Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 08 March 2013 - 09:47 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 10:00 PM
ShiBumi_GirL, в 08 March 2013 - 09:36 PM, написа:
В момента храня и 3мата с различна гранула.
Блек не знам дали е по-добра,това и е състава:
Lamb meat meal (23%), fresh lamb (17.5%), rice (26%), maize, chicken oil, beet pulp, whole dried egg, chicken digest, linseed, fish meal, fish oil, yeast, prebiotic FOS, prebiotic MOS, yucca extract, Glucosamine, MSM, Chondroitin, cranberry, nucleotides.
Crude Protein 25%, Fat Content 16%, Crude Ash 8.5%, Crude Fibres 2.5%, Calcium 1.6%, Phosphorous 0.9%, Omega-3 0.71%, Omega-6 3.26%
Като гледам съдържанието е много по-отговарящо на класа гранули, в който РК също участва. Даже и аз давам варени яйца, но отделно, а тук ги има в състава. Това е състава на РК, но много много не мога да го разбера както трябва
Цитат

Публикувано: 08 March 2013 - 10:25 PM
Когато бебо доиде, понеже не можах да откопча адекватен отговор с какво е хранен в развъдника, аз гордо се набутах в зоомагазина и купих от най-скъпата храна. Малкия изяде 3 чувала = 3месеца. Резултатът беше силно изрижавяване на козината, което да кажем може да е от комплексни причини. Но това си е бял кахър. Другото, което забелязах по-късно, е че малкото ми бебе бързо се уморяваше, лежеше по полянките.Смених храната с Masteriy Pro и буквално за дни малкият стана като фурия. Всъщност тогава осъзнах, че преди повечко е подремвал.
Реално храната на Мастери ми остана в съзнанието като манна небесна, но се отказах от нея, защото не винаги успявах да намеря един и същ вид. И като капризна мома реших, че като давам едни 140-160 лв за чувал си е редно поне да е от вида, който искам, а не всеки път да ми се обяснява, че състава си е същия, само етикетът е различен.
Минахме и през други храни - за по няколко месеца, но не са ми на сърце.
Сега сме на Хепи дог - Adult Maxi :"царевица, брашно от пилешко месо, брашно от агнешко месо, свински фибри, пилешка мазнина, говежда мазнина, рибно брашно, оризово брашно, черен дроб, меласа от захарно цвекло, слънчогледово масло (0,75%), ферментирали ябълки (сушени) (0,7%), яйчен прах, натриев хлорид, суха мая, калиев хлорид, рапично масло (0,25%), ечемик (ферментирал) (0,2%), морски водорасли (сухи) (0,15%), ленено семе (0,15%), артишок, глухарче, джинджифил, листа от бреза, коприва, градински чай, кориандър, розмарин,мащерка, сладко коренче, сухи миди (0,01%), лайка, блатен тъжник, див чесън. (общо съдържание на билки: 0,14%) : Състав:: Суров протеин 23%, Сурови мазнини 12%, Сурови влакнини 2,5%, Общо минерално съдържание 7%, Въглехидрати (NfE) 47,5%
Vitamine: Витамин A 15000IE/kg, Витамин D3 1500IE/kg, Витамин E 100mg/kg, Витамин B1 5mg/kg, Витамин B2 5mg/kg, Пантотенова киселина 10mg/kg, Ниацин 45mg/kg, Витамин B6 4mg/kg, Фолиева киселина 2mg/kg, Витамин B12 70µg/kg, Биотин 500µg/kg
Mineralstoffe: Калций 1,25%, Фосфор 0,8%, Натрий 0,3%, Магнезий 0,06%, Желязо 110mg/kg, Мед 10mg/kg, Манган 25mg/kg, Цинк 135mg/kg, Йод 2mg/kg, Селен 0,15mg/kg". Нямам още мнение - понеже е първи чувал. Кучето хапва всичко с апетит - та не е критерий.
Ако някой сподели мнение - ще съм благодарна.
Публикувано: 08 March 2013 - 10:31 PM
При твоята например Витамин A е 15000IE/kg, а при моята РК - 12000.

Публикувано: 08 March 2013 - 10:44 PM
За Рояла много я хвалят, обаче има и друго. Това което идва в БГ - не само храни, ами и козметика, и дрехи и всичко май не е баш както на запад.
Съвсем не мога да кажа коя храна е хубава - коя не. Както и ти каза - всяко куче е различно и различно усвоява храната.
При нас червената козина е кофти , но пък при немските овчарки...
Публикувано: 08 March 2013 - 10:55 PM
По назад във темата Весела_5 беше пуснала едно обширно мнение точно за Хепи Дога май/или за Визан не съм сигурна.Ако ти се рови назад.
Но за мен отговаря на Премиум качество.
Виждала съм кучета хранени с нея и им се отразява добре,но съм виждала и ткива хранени с нея,които изобщо не им се отразяваше добре,на растежа също.
Например моето корги отказа да я яде.
Цитат
Аз гледам дали има завишен космопад и лъскава козина.
Не съм обръщала внимание дали има промяна на цвета,но принципно не би ми пречило,пък и няма да се явяваме на изложби.
Но пък си е неприятно покафеняването на черната козина.Спомням си на лабрадор/микса ми така се случваше понякога,но пък той гранула не беше вкусвал.Спомням си,че използвах шампоан за черна козина и сресване повечко и изпадваше сякаш.
Младши аз пък от Нутрам бях доволна,само че тук я няма сега където живея.
Наистина си е строго индивидуално.
Публикувано: 08 March 2013 - 11:19 PM
ShiBumi_GirL, в 08 March 2013 - 10:55 PM, написа:
По назад във темата Весела_5 беше пуснала едно обширно мнение точно за Хепи Дога май/или за Визан не съм сигурна.Ако ти се рови назад.
Но за мен отговаря на Премиум качество.
Виждала съм кучета хранени с нея и им се отразява добре,но съм виждала и ткива хранени с нея,които изобщо не им се отразяваше добре,на растежа също.
Например моето корги отказа да я яде.
Цитат
Аз гледам дали има завишен космопад и лъскава козина.
Не съм обръщала внимание дали има промяна на цвета,но принципно не би ми пречило,пък и няма да се явяваме на изложби.
Но пък си е неприятно покафеняването на черната козина.Спомням си на лабрадор/микса ми така се случваше понякога,но пък той гранула не беше вкусвал.Спомням си,че използвах шампоан за черна козина и сресване повечко и изпадваше сякаш.
Младши аз пък от Нутрам бях доволна,само че тук я няма сега където живея.
Наистина си е строго индивидуално.
Благодаря - ще погледна назад - с търсачката не ми се получи...
От храната аз не съм недоволна -просто е рано да имам собствено мнение.
Може и червеното да е било просто бебешка козинка, ама пък стана като каносан.
Сега моето гардже е най-черно ;) Хем усмъртя поне по 3 моркова дневно.
При нас с космопада е по-особено - при шнауцера косъма не отпада самичък - така, че не мога да преценя.
Гледам колко е игриво кучето и какво е акото. Е, и вероятно да не тлъстее или слабее - но не се е случвало.
Публикувано: 08 March 2013 - 11:23 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 11:29 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 11:36 PM
Публикувано: 14 March 2013 - 07:01 PM
Adult M formula
Цитат
COMPOSITION:
chicken (41 %), corn, wheat, rice, chicken fat (preserved with tocopherols), salmon oil, brewer´s yeast, natural flavors, dried apples, minerals, herbal&fruit extract (300 mg/kg), mannan-oligosaccharides (150 mg/kg), fructo-oligosaccharides (100 mg/kg), yucca schidigera extract (80 mg/kg), organic copper, organic zinc, organic selenium.
ANALYTICAL CONSTITUENTS: protein 25,0 %, fat 15,0 %, moisture 10,0 %, crude ash 6,4 %, fibre 2,2 %, calcium 1,4 %, phosphorus 1,0 %, metabolizable energy 4 143 kcal/kg,
NUTRITIONAL ADDITIVES: vitamin A 15 000 m.j., vitamin D3 1 500 m.j., vitamin E (alfatocopherol) 500 mg, E6 zinc 70 mg, E1 iron 80 mg, E5 manganese 36 mg, E2 iodine 0,65 mg, E4 copper 20 mg, E8 selenium 0,2 mg,
Sport formula
Цитат
COMPOSITION:
chicken (45 %), rice, corn, wheat, chicken fat (preserved with tocopherols), salmon oil, brewer´s yeast, natural flavors, herbal&fruit extract (300 mg/kg), dried apples, minerals, mannan-oligosaccharides (150 mg/kg), fructo-oligosaccharides (100 mg/kg), yucca schidigera extract (80 mg/kg), organic copper, organic zinc, organic selenium.
ANALYTICAL CONSTITUENTS: protein 30%, fat 20%, moisture 10%, crude ash 6,8%, fibre 2,2%, calcium 1,6%, phosphorus 1,2%, metabolizable energy 4382 kcal/kg,
NUTRITIONAL ADDITIVES: vitamin A 15000 m.j., vitamin D3 1500 m.j., vitamin E (alfatocopherol) 500 mg, E6 zinc 70 mg, E1 iron 80 mg, E5 manganese 36 mg, E2 iodine 0,65 mg, E4 copper 20 mg, E8 selenium 0,2 mg

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 March 2013 - 09:26 PM
Смених я защото тук я няма.
Хубава тъмна и мазна гранула,добре ароматно миришеше,много симпатична форма на гранулата.
Добра козина и ако, колкото може да се каже за 1 м хранене с нея.
Достъпна цена взех я на 54лв за 15кг-май имаше някаква промоция тогава.
Ако имаше тук бих взела пак.
Публикувано: 22 March 2013 - 03:03 PM
http://www.dogfoodadvisor.com
Храна с 5 звезди!
В тази статия ще разгледаме популярни фирми,които са на българския пазар.Класацията е на най-популярния сайт за анализ на храните- Dogfoodadvaisor.
Nutram Grain Free получава най-висок рейтинг-5 звезди.
Оценени са качествените съставки -свежа пъстърва,брашно от сьомга и брашно от пиле.Това са първите три съставки.В първите десет съставки има седем продукта от животински произход.Agave е богат на инулин,съдържа хелатни минерали, минерали, които са химически свързани с протеини. Това ги прави лесни за усвояване. Семена от киноа ,семена от чиа,боровинки,ябълки,моркови.Nutram Grain Free е храната с най-нисък гликемичен индекс.
Много високо ниво на месо в Нутрам без зърнени продукти и картофи.
Следваща фирма:Роял Канин-3 звезди.
Първа съставка е брашно от пиле,втората и третата съставка са кафяв ориз и ориз-ориза има скромни хранителни стойности.
Петата позиция е царевичен глутен- брашно. Глутенът е жилав остатък, след обработката на царевицата .Тази растителна съставка значително може да повиши нивото на белтък в храната-фактор ,който показва че съдържанието на месо е много малко.
Осма съставка изброява цвекло. Цвекло е спорна съставка, високо съдържание на фибри страничен продукт на преработката на захарно цвекло.Royal Canin Giant Adult е суха храна на растителна основа и за това печели 3,5 звезди.
Royal Canin Cynotechnique Energy 4800 е на растителна основа суха храна за кучета, умерено количество пилешко брашно като основен източник на животински протеини, като по този начин марката е оценена с 3.5 звезди.
Да се спрем на друга популярна марка в България Пурина Про План:
Първата съставка в тази кучешка храна е пиле. Въпреки че е елемент на качеството, сурово пилешко съдържа около 80% вода,което означава ,че реалното съдържание на месо е малко.
Втората съставка включва пивовари ориз ,което е вторична съставка след преработка-ниска хранителна стойност.Трета съставка са пилешки субпродукти-остатъци от кланницата,което означава негодни за човешка консумация.Може да съдържа всичко-крака,човки,пера,неразвити яйца и др.
Четвъртата съставка е царевичен глутен брашно.Петата съставка е пшеница.Седми съставка е царевица.
Purina Pro Plan Спорт куче храна е на растителна основа с ниско съдържание на месо от птици -3 звезди.
Еукануба също получава ниска оценка за качество.Ниско съдържание на месо и високо съдържание на въглехидрати-3 звезди.
Pedigree и Purina DogShow са с 1 звезда и не се препоръчват за хранене!
Надяваме се да сме Ви били от полза в избора на продукт за вашият любимец.
Информацията я взех от : http://pet-show.net/
Публикувано: 22 March 2013 - 08:03 PM

Публикувано: 22 March 2013 - 10:44 PM

Публикувано: 23 March 2013 - 01:26 PM
mlad6ito, в 22 March 2013 - 10:44 PM, написа:
Тази класация включва най-вече американски и канадски храни. Роял Канин не е снакс, а по-скоро балансирана формула царевични пръчици.
Аз естествено не съм неутрална поради обвързаността ми е с Орижен и Акана. Но за да бъда абсолютно, аболютно честна единствените храни, с които препоръчвам да храните кучето си, ако живеете в България са: Acana, Orijen, Nutram grain-free, Artemis, Taste of the wild (правилно забелязахте, всички са произведени в Канада или САЩ). Или натурално хранене, но клонящо към BARF, а не ориз с месо.
Не ви трябват класации със звезди, просто прочетете съдържанието на храната на вашето куче. Ако не можете да си обясните какво означават някои съставки и ви звучат на китайски или като химични формули, значи тази "храна" не е това, което си мислите.
Публикувано: 23 March 2013 - 02:42 PM
Къде се нареждат те?