Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 04 June 2008 - 11:36 AM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 June 2008 - 11:51 AM
Цитат
Абсолютно същия проблем с мъжки куч със същия грамаж храна абе 400гр е всъщност,само дето нашето 2ро не е точно каша ,но по-светло и по...
Ама тема ;D
Забравих да пиша,че яде Пурина агнешко с ориз,щото стомаха му беше малко чувствителен.
Публикувано: 04 June 2008 - 11:53 AM
Като бебе хапваше риба, скариди, октопод-сега не ги поглежда.Но ако и падне някоя скаридка се отърква цялата в нея и си я пази докато се мумифицира ;D
Публикувано: 04 June 2008 - 11:56 AM
Цитат
Цитат
Абсолютно същия проблем с мъжки куч със същия грамаж храна абе 400гр е всъщност,само дето нашето 2ро не е точно каша ,но по-светло и по...
Ама тема ;D
Забравих да пиша,че яде Пурина агнешко с ориз,щото стомаха му беше малко чувствителен.
Темата е само за маса. ;D
А иначе- моят в момента яде Нутра Нугетс- това от няма и месец. А преди кльопаше Роял, но положението бе същото... :huh:
П.П. Повечето развъдчици на алабаи препоръчват натуралното хранене, та съм чела много примерни менюта. А за да стигнат до този извод, явно си има причина.. Понеже ползвам руски език без особени трудности, а и породата се отглежда предимно в страните от бившия СССР, черпя инфо от руски селекционери.
Ето тук, например http://klovi.ru/content/view/34/31/ има примерни менюта, като аз бих намалила количеството с поне 30%, заради климатичните особености. Но... проблема си стои, в менюто има плодове (ние не ядем), единият от дните препоръчват да е предимно млечен- кило извара, литър кефир( това какво означаваше? Пресечено мляко май беше? ) и 400гр плодове . Е ако това го хапне песа, ще трябва да се покрия, за да не ме оплиска. ;D
Публикувано: 04 June 2008 - 12:37 PM
Цитат
Ние също акаме на всяка разходка и ту са сухи и почти бели, ту нормални... :rolleyes:-в смисъл на една разходка при пет минути разлика може да изака и двата вида :huh:
Защо се получава така?
сухи и бели - това навява ли те на мисълта, че не е нормално?
тъмно кафяви белезникави мазни .... това е!
незнам какво и се плашите на гранулата толкова (роял, хилс, проПлан, ако вие четете книжки, то големите развъдчици правят и лабораторни анализи и досега не съм срещнал някой да се е отказал от гранулата.
Не познавам човек да угоди на кучето си пълноценно с буламач!?
Сурово телешко, дори замирисало е добре да се дава ... пилешки шийки и тям подобни за овкусяване на гранулата ОК.
за зеленчуците съм по-скиптичен.
Имах проблеми с куче, което не хапваше гранула, след 5 дни, в които менюто му беше 1 чаша вода и после ги ядеше, като побъркано!

Публикувано: 04 June 2008 - 12:45 PM
Цитат
Цитат
Ние също акаме на всяка разходка и ту са сухи и почти бели, ту нормални...
:rolleyes:-в смисъл на една разходка при пет минути разлика може да изака и двата вида :huh:
Защо се получава така?
незнам какво и се плашите на гранулата толкова (роял, хилс, проПлан, ако вие четете книжки, то големите развъдчици правят и лабораторни анализи и досега не съм срещнал някой да се е отказал от гранулата.
Мии, четем. Аз лично доста. И развъдчиците на породата, която аз отглеждам, са твърдо ЗА натуралката. За други не мога да коментирам..
Цитат
На кое викаш буламач? ;D На месото? Или на ориза със зеленчуци? Аз лично ям такива "буламачи". ;)
Публикувано: 04 June 2008 - 12:53 PM
Месо и ориз :blink:, виждам че си шопкиня като мен - давай да направим и едно барбекю събота и неделя щом месото не е такъв проблем за теб, от мен бира и вино (евентуално и мек леп) :P

Публикувано: 04 June 2008 - 01:01 PM
Цитат
Месо и ориз :blink:, виждам че си шопкиня като мен - давай да направим и едно барбекю събота и неделя щом месото не е такъв проблем за теб, от мен бира и вино (евентуално и мек леп) :P
Давай ги! :blink:
Гледай бирата да е в повече, а коричката на леба да хръска. ;D
П.П. Доста менюта съм чела де, затова храня с гранула. ;D Ама възникна проблем и търся решение... туй е положението.
Публикувано: 04 June 2008 - 01:07 PM
Публикувано: 04 June 2008 - 02:42 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 June 2008 - 04:32 PM
А пък аз изрових съдържанието на същата тази храна, за да не си каже човек -ааа, ма това е някаква такава гадна храна... Не - нормална си е. Че и супер премиум...
Публикувано: 04 June 2008 - 05:48 PM
Цитат
Цитат
Кефирът е ферментирала млечна напитка. Доста подробна информация за него има тук:
Кефир
В Унгария вместо кисело мляко и айрян, пият/ядат кефир :blink:
Офф, гадост.. сега и тибетски гъби ли трябва да гледам? ;D
П.П. Според мен, би могло да се замени с кисело мляко? Разликата май е само в тези лечебни свойства, ако изобщо ги има де.. А аз кисело мляко си правя домашно с домашно млекце. :blink: