яде втори и от известно време насам виждам как старата ситуация започва да се връща. (Кучето няма никаква диагноза, не му беше намерено нищо тревожно, нито болест, нито вътрешни паразити, нищо. За това говорех в горния пост)
И понеже кабинетът на въпросния доктор има шатричка, на която пише с големи букви Eukanuba, че даже и престилките им са маркови

И затова питах, точно за тези дейли кеър, а не за лечебните. С какво може тази храна (Не конкретно Eukanuba, всички такива "sensitive" варианти на разни храни) да бъде по-подходяща за него от Acana-та със 60% месо, 40% зеленчуци и 0% глупости, която му давам?
Най-добронамерено питам, знам, че най-добра храна няма, въпреки, че точно тук си сложих въпроса.

Публикувано: 06 November 2012 - 10:35 AM
Flashback, в 06 November 2012 - 07:04 AM, написа:
arina, в 05 November 2012 - 08:21 PM, написа:
Благодаря, arina, точно това имах предвид.
Защото честно казано не знам дали има смисъл.
Когато беше по-малко кутрето, изяде едно малко чувалче Royal Canin Gastro Intestinal, което същият лекар включи в лечението му. Не знам как функционира тази храна, не знам какво има вътре, обаче не мога да не кажа, че действаше. Всъщност това беше първата храна, с която не бях в постоянен стрес, че кучето ще изтече цялото някой път.
Като я изяде, докторът каза, че мога да връщам нормалната храна, която тогава беше обикновена Eukanuba за подрастващи песчета. И пак стана страшно. След като лекарят не пожела да ми помогне повече от това, четох, питах, сравнявах и намерих Acana от грейн-фрий серията. Е, всичко е много по-добре - докато яде първия голям чувал нямаше никакви проблеми, сега отскоро яде втори и от известно време насам виждам как старата ситуация започва да се връща. (Кучето няма никаква диагноза, не му беше намерено нищо тревожно, нито болест, нито вътрешни паразити, нищо. За това говорех в горния пост)
И понеже кабинетът на въпросния доктор има шатричка, на която пише с големи букви Eukanuba, че даже и престилките им са маркови

И затова питах, точно за тези дейли кеър, а не за лечебните. С какво може тази храна (Не конкретно Eukanuba, всички такива "sensitive" варианти на разни храни) да бъде по-подходяща за него от Acana-та със 60% месо, 40% зеленчуци и 0% глупости, която му давам?
Най-добронамерено питам, знам, че най-добра храна няма, въпреки, че точно тук си сложих въпроса.

Лично аз от опит бих ви препоръчала: Акана с три вида риба /Acana Pacifica / или Акана с агне и риба/Acana Grasslands/ ще останете доволни наистина.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 November 2012 - 11:07 AM
Публикувано: 06 November 2012 - 03:58 PM

В момента яде кутрето трите вида риба на Acana. Предишния чувал беше Grasslands, който като че ли по-добре беше за него. Защото с него нямаше никакви проблеми, а сега нещо пак се случи и последните дни пак бродим посред нощ из храстите. Откакто му правихме изследвания и се оказа, че му няма нищо от нещата, от които се плашех сякаш ми е спокойно, доколкото може да ти е спокойно, когато кучето систетемно... избухва.

И вече мисля всички варианти, включително и че трябва да пробвам с някаква сензитив храна.
Освен това, това може би трябва да питам в темите за добавки, дано не е проблем - още едно независимо мнение за някакви пробиотици? Натуралният пробиотик, който аз познавам - киселото мляко, сякаш не му понася на стомаха също. А мисля, че би му било полезно нещо такова.

Публикувано: 06 November 2012 - 04:59 PM
Публикувано: 06 November 2012 - 05:00 PM

Публикувано: 06 November 2012 - 08:17 PM
http://forum.dog.bg/-t6691.html
Тук сме обсъждали даването на консерви:
http://forum.dog.bg/.../page__st__1140
Публикувано: 06 November 2012 - 10:02 PM
Публикувано: 06 November 2012 - 10:45 PM

Публикувано: 07 November 2012 - 10:26 AM
Flashback, в 06 November 2012 - 01:58 PM, написа:

В момента яде кутрето трите вида риба на Acana. Предишния чувал беше Grasslands, който като че ли по-добре беше за него. Защото с него нямаше никакви проблеми, а сега нещо пак се случи и последните дни пак бродим посред нощ из храстите. Откакто му правихме изследвания и се оказа, че му няма нищо от нещата, от които се плашех сякаш ми е спокойно, доколкото може да ти е спокойно, когато кучето систетемно... избухва.

И вече мисля всички варианти, включително и че трябва да пробвам с някаква сензитив храна.
Освен това, това може би трябва да питам в темите за добавки, дано не е проблем - още едно независимо мнение за някакви пробиотици? Натуралният пробиотик, който аз познавам - киселото мляко, сякаш не му понася на стомаха също. А мисля, че би му било полезно нещо такова.
Flashback ,
Ще споделя моя опит понеже кучето ми преди години имаше подобен проблем.
В продължение на 2 месеца почти през 2, 3 дни беше с диярия, бяхме се побъркали, посред нощ търчахме навън, като се върнех от работа не знаех какво ще заваря /водихме го при няколко лекари ,- сварвн ориз , оризва вода / които той не искаше да яде/ само бяло пилешо месо , два дена гладен , xапчета, ефекта беше краткотраен . Правиха му кръвни изследвания, и не се откри причина.
Докато не го заведох при лекаря който оттогава стана „нашия лекар“, та Intestinal /близо половин година/след това постепенно мина на Royal Canine Vet care nutrition и оттогава не е имал никакви проблеми с ъс стомаха.
Моето мнение е че лечебните храни наистина помагат, при него помогна.
Публикувано: 07 November 2012 - 11:47 AM
fnqkhhhzzz, в 06 November 2012 - 08:45 PM, написа:

Не е нужно да разбираш.Колкото повече инфо прочете човек толкова по-добре.Всеки сам си отсява плявата.Консервите не са годни за човешка консумация,а продуктите използвани за направата им.

Публикувано: 07 November 2012 - 02:44 PM
другото което не ми харесва е че всички са стерилизирани при 120 градуса и термолабилните съставки са унищожени (много от витамините), а някои кучета като привикнат към консервите после трудно хапват друго,особено дребните породи и всчки по- разглезени.
фекалийте също са по редички