Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#681 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 16 December 2008 - 10:16 AM

Има да! ;D

http://dog.bg/forum/...ic,16479.0.html

http://dog.bg/forum/...board,76.0.html
User's Signature

Качена снимка

#682 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 17 December 2008 - 12:06 AM

--------------------------------------------------------------------------------
http://www.google.bg...lient=firefox-a
за тази храна ли става дума?
6 звезди за убийство ли?
Търговски марки убийци на кучета и котки:
Роял Канин-в Америка проблеми с вит-Д и меламин.
Хилс
Про План
Еукануба
Нутра нугетс
Сега Акана и Orijen

#683 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2008 - 09:23 AM

Оффф!! Винаги съм бил малко скептичен относно сухите храни.По едно време почти се бях убедил в качеството на хранене със суха храна,но от известно време започвам да обръщам все по голямо внимание на кучешката храна приготвена при дом.условия.Голяма истерия с тези сухи храни,голяма война на пазара.Сега пък Грейн фрий манията.Поредната манипулация и маркетингова стратегия.Естествено да ме оспорят някой хора ,ама не долавям вяра никому.1 звезда,2звезди ...6 звезди,глупости на таркалета.Някви про американски сайтове пропагандират че едва ли не досега сме си тровели кучетата и те(призводителите по новите технологий) видите ли, са открили революционния метод на хранене.А всички марки са собственост на 2-3  корпораций,е какво да си говорим,легална измама.Тук работата е като при фармацевтичните продукти.Всяка година революцинни открития,стига бе,стига лъжи.То има пак 2-3 научноизследователски института които измислят технологийте за продуктите и ги продават на търговските марки.Така че каквото предлага едната марка,такова предлага и другата.Останалото е маркетинг.Прах от боровинки,6 вида сьомга,кориндър и екстракт от бял равнец  ;D ;D ;D ;D  ,глупостии,глупостии.Прясно и свежо месо,а всички храни миришат на трупно брашно.Не им вярвм,а вие???
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#684 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:39 AM

Всъщност има разлика от гранула до гранула.
Но парадокса е, че хубавата гранула, наистина хубавата е вече на цената на телешки шол.
А няма как прясното месо да е по-лошо от изсушеното, сега ше ме погнат за другите съставки и ала бала, ама....
User's Signature

Качена снимка

#685 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:49 AM

Е да ако купуваш чисто месо трябва да даваш и допълнително витамини, няма как :)

#686 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 10:58 AM

Не знам, има тука едни запалени пишат, изчисляват, таблици, калории, вещества, а вълците в гората горките не са и чували за витамини и морски водорасли  ;D
User's Signature

Качена снимка

#687 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:29 AM

Ами да вълците си набавят необходимите вещества от най-добрия източник-сурово месо.Няма рахит,няма дисплазия.Айде дисплазията е наследствено предавана ама и тя си има генезис в отминали времена. Вярно и че живеят по-малко,ама това е в следствие на суровите условия при които живеят и невъзможноста да се справят с някой инфекций,без чужда помощ,за разлика от нашите диванета.
User's Signature

#688 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:58 AM

абе хора, не се лъжете бе. Всичките храни са еднакви, другото е въпрос на реклама. Всичките са от царевица и трупно брашно. Сега ще ми наскочат че не било вярно. Някой от вас да е правил анализ на гранулите? Дали наистина съдържат това което пише. Май не, нали? От самосебеси се налага изводът - най-добрата суха храна е най-евтината.

#689 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 01:05 PM

Не съм съгласен,че е еднаква!
След като моята изяде почти два чувала Arden Grange е съвсем съвсем друга  :-
Има разлика и то огромна м/у гранулите!
Друг е въпроса, че те хубавите, вече не излизат по-евтино от прясното телешко и пилешко, което с малко добавки от зеленчуци, ориз и прочее ще се окаже да е по-доброто хранен!
User's Signature

Качена снимка

#690 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 04:38 PM

Цитат

Има разлика и то огромна м/у гранулите!
Друг е въпроса, че те хубавите, вече не излизат по-евтино от прясното телешко и пилешко, което с малко добавки от зеленчуци, ориз и прочее ще се окаже да е по-доброто хранен!

:palec:
User's Signature

#691 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 05:30 PM

Цитат

абе хора, не се лъжете бе. Всичките храни са еднакви, другото е въпрос на реклама. Всичките са от царевица и трупно брашно. Сега ще ми наскочат че не било вярно. Някой от вас да е правил анализ на гранулите? Дали наистина съдържат това което пише. Май не, нали? От самосебеси се налага изводът - най-добрата суха храна е най-евтината.

Не съм съгласна.Дано не прозвучи като реклама-само споделям-храних ротвайлерката си докато кърмеше с Eucanuba-изхрани без проблем абсолютно сама 9 бебета и по мнение на докторите сега след като те сукаха до 55 дни тя е в по-добра форма откогато и да било.Захраних същите тези 9 бебета с Nutra Gold Puppy large breed и да чукна на дърво растат и се развиват супер!Едва ли щеше да е така ако хранех с най-евтината храна,а ако трябваше да я приготвям сама в къщи,за да получават същото качество храна щеше да е адска разправия и не по-малко пари.
User's Signature

Качена снимка

#692 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 06:04 PM

Цитат

Ами да вълците си набавят необходимите вещества от най-добрия източник-сурово месо.Няма рахит,няма дисплазия.Айде дисплазията е наследствено предавана ама и тя си има генезис в отминали времена. Вярно и че живеят по-малко,ама това е в следствие на суровите условия при които живеят и невъзможноста да се справят с някой инфекций,без чужда помощ,за разлика от нашите диванета.

Значи най-доброто е суровото месо?
User's Signature

#693 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 December 2008 - 06:19 PM

Айде на бас, че вълците не ядат чисто сурово месо.

#694 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 17 December 2008 - 06:29 PM

Защо всички сте си втълпили, че суровото месо е основна храна за кучето. Кучетата по принцип са всеядни животни, те ядат всичко. Вълците също. Освен сурово месо, те ядат плячката си с все кости, вътрешности и т.н. Вълци са наблюдавани как дори пасат трева, за да регулират стомашния си процес, и дори как хапват горски плодове - като ягоди, къпини, ябълки и т.н.
Кучетата не са вълци, през периода на еволюция, техният организъм се е приспособил да храносмила почти всичко - затова аз твърдя, че са всеядни. Суровото месо съдържа големи количества от минерала фосфор, който измества калция от съединенията му, и хранейки само с месо, кучето ще страда от липса на калций - и съответно съществува по-голям риск от травми, костите стават по-чупливи и т.н.
Съвременните сухи храни за кучета са създадени от разнообразни източници на протеини, мазнини и въглехидрати, необходими за кучето. Важно е не само какво е количеството протеин в дадена храна, а откъде е извлечен този протеин - от животински ли е или от растителен произход. В евтините храни по-голямата част от протеина е от растителен произход. Има разлика между животинския и растителния протеин - животинския съдържа всички 20 незаменини аминокиселини и има по-висока биологична стойност. Съответно пък растителния протеин се усвоява по-лесно, за разлика от животинския. Така че, в една храна е добре да има протеин и от растителен и от животински произход.
Мазнините - биват растителни и животински. Животинските са основен източник на енергия. Но растителните пък съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, които отговарят за правилното протичане на основни процеси в организма, и съответно допринасят за чудесен вид на кучето -здрава кожа, козина и т.н.
Въглехидратите най-често са баластни вещества, които спомагат за правилното храносмилане, и дори подобряват метаболизма.
Не може да се храни кучето само с храна от животински произход или само от растителен произход.
Вярвам, че няма най-добра храна, така че четете етикетите. Храна, която се отразява добре на едно куче, може да се отрази много зле на друго. Всяко има индивидуални нужди.
Има над 300 породи по света, малки, средни, големи породи... с къса, дълга козина... с мек или груб косъм... с или без подкосъм.. всяко има своите нужди.
За да разберете дали една храна е хубава, първо четете съставките, после се допитайте до някой по-знаещ и разбиращ от вас. След това пробвайте. Това е начина, да откриете най-добрата храна за своето куче.

#695 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 06:45 PM

Цитат

--------------------------------------------------------------------------------
http://www.google.bg...lient=firefox-a
за тази храна ли става дума?
6 звезди за убийство ли?
Търговски марки убийци на кучета и котки:
Роял Канин-в Америка проблеми с вит-Д и меламин.
Хилс
Про План
Еукануба
Нутра нугетс
Сега Акана и Orijen

Айдее, пак едно мнение и веднага плюене по марки без определени. Колко клиширано!
По повод убийствата: Уви случва се да стане фал със съставките. Особено при големи фирми, където при милиони кучете все ще лъсне, при малките остава скрито. Рискът от това е сравним с риска при другото хранене. Какво гарантира, че телешкото с което ще сготвим натурално не съдържа диоксин? Правилата и контролът са същите.

За вълците и месото. Имам опит с хранене на вълци по две диети: само месо и гранулирана храна от висок клас. Ха познайте кога са по-здрави?
User's Signature

Качена снимка

#696 Потребителят е офлайн   shift Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 01:23 PM

Не се караите ;D най добрата манджа е качамак с по малко вода или цвик а па ако сложиш и малко  овча лой или мас става идеално. Така от край време се изхранват наи здравите силни и издражливи кучета - чобанските, като живеят и до 20г. Айде със здраве.  :sviruka: ;D
User's Signature

авто-мото-вело-фото-теле-радио-любител

#697 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2008 - 01:43 PM

Хайде и тук да пусна отговор на Yane.
Знам че звуча донякъде като fanboy на Orijen (и донякъде съм такъв :) ), но наистина ме впечатли решението на Orijen. Отказват се от доста голям пазар, за да могат да контрилират процеса си на 100%. И факта, че веднага са направили необходимите изследвания. - http://www.championp...mer_Release.pdf

И за храненето с месо, наистина внимавайта с баланса калций-фосфор, не си правете експерименти, ако не сте готови да се нагърбите със създаването на балансирана диета. За това също има достатъчно информация, но съм чувал от хора, които принципно се грижат добре за кучетата си, че ги хранят само с чисто телешко месо примерно. И после се чудят защо не вървят добре.

#698 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 10:46 PM

Цитат

Хайде и тук да пусна отговор на Yane.
Знам че звуча донякъде като fanboy на Orijen (и донякъде съм такъв :) ), но наистина ме впечатли решението на Orijen. Отказват се от доста голям пазар, за да могат да контрилират процеса си на 100%. И факта, че веднага са направили необходимите изследвания. - http://www.championp...mer_Release.pdf

И за храненето с месо, наистина внимавайта с баланса калций-фосфор, не си правете експерименти, ако не сте готови да се нагърбите със създаването на балансирана диета. За това също има достатъчно информация, но съм чувал от хора, които принципно се грижат добре за кучетата си, че ги хранят само с чисто телешко месо примерно. И после се чудят защо не вървят добре.

Да бе,собствениците на парализираните животни,ще се успокоят като прочетат това.
Аз не съм против храненето със суха храна,но има компании,които не се интересуват от здравето на животните.
Много от големите фирми купуват продукти от Китай само и единствено да поевтинят своята продукция.
Аз съм сигурен,че готовите храни са по-добри от домашната манджа.
Притеснява ме факта,че ние българите бързо забравяме всичко.Ние сме с робска психика.Вижте какво правят гърците.
Когато някой прави грешки,то този някой трябва да си понесе последствията.Още повече,че тези грешки струват живот.
Затова тези ,които грешат задължително трябва да си понесат последствията.Понякога(в криза например)те може и да фалират.
На защитниците на тези фирми в този форум мога да кажа-на вас ви е платено за да защитавате тези компании.
В Германия имаше подобен случай и се оказа,че тези които рекламират различни фирми по форумите получават безплатна храна.Това не е новост.

#699 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2008 - 10:51 PM

Цитат

Притеснява ме факта,че ние българите бързо забравяме всичко.Ние сме с робска психика.
Храните не са ли от чужди страни? Не трябва ли да плюеш хората от онези страни, а не българите? Техните закони, правителства, съдилища?

Цитат

Когато някой прави грешки,то този някой трябва да си понесе последствията.Още повече,че тези грешки струват живот.

Ти какво си предприел, за да си понесат последствията?

Цитат

В Германия имаше подобен случай и се оказа,че тези които рекламират различни фирми по форумите получават безплатна храна.Това не е новост.
Осен, че си зъл, говориш и небивалици. (като оставим настрана дистрибуторите тук, ама на тях на челата им пише и не е тайна)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#700 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 11:02 PM

Цитат

Цитат

Притеснява ме факта,че ние българите бързо забравяме всичко.Ние сме с робска психика.
Храните не са ли от чужди страни? Не трябва ли да плюеш хората от онези страни, а не българите? Техните закони, правителства, съдилища?

Цитат

Ти какво си предприел, за да си понесат последствията?

Цитат

Осен, че си зъл, говориш и небивалици. (като оставим настрана дистрибуторите тук, ама на тях на челата им пише и не е тайна)

хем съм зъл хем и небвалици говоря.
За какви небивалици става дума,за това,че получаваш безплатна храна от някоя фирма или за какво?
Щото не разбирам.
Ако можеш разясни ми за да ми стане ясно.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни