Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 26 April 2008 - 11:31 AM
Публикувано: 26 April 2008 - 02:31 PM
Иначе в момента е болен и сме на мека храна, заради възпаленото гърло. Ветеринарят ми препоръча един пастет. Като го поразгледах вкъщи пишеше Super Premimum на етикета. Възможно ли е такова качество за пастет?
Публикувано: 08 May 2008 - 09:47 AM
но най-много ме изплаши коментара за royal canin- използването на "citric acid" като консервант- храната не бива да се "мокри" предварително, защото това води до риск от bloat- превъртане на стомаха при едрите породи! :o
аз верно лесно се шашкам- да каже някой, който разбира повече- има ли нещо вярно в горното твърдение!?!

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 08 May 2008 - 10:26 AM
Цитат
То и аз съм от шашкащите се, затова се надявах да се включат по-специалисти и да напишат какво мислят, но........... :-

прочети правилата за подписите
Публикувано: 10 May 2008 - 09:16 AM
Но стана чудо, чета и не вярвам на очите си, най-после конкретен въпрос:
Цитат
Цитат
Има нещо, дето е 49% от храната, ма производителя не ни казва какво е?
п.п. Цъках на посоки - висички храни си имат "прочее" - кои повече, кои по-малко... ;D
- Да, ама не! Някои храни нямат "прочее". Това са храните от т.нар. "икономичен клас". На техния етикет ясно е записано: царевично брашно, пшенично брашно, царевичен глутен.....
- "прочее" има само на етикета на премиумните храни!
-Vladozoo пише:
Цитат
- Приятелю, кажи истината!
нишесте=царевица
целулоза= трици, обелки, шушулки
Това е отговора на големия въпрос! Какво има в храната след тези 49% и какво се крие зад "прочее"?
Един още по-лесен отговор:
храни с 30% протеин -премиум - малко "прочее"
храни с 20% протеин -комерсиални - средно "прочее"
храни с 15% протеин - икономични - повече "прочее"
храни с 40% протеин - мега премиум- не може без "прочее" и тука го има.
- И в прясното месо има "прочее".
Какво е то?
п.п. Върнете се назад във форума и прочетете какво съм написал за премиумните храни и какво се крие зад думата "премиум".
Публикувано: 10 May 2008 - 05:48 PM
Публикувано: 10 May 2008 - 10:50 PM
Edit: Поразмислих малко. Справедливо е да се отбележи, че и аз работя като представител на кучешка храна, може би най-популярната световна марка. Но да вземем да покажем малко уважение към четящите и пишещите тук, а не само да ги облъчваме с лозунги.
Публикувано: 10 May 2008 - 11:22 PM
Така потребителите ще знаят (дори и без да поглеждат в мненията на съответния и да видят, че той пише само и единствено в темите за хранене), че съветите на тези хора не са безкористни , а крият подтекст и реклама. Те не искат да са полезни, а си правят реклама.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 May 2008 - 10:29 AM
Цитат
Цитат
Нямам намерение да ти отговарям :-
Наистина ли е хубава тази храна Pro plan? :blink:

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 21 May 2008 - 03:42 PM
Чета и се мая какви са тези спорове за храни. Не ми е понятно как възрастни хора могат да си разменят остри реплики за щяло и нещяло. Съжалявам за офф топика, но просто ми направи неприятно впечатление не само в тази тема, но и в доста други които прочетох.
Ние сме малко и игриво хъски все още само на 45 дена сме ;D. Пробвахме 2 храни и сме по-доволи от втората. Засега имам впечатления от Хиллс и Профилум. Определено препоръчвам Профилум защото Хиллс дразнеше нежното ни стомахче, днес смесихме двете храни и резултата веднага си пролича (позитивен има в предвид, вече нямаме разтройство)! Хапваме си варианта за мъничета с пилешко месо. Мисля да пробвам и други храни докато установя коя е най-добрата за Неро. Ще споделя впечатления.