Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#981 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2009 - 09:24 AM

Цитат(alexy @ Sep 2 2009, 07:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Като гледам с какви глупости са натъпкани повечето от храните 5-6 звезди,ще ме извинявате много.Юка,спанак,ябълки, брашно от боровинки,зелен чай,розмарин и мн.други.Не желая кучето ми да се храни с експерименти.

Ми, извинявай, но това никак не са "експерименти". ab_041.gif Идеята на grain free храните е употребата на въглехидрати от растителен произход(такива, каквито има в природата и кучето би изяло), а не такива от ориз и царевица(неестествена храна за песовете). Но темата е много дълга и явно не интересна за болшинството. Хранете с каквото прецените. ae_085.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#982 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 September 2009 - 09:53 AM

Кучето ми беше на Роял Канин от малко (женски шар-пей, в момента на 2г и малко), но тъй като само като бебе беше лакома, после стана каприз... Опитахме Хилс и Еукануба - не пожела да ги опита изобщо. Опитахме и Орижен и Акана (с риба и двете) - яде ги със супер апетит, но стана очевидно по-унила. След направени изследвания се оказа, че 44те процента протеин са й завишили чернодробните показатели, не й понесе добре. Пак се върнахме на РК (с добавчици за овкусяване) и куч се чувства и изглежда супер.
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 10:27 AM

Не съм съгласна, че боровинки, розмарин и въобще всякакви билки са боклуци и нищо не носят на кучето. Вече е доказано, че откакто присъстват билки в менюто на животното то се чувства по-добре и изглежда по-добре и все повече производители започват да ги добавят към храните. Замислете се все пак, че един вълк когато си хване зайче примерно той изяжда вътрешностите му, а в стомаха на зайчето призъстват голяма част от тези треви. Може да са месоядни кучетата, но имат нужда от витамини и други съставки, които не присъстват в месото и ги получават именно от билките.

#984 Потребителят е офлайн   Land Shark Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 02 September 2009 - 10:50 AM

Цитат(Nickey @ Sep 2 2009, 10:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето ми беше на Роял Канин от малко (женски шар-пей, в момента на 2г и малко), но тъй като само като бебе беше лакома, после стана каприз... Опитахме Хилс и Еукануба - не пожела да ги опита изобщо. Опитахме и Орижен и Акана (с риба и двете) - яде ги със супер апетит, но стана очевидно по-унила. След направени изследвания се оказа, че 44те процента протеин са й завишили чернодробните показатели, не й понесе добре. Пак се върнахме на РК (с добавчици за овкусяване) и куч се чувства и изглежда супер.

Ники акана е с 33-34% ,
колко време коя храна си ползвала и в какава възраст.
Би ли споделила ще е интересна информация.
Грейн фрий храните обичайно са с над 30% протеин, т.е. водят се високопретеионови (за сухи храни)

#985 Потребителят е офлайн   Land Shark Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 02 September 2009 - 10:52 AM

Получавате предупреждение!

Спазвайте добрия тон. Следва бан.

Модератор

#986 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 11:22 AM

Цитат(Land Shark @ Sep 2 2009, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nickey @ Sep 2 2009, 10:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Ники акана е с 33-34% ,
колко време коя храна си ползвала и в какава възраст.
Би ли споделила ще е интересна информация.
Грейн фрий храните обичайно са с над 30% протеин, т.е. водят се високопретеионови (за сухи храни)

Моя грешка е с процента.
Храних първо с Orijen 6 Fish Dog (40% протеини), после с Acana Pacifica (33% протеини), сега сме обратно на Royal Canin Medium Adult (25% протеини).
И двете канадски давах когато кучето беше на година и 9-10мес., изяде си целия чувал Orijen (13,5kg) и Acana до половината (значи към 7кг), но това, че за този период стана видимо по-унила ме беше притеснило много, тъй като тя миналата година имаше пиометра.

Не твърдя, че на всяко куче ще се отрази така- напротив, възможно е за моето куче да не е добра високопротеинова храна. Язък само, че очевидно харесва рибния аромат, а за момента не намирам друга добра, но с риба.
User's Signature

Качена снимка

#987 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 02 September 2009 - 11:45 AM

Nickey, не знам причината, но всеко едно куче е уникално. Акана е много добра храна, но вносител внася в БГ ограничен избор. Само 3 от 12 вида Акана. И внасе Орижен. Според мен Орижен е само за работащи кучета. Канада има същият климат като Сибир и има доста спортуващи хъскита, предполагам "6 фиш" е иделна за тях.
Но съм протие да храниш кучето с Роял Канин- дигни чувалче на горе:
1. по някога на някои чували се пише че има консерванти ВНА и ВНТ- забранени за хора в някои страни
2. по някога слагат свински протеини

Има Акана само агне с овес,див ориз, яблоки и овощи 27% протеин. Но не е в БГ, по поръчка. Пробвай Хеппи дог заек с семга.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#988 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 12:38 PM

Наистина, протеина в Ориджен е доста висок, аз лично не бих хранила с тази храна, ако нямам супер активно куче. Наша кучешка приятелка имаше завишени АСАТ и АЛАТ след хранене с Ориджен.
33-те процента на Акана не мисля, че са опасни за черния дроб. Реших да пробвам храната този месец, пък другия ще направя едно изследване на двата ензима. ae_085.gif

п.п. Акана има и високо съдържание на хондропротектори (глюкозамин и хондроитин), в сравнение с останалите сухи храни на пазара. Което е супер за добитък, като моя. ae_085.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#989 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 01:29 PM

Ами нашите прасета са от по-мързеливите определено.
И нашия развъдчик, който се занимава с породата от... 17г, ми препоръча да храня с храни с протеини под 30%, като за куче от година до 6-7г, най-добре да са около 25%.

Дам, асат и алат и бяха завишени, доколкото си спомням и един от бъбречните показатели (на границата беше), довечера мога да видя кой беше. Факт е, че като смених пак храната, за около седмица куч си върна кондицията, пак пускахме изследвания 1мес по-късно и всичко беше идеално.
User's Signature

Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2009 - 09:53 PM

Цитат(shadow @ Sep 2 2009, 07:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(alexy @ Sep 2 2009, 07:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Като гледам с какви глупости са натъпкани повечето от храните 5-6 звезди,ще ме извинявате много.Юка,спанак,ябълки, брашно от боровинки,зелен чай,розмарин и мн.други.Не желая кучето ми да се храни с експерименти.

Ми, извинявай, но това никак не са "експерименти". ab_041.gif Идеята на grain free храните е употребата на въглехидрати от растителен произход(такива, каквито има в природата и кучето би изяло), а не такива от ориз и царевица(неестествена храна за песовете). Но темата е много дълга и явно не интересна за болшинството. Хранете с каквото прецените. ae_085.gif

Самата идея за grain free храненето ми звучи така:" Дайте да кажем на хората че този нов вид на хранене, има изключително благоприятен ефект върху техните кучета.Ще им вменим че досегашните кучешки храни са неефективни и дори вредни за здравето на техните любимци.Ще добавим всякакви съставки които не са доказано вредни,но и не се усвояват от кучешкия организъм.И по този начин ще създадем нова индустрия за да им вземаме още повече пари." Интересно ми е как разни малки компании за производство на кучечки храни,ще могат всяка една да си поръчват толкова много лабораторни изледвания и опити,за да се определи че дадена съставка има даден ефект,в конкретно количество за единица време и съвкупноста от много единици за дълъг период няма да е предпоставка за натрупване на вредни съединения и елементи,получени при разлагането на тези съставки и натрупвани в различни органи?От каде толкова финансов ресурс?Кога мина толкова време за да се види ефекта от този вид хранене на яве?Каква е точно разликата за кучешкия организъм?И ако има разлика как точно е установена?И най интересното,като пише че не е тествано върху животни,как е установено че това което прокламират производителите е така.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#991 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 September 2009 - 10:18 AM

Цитат(alexy @ Sep 3 2009, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Самата идея за grain free храненето ми звучи така:" Дайте да кажем на хората че този нов вид на хранене, има изключително благоприятен ефект върху техните кучета.Ще им вменим че досегашните кучешки храни са неефективни и дори вредни за здравето на техните любимци.Ще добавим всякакви съставки които не са доказано вредни,но и не се усвояват от кучешкия организъм.И по този начин ще създадем нова индустрия за да им вземаме още повече пари." Интересно ми е как разни малки компании за производство на кучечки храни,ще могат всяка една да си поръчват толкова много лабораторни изледвания и опити,за да се определи че дадена съставка има даден ефект,в конкретно количество за единица време и съвкупноста от много единици за дълъг период няма да е предпоставка за натрупване на вредни съединения и елементи,получени при разлагането на тези съставки и натрупвани в различни органи?От каде толкова финансов ресурс?Кога мина толкова време за да се види ефекта от този вид хранене на яве?Каква е точно разликата за кучешкия организъм?И ако има разлика как точно е установена?И най интересното,като пише че не е тествано върху животни,как е установено че това което прокламират производителите е така.

За Акана знам че след как Нестле купи Пурина, главният създател на Пурина (инженер,автор) се премести да работи в компания коя създаде Акана. На Нестле не им трябва специалист който следи за качеството, а Акана си спести пари за иследвания. Изгодна сделка.
Интересно и на мен как големи компании "правейки иследвания" започват да слагат в кучешки храни консерванти кои са доказано вредни за хора?
Интересно защо има толково скъпи храни кои по състав приличат на мамалыга?
Най вероято кога аз взема голямо куче ,аз ще го храня с натурална храна. Но сега имам дребно и с мустаци и за да го храня балансирано ми трябва аптекарски везни.

Няма най-добра кучешка храна. Има храна коя най-добре се отразява на моето куче. Това че тази храна е добра за мое, не означава че е добра и за твое. Но! ако тази храна зле отразява на куче, то има голяма вероятност че тя отрази зле и на всяко друго куче.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#992 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 04 September 2009 - 10:30 AM

Цитат(alexy @ Sep 3 2009, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Интересно ми е как разни малки компании за производство на кучечки храни,ще могат всяка една да си поръчват толкова много лабораторни изледвания и опити,за да се определи че дадена съставка има даден ефект,в конкретно количество за единица време и съвкупноста от много единици за дълъг период няма да е предпоставка за натрупване на вредни съединения и елементи,получени при разлагането на тези съставки и натрупвани в различни органи?От каде толкова финансов ресурс?Кога мина толкова време за да се види ефекта от този вид хранене на яве?Каква е точно разликата за кучешкия организъм?И ако има разлика как точно е установена?И най интересното,като пише че не е тествано върху животни,как е установено че това което прокламират производителите е така.

по тази логиката излиза че Педигрии е най-добро - имат и лаборатории, и тестват на животни, и имат достатъчен финансов ресурс.
Но някък ползователи собственици на домашни любимци са на друго мнение. Как е така?

User's Signature

Качена снимка
училище

#993 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 September 2009 - 10:57 AM

Apso
"Няма най-добра кучешка храна. Има храна коя най-добре се отразява на моето куче."
Съгласен на 100%. Аз имам две и всяко от тях има своите предпочитания (не само вкусови, но и начина, по който им се отразява всяка храна). Представям си тези, които имат по 10-15, а познавам такива и с по 30+. Те ако се опитват да угодят на всяко? Всеки знае себе си, своето куче и своите възможности. Помислете за хората около вас-колко хора се нуждаят от различен тип диететика? Защо тогава мислим, че за кучетата генерално е необходимо да ядат N% протеини, мазнини и т.д. В природата не ядяли ориз...В природата няма и санбернари и пекинези. А в природата роднините на нашите кучовци по колко живеят? Дайте да не се фантазираме. Аз, а съм сигурен, че не само аз, познавам хора, които си хранят кучетата с неща, които никой уважаващ себе си кинофил не би дал на своя приятел, но тези кучета ядат този бъркоч с апетит и са живи и здрави по 12-15 години. Всяко куче е индивидуалност и коя храна е най-добра за него зависи от хиляди фактори.
Тази тема е според мен е формулирана неправилно.

#994 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 04 September 2009 - 11:41 AM

малко се отклонявам от дискусията,но понеже взехме нова храна само за да я опитаме да попитам-гранулите ,,Трейнер,, хубави ли са???или аз не съм прочела където трябва,защото не намерих в темата за тях-извинете ме ако е писано.продавачката каза,че са горе-долу като РК.
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#995 Потребителят е офлайн   Bubka_93 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 September 2009 - 11:10 AM

Имaм мини пинчер нa 4 месецa.Кaжете кaкво дa и купя-Роял Кaнин или Про плaн
User's Signature

Качена снимка

#996 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 03:44 PM

Понеже няма най-добра храна,кажете ми само Friskies(purina) добра ли е?
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#997 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 03:48 PM

Цитат(Bubka_93 @ Sep 6 2009, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имaм мини пинчер нa 4 месецa.Кaжете кaкво дa и купя-Роял Кaнин или Про плaн

Аз съм твърдо за РК dog.gif
User's Signature

#998 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 03:53 PM

Цитат(LG9 @ Sep 6 2009, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Нисък клас.Аналози-Дарлинг(Пурина),Чапи,Педигри,Фаворит,Брикес и др. в този ценови сегмент.Не препоръчвам да храните системно с нито една от тях.
User's Signature

#999 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2009 - 09:24 PM

Едно уточнение относно храната Фаворит.Значи има две храни Фаворит едната е KENNELS' FAVOURITE ,холандска внос на PROF PET CORPORATION която е среден клас и не е лоша.А другата е BREEDER'S FAVOURITE, която е голямо "дърво".
User's Signature

#1000 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 09:33 AM

Цитат(alexy @ Sep 6 2009, 04:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(LG9 @ Sep 6 2009, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Нисък клас.Аналози-Дарлинг(Пурина),Чапи,Педигри,Фаворит,Брикес и др. в този ценови сегмент.Не препоръчвам да храните системно с нито една от тях.

Мерси за отоговора!В моят град,обаче други храни няма. :( Pro Plan и Royal Canin има само в Зоо Магазините :(,където са на малки разфасовки и с надути цени(така си мисля).

Може ли да ми препоръчате някакви от среден клас(примерно) на достъпни цени. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни