Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2641 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2012 - 09:16 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 November 2012 - 12:26 PM, написа:

Да, на котидж чийза пише,че има малко мазнини.От него колко като грамаж е добре да давам дневно?Опаковката е от 200гр.
На Моцарелата пише Лайт.
Благодаря :rc_036:

За 20 килограмово куче - около 30 гр.моцарела или 1 пълна лъжица котич чийз, йогурт, кефир. Рикота също става, но е по-маслена.

#2642 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 November 2012 - 09:31 PM

благодаря
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2643 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2012 - 07:20 AM

Показване на мнениетоvaiolina, в 27 November 2012 - 07:27 PM, написа:

Благодаря за съветите, насоките и интереса към моето момче :rc_036:

Храни се сутрин рано - с гранули (че е по-лесно)...да кажем 200/250гр. Второто хранене е вечерта - тук вече изборът е голям (моля да не бъда упреквана за кокали, фенери и прочие) : пилешки кълки, фенери (тези неща майка ми ги вари в безсолен бульон, замразява ги на порции за следващите хранения), освен това с консерви, също така му дават понякога домашна храна, за мой голям ужас баща ми му дроби и хляб, което за мен никак не е редно особено в този случай, но от дума не иска да разбере, живее със схващането, че иначе не се засищал. :dry:
В никакъв случай не искам да придобива вид на изложбен малиноа (той не е и такъв, но за мен е прекрасен какъвто е), просто с оглед на това, че не получава нужното движение на ден, не искам след като излезе да тича с километри през уикенда да се запъхтява за 5 мин. Има нерегулярен и неправилен режим в това отношение, знам го.

Относно алергията - тази пролет може би закъснях с капките, април беше наистина топъл още от началото и изпуснах момента. Обикновено започваме от края на април до края на октомври.

Ще опитам с опаковка от 2кг. за начало :ba_025:

Иначе ето го питомникът ми: (на аватара също)
п.п. слагам и клип, в който най-ясно се виждат очертанията му :ab_041: оказа, че последните месеци имам само снимки в анфас и осанката му не личи. Кажете дали си въобразявам с това затлъстяване..за мен е прекалено четвъртит, има си гушка...

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

vaiolina, според мен не си въобразяваш и кучето, действително има нужда да отслабне. Не много, но има нужда. Ние имаме една хубава Рокси ( www.adorablebears.eu- Roxy ), която е около 7-8 годишна. Прибрахме я от улицата супер шишкава, защото всеки и хвърляше, каквото се сети. Имахме трудности с това да свали килограми дълго време (ядеше храна с царевица, не се движеше редовно и въпреки малките порции си оставаше дебела). Сменихме храната с Acana Adult (сега вече Senior) - не е беззърнена, има овес, започнахме ежедневни разходки- за 7-8 месеца смъкна 5.5 кг и се чувства прекрасно- супер подвижна, не се задъхва, игрива и весела.

Относно капките- не знам къде се гледа кучето, но схема с капане края на април- края на октомври не ми се струва адекватна. Ние сме в Русе и кърлежи имаме стабилно от март (понякога и февруари), та до декември (минала седмица махнах няколко).
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2644 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2012 - 10:50 AM

Благодаря! Видях я :ba_025: ще проверя по зоомагазините какво имат от Acana и Chicopee, за да взема по един килограм и ще видим кое ще му се услади повече. За Acana пише "за над 7год." - март кучо става на 5...та това би ли било проблем? Зная, че разходките (не ходенето из двора) са най-добрия вариант.., но нямам физическа възможност за съжаление...

#2645 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 04:49 PM

Как ви се струва съдържанието на тази храна! Някой може ли да ми помогне с анализа?

Composition

Corn. Wheat. Chicken, duck and turkey dehydrated meats. Dehydrated meats. Apple fibre. Corn flakes. Animal fat. Duck fat. Animal protein hydrolysates. Beet pulp. Linseed. Fish autolysates (Organolysats 0.4%). Fructo-oligosaccharides. Preservatives. Vitamins and trace elements

Content by volume
Crude protein 24% Crude oils and fats 13% Crude fibre 3% Inorganic matter 6% Calcium 1.3% Phosphorus 0.9% Vitamin A 14,000 UI. Vitamin D 1000 UI. Vitamin E 150 mg/kg Copper 21 mg/kg Zinc 244 mg/kg

А в храната за дебели и кастрирани кучета на същата марка има бирена мая, тя не е ли за подобряване на апетита и качване на кила? Как бихте си го обяснили?
User's Signature

Качена снимка

#2646 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 05:04 PM

Храна която на първо и второ място в състава си започва с Corn(ЦАРЕВИЦА) и Wheat(ПШЕНИЦА), мисля че става за хранене на друго животно но не и на куче. :)
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#2647 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 November 2012 - 08:48 PM

Мен лично повече ме притеснява съставката "Dehydrated meats', която може да бъде от умрели, умиращи, болни животни, и дори от евтаназирани кучета и котки.

#2648 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2012 - 09:48 PM

И като няма как да разбера дали е от такива животни, какво правим? Кучето ми я яде отскоро, но с доста голям апетит . . . .рядко така се нахвърля!
User's Signature

Качена снимка

#2649 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2012 - 07:29 AM

Не знам колко пъти трябва да се напише, че нахвърлянето с голям апетит върху някаква храна не означава, че тя е добра. И децата се нахвърлят върху бургери, картофки и торти, нали?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2650 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 08:51 AM

Това, че кучето я яде не е критерий за качеството и, а по-скоро, защото в нея има овкусители и атрактанти. Съдържанието на тази храна е смущаващо с наличие на условни съставки -“ Dehydrated meats“ – споменато е от @Vesela_5, че означеното по този начин “месо“, може да бъде от всякакъв произход. Известно като “5 D”- (умрели,болни, пътно-загинали, инвалиди, приспани) . “Animal fat“- животинска мазнина- разбирайте, освен мазнините получени при дехидратация на “месото“ и отпадъчните ресторантски мазнини. Не е посочено с какъв консервант е обработена тази мазнина- значи със сигурност не е естествен антиоксидант. По надолу, отново неопределеното “Preservatives“. Неозназначени, конкретно кои, много вероятно е да са ВНА, ВНT, Propylene glycol,…, известни, като силно канцерогенни. Царевицата и пшеницата няма да ги коментирам. Не е желателноно да ги има в състава и е недупустимо да са на първите места, в кучешката храна.“Beet pulp“- е спорна съставка с високо съдържание на фибри. Страничен продукт от преработката на захарно цвекло- евтин пълнител. Останалите - рибни и фрукто, незнам какво, не мисля, че са от решаващо значение за хранителната стойност на тази храна.С една дума- търсете храна,с ясно изписан състав на етикета- кучетата не могат да четат, а трябва да ядат каквото им сложат хората.

#2651 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 10:21 AM

Вече не знам какво да правя, ветеринарите казаха, че храната е добра, не са ми я препоръчвали, но като ги питах казаха, че е добра! А се оказва сега, че едва ли не с отпадъци го храня . . .

Моля ви да повторим още веднъж освен Орижен и Акана на кои други храни може да се разчита като качество и състав? К9 - става ли?
User's Signature

Качена снимка

#2652 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2012 - 10:40 AM

До колкото съм запозната май и К9(може да попиташ официлния дилър за БГ) вече няма внос, така че мисли за друга марка.

#2653 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 29 November 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 29 November 2012 - 08:21 AM, написа:

Вече не знам какво да правя, ветеринарите казаха, че храната е добра, не са ми я препоръчвали, но като ги питах казаха, че е добра! А се оказва сега, че едва ли не с отпадъци го храня . . .

Моля ви да повторим още веднъж освен Орижен и Акана на кои други храни може да се разчита като качество и състав? К9 - става ли?

Оливърс също е добра,както и Нутрам/ имат нова формула,която е без зърно /.Другото,за което се сещам вече има внос и на Артемис,която е на нивото на Орижен и Акана.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2654 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2012 - 11:05 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 28 November 2012 - 04:49 PM, написа:

Как ви се струва съдържанието на тази храна! Някой може ли да ми помогне с анализа?

Composition

Corn. Wheat. Chicken, duck and turkey dehydrated meats. Dehydrated meats. Apple fibre. Corn flakes. Animal fat. Duck fat. Animal protein hydrolysates. Beet pulp. Linseed. Fish autolysates (Organolysats 0.4%). Fructo-oligosaccharides. Preservatives. Vitamins and trace elements

Content by volume
Crude protein 24% Crude oils and fats 13% Crude fibre 3% Inorganic matter 6% Calcium 1.3% Phosphorus 0.9% Vitamin A 14,000 UI. Vitamin D 1000 UI. Vitamin E 150 mg/kg Copper 21 mg/kg Zinc 244 mg/kg

А в храната за дебели и кастрирани кучета на същата марка има бирена мая, тя не е ли за подобряване на апетита и качване на кила? Как бихте си го обяснили?

Здравейте,а как се казва въпросната храна,за да не я поглеждам дори,извинявам се ако някъде е написано....Аз моите ги храня с Орижен с не знам си колко вида риба,но въпросът ми е може ли продължително време да давам от нея,или да я смесвам пак на същата марка,но с пиле,агне или каквото там имат?Направи ми впечатление,че с тези гранули правят по-големи тортички,преди това ги храних с Роял,но с него едното много бързо натрупа зъбен камък,а другото взе да се закръгля.....Чета,чета и направо се обърквам с тези 1000 вида храни.
User's Signature

Качена снимка

#2655 Потребителят е офлайн   bluee Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 November 2012 - 03:28 PM

Аз си храня каракачанките с Любимец от години и съм много доволен. :smile:

#2656 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2012 - 07:56 PM

Вие-да щото минавате тънко,ама те (кучетата) нямат избор :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2657 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 01 December 2012 - 08:23 AM

Вече има и внос на REAL PET FOOD PERFORMANCE за активни кучета.Храната е с пет звезди.
The Real Performance храната за домашни любимци е предназначена за възрастни кучета с високо ниво на активна дейност. Храната е подходяща за малки и големи породи кучета.
• Добре пресована гранула спомага за смилаемостта.
• Съдържа съставки, които осигуряват високи нива на енергия, като се гарантира, че кучето има изобилие от енергия да работи дълго време.
• Съдържа внимателно подбрани протеини и е подходяща за профилактика на алергии при кучета
• Тя е нежна към стомаха и храносмилателната система на кучето, предотвратява внезапно производство на газ и може да се използва при диета
• Балансираното съдържание на Омега 3 и Омега-6 мастни киселини дава на кучето здрава, лъскава козина.
Състав: Пиле, пшеница, ечемик, царевица, риба, ленено семе, цвекло влакна, яйца, растително масло, мляко, мая, лецитин, минерали, витамини и антиоксиданти.
Таблица предоставя преглед на съдържанието.в храната The Real Performance – несъмнено храната The Real Performance е първокласна храна за кучета.
Суров протеин 24% - Мускули, растеж и поддръжка
Сурови мазнини 18% - Енергетика, козина и кожа
Сурови влакнини 4% - Черва и храносмилане
Пепел 7% - Мускули, зъби и кости
Калций 1,3% - Зъби и кости
Фосфор 0,8% - Зъби, кости и енергия
Калий 0,55% - Мускули и баланса на течностите
Натрий 0,3% -Мускули и баланса на течностите
Магнезий 0,15% - Нерви, зъби, кости и енергия
Витамин А 1500 т.е. - Зрение, растеж и кожа
Витамин D3 150 т.е. - Кости, зъби и растеж
Пройзведена в Дания.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2658 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 01 December 2012 - 08:47 AM

Има и мерителни чаши.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2659 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 01 December 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоchocolate80, в 29 November 2012 - 09:05 AM, написа:

Здравейте,а как се казва въпросната храна,за да не я поглеждам дори,извинявам се ако някъде е написано....Аз моите ги храня с Орижен с не знам си колко вида риба,но въпросът ми е може ли продължително време да давам от нея,или да я смесвам пак на същата марка,но с пиле,агне или каквото там имат?Направи ми впечатление,че с тези гранули правят по-големи тортички,преди това ги храних с Роял,но с него едното много бързо натрупа зъбен камък,а другото взе да се закръгля.....Чета,чета и направо се обърквам с тези 1000 вида храни.

Относно храненето с Орижен, аз препоръчвам ротационна диета, има Орижен с риба, има Орижен Adult. Аз лично храня с Акана, защото кучетата ми са мързеливи през зимата и по цял ден спят, и от Орижен получават неприятни газове, тъй като поради ниската физическа активност не може да се преработи всичкия протеин от организма. Затова съм заложила на Acana. Изходния материал от Орижен е доста малък, ако е голям, значи кучето се прехранва. Зъбния камък се натрупва от храни, които съдържат висок процент въглехидрати от зърнени култури (над 40%), поради простата причина, че в слюнката на кучето липсва ензима амилаза, който започва разграждането на въглехидратите още в устната кухина (както е при хората). Киселинността на слюнката се променя и някои кучета натрупват много бързо зъбен камък и плака.
За кучетата, които се закръглят лесно при хранене с високовъглехидратни храни, това означава че организма им дава много силен инсулинов отговор след приема на въглехидрати. И отделения инсулин преобразува част от въглехидратите в мазнини, които се натрупват под формата на мастни депа в кучето. За такива кучета препоръчвам хранене с grain-free храни. Няма универсална храна, която да се отрази добре на абсолютно всяко куче. Плюс това всеки организъм е различен и усвоява по различен начин хранителните вещества. Ето аз примерно съм 50кила и си хапвам сега за обяд една тава с баклавички, защото такива храни не ми се "лепят" така да се каже за мой късмет. :)

#2660 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2012 - 05:41 PM

Някой може ли да ми каже каква е разликата между храна Фитнес и храна Перформънс?Ако трябва ще сложа и състава?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема