Цитат
Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 27 October 2008 - 02:24 PM
Цитат
:palec:
Напълно съгласна! Но всеки сам решава с какво да храни кучето си! В крайна сметка за едно куче една храна е добра-за друго не.
Така че ще е много добре ако престанат плюенетата като цяло!

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 27 October 2008 - 04:11 PM
Да, вярно, има индивидуални особености, но има и неоспорими факти. Един от тях е, че любимците ни са от вид кучета. Втори такъв е, че кучетата усвояват зле зърнените храни като цяло, затова и vlado zoo като разправя, че 50% зърно е добре за тях, не му вярвам. Трети факт е, че от всички зърнени царевицата я усвояват най-зле. И четвърти факт са съставките на етикета на дадена храна.
ПП: И искам да съм пределно ясна по един въпрос - лично аз когато коментирам някаква храна не намесвам личните си отношения с нейния вносител, също и когато избирам храна за кучето. Ако ще и баща ми да почне да внася Роял Канин да ми дойде тук с тяхната хипоалергенна тапиока, ще го побъркам.
Публикувано: 27 October 2008 - 06:50 PM
Цитат
Така е. Добра храна е. (Е не колкото Юкануба, ама това си е трудно :P). Само изясняваме истината. И само да вметна, че нямам негативно отношение нито към храната, нито към вносителя. Човекът се старае и добре се справя. Само дето много станаха митовете около храните. Това са въпросите, които ме терзаят. Както съм казвал и в друга тема, не е нужно да се измислят достойнства, когато ги има достатъчно. А въпросната храна ги има.
Така е по-добре, нали?
Публикувано: 27 October 2008 - 09:49 PM
Цитат
Да, вярно, има индивидуални особености, но има и неоспорими факти. Един от тях е, че любимците ни са от вид кучета. Втори такъв е, че кучетата усвояват зле зърнените храни като цяло, затова и vlado zoo като разправя, че 50% зърно е добре за тях, не му вярвам. Трети факт е, че от всички зърнени царевицата я усвояват най-зле. И четвърти факт са съставките на етикета на дадена храна.
ПП: И искам да съм пределно ясна по един въпрос - лично аз когато коментирам някаква храна не намесвам личните си отношения с нейния вносител, също и когато избирам храна за кучето. Ако ще и баща ми да почне да внася Роял Канин да ми дойде тук с тяхната хипоалергенна тапиока, ще го побъркам.
Mil_, а какво ще кажеш за Хилс?
Публикувано: 28 October 2008 - 12:51 AM
Цитат
Цитат
Така е. Добра храна е. (Е не колкото Юкануба, ама това си е трудно :P).
Вече се каза,че е строго индивидуално за всяко куче,може би пък на Ева мопса-Буда,се чувства много по-добре от Бош отколкото от която и да е друга марка.Ти същевременно можеш да фалиш Юканубата форумно ....

Публикувано: 28 October 2008 - 10:25 AM
Цитат
Нищо. Да казва който я е ползвал или някой от фен клуба.
Бош и Юкануба ми поникнаха на главата вече.
vlado, наистина моля, не прави грешката за каквото и да стане дума да ни креснеш в ухото едно бодро "Бау! Юкануба!". С това, че пишеше по същество си спечели голяма търпимост и каква стана тя - всички спец форуми наводнени с Юкануба и вече не можеш да се обърнеш без да те засипе Юкануба. Дежа ву.
Ето, има тема за Ориен. Направи си тема за Юкануба, пиши новини там, за да не се наюканубва форумът.
Бижуто и Ева ако искат да направят за Бош и така.
Публикувано: 28 October 2008 - 10:43 AM
Публикувано: 28 October 2008 - 10:58 AM
А Росен беше наводнил форума и сега vlado бодро върви по същите стъпки.
Чудим се какво да правим с тези храни. Като забраниш да се споменават марки става пълна тъпня и безмислица, като го допуснеш пък се почва едно дърляне и още по-голяма безсмислица. Аман.
Публикувано: 28 October 2008 - 11:44 AM
Най-добрата храна е тази която се отразява най-добре на вашето куче.
п/с Ако искате бойно поле, ще ви инсталирам един форум и там се вирехте колкото искате.
#636 Guest_LucaB_*
Публикувано: 28 October 2008 - 12:04 PM
Цитат
:palec: ..аз съм на същото мнение, защото далеч съм от мисълта, че дадена марка храна, пък която и да била тя, ще се отрази по еднакъв начин на нашите кучета взети заедно - едни ще се повлиаят добре от една марка, а други от втора и т.н. Именно за това, всеки от нас търси най-доброто за своето куче! Смених много марки храни в търсене на най-подходящата! В момента съм се спряла на Guabi, ала искам да видя как ще се отрази след един по-продължителен период на хранене /а не след 2-3 чувала/ и тогава да коментирам! Тук в темата бях задала въпрос дали някой има впечатление от тази марка храна, ала явно сега е по-интересно всичко да се върти само около гореспоменатите две марки храни... Моите уважения към всички, които ги ползват, но нека малко да раздвижим темата и наистина да споделим повече впечатления от различни храни, пък всеки сам за себе си да направи изводите и дай Боже да намери най-доброто за своето куче.... ;)
Публикувано: 28 October 2008 - 12:58 PM
Следя темата с интерес. Научих много нови инетресни и полезни неща, а също и че Хилс никак не е върхът на сладоледа нищо, че в магазина ми я продават за такава :blink:
Публикувано: 28 October 2008 - 07:28 PM
Ева, пак да кажа: Не съм критикувал марката, която харесвате в момента с Буда.
По темата: Оказва се че тази тема е много полезна, за да става ясно, че храненето е отговорност, която трябва да поемем. Виждам, че все повече се прави информиран избор, като независимо коя храна от висок клас се избира, все е за доброто на кучовците.