Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2821 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2013 - 07:33 PM

Цитат

Споделих нещо, сторило ми се интересно по темата "кучешка храна", за което вече съжалявам.

Напротив - не бива да съжалявате.
Интересно е и насочи темата в любопитна насока.

#2822 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 07:59 PM

Вълците са членове на семейство хищници, известни като Canis Lupus. Домашното куче е от същото семейство, известно като Canis Familiaris.
Най-голямото проучване нaправено в тази област е през 1997 г.- включва 140 домашни кучета, от 67 чисти породи и 4 кръстоски. Сравнени са ДНК пробите им с ДНК, събрани от 162 вълци, в 27 населени места по света.Те показват, че, кучетата са опитомени вълци ( by Robert Wayne, a University of California-Los Angeles). Вълкът и кучето са генетично най-близки ( различават се само с 1% в генните последователности). Това е доста значително. В сравнение с койота, се различават със 7,5% и дори, с много повече, от чакалите и лисиците.
Също така е интересно да се отбележи, че всички кучета- от Чихуахуа до Санбернар носят едни и същи модели на ДНК, което предполага, че кучетата имат един, а не множествен произход.
Всъщност, за тези 14-50000 години, хората са променяли само тялото и характера на кучето, но не са успели да направят нищо, за да променят вътрешната анатомия и физиология на съвременното canis familiaris. Просто, защото, храната им винаги е била, близка до естествената - сурово месо, яйца, кости и в някои случаи-остатъци от хорската.(Търговските кучешки храни стават достъпни в края на 50-те, началото на 60-те години).
За да се придържаме към темата, трябва да се отбележи,че вълците и домашните кучета имат идентичнен, кратък храносмилателен тракт, който не се е променил през цялата кучешка еволюция от вълк до днешния домашен любимец, работно куче и компаньон. Той е нагоден към консумацията и храносмилането на сурово месо и кости, и определено кучетата имат трудности при усвояването на зърнените и другите сложни въглехидрати.
.

#2823 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 09:20 PM

Показване на мнениетоLizie, в 25 January 2013 - 08:59 PM, написа:

Вълците са членове на семейство хищници, известни като Canis Lupus. Домашното куче е от същото семейство, известно като Canis Familiaris.
Най-голямото проучване нaправено в тази област е през 1997 г.- включва 140 домашни кучета, от 67 чисти породи и 4 кръстоски. Сравнени са ДНК пробите им с ДНК, събрани от 162 вълци, в 27 населени места по света.Те показват, че, кучетата са опитомени вълци ( by Robert Wayne, a University of California-Los Angeles). Вълкът и кучето са генетично най-близки ( различават се само с 1% в генните последователности). Това е доста значително. В сравнение с койота, се различават със 7,5% и дори, с много повече, от чакалите и лисиците.
Също така е интересно да се отбележи, че всички кучета- от Чихуахуа до Санбернар носят едни и същи модели на ДНК, което предполага, че кучетата имат един, а не множествен произход.
Всъщност, за тези 14-50000 години, хората са променяли само тялото и характера на кучето, но не са успели да направят нищо, за да променят вътрешната анатомия и физиология на съвременното canis familiaris. Просто, защото, храната им винаги е била, близка до естествената - сурово месо, яйца, кости и в някои случаи-остатъци от хорската.(Търговските кучешки храни стават достъпни в края на 50-те, началото на 60-те години).
За да се придържаме към темата, трябва да се отбележи,че вълците и домашните кучета имат идентичнен, кратък храносмилателен тракт, който не се е променил през цялата кучешка еволюция от вълк до днешния домашен любимец, работно куче и компаньон. Той е нагоден към консумацията и храносмилането на сурово месо и кости, и определено кучетата имат трудности при усвояването на зърнените и другите сложни въглехидрати.
.

Да, коментарът е добър !

#2824 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 February 2013 - 02:26 PM

Имам въпрос купих тази храна-Science Plan Hills Performance,но като отворих чувала вътре храната стои странно мека и лепкава.Дали е развалена или е такава,защото е по-мазна.За първи път ми се случва.Загребвам с мерителната чашка и храната стои на топка.... :ud_009:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2825 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 February 2013 - 02:31 PM

Не е нормално. Хилса си е гранула като всяка друга и не стои на топка.
User's Signature

Качена снимка

#2826 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 03:00 PM

Shibumi_GirL , нямам конкретна представа, за какво иде реч, но пък имам подозрение и по този случай ще ти разкажа опит от последните няколко седмици...
Наложи се едно от кучовците да премине на лечебна храна, не тази марка, а РК.Беше неделя и ветеринаря ми даде разфасовка от 2 кг(нямаше по голями в момента).Естествено взех през седмицата от животинския магазин чувал от 14кг(абсолютно същата храна), защото примерно при куче тип ротвайлер или подобни се знае колко време ще издеянат 2 кг.Резултат...2-та кг изядени с апетит, за отрицателно време, 14-те кг (различна, лепкава и странна)...никакъв шанс или изглед за прояждане.
Погледнах веднагически срок на годност и си беше в норма ужким(въпреки, че изтичаше след 4-5 месеца :dry: ).Мисля, че е неправилно съхранение, може би някаква малка дупчица, от която да е влизал въздух...не знам да си призная, но със сигурност нещо не беше наред.От инат отидох до същия магазин и взех една опаковка от 2 кг за да сравня.Ами пак си ядеше, все едно пържоли, а и самите гранули бяха доста по различни.Не бяха влажни и лепкави.
Лично предполагам по големите чувалчета(особено при лечебната или по специална храна) не се купуват така, както малките и оттам се получава или залежаване или както казах неправилно съхраняване.
Скапана работа, но явно и в тези случаи човек трябва да разчита на късмет и съвестност.

п.п.След няколко дневно мъдруване и поставена в някаква патова ситуация реших да заложа на поръчковият вариант...Т.е...Не им ща храната, която имат в магазина, а поръчвам и, когато им я доставят си я взимам.Пак няма 100% гаранция, ама засега овладях ситуацията.А и в крайна сметка, като краен потребител ми се иска поне да видя еднакви гранули и в двете разфасовки на еднаква идентична храна. :eg_033:
Не го обясних много ясно, но много бързам.Успех. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2827 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 03:47 PM

Благодаря Ви момичета :rc_036:
Погледнах срока-в срок е храната,изтича след 7 мес.Храната е с зип може наистина някъде да е влизал въздух,но пък уж беше добре запечатан.Ядат я с апетит овчарките,няма проблеми с изходния продукт,а се притеснявах при високия процент протеин 30 и мазнина 25 да няма екшън.
Имам друга храна на Хилс-ветеринарна серия за кучета с панкреатит( за рота) и там храната стои нормална суха на топчета....
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2828 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 04:10 PM

Чувалите на Акана които получавам са вакуумирани, така разбирам, че гранулата е възможно най-прясна.. един път получих чувал, който беше надупчен и са му сложили тиксо да го покрият, но кучето си се хранеше и нямаше никакви проблеми...
Начина на съхранение е много важен ако е във влажна среда гранулата става както я описа Shibumi girl.. така си мисля.

Преди 5-6 години хранех другото ми куче с Hill's и забелязах, че гранулата е малко по-мазничка, но чак толкова не. Гранулата си е цяла и не се деформира.

#2829 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 04:14 PM

Такова нещо не бях виждала,имала съм зоомагазин стояли са храни отворени,овлажняват се ,но такова чудо вярвайте за първи път виждам.
Не се деформира-всмисъл да се смачка,а се слепква с другите и стои по мека някак.
Ето клипче не знам дали става ясно:

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2830 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 04:47 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 03 February 2013 - 03:10 PM, написа:

Чувалите които получавам са вакуумирани, така разбирам, че гранулата е възможно най-прясна.. един път получих чувал, който беше надупчен и са му сложили тиксо да го покрият, но кучето си се хранеше и нямаше никакви проблеми...
Начина на съхранение е много важен ако е във влажна среда гранулата става както я описа Shibumi girl.. така си мисля.

Най-доброто е да се получи вакумиран чувал :ba_025: , това е фактор който наистина гарантира, че гранулата е прясна.Иначе гледайте много добре срока на годност и не се успокоявайте, когато видите, че остават няколко месеца :ea_103: .Освен това самия факт, че гранулата е различна, влажна, лепкава, не е на добре...
И на мен ми се е случвало тва с тиксото :ud_009: и последващи обяснения как се късали лесно опаковките и не знам си какво...Моменталическа реакция...Апокалипсис :ab_041: и никога повече пробване в този стил беше изхода на ситуацията .Това преди доста време.

п.п.Моята кучинка в следствие тъпи и упорити многократни опити за отравяне в момента е на лечебна храна(и така ще си бъде до края).Не е това повод обаче да се замислим, да започнем да се вглеждаме по добре, да започнем да претендираме качество и да отстояваме претенции, които са си наше право.
Успех на всички. :ae_085:

п.п.2.Shibumi_GirL..Сега видях клипчето...Точно по същия начин и храната, която бях взела :dry: .Скапана работа.Не знам , какво да ти кажа и посъветвам.

п.п.3 Говоря принципно и хич не са ми разни марки на акъла.
User's Signature

#2831 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 05:34 PM

аз бих те посъветвала да върнеш храната и да поискаш друга разфасовка с по-голям срок на годност.. ако нямат.. да ти върнат парите!!! При всички случаи гранулата не е консервирана на сухо и проветливо място ( също е от значение температурата ). Не се знае дали е било в клиниката или от където се доставя, но трябва да се предприеме нещо... мое мнение.

ps. търсех из googlе и други хора се оплакваха от твоя проблем, явно не е проблем в съхранението..
ако питаш мен направо бих сменила марката. Hills не е това, което беше преди години..

#2832 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 05:51 PM

За съжаление няма как да върна храната,защото пише,че мога да я върна единствено в оригиналната и опаковка неразпечатана,а те вече изядоха 3-4 кг от чувала.
Взимам я от един от най-известните магазини тук-Пет ат Хоум и досега не съм имала проблем с храни от там.
Ами преди 5-6 год хранех с нея и бях доволна,след това изчезна от българския пазар и сега тук като дойдохме веднага купих от нея.
Много съм доволна от ветеринарната серия тъй като ротвайлера е с панкреатит беше 6 месеца на Роял за панкреатит-вет серия,но повръщаще периодично.От месец сме с Хилс вет серия за същия проблем нямаме нито 1 повръщане.
Та затова взех и за овчарките от нея уж я водят качествена храна :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2833 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 06:06 PM

Според мен няма нищо общо марката, а просто качеството, и съхранението. :mg_062: .
Шибуми ще разкаже, как вървят нещата и въобще като си наблюдава кучовци, щом я ядат и имат добър изходен материал по натам ще има някакъв конкретен поглед..по точен.
Успех и споделяй. :ae_085:
User's Signature

#2834 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 06:09 PM

Благодаря,като го изпапат(което става за около 2 седмици) ще споделя какво се случва.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2835 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 06:28 PM

Шибуми...Следвай кратко, точно и ясно съветите на ветеринарите, недей да се поддаваш на някакви твои или чужди мисленици и разсъждения(това упражнение естествено, само , ако имаш пълно доверие на ветеринарните лекари :ba_025: )
И споделяй с тях винаги и най малкото съмнение, което имаш в даден случай. :ba_025:
Ако не се отнася до ветеринарна компетентност...Гледай най малко възможно да експериментираш във всички аспекти :ae_085:
Поддържай една линия(тази, която си преценила, че функционира) и не се отклонявай :ae_085:
User's Signature

#2836 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2013 - 06:35 PM

Вет храните са му предписани от лекуващия му лекар и са сменени плавно.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2837 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 07:15 PM

Е, да де...и аз това май казах :ae_085:,освен другото. :md_064:
User's Signature

#2838 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 10:20 PM

Искам да попитам за тази храна,тъй като в другата тема зачекнахме процента и произхода протеин,както и наличието на зърнени продукти.
http://www.petsathom...tato-15kg-87719
Храната се казва Wainwright's Light Adult Complete Dog Food with Salmon and Potato
С 21% протеин,8% мазнини,сьомга 26%,картофи 26%.Храната е хипоалергенна,без глутен,без други меса,без яйчни продукти,без соя,без оцветители и консерванти.
Въпрос към Веси това по-добър избор ли е от Хилса В/Д?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2839 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 February 2013 - 11:44 PM

Шибуми, незнам дали е необходимо точно аз да го казвам, явно ме считате за някакъв гуру в областта на храненето. Но нещата са прости: тази храна от линка е със съдържание на среден клас храна. Поради следните причини:

1 - първа съставка - рибен "meal" - когато съставката е под формата на "meal", това означава че не е подходяща за човешка консумация (разбирайте има кости, или има консервант забранен за човешка употреба). В случая това най-често е етоксикуин, BHT, BHA. - http://www.dogfoodpr...?page=meat-meal

http://www.dogfoodpr...=badingredients

2 - Potato Starch не са картофи, това са най-често картофени обелки или каквито и да е картофени отпадъци, които не могат да се ползват за човешка консумация.

3 -Соргум? Кой каза, че тази храна е "хипоалергенна"? Отделно, че храната не само че е "без други меса", ами в нея няма никакво месо. Да напомня - "meal" в никакъв случай не е месо.

4 - Ечемик - още една съставка, източник на влакнини, заедно с картофените обелки и соргума. Щях да забравя и цвекловата каша (Sugar Beet Pulp), оп и ленено семе.

За Хилс мнението ми също не е позитивно, но те поне имат опитна лаборатория, където тестват продуктите си и общо взето има по-малко изненади.

По принцип избягвам да говоря по теми за други храни, защото съм пристрастна. Но като разгледах сайта, от който ми изпрати линк, не видях нито една свястна храна в този онлайн магазин.Търси на друго място, щом кучето ти губи килограми, значи има проблем с усвояването на храната, или метаболитната енергия не е достатъчна да поддържа теглото му.

#2840 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2013 - 11:58 PM

Уау :ud_009:
Ами... не знам какво да кажа.Мислех,че поне Джеимс Уелбиловд и Аплаус стават,ако не тази храна Уейнрайтс,която днес ми похвалиха в магазина.Явно гледат да си ги рекламират.
Кучето губи кг предполагам,защото храните,с които се храни са с ниско съдържание на мазнини-Роял Канин Лоу Фат 22,Хилс Прескрипшън от тези ветеринарни храни трябва да прехвърлим на храна серия Лайт за да не повръща.А същевременно искам да качи поне малко кг-2-3 поне :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема