Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#821 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2009 - 10:29 AM

Naturaly wild формулите не са grain free :( И аз така помислих заради рекламата, но после намерих съдържанието. vlado zoo дай повече инфо.

#822 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 11:22 AM

azzy, пусни моля те линк към съдържанието, че се рових като идиот и не го открих.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#823 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 11:52 AM

http://www.dogfoodan...e...202&cat=all

http://www.dogfoodan...e...201&cat=all

http://www.dogfoodan...e...200&cat=all

Някой да има идея какво е "Ground Whole Grain Barley"?

#824 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 12:22 PM

Цитат

Някой да има идея какво е "Ground Whole Grain Barley"?

Смлян пълнозърнест ечемик. Не е обработено зърното.

#825 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 08:24 PM

Ами идеята е, че "grain free" всъщност е маркетингова стратегия, която се прокламира на много места. Все пак водещото при Eukanuba е благосъстоянието на животното. Т.е. докато не е неоспоримо доказана една полза, тя не се включва в производство. Та за сега тази храна ще продължи да съдържа източници на нишесте, като доказана полза. Имаче, предполагам, че в обозримо бъдеще ще се продава и в България.
User's Signature

Качена снимка

#826 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2009 - 02:13 PM

Радвам се, че все повече хора откриват ардън грейндж, сигурна съм че няма да съжалявате
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#827 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 02:15 PM

Ммм да не е лоша храната някъде от 1 месец храним Чара с нея и нямам оплаквания и като я гледам какк мааа лошото е че само по нета мога да си я взема щот във Враца я няма има на Роял Канин Хилсс и Про План ма ще видим  ;)

#828 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 02:20 PM

http://www.meradog.d...7597d2be33a69ed
;D Само вижте каква е дажбата за 6-месечно куче едра порода. Как да не умре човек от смях. Мислех, че само Педигри имат такива дажби.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#829 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 16 February 2009 - 06:00 PM

Това не е достоверно.  :-
И ние се стреснахме отначало като видяхме тия дажби и звъннахме до Германия да питаме аджеба какви са тези умопомрачителни количества. Отговориха ни, че тези таблици не са актуални, просто уеб разработчикът им не ги е актуализирал. Което ще стане в по-късен период. Дневните дажби за куче от едрите породи на 6 месеца е около 350-400гр дневно. Мерадог е с точно 5% по-ниско калорична от Еукануба (давам пример). Аз храня куче тежащо 25кг с 300гр дневна дажба и то от серията PURE, която дори е само с 22% протеин. Т.е хранителната стойност и усвоимостта са напълно достатъчни.
Вече доста хора хранят кучетата си с Мерадог и те могат да изкажат впечатленията си и да се похвалят. Няма куче, което да е отказало храната, дори и най-злоядото. А при късокосместите кучета се забелязва изграждане на мускулен релеф. Който не вярва, може да опита и да сподели мнението си.

#830 Потребителят е офлайн   6trak Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 16 February 2009 - 07:11 PM

Весела, би ли обяснила как става тази фатка за изграждането на мускулния релеф, че ми стана любопитно. А и ако може да постнеш някоя друга снимка на твоето куче, иска ми се да видя в каква форма е.

#831 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 07:42 PM

Релеф само от храната ми звучи като тези реклами на разни джаджи, дето си седиш на дивана с тях и ставаш целия в плочки ;)

#832 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 07:51 PM

Цитат

Релеф само от храната ми звучи като тези реклами на разни джаджи, дето си седиш на дивана с тях и ставаш целия в плочки ;)
;D

Ако пък е истина, не бих искала дори да знам какво има вътре... Едно приятелче така направи мнооого мускули с "добавки" към храната. После лежа няколко месеца в болница, за да си лекува черния дроб. С две суми, така нареченото "зобене" - анаболи. Сега си ходи без мускули.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#833 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 07:54 PM

За Мера Дог незнам наистина, но при хранене с Юкануба има такъв ефект. Естествено сравнено с храна с растителен протеин. Просто се изявява, нещо което го има генетично, но не е стигало манджаре :)
User's Signature

Качена снимка

#834 Потребителят е офлайн   6trak Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 16 February 2009 - 09:13 PM

Владо, ако нещо има да се проявява генетично, то със сигурност се проявява, освен ако не храниш песа с хляб и вода, разбира се. Спрете с тези реклами. 
Бушката, твоя приятел се е подул от това, че в тялото му се е задържало голямо количество вода. Всички анаболни стероиди вредят на черния дроб и бъбреците. Бъди сигурна, че и бая е тренирал, иначе просто е щял да надебелее.
Аззи, спомняш ли си, когато ти каазх, че Джазо като стане на 7-8 месеца ще пращи от енергия.
Искам  да кажа, че ако  си гледате хайваните нормално(с достатъчно разходки) и без екстремни физически натоварвания, общо взето, всяка хубава храна ще се отразява добре на кучетата.
Между другото все повече започвам да си мисля, че всички които си храним псетата със сухи храни сме си ги поназобили, имам силни подозрения, че тези храни съдържат хормони, ноооо нямам доказателства, така че не ми обръщайте внимание, просто си поразсъждавах пишейки. 

#835 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2009 - 09:16 PM

Цитат

:palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#836 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 09:29 PM

Нали казват че от кучешката храна се появявят проблеми с черния дроб тва да не да има нещо свързано с бианаболите при човека където където прецакват :o черния дорб

#837 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 February 2009 - 10:26 PM

Цитат

Е, айде да си призная, че повечето кучета които ядат Мерадог сме ги снабдили и с хранителната добавка Мерамин, която е главният виновник за увеличаване на мускулната маса при кучетата. Представлява протеинов комплекс (43% протеин), витамини от групата В и биотин.
И дума не може да става за анаболи, все пак имам женско куче, чиято репродуктивна способност бих искала да запазя.
Мерадог наистина по състав и действие има ефект като Еукануба. Разликите в протеини, мазнини, енергийни стойности варират с +/-5%. Една храна, която изгражда върху кучето мускул е много по-добра от храна, от която кучето буквално дебелее (т.е. покачва % мазнини в тялото).
А специално за "щрак" снимка на моето куче на 10 месеца - ти прецени формата й дали е добра, дали е "назобана" и т.н.
Винаги съм била маниачка на тема хранене, и аз може да ям кренвирши, но на кучето давам чисто месо. И съм много доволна от Мерадог, имайки предвид колко злоядo е моето псе, и как съм го била с пържолите по главата и съм го молила, заплашвала и какво ли още не, за да прояде това животно и да стане куче от него. Радвам се, че тази храна е апетитна за кучетата, високо усвоима (до което заключение стигнах след като гледам количеството отпаден материал) и може гордо да се нареди на пазара със супер премиум кучешки храни. Майната й на рекламата, най-добрата реклама я правят доволните кучета и доволните им собственици.

Качена снимка

#838 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 10:47 PM

Цитат

Цитат

Е, айде да си призная, че повечето кучета които ядат Мерадог сме ги снабдили и с хранителната добавка Мерамин, която е главният виновник за увеличаване на мускулната маса при кучетата. Представлява протеинов комплекс (43% протеин), витамини от групата В и биотин.
И дума не може да става за анаболи, все пак имам женско куче, чиято репродуктивна способност бих искала да запазя.
Мерадог наистина по състав и действие има ефект като Еукануба. Разликите в протеини, мазнини, енергийни стойности варират с +/-5%. Една храна, която изгражда върху кучето мускул е много по-добра от храна, от която кучето буквално дебелее (т.е. покачва % мазнини в тялото).
А специално за "щрак" снимка на моето куче на 10 месеца - ти прецени формата й дали е добра, дали е "назобана" и т.н.
Винаги съм била маниачка на тема хранене, и аз може да ям кренвирши, но на кучето давам чисто месо. И съм много доволна от Мерадог, имайки предвид колко злоядo е моето псе, и как съм го била с пържолите по главата и съм го молила, заплашвала и какво ли още не, за да прояде това животно и да стане куче от него. Радвам се, че тази храна е апетитна за кучетата, високо усвоима (до което заключение стигнах след като гледам количеството отпаден материал) и може гордо да се нареди на пазара със супер премиум кучешки храни. Майната й на рекламата, най-добрата реклама я правят доволните кучета и доволните им собственици.

Качена снимка

Тук стана малко фотогалерия ама ..... ! ;D Моето куче сега се храни с Eucanuba, и аз имам чувството че достa мускулчета направи апък не съм й увеличил упражненията ! B) Ето една стара снимка (но тогава я хранех с Nutra Nuggets): Качена снимка Сега нейната мускулатура е доста по-развита от тази,но утре ще я снимам ! B)
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#839 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 11:49 PM

И все пак не става само с ядене, трябва и акъл.  ;) А в този случай движение. Кой каквото ще да разправя- обиколила съм достатъчно овчарници и знам какво съм видяла- каракачански кучета, хранени с качамак и ярма с отлично развита мускулатура, гръден кош и широки и здрави задници. Кеф да гледаш как се движат. Те не знаят ни що е Мерадог, ни що е гранула изобщо. Криви кучета не съм виждала там, а номера е един- кучетата не се връзват и се препичат на слънце, колкото им душицата иска.  ;)

п.п. Весела 5, бих била благодарна да споделиш за Мерамин-а. Отде да видя подробности за съдържание и откъде го купувате?  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2009 - 01:01 AM

Цитат

п.п. Весела 5, бих била благодарна да споделиш за Мерамин-а. Отде да видя подробности за съдържание и откъде го купувате?  :blink:

Eто Инфо да видиш какво представлява това чудо.
Тая добавка си е чист whey протеин, какъвто ползват и бодибилдърите,  ;D но за да не правя повече адската реклама, можеш да ме попиташ на лични откъде може да се снабдиш с тази добавка.

П.П.: А си прав за движението. И най-хубавото куче от генетична гледна точка, ако ще да е хранено с най-качествената храна на света, ако не се движи, а залежава на дивана, имунната му система пада и става болнаво, тромаво, дебело и проблемно.. Движението ускорява метаболизма, оросява мускулите с кръв и така резултатът е здраво, красиво куче. Естествено всичко с мярка - трябва да има равновесие в природата и винаги да се търси златната среда.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни