Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 14 September 2012 - 08:46 PM

Публикувано: 14 September 2012 - 08:52 PM

Публикувано: 14 September 2012 - 10:55 PM
ShiBumi_GirL, в 14 September 2012 - 04:52 PM, написа:
Може да се пробва с Акана Лайт, мазнините там са добре като процент, но протеина е доста и пак може да се натовари панкреаса. Другото което е, наскоро гледах една формула за куче с панкреатит, имаше 1.5% фибри, т.е. изобщо да не дразни стомаха. А в Акана Лайт има около 8% съдържание на фибри, което ще засилва чревната перисталтика доста и примерно за кучета с наднормено тегло би помогнало много, но за куче с панкреатични проблеми не мисля, че е добре. Ако някой реши да пробва, трябва да е много внимателно, и естествено да се консултира с ветеринарния си лекар.
За сравнение относно мазнините, в Акана Лайт има 10% мазнини, а в лечебната храна на Роял Канин - 7%. Но в случая не трябва да се гледат единствено мазнините, а да се вземат в предвид и горепосочените подробности.
Орижен за куче с панкреатит - твърдо НЕ!
mlad6ito
Чета твои постове и отчасти мненията ни съвпадат доста. Аз също не храня само с гранули. Причината е че, искам да доставя удоволствие на моите кучета и затова им давам месо (варено и сурово, пилешко, телешко, патешко, свинско), извара, яйца, кисело мляко и дори плодове. Те са ми благодарни и изглеждат чудесно. Не им давам нищо с неясен произход.
Публикувано: 15 September 2012 - 08:37 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 15 September 2012 - 05:00 PM
Vesela_5, в 14 September 2012 - 10:55 PM, написа:
mlad6ito
Чета твои постове и отчасти мненията ни съвпадат доста. Аз също не храня само с гранули. Причината е че, искам да доставя удоволствие на моите кучета и затова им давам месо (варено и сурово, пилешко, телешко, патешко, свинско), извара, яйца, кисело мляко и дори плодове. Те са ми благодарни и изглеждат чудесно. Не им давам нищо с неясен произход.
и аз така само не давам извара и сурово месо. Веднъж само дадох сурово месо малко и кучето започна да ръмжи и да се нахъсва и оттогава само варено. Гледам колкото мога по-често да му давам телешко, наскоро бях заредил 10 кила това е най-полезното месо за тях. От свинското много надебеляват, а пилешкото е всичко друго но не и месо поради "обработката" преди да дойде в магазина...
Какви плодове даваш? Аз много внимавам, защото някои са много вредни за кучетата.

Публикувано: 15 September 2012 - 05:16 PM
Аз на моя хубостник редовно му давам по малко ябълка или круша.. а любимия му плод са смокините!
Публикувано: 15 September 2012 - 06:51 PM
Публикувано: 15 September 2012 - 07:49 PM
mlad6ito, в 15 September 2012 - 05:36 PM, написа:
Корнишони? :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 15 September 2012 - 08:37 PM
desi79, в 15 September 2012 - 06:37 AM, написа:
Свинското е мазно месо. Почти всяко куче, на което се дава свинско за пръв път - се подрисква. Аз лично съм давала свински шол, нарязан на кубчета и сварен с ориз. Ориза тушира ефекта на подрискването, защото има затягащ ефект. При разтройство е много ефективно да се даде на кучето да пие оризова вода (водата от варения ориз). По горе се споменаваше за кучета с панкреатит, за тях свинското не е препоръчително, а по сухи меса като пилешко, пуешко, заешко. Патешкото месо има същият ефект като свинското, давала съм сурово, давала съм и варено, не сложиш ли ориз - 100% разхлабване на стомаха.
Относно плодовете, които могат да се дават на кучето, единствено не са препоръчителни цитрусовите плодове. Иначе аз давам банан, ябълка, круша, диня, ягоди. Трябва да се избягва да се дават прекалено сладки плодове (пъпеш примерно). Плодовете съдържат много витамини от група В, Ц. Не трябва да се дава грозде, а стафиди в никакъв случай. Дефакто вредните плодове с 2 думи са - цитрусови и грозде.
Публикувано: 16 September 2012 - 10:09 AM

Публикувано: 16 September 2012 - 01:09 PM
Ще пусна снимки на моето куче с коментар с каква храна е хранено в този момент.
Pro Plan Puppy Large Athletic - подрастващо куче, добра мускулна дефиниция, нито слабее, нито качва кг.

Meradog PURE пуйка и ориз - добра мускулна дефиниция, качи малко кг, добро качество на козината.

Nutra Gold и Nutra Nuggets proffesional - кучето стана доста сухо, мускулатурата се стопи.

Hill's adult chicken&rice - кучето стана лоена топка, храната е натъпкана с царевица и ориз. В момента не се продава в БГ, дано никой не се прецака да я внася отново. Единствено добри отзиви от ветеринарната серия.

Acana Wild Preirie - Добро тегло и добра мускулна дефиниция, като давах по-ниска дневна дажба от посочената на чувала (около 250г на ден давах).

Acana Wild Prairie + Acana Pacifica - като всеки ден давах по 1 сурово пилешко бутче. Резултат - кучето качи мускулна маса - рамене, гърди, бутове, много доволна от резултата. Отлична козина.

Ето поради тези гореизброени причини съм фенка на храненето с качествена гранула и месо. Резултатите говорят сами.
П.С.: Младшито
Цитат
Причината поради която се просират кучетата от млякото е съдържанието на лактоза. Голяма част от кучетата не могат да храносмилат лактозата и това е причината за разтройство. Мляко под 1% масленост си е чиста вода, и няма никаква хранителна стойност.
Публикувано: 16 September 2012 - 01:51 PM
пп отгоре имах предвид весела не деси

Публикувано: 16 September 2012 - 05:16 PM
Публикувано: 16 September 2012 - 07:33 PM
desi4kka, в 06 September 2012 - 11:13 AM, написа:
Храната я има на Красно село на пазара.Даже с 3 кг.гратис на един чувал.
Публикувано: 17 September 2012 - 01:15 AM
Saika, в 16 September 2012 - 03:16 PM, написа:
По принцип натуралното хранене е най-скъпият метод на хранене. Причината е, че една натурална манджа има съдържание на вода около 40-50%. Това означава, че дажбата натурална храна трябва да е 3 пъти по-висока от дажба гранула. Просто е нужен много по-голям обем, за да се набавят необходимите калории. Марката, която си избрала е чудесна, храни си и двете кучета с нея и им давай допълнително натурална храна.
Публикувано: 17 September 2012 - 11:24 AM
Vesela_5, в 16 September 2012 - 11:15 PM, написа:
Saika, в 16 September 2012 - 03:16 PM, написа:
По принцип натуралното хранене е най-скъпият метод на хранене. Причината е, че една натурална манджа има съдържание на вода около 40-50%. Това означава, че дажбата натурална храна трябва да е 3 пъти по-висока от дажба гранула. Просто е нужен много по-голям обем, за да се набавят необходимите калории. Марката, която си избрала е чудесна, храни си и двете кучета с нея и им давай допълнително натурална храна.
Мерси за съвета, Веси

А малкия не е ли много малък на 2 месеца за натурална?
Има ли вероятност да отслабне от тази храна?
На опаковката пише 300-345 гр. на ден, аз давам 300! Аз на Сайка и давам 50% меса+органи и 50% зеленчуци, млечни, ориз и др. Обаче тя вече така се е наситила, че повярвай ми , дори с огромна пържола не можеш да я съблазниш, освен ако не е от нашата храна, тоест овкусена, сварен дроб,млечни и риба съвсем ми отказа.Тази сутрин пак така тича на гранулите и щом и наръся 10-15 гранулки на нейната храна и веднага я изяжда хахахахах Ще и се купува гранула, няма как, докато тя си го иска, а пък после, ако я откаже пак, ще я спираме!
Публикувано: 17 September 2012 - 12:16 PM
Vesela_5, в 14 September 2012 - 06:41 PM, написа:
Orijen е много добра храна, с много висока биологична стойност и се отразява чудесно на общото състояние на кучетата и на вътрешните им органи. Но не всички кучета понасят добре храната, залежалите домашни кучета най-често не успяват да усвоят количеството протеин и той се изхвърля от тялото под формата на меки, миризливи изпражнения, това съчетано с газове. Затова е хубаво ако решите да храните с Orijen кучето ви да има по-висока физическа активност, да му се осигурява повече движение. Храната се отразява чудесно на кучета с изразена мускулатура (ротвайлер, кане корсо, амстаф, питбул, дого), защото държи кучетата сухи и с хубава мускулна дефиниция, а не да станат лоени топки, както се случва при хранене с въглехидратни храни. Също храната се отразява чудесно на северни породи кучета, защото те по принцип са си доста активни, а от храната качеството на козината им се подобрява значително. Ако кучето ви е с много слаба физическа активност, ако е имало проблеми с панкреаса или ако има много чувствителен стомах - по-добре не го хранете с Orijen.
Един съвет от мен: С каквато и храна да изберете да храните, моля поглеждайте в състава й дали присъстват консервантите BHT (бутил хидрокситолуен), BHA (бутил хидроксианизол) и Етоксикин. Ако в състава на една храна присъства рибно брашно, то почти задължително е, че ще има Етоксикин. Пазете черния дроб и бъбреците на вашето кучето, ще му трябват дълги години, внимавайте с какво храните, внимавайте и вие какво ядете (при човешките храни има същите проблеми).
http://www.aplus-fli...n.php?win=small