Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1421 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 14 January 2011 - 06:52 PM

на мен пък това ми харесва

Разликата между английските, руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос, отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост :flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1422 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2011 - 09:54 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Danidi какво да се прави, живеем в страна в процес на активно растяща неграмотност най-вече сред генерацията между 12- 30 години. :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1423 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 15 January 2011 - 12:49 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 January 2011 - 08:59 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Danidi какво да се прави, живеем в страна в процес на активно растяща неграмотност най-вече сред генерацията между 12- 30 години. :md_064:

:rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1424 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 01:04 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 January 2011 - 08:17 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 14 January 2011 - 10:02 AM, написа:

Защо кучето което влиза в кадър има толкова белези по главата? :eg_033:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Това го питай в онази, другата тема за родословните питбули. Очевидно там е най-компетентен.

redy, не знаех, че да се продава суха кучешка храна е престъпление. Не предполагах, че е лошо да се защитава продукта, който се продава, при това с разрешение от страна на обществото и държавните институции. Освен това, не само Владо е този, който се явява търговец на храна и участва в тази дискусия, но явно умишлено забравяш това. Той и Веси си имат някакви странични дискусии, които се подхвърлят и в тази тук, което си е техен спор. Когато се постанови и докаже, че сухата храна, саламите и кремвиршите са опасни за консумация може и да променим гледната си точка, дотогава това остава опция относно грижата за нашите кучета, а и относно нашия начин на живот. Твоите кучета се били продрискали от ПроПлан. Е, моите никога не са се продрисквали точно от тази храна, да не говорим, че с години я ползваме. Изобщо нямам куче, което да се е продрискало от суха храна, виж от готвена - случвало се е, но и за това си има обяснение, а няма да плюя месарницата, хранителната верига или животновъдството като отрасъл. Сега какво правим? Твоята дума срещу моята. Трябва да тръгнем да броим кучетата, които сме отгледали ли? Пълен абсурд. Изобщо темата е поставена по абсурден начин и предполага конфликтни диспути.
А, да. Доколкото си спомням задържането на диви животни май беше незаконно, както и кучешките боеве. Не ми се прави на запален натуралист и природолюбител, защото ако изобщо те вълнуваше нещо такова, нямаше да държиш тази вълчица в това състояние. Малко е странно да плюеш ловците в една тема, а в друга да показваш гордо какво диво зверче си отглеждаш. Да не говорим, че е направо отвратително да обясняваш как купуваш джолани на кучетата си, но храниш с ярма вълчицата, която предполагам използваш за насъскване на кучетата си (за друго не виждам защо да я държиш, едва ли е от любов към вълка).

Ти нормална ли си ???? Къде съм казал че е моя??!!
Вълчицата е на един ЛОВЕЦ , до нея той гледа и лисица , познай за какво!

И никъде не съм казал , че съм против сухата храна и аз храня със суха храна но това е около 10-15% от общото количество
И както съм написал , че се дразня от високомерното ви отношение , и това как се борите за кокала видно е че чак е смешно.

А за Про плана квото съм написал това е , въпреки че владо е най-лакомия тука :af_089: си признавам че еуканубата кучетата ми я понасят добре.

#1425 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 01:14 AM

Стига бе, Реди :)
Аз какво съм виновен, че колегите от другите фирми нямат кучета и не пишат тук? А че ти понася на кучетата марката, дето работя към нея е чудесно. И на моите е така. Ех да ми вдигаше заплатата писането тук - да съм се замогнал вече.
User's Signature

Качена снимка

#1426 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2011 - 01:29 AM

Показване на мнениетоredy, в 15 January 2011 - 12:09 AM, написа:

И както съм написал , че се дразня от високомерното ви отношение , и това как се борите за кокала видно е че чак е смешно.

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Мда, и на мен ми е суперсмешно. Сега остава да ни обясниш за какъв точно кокал става въпрос, че за него съм се борила и аз?! :ab_041: :ab_041: :ab_041: Да те просветля малко - нито внасям, нито изнасям кучешка храна. Обикновен клиент съм при това не на Еукануба. Сега с тези пояснения ми обясни за какъв кокал се боря?! Къде ми е точно кяра, че нещо не схващам. :tb_195:
Като храниш смесено за какъв *** беше тази демонстрация с тези касетки месо?! Да ни покажеш какво си пазарил за събота и неделя?! Да ни поясниш, че си месар-благотворител?! За какво точно?!

п.п. - Дали е при теб или при комшията ти тази вълчица няма никакво значение, ти демонстрираш достатъчно ясно отношението си по въпроса. :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1427 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 January 2011 - 02:27 AM

И аз нито внасям, нито изнасям кучешка храна, но до моя кокал се добрах :ab_041:
Проба, грешка, проба, грешка....и сега вече знам, едното ми куче се повлиява перфектно от Еукануба, а другото от Хепи Дог, и двете са в супер кондиция, и са вери хепи :ab_041:
Като въобще, не споменавам тук лечебните серии, благодарение на които катарака ми е още жив, въпреки това, че кара 15-тата си година, и хроничното си заболяване, според което би трябвало отдавна да е....мъртъв!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#1428 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 06:40 PM

С риск да ви секна безмисления спор....Ще ви помоля да ми помогнете с опита си с хранене с кучетата.Мойта Рува е на 4 месеца и половина до сега я храня предимно с пилешки сърца , дробчета придружени със зеленчуци и спагети разбъркани с хляб.... вредно ли е толкова тесто за сега няма проблеми тежи към 14кг породата и е между ротваилер и овчарка но маи ротваилера е наделял.Та пробвах суха храна от небрежност не видях марката не мислех че е толкова важна не искаше да я погледне бях я купила от зоомагазина в големи чували на грамаж само с мляко я изяде със зор.Помислих си че се дължи на млечните зъбки и не и понася твърдоста....Пробвахме ДАРЛИНГ нея си я хапва , но честно казано ми трепери сърцето от тия консерви....Старото ми куче миналата година бях купила Чапи една кутия от билла и резултата беше.....пияна повръщане и в предвид голямата му възраст инфакрт и се срути тотално след това въпреки че издържа още една година .Извинявам се че се отклоних малкото от темата , но найстина съм скпетична към куческите храни след тоя случаи.Чакам ващо мнение , и моля ви без излишни спорове коя храна е по добра като марка а като вид :) Благодаря предварително :)
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#1429 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 06:57 PM

Нямам представа в какво съотношение са хляба/спагетите и месото, затова, ако се притеснявате просто намалете количеството тестени продукти и увеличете количеството на месото :) Нормално е да се муси на гранулирата храна :ab_041: и аз, ако съм ял пържоли до вчера, ще се цупя на пържените яйца (примерно)...
Ако смятате да минавате на гранули просто се ориентираите към по-висок клас и не би трябвало да имате проблеми.
Но ви предлагам да продължите да го храните по същия начин, стига в купичката да присъства повече месо отколкото тесто :ae_085:

#1430 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 16 January 2011 - 10:54 PM

Да се оплача , купих 4 кутий куч. консерва на промоция , и кучето като я помириса избяга с вълчи вой .
Бесен заради парите го подгоних да му дам поне да я опита , но бяга от мен като дявол от тамян , и не мога да го хвана ....
Умирам от яд ...

#1431 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 January 2011 - 11:12 PM

ми емо дай ми ги на мен бе моите 3 лами всичко омитат :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1432 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:44 AM

И аз си имам в килера консерви на промоция,не се доближават до купичките даже,мислех да храня с тях бездомните,ама и те не я искат. Чудя се какво ли има вътре???
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1433 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 09:10 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 16 January 2011 - 07:59 PM, написа:

Да се оплача , купих 4 кутий куч. консерва на промоция , и кучето като я помириса избяга с вълчи вой .
Бесен заради парите го подгоних да му дам поне да я опита , но бяга от мен като дявол от тамян , и не мога да го хвана ....
Умирам от яд ...

:ab_041: Емо мисля че си длъжен да кажеш марката.В случая няма да е реклама.

Ама вярно ли бяга от теб? :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ха ха ха,за момент си ви представих как той тича с подвита опашка а ти настръхнал и облещен го преследваш с паничката. :ab_041: :ag_106:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#1434 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 17 January 2011 - 10:25 AM

Не е смешно , не се смей ! :eg_033:
Стернен кюхе / Дейн бестес , нещо такова + ДМ

Не го гоня с купичката естеств.( не сме толкова глупави по село , и не оправяме жените с дрехите , както си мислиш :wub: )

Намазал съм си пръста само , и го дебна бавно да го склеща в кюше , а очтите ми светят дзлобно тип Горгона /Медуза

Нещо подобно , но немам време да намеря по точно какво имам у предвид :md_064:

#1435 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 11:09 AM

В консервите които си купил има патица с морковен крем и гъби в сметанов сос по турски.
Ente an Karotten-Crème и Geschnetzeltes mit Pute an Pilzrahmsoße.Кой ги измисля тия кучешки менюта не знам, ама голям бъркоч ми се струва. :zz_020:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1436 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 11:37 AM

Много са си хубави, даже, alexy. Но аз съм ги ползвала само за овкусяване, демек да залъжа звяра, ако се пощамя на гранулата или по време на изложби, например. Обикновено тогава влияе умората и стреса от новата обстановка и пътя, та трябва да се прилъжат малко. Поне сега, с тази кучка, нямам такива проблеми. Да ми е жива и здрава, не отказва храна където и да е.
А това "по турски" ти ли го прибави? Защото не го виждам като надпис, бъзикаш ли се?

Ruva, защо не пробвате с други гранули като ги овкусите с подобен тип консерви. Резултатът няма да дойде веднага, но пък би трябвало да подейства след ден-два. Пробвайте с малки количества. Може да смесвате първоначално малко количество гранули с готвената храна и постепенно да увеличавате количеството за сметка на готвеното. Вземете по малко количество от няколко марки и вижте към коя проявява по-голям интерес и започнете с нея. Както писа Danidi по-трудно става преминаването от натурална храна към гранули, но не е невъзможно. Всички обичат прясна манджа. :md_064:
User's Signature

#1437 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 11:51 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 January 2011 - 08:42 AM, написа:

А това "по турски" ти ли го прибави? Защото не го виждам като надпис, бъзикаш ли се?

Ам не се бъзиках,преводача каза Pute-Турски и аз се опитах по смисъл да го вържа.Но явно има и друго значение това Pute.Ти като човек живял в Дойчланд,може да си го чувала като друго значение,ще се радвам да споделиш.Като каза овкусяване все съм се чудил на стопани които правят всякакви гимнастики за да накарат злоядите си или просто инатливи кучета да ядат.Аз с моите не съм имал никога такива проблеми,като прахосмукачки са.Ама понеже им стапям лагерите всеки ден с много бягане,ама много докато очите кървясат и кучето не откаже да апортира вече и си мисля че затова не връщат нищо :dog:

Pute-сещам се и за едно друго значение ,просто като звучене прочетено по "Български" ......... :ab_041:
User's Signature

#1438 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 January 2011 - 11:57 AM

Pute не е ли пастет или аз се бъркам ?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1439 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 January 2011 - 09:02 AM, написа:

Pute не е ли пастет или аз се бъркам ?

Pate е пастет ама на английски.
User's Signature

#1440 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 12:07 PM

Geschnetzeltes mit Pute an Pilzrahmsoße - Нарязано пуешко в гъбен сос и сметана, ама това е много първосигнален превод, предполагам, че месото е на кубчета, плуващи в сос от гъби и сметана. "geschnetzelten" е определен начин на нарязване, във вид на късчета, може и много дребни по размер. "ente" е думата за пуйка, но както и в английския тази птица се идентифицира с държавата Турция (имаше някакво обяснение в начина на изписване и последвалите промени в английския), но тъй като немският език е от групата на англо-саксонските езици, варианта с "pute" е взаимстван от там, затова според мен става объркването. Предполагам, че някой лингвист по-добре може да го обясни. :wub:
User's Signature

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни