Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1821 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 31 August 2011 - 01:52 AM

Попаднах на интересен пост в темата "Доберман" и ще го споделя с вас.

Показване на мнениетоkitana, в 22 August 2011 - 09:31 PM, написа:

.....И... Нататък. Нали се хранихме с Хепи дог... Е, зарязахме я. Както ни се отразяваше добре... след един момент това се промени тотално.. Сдоби се с мнооого пърхут, почна и да заслабва. Пробвахме за изв време с Хилс. Прекрасна храна! Кучето беше в страхотна форма! И те взеха, че я спряха... Взехме Еукануба и в рамките на един месец всеки ден псувах и нея, и производителите й. Кучето акаше точно толкова, колкото ядеше. Отслабна жестоко (това беше юни месец, ако не ме лъже предателската ми памет). Заприлича на концлагеристка само за 2 седмици. Взехме й Cynotechnic Energy на Royal Canin и всичко почна да си идва на мястото. И все още поправяме щетите от един месец хранене с Еукануба. Явно на нея хич, ама хич не й се отразява добре тази храна. Сега сме на LArge Breed Adult от ветеринарната серия на Роял Канин и съм много доволна. Оставаме на тази. Както може би предполагате... откачих покрай това хранене. :dry: Само за 4 седмици си съсипах кучето. Ребрата й стърчаха, тазобедрените й кости също... Направо... Все едно я хранехме с царевични пръчици. Сега е във форма. Косъма й лъщи. Ех, стига толкова за тая храна!....

Преди известно време също имах горчив опит с Еукануба, за да бъда точна това беше през 2008ма година. Явно оттогава нещата не са се променили към добро. Еуканубата си остава царевичак, който съсипва кучетата. Хора, не се подвеждайте че една храна се води супер премиум. Най-добрата храна е тази, която се отразява добре на кучето ви, косъма му е лъскав и мек, няма пърхут и кожни проблеми. Изпражненията трябва да са малко като количество, а не кучето да ака същото количество, което е изяло. Това означава, че в храната има прекалено много зърно, което дава обем на изходния продукт. Като цяло избягвайте храните, съдържащи големи количества царевица, пшеница, защото най-често те водят до алергии и кожни проблеми. Факт. Предпочитайте храните, които не съдържат зърнени храни, или зърното е ечемик примерно, или овес, или картофи.

Ако можете да си позволите БАРФ и ви се занимава да научите принципите на това хранене, горещо го препоръчвам пред всякаква гранула.

#1822 Потребителят е офлайн   Mutt lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 07:48 AM

Най-добрата?Домашно приготвената!Дядо имаше едно куче на име Балкан,хранеше го с качамак,хляб,сухари,домашен пастет и свинско и той живя 23 години!Не им вярвайте на Pedigree и Chapi,не съдържат никакви витамини.А то Royal Canin съдържа много добри съставки,но има такива химикали и консерванти,че колкото и щастлив да изглежда вашият любимец - здравето му не е добро!Не мъчете кучетата си - това е като да ядеш сирене тофу...Само добре изпечено месо,за добре изпечени кучета! :dog:

#1823 Потребителят е офлайн   Lidycat Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Мини шпиц,Художествена гимнастика,Акваристика,Костенурки,Арт,Модел.Мини мис Варна 2011 ....
Публикувано: 02 September 2011 - 08:33 PM

Наистина исках да разбера коя е най-добрата суха кучешка храна,но в крайна сметка се стигна до извода,че всяко куче по предпочетанията си :mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Направи добро-изяж л***о!!!
Facebook:Lidi Dimitrova

#1824 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 September 2011 - 12:46 AM

Показване на мнениетоDanidi, в 25 August 2011 - 09:13 PM, написа:

Показване на мнениетоpinky, в 25 August 2011 - 11:30 AM, написа:

Някой има ли впечетления за храната Chicopee? Или някоя друга храна, която е хипоалергенна.

точно тази марка не е такава :md_064:

тук пише,че е хипоалергенна...?

http://www.miazoo.co...ED%E0.html/1037
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1825 Потребителят е офлайн   dragonM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 11:03 AM

Аз храня моя звяр с Чикопи, но не знам дали е хипоалергенна, мисля че не е, понеже като я купувах последния път ми дръпнаха една лекция какво има в храната, но не споменаха да е хипоалергенна. Иначе аз съм доволна от нея и нямаме никкави оплаквания :)
А и чесно казано храната винаги е накисната в някаква супичка (без подправки за зверо).

Педигри и Чапи са нисък клас храни до колкото знам.
В крайна сметка всяко куче си е индивидуално.
User's Signature

Качена снимка

#1826 Потребителят е офлайн   s_todorov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 08:39 PM

Аз вече повече от година храня моя лабрадор с Visan Optima и съм доволен. Преди това около 2 години пак бяхме на испанска само че Advance и тя е хубава, но цената е по висока.

#1827 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2011 - 09:02 PM

Optima е средния клас на завода Visan. Високия клас се казва Imagine. А Advance е висок клас, не може да се сравнява с Оптима. Разликата е класовете храни - нисък, среден, висок е количеството месни продукти, които са вложение. В Оптимата има около 20% месо, в Imagine има 30% месо годно за човешка консумация.

#1828 Потребителят е офлайн   s_todorov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 October 2011 - 08:02 PM, написа:

Optima е средния клас на завода Visan. Високия клас се казва Imagine. А Advance е висок клас, не може да се сравнява с Оптима. Разликата е класовете храни - нисък, среден, висок е количеството месни продукти, които са вложение. В Оптимата има около 20% месо, в Imagine има 30% месо годно за човешка консумация.

Да така е, но все пак и Оптимата си е премиум и за цената и май по добра няма, поне аз не мога да намеря из магазините.

#1829 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 04:52 PM

Имам интересни констатации. Ползваме Хилс за мали породи. Храната която се предлага в БГ има 23% протеин. казаха ми ,че храната в САЩ е с по-добро качество и реших да си донеса. Сега като сравнявам опаковките установявам, че тази купена от САЩ е с 16% протеин:ud_009:. Нали уж тази от там е по-добра. Храната предлагана в Бг е "science plan", a другата е "science diet" , но тя в САЩ е само такава и това е което отговаря на нашата.
User's Signature

Качена снимка

#1830 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 08:30 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 31 August 2011 - 01:52 AM, написа:

Попаднах на интересен пост в темата "Доберман" и ще го споделя с вас.

Показване на мнениетоkitana, в 22 August 2011 - 09:31 PM, написа:

.....И... Нататък. Нали се хранихме с Хепи дог... Е, зарязахме я. Както ни се отразяваше добре... след един момент това се промени тотално.. Сдоби се с мнооого пърхут, почна и да заслабва. Пробвахме за изв време с Хилс. Прекрасна храна! Кучето беше в страхотна форма! И те взеха, че я спряха... Взехме Еукануба и в рамките на един месец всеки ден псувах и нея, и производителите й...Заприлича на концлагеристка само за 2 седмици. Взехме й Cynotechnic Energy на Royal Canin и всичко почна да си идва на мястото. И все още поправяме щетите от един месец хранене с Еукануба. Явно на нея хич, ама хич не й се отразява добре тази храна.

Преди известно време също имах горчив опит с Еукануба, за да бъда точна това беше през 2008ма година. Явно оттогава нещата не са се променили към добро. Еуканубата си остава царевичак, който съсипва кучетата.

Не знам на база каква извадка сипвате простотии по форумите, уважаеми драскачки ... като ще се надплюваме да кажа, че от няколко години храня животните си единствено и само с ЮКАНУБА. В момента в двора ми има шест ротвайлера: две зрели женски, едно младо куче и три тримесечни бебета. На същата храна се радват безпородната Мими и немалкото бездомници, скитащи наоколо...повярвайте ми: всички изглеждат добре, а това със сигурност не става с ядене на царевичак.

Да вадиш изводи на база "моето куче" е най-малкото израз на крайно невежество, много често това е и обикновена човешка глупост и желание за изпъкване с някакви знания от позицията на "крайна инстанция" ... и не на последно място за такива като вас гроздето просто е кисело ... :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1831 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 09:06 PM

Eukanuba е хубава храна! Храних си кучетата доста време с нея и съм нямал проблеми. Не ги е съсипала и не е Царевичак :zz_020: Другото е обяснено в горния пост. :ba_025:

#1832 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 09:26 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 10 October 2011 - 08:30 PM, написа:

Не знам на база каква извадка сипвате простотии по форумите, уважаеми

На база стар танц, който си имаме откакто Весела беше дистрибутор на конкурентна марка. Тогава не беше такъв привърженик на БАРФ. Другото от това време мина, ама нали някаква жлъч трябва да ни крепи все пак. Не става да кажеш - каква овца бях и за всичко бърках.
Ама споко: Весела си лае - кучетат си хапват...
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1833 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 October 2011 - 09:40 PM

Уважаеми г-н Коко_ko (явно в двора имате и кокошки), незная защо се обръщате към мен с "уважаеми драскачки" и с "такива като вас", явно тестостерона ви е в повече и ви е ужасно трудно да спазвате добрия тон. Винаги, когато става въпрос за която и да е супер премиум марка храна, която е обозначена като "100% пълноценна и балансирана" ми идва да избухна в смях. Според стандартите на американската организация AAFCO, която отговаря за безопасността на храните, това са следните тестове, които се провеждат за да получи една храна ТИТЛАТА "100% пълноценна и балансирана".

Така:
1во - взимат се минимум 8 кучета, които да участват в теста.
2ро - прави се примерно тест как се отразява дадена храна на едри породи кучета на възраст от 6 до 18 месеца (подрастващи).
3то - продължителността на теста е 6 месеца.
4то - по време на теста е допустимо да се отстранят до 25% от кучетата, ако при тях настъпи здравословен проблем (падане на козината, проблеми със стомаха, загуба на тегло и т.н.).
5то - допустимо е оставащата група кучета да загубят максимум до 15% от първоначалното си тегло.

Ако храната премине този тест, т.е. да не отпаднат повече от 25% кучета, и останалите да не изгубят повече от 15% от теглото си, следва - ЧЕСТИТО! И тази същата храна получава правото да отпечата на чувалчето, че е 100% ПЪЛНОЦЕННА И БАЛАНСИРАНА ФОРМУЛА за подрастващи кученца от едрите породи.

Това е едната гледна точка. Другата е, че много малко хора четат СЪСТАВА на храната. Не казвам, че всички формули на Еукануба са царевичак. Но хващам примерно тази - http://www.eukanuba....-lamb-rice.html Конкретната храна съдържа 14% месо (пилешко, пуешко, агнешко), пилешко брашно, и оттам започва интересното - 14% ориз, царевица, сорго, ечемик...

Съжалявам, но не мога да се съглася, че едно куче би усвоило лесно толкова зърно. Кучето е месоядно животно. Явно твоите ротвайлери са някакво изключение. Пък и не мога да не се усъмня, че им даваш и други неща в добавка на гранулата, месо примерно...

Не визирам само Еукануба, има десетки марки, чиито основни съставки са царевица, пшеница, ориз, ечемик, глутени и т.н. Не мога да се съглася, че това са пълноценни и балансирани храни. По-скоро 100% химия.

Но не е моя работа да ви казвам с какво да си храните кучетата, само не ми казвайте, че гроздето е кисело, защото моите кучета ядат месо, а не пшеница.

#1834 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 October 2011 - 09:48 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 10 October 2011 - 07:26 PM, написа:

На база стар танц, който си имаме откакто Весела беше дистрибутор на конкурентна марка. Тогава не беше такъв привърженик на БАРФ. Другото от това време мина, ама нали някаква жлъч трябва да ни крепи все пак. Не става да кажеш - каква овца бях и за всичко бърках.
Прикачен файл Untitled.jpg

Владо, хората еволюират, и научават нови неща. А конкретната марка, която дистрибутирах за кратко преди време пак се отразяваше по-добре на кучетата от прословутата Еукануба, АМИН! Да го е**, няма ли да изобретят Еукануба за хора, че ми омръзна да мисля какво да готвя всяка вечер! Хранете си вашите кучета с каквото си искате, но престанете да лъжете хората, че едва ли не, ако не хранят с екструдирана царевица, застрашават здравето и живота на кучетата си. Като някакви сектанти сте.

#1835 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 10:14 PM

Весела, много съм далеч от мисълта да убеждавам, когото и да е в каквото и да е. Вече. Ако някой пита - мога и да се опитам да дам мнение. Просто обяснявам на Орлин откъде идва заяждането ти с конкретна марка. Де надживей го накрая! Не е хубаво млад човек да таи злоба. От опит ти го казвам.

БАРФ РУУЛС

ОК?
User's Signature

Качена снимка

#1836 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 October 2011 - 10:19 PM

Владо, нищо против теб, но г-н Ротвайлер открито се заяжда с мен не само в тази конкретна тема. Качена снимка

#1837 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 October 2011 - 10:19 PM, написа:

Владо, нищо против теб

И аз така :beer:
"Ребята, давайте жить дружно" :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1838 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2011 - 08:20 AM

В момента храня малката с Белкандо Грави, а големият с Про План с пиле и ориз. От про план съм доволна много и от белкандо. Малката до сега не е имала разстройство нито един път, много е енергична, но ме притеснява акото. Чела съм, че изходния продукт трябва да е по-малък от този който приема. При белкандото забелязвам, че акото е доста голямо въпреки, че пише 80% месо т.е. изходния продукт трябва да е в по-малки количества. Сега обмислям смяна на храната някой, ако може да даде съвет..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1839 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 October 2011 - 08:42 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 10 October 2011 - 09:26 PM, написа:

Прикачен файл Untitled.jpg

Беше дистрибутор и на "Мера дог", колко възхваляване беше и тази храна ... но и тя се оказа "царевичак" по нейните описания на по късен етап.

За да не се чудят останалите потребители какво е БАРФ - тук.

#1840 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2011 - 12:37 PM

Преди 3 години бях достатъчно наивна, за да се подведа от рекламните послания на екструдираните царевични храни. Роял Канин, Хилс, Проплан - това звучеше като мантра в ушите на начинаещия собственик на куче. Това беше най-доброто, с което можеш да се сдобиеш на пазара и да храниш. Но нещата се променят, вече се внесоха хиляда супер премиум марки храни - холистични, grain-free, хипоалергенни (не съдържащи глутен, царевица, соя, пшеница), така че вече новите собственици на куче имат огромен избор.

Да, преди време промотирах Мерадог, но ако някой си спомня добре, наблягах на Pure серията, която съдържа само един вид месо като източник на протеин, а въглехидратите в храната бяха единствено от бял ориз.
Много марки храни се усетиха и насочиха усилията си в създаването на формули, които носят повече ползи за кучето - примерно серията Dermacomfort на Роял Канин, серията Naturally Wild на Еукануба, grain-free сериите на Orijen и Acana, Taste of the Wild, различни холистични формули и т.н.

Може би много от вас са наясно какво представлява храносмилателната система на кучето - къс тракт с висока киселинност. Ако му дадеш царевица и моркови, каквото влезе отпред, това ще излезе и отзад. Поради тази причина зърнените продукти в храните се смилат и обработват до степен, в която са усвоими за кучето.
Не зная дали някой от вас си е правил експеримент да следи колко ака кучето, ако яде евтина храна и колко ака, ако яде грейн фри формула. А ако си направите експеримент какво ака кучето след като е яло месо.. почти нищо :)

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни