Самата идея за grain free храненето ми звучи така:" Дайте да кажем на хората че този нов вид на хранене, има изключително благоприятен ефект върху техните кучета.Ще им вменим че досегашните кучешки храни са неефективни и дори вредни за здравето на техните любимци.Ще добавим всякакви съставки които не са доказано вредни,но и не се усвояват от кучешкия организъм.И по този начин ще създадем нова индустрия за да им вземаме още повече пари." Интересно ми е как разни малки компании за производство на кучечки храни,ще могат всяка една да си поръчват толкова много лабораторни изледвания и опити,за да се определи че дадена съставка има даден ефект,в конкретно количество за единица време и съвкупноста от много единици за дълъг период няма да е предпоставка за натрупване на вредни съединения и елементи,получени при разлагането на тези съставки и натрупвани в различни органи?От каде толкова финансов ресурс?Кога мина толкова време за да се види ефекта от този вид хранене на яве?Каква е точно разликата за кучешкия организъм?И ако има разлика как точно е установена?И най интересното,като пише че не е тествано върху животни,как е установено че това което прокламират производителите е така.
За Акана
знам че след как Нестле купи Пурина, главният създател на Пурина (инженер,автор) се премести да работи в компания коя създаде Акана. На Нестле не им трябва специалист който следи за качеството, а Акана си спести пари за иследвания. Изгодна сделка.
Интересно и на мен как големи компании "правейки иследвания" започват да слагат в кучешки храни консерванти кои са доказано вредни за хора?
Интересно защо има толково скъпи храни кои по състав приличат на мамалыга?
Най вероято кога аз взема голямо куче ,аз ще го храня с натурална храна. Но сега имам дребно и с мустаци и за да го храня балансирано ми трябва аптекарски везни.
Няма най-добра кучешка храна. Има храна коя най-добре се отразява на
моето куче. Това че тази храна е добра за мое, не означава че е добра и за твое. Но! ако тази храна зле отразява на куче, то има голяма вероятност че тя отрази зле и на всяко друго куче.