Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2421 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2012 - 08:57 PM

Цитат

как ще лишаваш ХИЩНИК от месото и ще ми обясняваш колко по-добре било да яде само гранули, стига човек имай малко милост към животното.

Понякога се налага. Така че голяма дума не казвай и не се чуди на хората, както се казва в една поговорка. Не го пожелавам на никой.

#2422 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 September 2012 - 09:13 PM

Вълната говорейки за медицинско състояние като на твоето и моето куче,тогава Да,но говорим в общия случай за здраво куче.И на мен ми идва понякога в повече готвенето отделно за овчарките и коргито,а е по лесно да им хвърля една кофичка гранули,но смятам,че месо трябва да присъства в менюто. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2423 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 13 September 2012 - 09:14 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 13 September 2012 - 08:57 PM, написа:

Цитат

как ще лишаваш ХИЩНИК от месото и ще ми обясняваш колко по-добре било да яде само гранули, стига човек имай малко милост към животното.

Понякога се налага. Така че голяма дума не казвай и не се чуди на хората, както се казва в една поговорка. Не го пожелавам на никой.

Така е, не винаги може да си позволи всеки да му дава и месо и гранули, но той твърди че е "хем по добре хем по изгодно" - за първото споря, че не е изгодно не е, но пък и като (както твърди) му купува от скъпите гранули освен ако не взима по цял чувал нищо не му пречи да му ги редува - излиза на една цена г/д за 2 дена храна примерно. Много е лесно да го тъпчеш със сухите гранули, аз лично също давам гранули но нямам пълно доверие, че има всичко и по толкова колкото пише въпреки че купувам от скъпите гранули и аз. Друго си е да му дам лично месце, рибка, яйчице, пък гранулите са отделна работа.
User's Signature

Качена снимка

#2424 Потребителят е офлайн   adi_man4eva Икона

Публикувано: 14 September 2012 - 05:54 AM

:re_037: Здравейте!
Горд собственик съм на НОК,която е на 3 месеца.Препоръчайте ми храна-гранула,с която да я храня според породата й.Наскоро преболедува,доки каза че е поблизала нещо и я хвана разстройство и повръщане.Оправи се.Сега я храня с испанската Меглиум пупи.
Направих грешка да купя храната на Любимец,по препоръка на магазинерката.Е няма по голям ад-кутрето се подриска отново.
Благодаря предварително.Ще се радвам да споделите опит как да продължа да си я отглеждам. :dog:

#2425 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 08:32 AM

Показване на мнениетоadi_man4eva, в 14 September 2012 - 05:54 AM, написа:

:re_037: Здравейте!
Горд собственик съм на НОК,която е на 3 месеца.Препоръчайте ми храна-гранула,с която да я храня според породата й.Наскоро преболедува,доки каза че е поблизала нещо и я хвана разстройство и повръщане.Оправи се.Сега я храня с испанската Меглиум пупи.
Направих грешка да купя храната на Любимец,по препоръка на магазинерката.Е няма по голям ад-кутрето се подриска отново.
Благодаря предварително.Ще се радвам да споделите опит как да продължа да си я отглеждам. :dog:

Ади, овчарчето ти може да се подриска и от супер-хипер-мега премиум храните не е задължително че е от Любимеца а просто от смяната на състава! Друг е въпросът, че никой не обръща никакво значение на консервантите в гранулите! Нали се сещате - продукт с високо (относително) съдържание на мазнини, няма как да има такава трайност като гранулите без консервантите, а те са си вреднички ми си струва, нали? Тук гранулата си отстъпва пред естествената храна многократно ... колкото и ще супер-хипер-мега премиум да е класът й! А относно овчарчето ти - много зависи колко кожи имаш за дране защото общо взето няма перфектна гранула - всички си имат плюсове и минуси ... само цените им различни, като в много случаи доста от супер-премиумите се оказват неподходящи, непоносими или просто безвкусни за определени кучета в сравнение с ... Любимец например! По-важното е да гледаш да е произведена скоро - на 90% от продаваните е започнала миризма, различна от тази на прясната гранула ... което ще рече, че са започнали да се развалят в следствие атаката на бактерии! Аз лично съм много доволен и от цена и от качество от немската Josera! Друга,която също уважавам, но по-скъпичка е К-9 - опитвай и виж кое се отразява добре на овчарчето :af_089:

#2426 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 11:07 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 September 2012 - 08:17 PM, написа:

Панайот кучето е хищник и трябва да я де месо.

по горе писах и доуточних че става въпрос за храната ориджен която садаржа 70 % месо,месо истинско,НЕ кокали ,сой субпродукти и какво ли още там

#2427 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 11:59 AM

Здравейте, искам да попитам дали някой знае нещо за суха храна Husse?

#2428 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 12:12 PM

Показване на мнениетопанайот, в 14 September 2012 - 11:07 AM, написа:

по горе писах и доуточних че става въпрос за храната ориджен която садаржа 70 % месо,месо истинско,НЕ кокали ,сой субпродукти и какво ли още там

Няма месо, има това, което е останало от него след многото термо и други обработки. А колко е било истинско в началото - можем само да гадаем. И сляпо да се доверяваме на написаното на опаковката.
А така наречените субпродукти всъщност са най-вкусното нещо от плячката на хищниците в природата, а най-вероятно и най-полезното. Колко му е и за домашното куче да е нещо подобно - нали то е близък родственик на някои хищници...

#2429 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2012 - 12:27 PM

Месото и карантията са си хубаво нещо, спор няма. Просто трябва да се внимава, особено с домашно произведените. Да не се дава сурово.

#2430 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 02:22 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 14 September 2012 - 12:12 PM, написа:

Показване на мнениетопанайот, в 14 September 2012 - 11:07 AM, написа:

Няма месо, има това, което е останало от него след многото термо и други обработки. А колко е било истинско в началото - можем само да гадаем. И сляпо да се доверяваме на написаното на опаковката.
А така наречените субпродукти всъщност са най-вкусното нещо от плячката на хищниците в природата, а най-вероятно и най-полезното. Колко му е и за домашното куче да е нещо подобно - нали то е близък родственик на някои хищници...

ееееее вие сте супер,от къде я вадите тая информация бе хора ?
естествено ,че това което го пише на етикетите е вярно,само трябва даго четеш разбираш и сравняваш!
при термичната обработка се унищожават само термолабилните витамини ,които се влагат след нея,ащо се отнася до белтъците дори се усвояват по добре защото се разпадат на пептиди !!!!!!!!!
като субпродукти не разбирай карантията-черен ,бял дроб,сърца,бъбреци и т.н. а крака,глави,кланични отпадъци и т.н., а също и месни брашна от екерисажи къдито се преработват животни предварително лекувани -препаратите в брашното-гранулата-кучето- тумори,алергии и др

#2431 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 02:28 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 13 September 2012 - 08:29 PM, написа:

Панайот кучето е хищник и трябва да я де месо.Аз съм на принципа на младшито гранула и готвено.

да яде само гранули е като ти да ядеш само баници всеки ден.

пич ти сигурно още не си разбрал че давам за пример храната ОРИДЖЕН 70 % месо (прясно обезкостено,прясно),да ще ям такива баници даже и с хляб

#2432 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 September 2012 - 09:13 PM, написа:

Вълната говорейки за медицинско състояние като на твоето и моето куче,тогава Да,но говорим в общия случай за здраво куче.И на мен ми идва понякога в повече готвенето отделно за овчарките и коргито,а е по лесно да им хвърля една кофичка гранули,но смятам,че месо трябва да присъства в менюто. :md_064:

мисля че и тук е излишно да се пояснявам за какво говоря относно месото само ще напиша-ОРИДЖЕН

#2433 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 03:22 PM

Показване на мнениетопанайот, в 14 September 2012 - 02:22 PM, написа:

естествено ,че това което го пише на етикетите е вярно,само трябва даго четеш разбираш и сравняваш!
при термичната обработка се унищожават само термолабилните витамини ,които се влагат след нея,ащо се отнася до белтъците дори се усвояват по добре защото се разпадат на пептиди !!!!!!!!!
като субпродукти не разбирай карантията-черен ,бял дроб,сърца,бъбреци и т.н. а крака,глави,кланични отпадъци и т.н., а също и месни брашна от екерисажи къдито се преработват животни предварително лекувани -препаратите в брашното-гранулата-кучето- тумори,алергии и др

Всичко ти разбирам, само едно не мога. След като, като всеки средно интелигентен, си имаш на идея какво представлява в днешно време хранителната индустрия за ХОРАТА, я идеализираш тази за кучетата толкова? И и вярваш безрезервно?

#2434 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2012 - 03:34 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 14 September 2012 - 03:22 PM, написа:

Показване на мнениетопанайот, в 14 September 2012 - 02:22 PM, написа:

Всичко ти разбирам, само едно не мога. След като, като всеки средно интелигентен, си имаш на идея какво представлява в днешно време хранителната индустрия за ХОРАТА, я идеализираш тази за кучетата толкова? И и вярваш безрезервно?

Човека явно е дистрибутор на тази марка щом държи да я натрапи само и единствено нея на всички :mg_062:

#2435 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 14 September 2012 - 03:50 PM

Аз също го храня само с хубави гранули, но НЕ разчитам само на тях то в човешката храна има какви ли не пумии и химикали а в кучешката особено след бума на кризата бъди сигурен че и там има шмекерлъци. Няма как да ме убедиш че месо+гранула или редуване е по-добра от бухане само с гранули, това е суха храна и не може само нея да я яде по 2-3 пъти всеки ден, не само за това дали има толкова месо колкото пише, а защото не може да ядеш само сухи неща и стомаха ти да е добре.
User's Signature

Качена снимка

#2436 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 05:15 PM

Показване на мнениетопанайот, в 14 September 2012 - 02:28 PM, написа:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 13 September 2012 - 08:29 PM, написа:

Панайот кучето е хищник и трябва да я де месо.Аз съм на принципа на младшито гранула и готвено.

да яде само гранули е като ти да ядеш само баници всеки ден.

пич ти сигурно още не си разбрал че давам за пример храната ОРИДЖЕН 70 % месо (прясно обезкостено,прясно),да ще ям такива баници даже и с хляб

Имам лека забележка относно 70%(месо) на Орижен, те са 80%, а може би вие сте хранили с Орижен когато формулата беше с 70%.
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#2437 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 14 September 2012 - 06:00 PM

тези 10% едва ли имат много значение в дневна дажба от 200-300гр за сревна порода куче
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#2438 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 14 September 2012 - 06:41 PM

Дори и на някой да не му се вярва, храната Orijen е различна от комерсиалните марки, пълни с царевица и консерванти и със срок на годност 2 години +. Това просто е факт и няма смисъл да спорите по въпроса. Със сигурност канадските съставки, които се влагат в кучешката храна са в пъти по-добри от месните съставки, които слагат в кюфтетата Сами-М в България. Благодарение на д-р Стефанов видеото на Orijen и Acana вече е с български субтитри - http://zoomagazin.eu/?zoo_p=150

Orijen е много добра храна, с много висока биологична стойност и се отразява чудесно на общото състояние на кучетата и на вътрешните им органи. Но не всички кучета понасят добре храната, залежалите домашни кучета най-често не успяват да усвоят количеството протеин и той се изхвърля от тялото под формата на меки, миризливи изпражнения, това съчетано с газове. Затова е хубаво ако решите да храните с Orijen кучето ви да има по-висока физическа активност, да му се осигурява повече движение. Храната се отразява чудесно на кучета с изразена мускулатура (ротвайлер, кане корсо, амстаф, питбул, дого), защото държи кучетата сухи и с хубава мускулна дефиниция, а не да станат лоени топки, както се случва при хранене с въглехидратни храни. Също храната се отразява чудесно на северни породи кучета, защото те по принцип са си доста активни, а от храната качеството на козината им се подобрява значително. Ако кучето ви е с много слаба физическа активност, ако е имало проблеми с панкреаса или ако има много чувствителен стомах - по-добре не го хранете с Orijen.

Един съвет от мен: С каквато и храна да изберете да храните, моля поглеждайте в състава й дали присъстват консервантите BHT (бутил хидрокситолуен), BHA (бутил хидроксианизол) и Етоксикин. Ако в състава на една храна присъства рибно брашно, то почти задължително е, че ще има Етоксикин. Пазете черния дроб и бъбреците на вашето кучето, ще му трябват дълги години, внимавайте с какво храните, внимавайте и вие какво ядете (при човешките храни има същите проблеми).
http://www.aplus-fli...n.php?win=small

#2439 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 September 2012 - 06:52 PM

Веси Орижен или Акана имат ли храна ,която да е подходяща за куче с панкреатит?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2440 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2012 - 08:22 PM

ShiBumi_GirL, аз питах и май имат само тази- ACANA Light & Fit Имам и състава, ама не я водят лечебна, по-мазна е от Роялската и аз се чудя дали да не я пробвам след време. Ако му понася ще е супер, защото за мен Акана е страхотна храна, и няма нищо общо с другите талаши на пазара.. :ba_025: Само че ме е страх да сменя в момента, щото ако не му понесе ще го пратя пак в болницата. :dh_188:

Орижена не мисля, че ще стане за нашите кучета.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни