Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 17 December 2008 - 12:06 AM
http://www.google.bg...lient=firefox-a
за тази храна ли става дума?
6 звезди за убийство ли?
Търговски марки убийци на кучета и котки:
Роял Канин-в Америка проблеми с вит-Д и меламин.
Хилс
Про План
Еукануба
Нутра нугетс
Сега Акана и Orijen
Публикувано: 17 December 2008 - 09:23 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 17 December 2008 - 10:39 AM
Но парадокса е, че хубавата гранула, наистина хубавата е вече на цената на телешки шол.
А няма как прясното месо да е по-лошо от изсушеното, сега ше ме погнат за другите съставки и ала бала, ама....

Публикувано: 17 December 2008 - 11:29 AM

Публикувано: 17 December 2008 - 11:58 AM
Публикувано: 17 December 2008 - 01:05 PM
След като моята изяде почти два чувала Arden Grange е съвсем съвсем друга :-
Има разлика и то огромна м/у гранулите!
Друг е въпроса, че те хубавите, вече не излизат по-евтино от прясното телешко и пилешко, което с малко добавки от зеленчуци, ориз и прочее ще се окаже да е по-доброто хранен!

Публикувано: 17 December 2008 - 04:38 PM
Цитат
Друг е въпроса, че те хубавите, вече не излизат по-евтино от прясното телешко и пилешко, което с малко добавки от зеленчуци, ориз и прочее ще се окаже да е по-доброто хранен!
:palec:

Публикувано: 17 December 2008 - 05:30 PM
Цитат
Не съм съгласна.Дано не прозвучи като реклама-само споделям-храних ротвайлерката си докато кърмеше с Eucanuba-изхрани без проблем абсолютно сама 9 бебета и по мнение на докторите сега след като те сукаха до 55 дни тя е в по-добра форма откогато и да било.Захраних същите тези 9 бебета с Nutra Gold Puppy large breed и да чукна на дърво растат и се развиват супер!Едва ли щеше да е така ако хранех с най-евтината храна,а ако трябваше да я приготвям сама в къщи,за да получават същото качество храна щеше да е адска разправия и не по-малко пари.
Публикувано: 17 December 2008 - 06:04 PM
Цитат
Значи най-доброто е суровото месо?

Публикувано: 17 December 2008 - 06:29 PM
Кучетата не са вълци, през периода на еволюция, техният организъм се е приспособил да храносмила почти всичко - затова аз твърдя, че са всеядни. Суровото месо съдържа големи количества от минерала фосфор, който измества калция от съединенията му, и хранейки само с месо, кучето ще страда от липса на калций - и съответно съществува по-голям риск от травми, костите стават по-чупливи и т.н.
Съвременните сухи храни за кучета са създадени от разнообразни източници на протеини, мазнини и въглехидрати, необходими за кучето. Важно е не само какво е количеството протеин в дадена храна, а откъде е извлечен този протеин - от животински ли е или от растителен произход. В евтините храни по-голямата част от протеина е от растителен произход. Има разлика между животинския и растителния протеин - животинския съдържа всички 20 незаменини аминокиселини и има по-висока биологична стойност. Съответно пък растителния протеин се усвоява по-лесно, за разлика от животинския. Така че, в една храна е добре да има протеин и от растителен и от животински произход.
Мазнините - биват растителни и животински. Животинските са основен източник на енергия. Но растителните пък съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, които отговарят за правилното протичане на основни процеси в организма, и съответно допринасят за чудесен вид на кучето -здрава кожа, козина и т.н.
Въглехидратите най-често са баластни вещества, които спомагат за правилното храносмилане, и дори подобряват метаболизма.
Не може да се храни кучето само с храна от животински произход или само от растителен произход.
Вярвам, че няма най-добра храна, така че четете етикетите. Храна, която се отразява добре на едно куче, може да се отрази много зле на друго. Всяко има индивидуални нужди.
Има над 300 породи по света, малки, средни, големи породи... с къса, дълга козина... с мек или груб косъм... с или без подкосъм.. всяко има своите нужди.
За да разберете дали една храна е хубава, първо четете съставките, после се допитайте до някой по-знаещ и разбиращ от вас. След това пробвайте. Това е начина, да откриете най-добрата храна за своето куче.
Публикувано: 17 December 2008 - 06:45 PM
Цитат
http://www.google.bg...lient=firefox-a
за тази храна ли става дума?
6 звезди за убийство ли?
Търговски марки убийци на кучета и котки:
Роял Канин-в Америка проблеми с вит-Д и меламин.
Хилс
Про План
Еукануба
Нутра нугетс
Сега Акана и Orijen
Айдее, пак едно мнение и веднага плюене по марки без определени. Колко клиширано!
По повод убийствата: Уви случва се да стане фал със съставките. Особено при големи фирми, където при милиони кучете все ще лъсне, при малките остава скрито. Рискът от това е сравним с риска при другото хранене. Какво гарантира, че телешкото с което ще сготвим натурално не съдържа диоксин? Правилата и контролът са същите.
За вълците и месото. Имам опит с хранене на вълци по две диети: само месо и гранулирана храна от висок клас. Ха познайте кога са по-здрави?
Публикувано: 20 December 2008 - 01:23 PM

авто-мото-вело-фото-теле-радио-любител
Публикувано: 20 December 2008 - 01:43 PM
Знам че звуча донякъде като fanboy на Orijen (и донякъде съм такъв :) ), но наистина ме впечатли решението на Orijen. Отказват се от доста голям пазар, за да могат да контрилират процеса си на 100%. И факта, че веднага са направили необходимите изследвания. - http://www.championp...mer_Release.pdf
И за храненето с месо, наистина внимавайта с баланса калций-фосфор, не си правете експерименти, ако не сте готови да се нагърбите със създаването на балансирана диета. За това също има достатъчно информация, но съм чувал от хора, които принципно се грижат добре за кучетата си, че ги хранят само с чисто телешко месо примерно. И после се чудят защо не вървят добре.
Публикувано: 20 December 2008 - 10:46 PM
Цитат
Знам че звуча донякъде като fanboy на Orijen (и донякъде съм такъв :) ), но наистина ме впечатли решението на Orijen. Отказват се от доста голям пазар, за да могат да контрилират процеса си на 100%. И факта, че веднага са направили необходимите изследвания. - http://www.championp...mer_Release.pdf
И за храненето с месо, наистина внимавайта с баланса калций-фосфор, не си правете експерименти, ако не сте готови да се нагърбите със създаването на балансирана диета. За това също има достатъчно информация, но съм чувал от хора, които принципно се грижат добре за кучетата си, че ги хранят само с чисто телешко месо примерно. И после се чудят защо не вървят добре.
Да бе,собствениците на парализираните животни,ще се успокоят като прочетат това.
Аз не съм против храненето със суха храна,но има компании,които не се интересуват от здравето на животните.
Много от големите фирми купуват продукти от Китай само и единствено да поевтинят своята продукция.
Аз съм сигурен,че готовите храни са по-добри от домашната манджа.
Притеснява ме факта,че ние българите бързо забравяме всичко.Ние сме с робска психика.Вижте какво правят гърците.
Когато някой прави грешки,то този някой трябва да си понесе последствията.Още повече,че тези грешки струват живот.
Затова тези ,които грешат задължително трябва да си понесат последствията.Понякога(в криза например)те може и да фалират.
На защитниците на тези фирми в този форум мога да кажа-на вас ви е платено за да защитавате тези компании.
В Германия имаше подобен случай и се оказа,че тези които рекламират различни фирми по форумите получават безплатна храна.Това не е новост.
Публикувано: 20 December 2008 - 10:51 PM
Цитат
Цитат
Ти какво си предприел, за да си понесат последствията?
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 December 2008 - 11:02 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ти какво си предприел, за да си понесат последствията?
Цитат
хем съм зъл хем и небвалици говоря.
За какви небивалици става дума,за това,че получаваш безплатна храна от някоя фирма или за какво?
Щото не разбирам.
Ако можеш разясни ми за да ми стане ясно.