Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#781 Потребителят е офлайн   Al_Benchev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2009 - 05:55 PM

Цитат

Този линк го знем! Но има и една която е 4 звезди и аз я предпочитам!

Arden Grange  ;)

Да наистина това е най-добрата храна, която съм давал на кучето ми, но цената е доста възпиращ фактор- над 10лв килото, по добре с филета да го храня.
Все пак кучето е хищник, храносмилателната с-ма му е на хищник и най добре ще се чувства ако яде месо. ;D
Относно марките- преди години(10-ина и повече) си отгледах ротвайлера с педигрий, стана куче-планина. И сегашното-малиноа на 7мес. си хапва педигрий джуниър и няма никакви ядове. Е не отказва и "високия клас"-про план, роял канин, хилс и т.н.скоро изяде и две пакетчета мостри на  Arden Grange, но просто цената на тези храни обезмисля купуването им според мен.

#782 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 07:31 PM

Цитат

Защо с Мерадог? Това е нова храна, която е от 1 месец на българския пазар. Но имат една формула, която се доближава най-близо до грейн-фри формулата на Ориджина. Казва се PURE и има само един източник на грейн - ориз. Преди дехидратирането месото представлява над 50% от храната.

Състав:
Дехидратирано пуешко месо, ориз, мазнини от животински произход, цвеклова каша, яйчен прах, бирена мая, ленено масло, хидролизиран животински протеин, натриев хлорид (сол), калциев карбонат, монокалциев фосфат, цикория на прах (източник на инулин).

Изглежда добре. Само ми е интересно, като прочета анализа се "губят" 58%. Предполагам, че това е нишестето, което е старателно скрито при писането на етикета. Освен това изразът "В първоначален вид, преди дехидратирането, компонентът пуешко месо представлява
над 50% от състава на храната." е коректо да се преведе така: "Месният компонент "пуйка" се използва в сушена форма. Неговото съотношение отговаря на съотношение на оригинално прясно месо над 50%" (The meat component turkeyis used in dried form. This ratio corresponds to an original fresh meat ratio of over 50 %)

Написаното до тук не е с цел подценяване на продукта. Ама си имам една мания аз за коректен превод на етикетите...
User's Signature

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 January 2009 - 07:41 PM

Пуешкото месо е над 50% от състава преди дехидратиране, което ме води до мисълта, че ориза примерно е около 30-40%, цвекловата каша е източник на фибри за храносмилането, бирената мая е източник на витамини В и биотин за козината.. яйчения прах трябва да проверя с какво точно е полезен и да проверя дали е от цели изсушени яйца с черупките или само черупки. Лененото масло е един добър източник на омега киселини. След дехидратиране обаче остава около 22% протеин. Което е ОК. Защото четох, че една примерно пържола съдържа около 75% вода и 20 и няколко % протеин. Като цяло не виждам вредни съставки, като консервант е ползван витамин Е.
Обаче и на мен ми е интересно как се губят %. Примерно Ориджин - 42% протеин + 16% мазнини + 18% въглехидрати + 3% фибри + 10% влага + 7% пепел + около 9% минерали + още толкова аминокиселини = 115% - Как става тая работа?
Мерадог агне и ориз - 22,5% протеин + 12% мазнини + 2,5% пепел + 7% фибри + 5% минерали = 49% - Останалото е влага около 10-12%, въглехидрати - около 30-40% (точно колкото е ориза след дехидратирането) и останалите няколко % са добавки (витамини, биотин, холин, минерали, Л-карнитин).

#784 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 07:42 PM

Ingredients

Rice (min. 60%); turkey meal (min. 20%); dried sugar beet pulp; animal fat; linseed; dried egg; brewer's yeast; hydrolyzed animal protein; sodium chloride; calcium carbonate; monocalcium phosphate; chicory powder (rich in inulin).

Четете етикети хора, не само звезди

Да добавя само, че нишестето си е нишесте, независимо от произхода си (с незначителни разлики, нали Милл :) ). Така че оризът си е grain :)

Цитат

въглехидрати - около 30-40% (точно колкото е ориза след дехидратирането)
To ориза, както и другите зърнени култури не губи тегло след екструдирането. Така, че явно си права, че горе-долу толкова е нишестето.
User's Signature

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   HaPpY-PuP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 08:04 PM

Преди до нас продаваха пилешки бутчета  ;D . Много пъти съм взимала на нашия и той много ги хареса. :palec:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#786 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 January 2009 - 08:13 PM

Цитат

Цитат

Този линк го знем! Но има и една която е 4 звезди и аз я предпочитам!

Arden Grange  ;)

Да наистина това е най-добрата храна, която съм давал на кучето ми, но цената е доста възпиращ фактор- над 10лв килото, по добре с филета да го храня.
Все пак кучето е хищник, храносмилателната с-ма му е на хищник и най добре ще се чувства ако яде месо. ;D
Относно марките- преди години(10-ина и повече) си отгледах ротвайлера с педигрий, стана куче-планина. И сегашното-малиноа на 7мес. си хапва педигрий джуниър и няма никакви ядове. Е не отказва и "високия клас"-про план, роял канин, хилс и т.н.скоро изяде и две пакетчета мостри на  Arden Grange, но просто цената на тези храни обезмисля купуването им според мен.

Да ама тук в тая тема ще се наслушаш, как изсушените чирози от рога, копита, вимета и жили с малко кукуруз и 5-то качество ориз в лъскав чувал във формата на заешко изпражнение е най-доброто за твоето куче... докарана отвъд океана или близка Германия ....  ;D ;D ;D

Даже използват и други сложни думи за комплекса от витамини масни киселини и прочее, човек ще помисли, че някой в света се грижи по-добре за кучешката храна от човешката да ама не, няма такъв филм!

;D
User's Signature

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 08:21 PM

Цитат

човек ще помисли, че някой в света се грижи по-добре за кучешката храна от човешката да ама не, няма такъв филм!
Честно казано в някои случаи съм склонен да си го помисля, особено за "кренвиршите от месо", "засупи глада", "I'm love in it" и други такива супер продукти.
User's Signature

Качена снимка

#788 Потребителят е офлайн   Lord Raiden Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 08:22 PM

Цитат

...човек ще помисли, че някой в света се грижи по-добре за кучешката храна от човешката да ама не, няма такъв филм!

;D

Факт.
Ако се избягват обаче консерви и колбаси.

#789 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 January 2009 - 08:30 PM

:- не става, няма как да им се върже на тая цена!
User's Signature

Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2009 - 08:33 PM

Ingredients: Maize, dehydrated poultry meat, maize flour, animal fats, dehydrated pork protein, maize gluten, hydrolysed animal proteins, beet pulp, minerals, fish oil, soya oil, yeast, egg powder, hydrolysed crustaceans (rich in glucosamine), taurine, hydrolysed cartilage (source of chondroitin).

Това е анализ, на една много известна марка храна, ще спомена коя по-късно. Както се вижда тук грейна е царевица, има и царевично брашно, които са доста по-трудно усвоими от ориза. Компонентът poultry meat не е ясно точно от какъв произход е - пиле ли, пуйка ли, фенери ли, с кости или без кости, може и да са всякакви видове птици. Дехидратиран свински протеин?! Царевичен глутен, за който е ясно че напълно непотребен за кучешкия организъм и се използва основно за филър. Соево масло - соевите продукти водят до алергии и не се препоръчват за чувствителни кучета. Храната е Роял Канин Адълт Макси.

Chicken, chicken byproduct meal, corn meal, ground whole grain sorghum, ground whole grain barley, fish meal, chicken fat (preserved with mixed tocopherols, a source of vitamin E, and citric acid), brewers rice, natural chicken flavor, dried beet pulp (sugar removed), dried egg product, brewers dried yeast, potassium chloride, salt, sodium hexametaphosphate, calcium carbonate, flax meal, choline chloride, ferrous sulfate, dl-methionine, vitamin E supplement, beta carotene, zinc oxide, ascorbic acid, manganese sulfate, copper sulfate, manganous oxide, vitamin A acetate, calcium pantothenate, biotin, rosemary extract, vitamin B12 supplement, thiamine mononitrate (source of vitamin B1), niacin, riboflavin supplement (source of vitamin B2), inositol, pyridoxine hydrochloride (source of vitamin B6), vitamin D3 supplement, potassium iodide, folic acid, cobalt carbonate.

Още един анализ: негативи - грейнс - царевица, соргум, ечемик; пилешки вторични продукти, ориз, пилешки овкусители, оксиди (цинков и манганов оксид)... Познайте коя е храната?

#791 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 08:40 PM

Цитат

Още един анализ: негативи - грейнс - царевица, соргум, ечемик; пилешки вторични продукти, ориз, пилешки овкусители, оксиди (цинков и манганов оксид)... Познайте коя е храната?
Храната е "черешката на тортата" :) Само малко пояснение, преводът пак е маалко неточен, що касае овкусителите и оксидите. Пробвай пак :)
И още малко: Новият състав е този: Ingredients
Chicken (>24%), maize, wheat, fish meal, animal fat, barley, sorghum, poultry meal, dried beet pulp,
chicken digest, dried whole egg, brewer's dried yeast, potassium chloride, salt, sodium
hexametaphosphate, linseed, DL-methionine.
User's Signature

Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2009 - 09:04 PM

Цитат

Цитат

Храната е "черешката на тортата" :) Само малко пояснение, преводът пак е маалко неточен, що касае овкусителите и оксидите. Пробвай пак :)
И още малко: Новият състав е този: Ingredients
Chicken (>24%), maize, wheat, fish meal, animal fat, barley, sorghum, poultry meal, dried beet pulp,
chicken digest, dried whole egg, brewer's dried yeast, potassium chloride, salt, sodium
hexametaphosphate, linseed, DL-methionine.

Радвам се, че позна коя е храната.  :blink: А как ще ми обясниш, защо тази храна се отрази адски зле на моето куче? А Мерадог, която е пълна с нишесте, му направи козината лъскава и блестяща?
Абстрахирайте се кой е вносителя на храната. А ти Лорд Рейдън имаш ли най-малка представа какъв е състава на чистото месо? И защо си мислиш, че храната има общо с "клубчето"? Опитвам се да обменя опит. Факта, че храня собственото си куче с тази храна, след като досега съм го хранила с Ориджин, която е на светлинни години от другите храни на БГ пазара, трябва да ви наведе на мисълта, че храната си струва. И при условие, че съставките й са същите като на "черешките" Роял Канин и Еукануба, дори притежава и няколко позитива, не виждам защо определени хора се нахвърлят върху мен.  ;) Явно сблъсъкът на интереси е както винаги огромен, и има хора които ще се пръснат по шевовете от злоба.  :P

#793 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 09:12 PM

Не "позна", а разпозна :)

Цитат

не виждам защо определени хора се нахвърлят върху мен.
Не визираш мен нали  :-
А иначе нормално е на някое куче една храна да се отразява по-добре от друга. Макар че, може да не си намерила точната формула или нещо друго субективно да има. Що касае черешката: Моля да се разберем - в единствено число :)
А нищо лошо не съм казал за нишестето (да не съм луд), просто си го има в нормалните количества за храна от висок клас.
User's Signature

Качена снимка

#794 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2009 - 10:13 PM

Не, не визирам теб  :blink:, а онзи любезен господин с аватар на супергерой.
Владо зоо, радвам се, че поне ти не си толкова краен. Бих искала да чуя също и мнението на мил_ за храната. Просто искам да обменим опит, не искам да правя реклама, а да анализираме заедно.
И съм съгласна, че една храна може да се отрази на едно куче добре, а на друго зле. Понякога зависи дори от конкретната партида храна.

#795 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2009 - 10:28 PM

По принцип много се радвам на всички нови храни висок клас на нашия пазар. Жалко, че не може да ги издържи всички, обаче. Конкретно за храната с този състав нямам забележки. Но нали и аз съм потребител и като знам колко се старах да превеждам етикети, много се дразня, като се преиначава нещо. И ако някога е от незнание както е например "готвеното пиле", понякога е направо умишлена заблуда. Иначе с интерес следя една цитирана по-горе "грейн-фрии" марка. Много ми е любопитна. Сега си имам занимание да следя още една :)
User's Signature

Качена снимка

#796 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2009 - 11:44 AM

Цитат

Обаче и на мен ми е интересно как се губят %. Примерно Ориджин - 42% протеин + 16% мазнини + 18% въглехидрати + 3% фибри + 10% влага + 7% пепел + около 9% минерали + още толкова аминокиселини = 115% - Как става тая работа?

Аминокиселините са протеини. Слагаш ги 2 пъти.
На пепелта се гарантира допустим максимум, не точен процент.
Относно формулата, за която питаш.
Точно сега не мога да се задълбоча, но тя си е високовъглехидратна, на пръв поглед не мога да видя какво й е различното от всички формули, базирани на ориз.
Принципно предпочитам ориза като източник на въглехидрат вместо царевицата по две причини - 1. ако има царевица, вероятно има и глутен 2. въглехидратите от царевица са слабо усвояеми. Ако е извлечено нишестето и е частично хидролизирано, то усвояемостта му е повишена и наистина не виждам особена разлика, както каза Владо. Усвояемостта на въглехидрата много лесно се забелязва по обема и цвета на отпадъка.
Високопротеиновите формули, които при нормално хранене дават над 2-3 г/кг протеин не ги харесвам, вече писах някъде за вредата от излишния протеин. Смятам, че е добра идея да се коригират чрез добавяне на мазнина за сметка на хранене с по-малко количество гранула, за да се вкара протеина в норма. Пожълтяването на козината при бели кучета също съм го чувала, чувала съм и при далматините, че излишъкът от протеин води до промени в цвета на петната, май бронзовост го наричаха, но точният механизъм, по който става това, не съм проучвала.
Все пак косъмът е изграден от протеин, тъй че връзка не може да не съществува.

#797 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 12 January 2009 - 08:15 PM

Цитат

Точно сега не мога да се задълбоча, но тя си е високовъглехидратна, на пръв поглед не мога да видя какво й е различното от всички формули, базирани на ориз.
Принципно предпочитам ориза като източник на въглехидрат вместо царевицата по две причини - 1. ако има царевица, вероятно има и глутен 2. въглехидратите от царевица са слабо усвояеми. Ако е извлечено нишестето и е частично хидролизирано, то усвояемостта му е повишена и наистина не виждам особена разлика, както каза Владо. Усвояемостта на въглехидрата много лесно се забелязва по обема и цвета на отпадъка.
Високопротеиновите формули, които при нормално хранене дават над 2-3 г/кг протеин не ги харесвам, вече писах някъде за вредата от излишния протеин. Смятам, че е добра идея да се коригират чрез добавяне на мазнина за сметка на хранене с по-малко количество гранула, за да се вкара протеина в норма. Пожълтяването на козината при бели кучета също съм го чувала, чувала съм и при далматините, че излишъкът от протеин води до промени в цвета на петната, май бронзовост го наричаха, но точният механизъм, по който става това, не съм проучвала.
Все пак косъмът е изграден от протеин, тъй че връзка не може да не съществува.

Честно казано аз предпочитам Акана пред Орижен по ради проста причина в Акана не е толково много протеини и вместо царевица исползват овес. Но тази храна няма на БГ пазар.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#798 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 10:52 PM

Да ви попитам имате ли някво наблюдение върху тази храна Дог Чоу и какво мислите за нея ме интересува

#799 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 08:05 PM

Цитат

Да ви попитам имате ли някво наблюдение върху тази храна Дог Чоу и какво мислите за нея ме интересува

Храна от среден клас ! Не съм хранил с нея ! Какво мислите за Arden Grange ? :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#800 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 07:20 AM

Цитат

Цитат

Храна от среден клас ! Не съм хранил с нея ! Какво мислите за Arden Grange ? :blink:

Точно и аз за нея исках да попитам за Arden Grange,магазина е на една спирка от къщи,в сайта им всичко звучи много добре,но все пак нали за това са сайтовете-за реклама,някой има ли преки наблюдения от използване на храната?

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни