Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 13 February 2009 - 11:52 AM
http://www.dogfoodan...e...201&cat=all
http://www.dogfoodan...e...200&cat=all
Някой да има идея какво е "Ground Whole Grain Barley"?
Публикувано: 13 February 2009 - 08:24 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 02:15 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 02:20 PM
;D Само вижте каква е дажбата за 6-месечно куче едра порода. Как да не умре човек от смях. Мислех, че само Педигри имат такива дажби. ;D
Публикувано: 16 February 2009 - 06:00 PM
И ние се стреснахме отначало като видяхме тия дажби и звъннахме до Германия да питаме аджеба какви са тези умопомрачителни количества. Отговориха ни, че тези таблици не са актуални, просто уеб разработчикът им не ги е актуализирал. Което ще стане в по-късен период. Дневните дажби за куче от едрите породи на 6 месеца е около 350-400гр дневно. Мерадог е с точно 5% по-ниско калорична от Еукануба (давам пример). Аз храня куче тежащо 25кг с 300гр дневна дажба и то от серията PURE, която дори е само с 22% протеин. Т.е хранителната стойност и усвоимостта са напълно достатъчни.
Вече доста хора хранят кучетата си с Мерадог и те могат да изкажат впечатленията си и да се похвалят. Няма куче, което да е отказало храната, дори и най-злоядото. А при късокосместите кучета се забелязва изграждане на мускулен релеф. Който не вярва, може да опита и да сподели мнението си.
Публикувано: 16 February 2009 - 07:51 PM
Цитат
Ако пък е истина, не бих искала дори да знам какво има вътре... Едно приятелче така направи мнооого мускули с "добавки" към храната. После лежа няколко месеца в болница, за да си лекува черния дроб. С две суми, така нареченото "зобене" - анаболи. Сега си ходи без мускули.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 09:13 PM
Бушката, твоя приятел се е подул от това, че в тялото му се е задържало голямо количество вода. Всички анаболни стероиди вредят на черния дроб и бъбреците. Бъди сигурна, че и бая е тренирал, иначе просто е щял да надебелее.
Аззи, спомняш ли си, когато ти каазх, че Джазо като стане на 7-8 месеца ще пращи от енергия.
Искам да кажа, че ако си гледате хайваните нормално(с достатъчно разходки) и без екстремни физически натоварвания, общо взето, всяка хубава храна ще се отразява добре на кучетата.
Между другото все повече започвам да си мисля, че всички които си храним псетата със сухи храни сме си ги поназобили, имам силни подозрения, че тези храни съдържат хормони, ноооо нямам доказателства, така че не ми обръщайте внимание, просто си поразсъждавах пишейки.
Публикувано: 16 February 2009 - 09:16 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 09:29 PM
Публикувано: 16 February 2009 - 10:26 PM
Цитат
Е, айде да си призная, че повечето кучета които ядат Мерадог сме ги снабдили и с хранителната добавка Мерамин, която е главният виновник за увеличаване на мускулната маса при кучетата. Представлява протеинов комплекс (43% протеин), витамини от групата В и биотин.
И дума не може да става за анаболи, все пак имам женско куче, чиято репродуктивна способност бих искала да запазя.
Мерадог наистина по състав и действие има ефект като Еукануба. Разликите в протеини, мазнини, енергийни стойности варират с +/-5%. Една храна, която изгражда върху кучето мускул е много по-добра от храна, от която кучето буквално дебелее (т.е. покачва % мазнини в тялото).
А специално за "щрак" снимка на моето куче на 10 месеца - ти прецени формата й дали е добра, дали е "назобана" и т.н.
Винаги съм била маниачка на тема хранене, и аз може да ям кренвирши, но на кучето давам чисто месо. И съм много доволна от Мерадог, имайки предвид колко злоядo е моето псе, и как съм го била с пържолите по главата и съм го молила, заплашвала и какво ли още не, за да прояде това животно и да стане куче от него. Радвам се, че тази храна е апетитна за кучетата, високо усвоима (до което заключение стигнах след като гледам количеството отпаден материал) и може гордо да се нареди на пазара със супер премиум кучешки храни. Майната й на рекламата, най-добрата реклама я правят доволните кучета и доволните им собственици.

Публикувано: 16 February 2009 - 10:47 PM
Цитат
Цитат
Е, айде да си призная, че повечето кучета които ядат Мерадог сме ги снабдили и с хранителната добавка Мерамин, която е главният виновник за увеличаване на мускулната маса при кучетата. Представлява протеинов комплекс (43% протеин), витамини от групата В и биотин.
И дума не може да става за анаболи, все пак имам женско куче, чиято репродуктивна способност бих искала да запазя.
Мерадог наистина по състав и действие има ефект като Еукануба. Разликите в протеини, мазнини, енергийни стойности варират с +/-5%. Една храна, която изгражда върху кучето мускул е много по-добра от храна, от която кучето буквално дебелее (т.е. покачва % мазнини в тялото).
А специално за "щрак" снимка на моето куче на 10 месеца - ти прецени формата й дали е добра, дали е "назобана" и т.н.
Винаги съм била маниачка на тема хранене, и аз може да ям кренвирши, но на кучето давам чисто месо. И съм много доволна от Мерадог, имайки предвид колко злоядo е моето псе, и как съм го била с пържолите по главата и съм го молила, заплашвала и какво ли още не, за да прояде това животно и да стане куче от него. Радвам се, че тази храна е апетитна за кучетата, високо усвоима (до което заключение стигнах след като гледам количеството отпаден материал) и може гордо да се нареди на пазара със супер премиум кучешки храни. Майната й на рекламата, най-добрата реклама я правят доволните кучета и доволните им собственици.

Тук стана малко фотогалерия ама ..... ! ;D Моето куче сега се храни с Eucanuba, и аз имам чувството че достa мускулчета направи апък не съм й увеличил упражненията ! B) Ето една стара снимка (но тогава я хранех с Nutra Nuggets):

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 16 February 2009 - 11:49 PM
п.п. Весела 5, бих била благодарна да споделиш за Мерамин-а. Отде да видя подробности за съдържание и откъде го купувате? :blink:
Публикувано: 17 February 2009 - 01:01 AM
Цитат
Eто Инфо да видиш какво представлява това чудо.
Тая добавка си е чист whey протеин, какъвто ползват и бодибилдърите, ;D но за да не правя повече адската реклама, можеш да ме попиташ на лични откъде може да се снабдиш с тази добавка.
П.П.: А си прав за движението. И най-хубавото куче от генетична гледна точка, ако ще да е хранено с най-качествената храна на света, ако не се движи, а залежава на дивана, имунната му система пада и става болнаво, тромаво, дебело и проблемно.. Движението ускорява метаболизма, оросява мускулите с кръв и така резултатът е здраво, красиво куче. Естествено всичко с мярка - трябва да има равновесие в природата и винаги да се търси златната среда.