Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2561 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 November 2012 - 02:49 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 November 2012 - 08:02 PM, написа:

Аз лично съм пробвала тези консерви, и останах очарована - http://www.butcherspetcare.co.uk/

Весела какво мислиш за гранулираната им храна? Предложиха ми я и е горе-долу на цената на James Wellbeloved and Applaws?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2562 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 02:53 PM

Показване на мнениетоFlashback, в 06 November 2012 - 03:58 PM, написа:

Извинявайте за натуралистичните описания, просто наистина това му се случва - страшно е един-два, максимум три дни, после всичко е наред. И след известно време пак така.

ами има ли вероятност освен гранулата някой член от семейството или някой друг да го награждава с нещо извън диетата му и това да предизвиква храносмилателен дискомфорт за 2-3 дни ,в случай че през голяма част от времито е ок и по някога има разтроиство ?

#2563 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2012 - 11:47 AM, написа:

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 06 November 2012 - 08:45 PM, написа:

Забравих за тези,също мн. висок клас.Не разбирам за какво го прати човека да чете 10 страници някакви коментари на глупости.Едва ли има някой,който сам не се досеща,че евтините консерви са боклук.Тук му препоръчахме консерви годни за човешка консумация,така че т'ва дето го пращаш да чете е безмислено.

Качена снимка

Не е нужно да разбираш.Колкото повече инфо прочете човек толкова по-добре.Всеки сам си отсява плявата.Консервите не са годни за човешка консумация,а продуктите използвани за направата им.
:ae_085:

Тук има много повече хора от мен,които са в час с нещата,накарай някой да ти изрови.В белите държави,всички консерви независимо кучешки котешки и кви ли не,се правят да са годни за човешка консумация.В случай на военно положение и при нужда,да могат да се консумират от населението.

#2564 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 05:06 PM

marti, съвсем същата история, аз така съм се отчаяла, че ми звучеше като да може само на мен да се случи. :ab_041:
По принцип май не съм съвсем фен на Royal Canin, но наистина Intestinal му помогна.
И задължително ще потърся, разпитам и разгледам за някаква храна - не лечебна, но специализирана.

панайот, вкъщи сме само двама и сме кой от кой по-чудовище.
Даваме му само гранули и лакомства, от които е проверено, че не му става зле, при това рядко. (Рядко само лакомствата, не гранулите :ab_041: )
Дори да извади най-тъжния поглед на света, не може да ме трогне докато вечерям, мъжкия шеф още по-малко.
И на разходка винаги го гледам постоянно, за да не изяде нещо.
Така че не, въпреки, че с оглед на ситуацията изглежда много разумно.

Благодаря ви!
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#2565 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 November 2012 - 05:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 November 2012 - 12:49 PM, написа:

Весела какво мислиш за гранулираната им храна? Предложиха ми я и е горе-долу на цената на James Wellbeloved and Applaws?

Нямам мнение за нея, не съм имала възможност да я пробвам (кучетата ми де).
Mixer серията трябва да се смесва с месо задължително.
За Complete серията не мога да намеря състав, за да преценя.

#2566 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 November 2012 - 09:28 PM

Веси благодаря за отговора :rc_036:

Цитат

Тук има много повече хора от мен,които са в час с нещата,накарай някой да ти изрови.В белите държави,всички консерви независимо кучешки котешки и кви ли не,се правят да са годни за човешка консумация.В случай на военно положение и при нужда,да могат да се консумират от населението.

Ако имаш такава информация сподели линк :ba_025:

Лично аз напълно споделям мнението на панайот:

Показване на мнениетопанайот, в 07 November 2012 - 12:44 PM, написа:

относно консервите етикетите на какъвто и клас да съм чел са със 75-80% вода така че излиза много по скъпа единицата сухо вещество, а и кучето трябва да погълне доста по голямо количество за да задоволи потребностите си.
другото което не ми харесва е че всички са стерилизирани при 120 градуса и термолабилните съставки са унищожени (много от витамините), а някои кучета като привикнат към консервите после трудно хапват друго,особено дребните породи и всчки по- разглезени.
фекалийте също са по редички :dry:

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2567 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2012 - 09:05 PM

Здравейте, имам питанка, че не съм сигурна как е най-добре да постъпя.. не е за тази тема въпроса, но не виждам смисъл да правя нова, а няма друга по -подходяща.... Та.. оказа се, че кучето ми е алергично от пилешко или някоя друга съставка, която я има както в Orijen, така и в Acana puppy & junior. Освен, че се чеше кожата му се възпали и има червени като пъпчици по тялото.. освен това има тежка диария. Мисля си да не му давам да яде тази вечер и утре да му дам ориз с .. пилешко? Или ще му се отрази по един и същ начин свежо месо с пилешкото от гранулата..
И другата ми питанка е, ако му дам първо ориз дали след 2-3 дена да му дам напълно от новата гранула или да не му давам ориз въобще и да сменям малко по малко от старата нова гранула... Или ... Качена снимка

Благодаря предварително за отговорите..

#2568 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2012 - 09:57 PM

Здравей,не че съм много компетентна ,но според мен не давай пилешко.Новата храна комбинирана с ориз бих дала аз без да смесвам със старата.
Диагнозата предполагам е поставена от ветеринар и той също може да ти даде някакви съвети.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2569 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2012 - 10:33 PM

От пет месеца се чеше..сменях му храната, но така и не минах изцяло на агнешко понеже все купувам в големи количества и трябваше да смесвам ... накрая му намерихме гъбички и по време на лечението имаше видима промяна, беше много по-щастливо кучето,.. реших че това му е бил проблема и от агнешко смесено с Orijen 2:1 минах към Acana puppy & junior, и пак старата песен, че и кожата му се възпали.....
направо ще откача вече...
почваме с ориз и агнешко... благодаря!

#2570 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2012 - 09:15 AM

Аз много харесах една храна: Acana с тооолкова симпатичен състав!, и сега когато прочетох за вашето куче, се сетих за нея и по-скоро за другия вариант: Агне.

Понеже не знаех каква е разликата между другите видове Acana и Singles, попитах в темата за Orijen и Acana, и там ми обясниха, че именно тези - патешко и круша и агне и ябълка са направени така специално, за да бъдат хипоалергенни и кучета с подобни проблеми да могат да ги ядат спокойно.
Моят е с други хранителни разправии, не алергия, но си мислех да ги пробвам за него. Но след като храните с Acana, ако не искате да я сменяте, мисля, че тези могат да са подходящи. Това, разбира се, ако проблемът е в пилето, а не в някоя друга съставка, както споменахте.
Обаче най-добре някой, който разбира повече от мен да каже повече, аз просто предполагам и споделям.
Всичко да е наред с кученцето! :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#2571 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 01:28 PM

Здравейте.
Ами аз точно с агнешко и ябълки смесих Orijen преди, но както споменах предположих, че сме намерили ядрото на проблемите на кучето и исках да му взема с пиле отново...
сега имам 16kg от тази гранула и нямам на кого да я дам...
благодаря за съяетите все пак :)

#2572 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 03:40 PM

Ама човек какво смесваш като кучето явно е алергично към старата храна?? Все едно да пиеш белина, да си изгориш червата и после да смесиш белината с кола и да се надяваш на различен резултат!! Взимай кучето, направи му изследвания и разбери към какво р алергично преди да е сдало багажа...

#2573 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 04:18 PM

сдало багажа? няма да коментирам... кучето си е в отлична форма, само дето се чеше.. вече и възпалението му се пооправя..
аз пари на вятъра не хвърлям, за това я смесих. е, тази явно ще..

#2574 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2012 - 05:01 PM

В форума има и тема за такива отворени чували да я предложиш на по достъпна цена.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#2575 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 05:06 PM

Цитат

" ....оказа се, че кучето ми е алергично от пилешко или някоя друга съставка..."

Как разбрахте това? Ветеринар ли постави диагнозата? Направи ли тест, изследвания, какви? Без изследвания и така, с преценка и преглед "на око" е трудно да се предприемат каквито и да е полезни действия за доброто на кучето. А смесването на храни е също срещу здравето на кучето, дори и за здравото такова. Все пак вашето кученце е още малко, изгражда имунната си система все още и вероятно всичко това е в резултат на недоразвит имунитет. Докато го израсне е по-добре да няма много смесване и резки промени в хранителния и всякакъв ежедневен режим на хранене и живот, околна среда, доколкото е възможно. Закупувайте по-малки опаковки храна , докато се установи подходящата и въвеждайте внимателно, за да не сте финансово притеснен/-а и да не страда кучето. Във форума може да ползвате търсачката и ще намерите тази тема, вече коментирана. Д-р Коко напр. пише, че най-честата причина за алергия при кучетата са бълхите, след това свръхчувствителност към някой вид животински протеин в храната напр. в пилешката мазнина, която се добавя и в суперпремиум храните и на трето място непоносимост към глутена, т.е. в добавените царевица, пшеница, соя и др. в сухите храни. Същият доктор посочва и тест за определяне вида на алергена:

Тест за определяне на алерген

Темата: Алергия при куче

Други подобни теми:

Алергия към гранули

Кожна болест при куче

Гъбички при кучето

#2576 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 05:55 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 11 November 2012 - 04:18 PM, написа:

сдало багажа? няма да коментирам... кучето си е в отлична форма, само дето се чеше.. вече и възпалението му се пооправя..
аз пари на вятъра не хвърлям, за това я смесих. е, тази явно ще..

За човек който експериментира с кучето за да не хвърля пари на вятъра остроумничиш прекалено много.

#2577 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2012 - 08:17 PM

Минк благодаря ще прегледам темите.

Алехандров, ама ти си много интелигентен, бе! и с какво беше полезен този коментар ? май нямаш къде да си чешеш пръстите.

#2578 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2012 - 07:59 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 11 November 2012 - 12:28 PM, написа:

Здравейте.
Ами аз точно с агнешко и ябълки смесих Orijen преди, но както споменах предположих, че сме намерили ядрото на проблемите на кучето и исках да му взема с пиле отново...
сега имам 16kg от тази гранула и нямам на кого да я дам...
благодаря за съяетите все пак :)

Със сигурност в близост до теб има някой приют - би могла да дадеш храната там.Испанските приюти са горе долу на същото дередже като българските.
Ако диагнозата не е поставена от ветеринар трудно ще решиш проблема.Така че започни първо от там.
Успех.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2579 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2012 - 10:19 AM

jujkavn -единствената ти алтернатива е да си заведеш кучето на ветеринар и да се изяснят причините !
Във форума никой не може да ти помогне дори и лекарите защото от дистанция "диагнози поставят и лекуват "само екстрасенсите и там каквито се наричат , а аз в такива не вярвам !
предполагам че никой когато е болен не си пуска компа и да започва лечение и експерименти върху себеси от мненията във форума!!

#2580 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2012 - 11:26 AM

Откакто кучето ми е в това състояние търся причината.. единственото изследвание което все още не съм направила е за алергия, и не е от нежелание а от липса на време и възможност. Изписваха му какви ли не хапчета вече и имаше какви ли не предположения за причината поради която се чеше. Нямаше подобрение, или е било за кратко време. И преди да му сменя храната преди седмица си мислех, че са гъбичките.. които вече трябва да са излекувани, но и това ще разбера като направим още един тест. Но сега съм почти сигурна в алергията.. защото то друг вариант просто не остана! И да, ще направя изследването, но естествено когато мога. А до тогава кучето ми трябва да яде нещо, нали се сещате..
И не виждам какъв експеримент би било това да дам различна храна на кучето си, или да добавя ориз в нея, за да му помогна да успокои стомаха си от течните изпражнения, които вече няма.. Качена снимка
Направо го направихме тука на сапунка Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема