Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#941 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2009 - 05:52 PM

Цитат(samotnata @ Jul 25 2009, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това далеч не е критерий за качество. Направете ми услуга и следващият път в магазина сравнете състава и анализа на Педигри и Роял канина....да видите защо едната е по-евтина и защо ние мислим, че НЕ става за хранене на куче.

Интересно ми е щом НЕ е за хранене на куче,тогава за какво е?Може би коте или ....папагалче? ab_041.gif

Цитат(alexy @ Jul 25 2009, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Педигрито става, но само като "пълнеж".Имам лични наблюдения върху куче което до 2 годишна възраст е хранено с Педигри. Но не основно.Основното му меню беше домашно приготвена храна, с доста добре балансиран състав и високо качество на продуктите.А сухата храна (педигри) като допълнение за количеството,защото кучето е Дого Аржентино и то доста едър ,великолепен мъжкар,шампион на Бг за 2004.Името му е Арс Росс Шадоу прилагам снимки за да видите какъв е красавец.Или по точно беше.Сега е с друг собственик и храненето му е под всякаква критика,кучето прилича на бидон в момента.

http://www.snimka.bg...album_id=403969

http://www.snimka.bg...mp;pid=13766142

Много хубав пример имаме нагледно тук... ae_085.gif

#942 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 05:57 PM

Цитат(gulev_1991 @ Jul 25 2009, 04:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(alexy @ Jul 25 2009, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Педигрито става, но само като "пълнеж".Имам лични наблюдения върху куче което до 2 годишна възраст е хранено с Педигри. Но не основно.Основното му меню беше домашно приготвена храна, с доста добре балансиран състав и високо качество на продуктите.А сухата храна (педигри) като допълнение за количеството,защото кучето е Дого Аржентино и то доста едър ,великолепен мъжкар,шампион на Бг за 2004.Името му е Арс Росс Шадоу прилагам снимки за да видите какъв е красавец.Или по точно беше.Сега е с друг собственик и храненето му е под всякаква критика,кучето прилича на бидон в момента.

http://www.snimka.bg...album_id=403969

http://www.snimka.bg...mp;pid=13766142

Много хубав пример имаме нагледно тук...
Интересно ми е щом НЕ е за хранене на куче,тогава за какво е?Може би коте или ....папагалче? ab_041.gif

???????????
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#943 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 06:05 PM

Аха така е вече друго. wb_052.gif
User's Signature

#944 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 26 July 2009 - 02:07 AM

И аз в последно време съм фенка на домашното готвене, специално за кучето. Верно, трудоемко е, и излиза даже по-скъпо от храненето с гранула, обаче пък кучето изглежда много по-добре. Използвам гранулите за поддържаща храна. Сега ще кажете, не е добре да се смесват гранули и домашна храна. Еми не ме интересува кой къде го е написал, кучето има друго мнение. Като му сваря 600-700гр пилешко филе, и след това обезсолена извара и варено яйце, рибено масло, зехтин и 2 пъти в седмицата по 1 кило телешки шол. И вече не ще да погледне гранулите. Само от време на време ги прехрупва като огладнее по средата на деня. Ако не използвам този метод, в тия жеги ще се стопи до неузнаваемост..

#945 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2009 - 07:54 AM

Принципно най-добрата храна е тази храна от която се отразява най-добре на кучето. Всеки си избира, един готви, друг храни със суха храна, трети с друго. Важнто е кучето да е добре.

#946 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 06:16 AM

Не е точно по темата,но тъй като е актуална ще си" изпльокам" въпроса тук.Мислите ли,че честата смяна на сухата храна би имала някакви негативни резултати или точно обратното,положителни?Знам че въпроса няма да има един правилен отговор,но ми е интересно да чуя повече мнения.
User's Signature

#947 Потребителят е офлайн   h0nda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 09:21 AM

Ами рязката и честа смяна, освен до разтройване на стомаха, незнам до какво друго може да доведе
User's Signature

Качена снимка

#948 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 11:48 AM

Ако от една на друга се минава постепенно за да се избягнат стомашните проблеми,не виждам нищо ужасно.Докато попаднем на точната храна от която куча да се чувства най-добре, ми се наложи да правя точно така.Не сме имали проблеми и най накрая уцелихме храната.
Ако обаче се сменя просто ей така,само защото на този магазин няма от другата или тази седмица ще яде по евтината,другата като се опарича пак от хубавата,тогава не е добре.

#949 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2009 - 03:18 PM

Aз имам доста противоречиви мисли по този повод. Това че храната не трябва да се сменя рязко и често е ясно-мисля, че никой не би го оспорил. Според голяма част от материалите, които съм чел, след като се намери правилната храна,, тя не трябва да се сменя, защото това предизвиква стрес в организма, който се е настроил да усвоява определени вещества по определен начин. От друга страна аз имам едно такова вътрешно съмнение, че е създадена храната, която може да осигурява всичко необходимо на даденото куче. На кратко-аз лично "въртя" подходящите според мен храни от една марка в течение на 6-8 месеца, а после сменям марката, като за всяко куче е индивидуално-на едното му понасят по-добре едни храни, на другото други.

#950 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 16 August 2009 - 09:14 AM

The Glycemic Research Institute, Вашингтон, США объявил, что суха кучешка храна ORIJEN компании Champion Petfoods е избран като ХРАНА НА ГОДИНА 2009-2010.
http://www.acana.ru/144
Храна с рейтин 6 звезди!
Приятна новина за мен, като храня куче с друга линия на храна от същият производител. Според мен и моето куче ACANA е най добра, а институт смята че ORIJEN най добра. smile.gif

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#951 Потребителят е офлайн   Borislava_vd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 August 2009 - 09:51 AM

Според мен най-добрата храня която може да се купи от България е Рedigree. Има с различни вкусове и има за малчовци и за по-стари кучета. Аз на моето куче му взимам пняколко вида Рedigree и ги смесвам и той много я харесва. Но предпочиат да яде от нашата храна. ab_041.gif smile.gif
User's Signature

We love animals and they love us

#952 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 August 2009 - 09:58 AM

Цитат(Borislava_vd @ Aug 16 2009, 10:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен най-добрата храня която може да се купи от България е Рedigree. Има с различни вкусове и има за малчовци и за по-стари кучета. Аз на моето куче му взимам пняколко вида Рedigree и ги смесвам и той много я харесва. Но предпочиат да яде от нашата храна. ab_041.gif smile.gif
Да си бяхте направили труда да почетете, преди да се изкажете така категорично и компетентно. Жалко, че за някои форума остава само място за изява, а не за информиране.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#953 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 16 August 2009 - 11:25 AM

Аз моето едро куче го храня с Мера дог и съм много доволна. От развъдника ми забраниха! да го храня с педигри. Вярно е и че аз не жаля пари за него. От време на време му на 2 дни веднъж му давам нечистено шкембе smile.gif . Много го обича, яде и варена риба с ориз, колкото и да е странно за мен.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#954 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2009 - 07:12 PM

Цитат(Apso @ Aug 16 2009, 07:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
The Glycemic Research Institute, Вашингтон, США

Не е особено впечатляващ резултат като се има предвид подхода на оценяване, ама да им е честито все пак.
User's Signature

Качена снимка

#955 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 August 2009 - 08:42 PM

Както подсказва името на организацията, тя изследва и сертифицира храните с оглед на гликемичен индекс, нисък риск от диабет и затлъстяване, инсулинов отговор. Т.е, това не е цялостна оценка, а строго специфична. Всъщност този резултат можеше да се предвиди само по анализа за тази храна, та в нея имаше 5-6 процента въглехидрат доколкото помня.

#956 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2009 - 09:19 AM

Това исках в темата на самите храни да напиша, но тя е все още заключена. И в Русе вече има откъде да се купят Orijen i Acana- адресът е ул. Видин 20, малък магазин за храни и аксесоари, точно до изхода на м-н БИЛЛА.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#957 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Спорт,Кученца:D

Публикувано: 25 August 2009 - 07:28 PM

Така и не разбрах има ли единодушни тук по отношение на това коя храна е горе долу най добра?Аз на моят НОК на 5 месеца му взимам на Ройал канин но на месец отиват 400 лв за храна ,без добавки лекарства и т.н.,някой знае ли друга храна която е с хубаво качество за макс 200-300 лева на месец?
User's Signature

Качена снимка

#958 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 09:55 PM

Цитат(Georgi-Kostov @ Aug 25 2009, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
на месец отиват 400 лв за храна ,без добавки лекарства и т.н

Това е невъзможно! Или те пържат с цена или храниш гълъби с храната на кучето.
User's Signature

Качена снимка

#959 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 10:26 PM

ORIJEN и ACANA - със сигурнаст не са спечелили приза си за правене на рекламни плакати,шатри за изложби,фанелки,шапки и какво ли още не, а за какчество на състава на храната! Работя с тези храни,ако накой се интересува да ми пише на лс

#960 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2009 - 05:57 AM

Цитат(vlado zoo @ Aug 25 2009, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Georgi-Kostov @ Aug 25 2009, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
на месец отиват 400 лв за храна ,без добавки лекарства и т.н

Това е невъзможно! Или те пържат с цена или храниш гълъби с храната на кучето.

И аз смятам,че това е невъзможно.400 лева това са 45 кг храна,по 1.5 килограма Роял на ден.Това е храна за 3 кучета,айде две кучета, да речем че са много лакоми и са от най-едрите породи.Ама 1.5 кг за едно куче на ден,не вярвам.Това е много нещо.Искам и аз да съм ти куче. ab_041.gif
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема