Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2008 - 10:30 AM

Здравейте някои от бургас знае ли къде продават Профилум или Хиллс ,защото кучо не  яде никакви гранули.Преди ядеше само роял каник за малки кучета от малките породи(а трябва за кучета от среди породи).Пробвали сме педигри ,дог шоу,но не и харесват.Иначе яде обсолютно всичко.Вчера беше изровила от боклука обелките от краставици и ги ядеше с огромен апетит

#222 Потребителят е офлайн   didi_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2008 - 08:42 PM

Цитат

Здравейте някои от бургас знае ли къде продават Профилум или Хиллс ,защото кучо не  яде никакви гранули.Преди ядеше само роял каник за малки кучета от малките породи(а трябва за кучета от среди породи).Пробвали сме педигри ,дог шоу,но не и харесват.Иначе яде обсолютно всичко.Вчера беше изровила от боклука обелките от краставици и ги ядеше с огромен апетит

За Хилс съм сигурна, че имат във "Вивавет" срещу Военна болница...Понякога нямат в наличност, но работят с тези храни по принцип, може и да имате късмет  ;) Склонна съм да Ви предложа и Advance, защото силно наподобява Хилс и РоялКанин, и ние постепенно заменихме Хилс със Advance  :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   Sisy and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 08:49 PM

Мисля Хилс е най добрата. За жалост не мога да си я позволя - мовто куче яде кажи речи по половин кило на ден....

#224 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 08:52 PM

Роял Канин,но ние не си купуваме щото е много скъпа.

#225 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2008 - 08:53 PM

Цитат

Здравейте,

Чета и се мая какви са тези спорове за храни. Не ми е  понятно как възрастни хора могат да си разменят остри реплики за щяло и нещяло. Съжалявам за офф топика, но просто ми направи неприятно впечатление не само в тази тема, но и в доста други които прочетох.

Ние сме малко и игриво хъски все още само на 45 дена сме  ;D. Пробвахме 2 храни и сме по-доволи от втората. Засега имам впечатления от Хиллс и Профилум. Определено препоръчвам Профилум защото Хиллс дразнеше нежното ни стомахче, днес смесихме двете храни и резултата веднага си пролича (позитивен има в предвид, вече нямаме разтройство)! Хапваме си варианта за мъничета с пилешко месо. Мисля да пробвам и други храни докато установя коя е най-добрата за Неро. Ще споделя впечатления.

Препоръчвам ви ако сте доволни от дадена храна, не си правете експерименти с постоянни смени!
А и ние най-харесваме рояла  :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2008 - 09:59 PM

Уф, не знам и аз какво да правя с тия храни...
Моята лигла плюе гранулките и се лигави без мярка, иде ми да я ...  :angry:
Е, няма точно такъв емотикон, ама разбирате!  ;D
Хиллс го плюем, сякаш е отрова, днес й взех Nutra Nuggets - не щя и да го помирише! :(
Последно прояде Профилум, но не знам качествена ли е тази храна?!
;)

#227 Потребителят е офлайн   grizla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2008 - 10:25 PM

Моя питомец също е доста капризен към храната и ми създаваше главоболия,но наскоро открих "топлата вода"или "апетита идва с яденето".Давам му по нещо много вкусно да се разяде и след малко си отива при гранулките :yahoo:.Иначе ветеринаря ми е дал около 10 мостри на храни до като се спрем на нещо което изобщо яде.Пробвайте бе да се отчайвате :blink:

#228 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 June 2008 - 12:02 AM

2 пакета Роял Сензибъл, за малки породи, абсолютно еднакави опаковки, вносител, надписи - всичко. Гранулите вътре - миришат и изглеждат различно. Защо?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#229 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2008 - 12:12 AM

Най - вероятно някой "тарикат" е вкарал вече опаковачна машина и си върти далавера. Инвестицията не е кой знае какво, а цената на храната не е ниска и бързо се избива. По същата причина влача всякакви перилни препарати от чужбина  години вече ... Нямат нищо общо с предлаганите на нашия пазар.
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 12:18 AM

М да, възможно е...  :angry: Опаковката е перфектна обаче на вид...
Знам аз - никога не пазарувам от магазини, ма сега ми се наложи и - ето.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#231 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2008 - 12:32 AM

Бушка, ментетата вече външно са дори по съвършени от оригинала, говоря от опит с това се занимавам вече 15г. Забележете във фирмените бутици /с претенции за марка и качество/ как режат етикета при покупка. Погледнете докато мерите в пробната, всичко е Китай или Турция. Предполага се, че в еуфорията не поглеждаш, ама после в къщи имаш време. Така си обяснявам тази политика, която е сравнително отскоро. На мен ми бяха забравили един и така забелязах ;D Да, ама цената е за оригинал, даже по скъпа ако си пазаруваш в Италия и знаеш кога и къде да отидеш. Лошото е, че вече не знам какво яде кучето ми :angry:
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 12:33 AM

Цитат

Лошото е, че вече не знам какво яде кучето ми :angry:
Именно. Аман.

п.п.

Цитат

Бушка, ментетата вече външно са дори по съвършени от оригинала, говоря от опит с това се занимавам вече 15г.
Даваш ли си сметка какво си написала  ;D ;D и как се разбира?
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2008 - 12:36 AM

Мда  ;D Малко съм объркала словореда. Имах предвид, че правя оценки и когато не ми достигат знания, черпя опит от най-добрите :blink:
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 04:04 PM

ДОбра идея ли е да си поръчам храна за кучето по интернет?
User's Signature

Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 04:13 PM

Цитат

ДОбра идея ли е да си поръчам храна за кучето по интернет?
Доста са оскъпени храните в нетмагазините. Но си е вариант. А и твоето куче яде всяка седмица различна.
Най-евтино е ако си се спряла на една марка - да я поръчаш на познат в Сф и да ти се прати, примерно по рейса. Кучето ти е малко и един чувал от 15 кг ще го яде сума време. Аз лично мога да ти купя чувал и да ти го пратя по рейса, но остава проблема с избора ти на храна.
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 04:15 PM

Копирам цитат от ветфорума, на който всъщност би трябвало да могат да отговорят и спецовете по храната:

Цитат

След като не постигнахме никакъв напредък със сухата храна, реших да опитам с готвена.
Миналата седмица менюто беше варен ориз, пилешко месо, половин сварено яйце, 3-4 супени лъжици обезмаслена и обезсолена извара и 1/3 филийка хляб.
Тази седмица е почти същото като ориза замених с грис + овесени ядки, а месото е телешко.
И кучето си яде ли яде - няма ден в който да е отказала. Дори го изяжда толкова скоростно....
Количеството е около 1 супена чиния на хранене, кучето тежи почти 30 кг.

Изпражненията станаха по-меки и като количество почти 3 пъти по-малко.

В тази връзка имам няколко въпроса:

2. Защо намаляха изпражненията - тази храна се усвоява по-добре ли?
Или когато е яла гранули, след като те се надуят в стомаха й стават повече и затова отпадния продукт е бил повече?

Ще съм благодарна, ако някой успее да ми отговори.
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 04:23 PM

Буш, благодаря ти! Когато се спрем на някоя храна ще се обърна към теб!  ;)
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 05:32 PM

Цитат

Копирам цитат от ветфорума, на който всъщност би трябвало да могат да отговорят и спецовете по храната:

Цитат

След като не постигнахме никакъв напредък със сухата храна, реших да опитам с готвена.
Миналата седмица менюто беше варен ориз, пилешко месо, половин сварено яйце, 3-4 супени лъжици обезмаслена и обезсолена извара и 1/3 филийка хляб.
Тази седмица е почти същото като ориза замених с грис + овесени ядки, а месото е телешко.
И кучето си яде ли яде - няма ден в който да е отказала. Дори го изяжда толкова скоростно....
Количеството е около 1 супена чиния на хранене, кучето тежи почти 30 кг.

Изпражненията станаха по-меки и като количество почти 3 пъти по-малко.

В тази връзка имам няколко въпроса:

2. Защо намаляха изпражненията - тази храна се усвоява по-добре ли?
Или когато е яла гранули, след като те се надуят в стомаха й стават повече и затова отпадния продукт е бил повече?

Ще съм благодарна, ако някой успее да ми отговори.

Ако наистина 30 кг куче яде по една супена чинийка е нормално да са малко изпражненията. Ако не яде изобщо няма и да ака.

Цитат

Най - вероятно някой "тарикат" е вкарал вече опаковачна машина и си върти далавера. Инвестицията не е кой знае какво, а цената на храната не е ниска и бързо се избива. По същата причина влача всякакви перилни препарати от чужбина  години вече ... Нямат нищо общо с предлаганите на нашия пазар.
А това ми звучи невероятно. Такава машина, която дори да наподоби подобна опаковка е безумно скъпа. Мисля, че са различни партиди.
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 05:33 PM

Въпроса е: еднакво количество суха храна и готвена. При сухата изпражненията са 3 пъти повече, отколкото  когато яде готвено?

Цитат

Цитат

Най - вероятно някой "тарикат" е вкарал вече опаковачна машина и си върти далавера.
А това ми звучи невероятно. Такава машина, която дори да наподоби подобна опаковка е безумно скъпа. Мисля, че са различни партиди.
Нямат ли стандарт храните? Как може два пакета с абсолютно различно съдържание?
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 07:05 PM

Цитат

Въпроса е: еднакво количество суха храна и готвена. При сухата изпражненията са 3 пъти повече, отколкото  когато яде готвено?

Нали сухата храна се раздува в стомахчето на кучето? Може затова да ака по - малко със готвеното.
User's Signature

Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема