Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 09 August 2011 - 10:35 AM
В началото я хранех с royal canin,после минахме на equilibrio и мисля,че много й хареса,но се чудя дали да не си мина пак на equilibrio след dog chow-a

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.
Публикувано: 09 August 2011 - 11:50 AM

Публикувано: 09 August 2011 - 02:29 PM
niki_shpanyol99, в 31 July 2011 - 05:27 PM, написа:
Искам да попитам нещо:Спряла съм се на две марки суха храна и те са Pro Plan и Eukanuba.Сега се чудя коя да избера.Какъв е вашият личен опит?Ще съм благодарна на всеки който ми отговори!
Еди яде Про плана, а Юканубата не искаше да я подуши даже. Съседското куче яде Юкануба с голям апетит. Пробвай с малко количество от 2-те, виж коя му харесва повече и така....
Публикувано: 18 August 2011 - 02:03 PM

Публикувано: 20 August 2011 - 03:19 PM
http://webteleradio....s/archives/6279
Публикувано: 22 August 2011 - 12:08 PM
Публикувано: 22 August 2011 - 06:44 PM
Публикувано: 22 August 2011 - 08:02 PM
Много тъпо, съвсем ще се побъркаме с тези храни

Публикувано: 23 August 2011 - 09:56 AM
Принципно от доста време ми я предлагат въпросната храна, поне да пробвам(все пак смятайте, че аз купувам над 250-300kg кучешка и котешка всеки месец -мои лични и приюти), но тъй като съм си стабилизирала какво, кога и как и нещата вървят нормално, въобще не съм задълбочавала.Колкото и странно да звучи, но едно запитване на една приятелка от този форум по отношение отзиви и т.н, се заинтересувах малко по обстойно.Оказа се ,че е наистина доста популярна и отзивите са отлични.За момента дори, от мои лични наблюдения и разговори с общи дистрибутори, продавачи и т.н се оказва, че е почти по предпочитана от доста други известни марки.Това що се отнася до общото мнение.
Лично ми е доста трудно да проумея как е възможно да се случи подобно нещо(не казвам, че не е вярно, защото не знам), но все пак живея от много години в Италия и нещото с което съм наясно и бих гарантирала е , че детски и животински продукти made in Италия са наистина на доста високо ниво, що се отнася до качество и контроли.По простата причина, че тук задължително преминават не знам си колко проверки, да не говорим как пък се взимат някои задължителни сертификати и лицензи.Аз погледнах ей така от любопитство в сайта на Trainer(Nova Foods) и се зачетох точно в сертификатите за качество, които имат(все пак другите бла-бла работи за натуралното и т.н ги знаем).Ами има си всичко необходимо и така важния сертификaт за качество BRC Food(които има желание да се поинтересува, наистина е доста сериозен сертификaт).
Това цялото разсъждение го пиша, защото ми е наистина чудно дали е възможно подобно нещо?!Признавам си, че нямам никакви лични наблюдения от въпросната храна, Но се чудя, как досега не е гръмнало всичко и евентуално, ако наистина нещо подобно има, което да надхвърля допустимите граници, не са изтеглили всички продукти от пазара.(Тук това не се случва за първи път).
Помня наскоро там истерията за бактерията...Изчезнаха всички краставици от пазара..Баси един таратор да не можеш да си направиш!!

p.s...Написах всичко това и защото според мен не е редно така веднага да се заклеймява нещо, което не е на 100% сигурно.А и като вземем предвид, че въпросната храна за качеството, което претендира, че има, съобразено с наистина умерената и допустима цена...Знам ли!!Може да ме сметнете за прекалено мнителна..Но дали има вероятност някоя конкуретна фирма да се е уплашила от прекалено бързото израстване на споменаваната?!

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 24 August 2011 - 09:03 AM
Gloria Lyubenova, в 18 August 2011 - 02:03 PM, написа:

Хранех известно време и аз с dog chow-a,препоръчана ми от ветеринаря,но не знам дали е по мое внушение,обаче козинката й не беше толкова лъскава,а за активността нямах наблюдения тъй като все пак е на помти 4 месеца и си е много активна попринцип.Обаче като почнах с Equilibrio имаше съществена разлика,по-висок клас се води от dog chow и е на почти същата цена.А за другата храна не мога да кажа мнение,нямам и познати,които да са я опитвали,и все пак си мисля,че има доста по-хубави храни от средния клас :)

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.
Публикувано: 25 August 2011 - 05:01 PM
Публикувано: 25 August 2011 - 11:30 PM
grigo009, в 23 August 2011 - 07:56 AM, написа:
Принципно от доста време ми я предлагат въпросната храна, поне да пробвам(все пак смятайте, че аз купувам над 250-300kg кучешка и котешка всеки месец -мои лични и приюти), но тъй като съм си стабилизирала какво, кога и как и нещата вървят нормално, въобще не съм задълбочавала.Колкото и странно да звучи, но едно запитване на една приятелка от този форум по отношение отзиви и т.н, се заинтересувах малко по обстойно.Оказа се ,че е наистина доста популярна и отзивите са отлични.За момента дори, от мои лични наблюдения и разговори с общи дистрибутори, продавачи и т.н се оказва, че е почти по предпочитана от доста други известни марки.Това що се отнася до общото мнение.
Лично ми е доста трудно да проумея как е възможно да се случи подобно нещо(не казвам, че не е вярно, защото не знам), но все пак живея от много години в Италия и нещото с което съм наясно и бих гарантирала е , че детски и животински продукти made in Италия са наистина на доста високо ниво, що се отнася до качество и контроли.По простата причина, че тук задължително преминават не знам си колко проверки, да не говорим как пък се взимат някои задължителни сертификати и лицензи.Аз погледнах ей така от любопитство в сайта на Trainer(Nova Foods) и се зачетох точно в сертификатите за качество, които имат(все пак другите бла-бла работи за натуралното и т.н ги знаем).Ами има си всичко необходимо и така важния сертификaт за качество BRC Food(които има желание да се поинтересува, наистина е доста сериозен сертификaт).
Това цялото разсъждение го пиша, защото ми е наистина чудно дали е възможно подобно нещо?!Признавам си, че нямам никакви лични наблюдения от въпросната храна, Но се чудя, как досега не е гръмнало всичко и евентуално, ако наистина нещо подобно има, което да надхвърля допустимите граници, не са изтеглили всички продукти от пазара.(Тук това не се случва за първи път).
Помня наскоро там истерията за бактерията...Изчезнаха всички краставици от пазара..Баси един таратор да не можеш да си направиш!!

p.s...Написах всичко това и защото според мен не е редно така веднага да се заклеймява нещо, което не е на 100% сигурно.А и като вземем предвид, че въпросната храна за качеството, което претендира, че има, съобразено с наистина умерената и допустима цена...Знам ли!!Може да ме сметнете за прекалено мнителна..Но дали има вероятност някоя конкуретна фирма да се е уплашила от прекалено бързото израстване на споменаваната?!
Не смятам ,че това направено с цел да саботират тази фирма ,надали създатели на този филм могат да различат Тренер от Мренер ,все им тая,но да се излагат и да лъжат в лаборатории за резултати от иследования няма как да стане.Там просто им по лесно да се иследват нещата по лаборатории защото е евтино и достъпно ,не като при нас.Преди време исках да иследвам едни зеленчуци та като ми казаха ,че ще трябва да дам над 100 лева се отказах ,при нас това е скъпо и непосилно за джоба, а при тях е ежедневие.По руска телевизия гледам всеки ден дават едно предаване ОТК ,нямате представа колко е полезно ,те са независими от никакви рекламодатели и всеки ден иследват поне по десет неща от един вид на различни фирми и дават резултати и ти можеш сам да прицениш какво е хубаво какво не е за теб.
А има и още едно нещо ,да стоки от Италия се качествени,но с едно голямо но!но!но! Зависи за кой пазар ,за третия свят или за някой друг.Както много неща се произвеждат в Китай ,но има стока произведена в Китай за Америка ,а има стока да кажем за Русия и съм сигурна ,че ако купите това което е за Американския пазар ,ще бъде в пъти по качествено и проверено .Това го знам оттдавна,защото видях разлика.
А за храната Тренер ,всеки сам ще си решава ,аз лично си направих извода ,защото не смятам че руските лаборатории лъжат и надали някога ще взема от нея,не казвам че тя е лоша ,защото може да е просто партида която иследваха не била читава ,което е вероятно ,това не означава че цялата гама храни на Тренер е заразена , просто харесвам Роял и Ямс .А които доволен от Тренер да си храни своите любимци с нея ,моите писаници не променят нещата и не трябва ,на които каквато храна му харесва с такава и ще храни.
Публикувано: 26 August 2011 - 12:15 AM
jullie_p, в 24 August 2011 - 09:03 AM, написа:
Gloria Lyubenova, в 18 August 2011 - 02:03 PM, написа:

Хранех известно време и аз с dog chow-a,препоръчана ми от ветеринаря,но не знам дали е по мое внушение,обаче козинката й не беше толкова лъскава,а за активността нямах наблюдения тъй като все пак е на помти 4 месеца и си е много активна попринцип.Обаче като почнах с Equilibrio имаше съществена разлика,по-висок клас се води от dog chow и е на почти същата цена.А за другата храна не мога да кажа мнение,нямам и познати,които да са я опитвали,и все пак си мисля,че има доста по-хубави храни от средния клас :)
за екалибрио съм съгласен суперпремиум клас и на цената на дог шоу това е си е невероятно ,пюрина има доста корекций да направят за да го постигнат това