Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 13 October 2011 - 09:31 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 13 October 2011 - 02:06 PM
bushkata, в 12 October 2011 - 10:49 PM, написа:
Каква марка носи храна, произведена в подобен завод? Името на завода? Или си има собствена марка?
На линка, който си дала http://www.fidespetf...index.asp?ID=14 има две храни. Това са марки на завода ли? Защото тази Euro-Premium ми се струва, че са измислили името с подвеждаща цел... Нещо като "Био-сапун", на който само името му е био (вече има закон, който забранява подобни подвеждащи имена, но винаги има начини това да се заобикаля).
Ами като гледам съдържанието на тази формула http://www.euro-prem...&pc=1&psc=2&p=9 според мен това си е Премиум клас формула - среден клас. Имайки предвид, че производството е белгийско, си мисля че храната ще е по-добра от някоя италианска в същия клас.
Контролът е - от всеки произведен тон храна взимат проба за анализ. Но всичко зависи от това какви съставки се влагат в храната, ако те се променят (примерно завода спира да купува пилета от една фирма и започва от друга), тогава се променя и качеството и вида на храната. Веднъж попаднах на такава издънка с Роял Канин - чувал Персиан 30 (светла гранула и специфичен мирис), и друг чувал от друга партида с много по-тъмна гранула и съвсем различен мирис. Което значи, че нещо в производствения процес е било променено, за да се стигне до такава голяма разлика в крайния продукт.
"Супер-премиум" името получават храни, в зависимост от съставките които са вложени в тях. В супер премиумите се влага месо годно за човешка консумация, състава е съвсем друг, баластните съставки (ориз, царевица, пшеница, картофи) са в много по-малко количество. Добавят се екстри като омега 3, омега 6 киселини, глюкозамин, хондроитин, юка шидигера (за намаляване на миризмата на акото), цикория (инулин - за подобряване на храносмилането), мано и фрукто олигозахариди и други.
Публикувано: 13 October 2011 - 02:20 PM
Vesela_5, в 13 October 2011 - 03:06 PM, написа:
С точно същата храна ми се случи и на мен. Помислих, че някой е направил менте на Роял

Благодаря за информацията.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 October 2011 - 11:24 AM
Fibsi, в 13 October 2011 - 05:38 AM, написа:
Vesela_5, в 13 October 2011 - 12:04 AM, написа:
Видеото може да гледате тук в лявата част на екрана.
Аз храня смесено- сутрин гранула, вечер натурална храна. Гранулата ми е Acana от повече от година за две кучета и две котки. Има периоди, в които кучетата ядат само гранули. Лъскава козина, никакви проблеми с кожата, имат енергия и апетит. Едната ни котка, за съжаление, отскоро има проблем с бъбреците и мина на медицинска храна. Другата си дояжда чувала Acana. Съвсем отскоро Acana яде и тримесечно бебе бернер като първият опит да минем от Royal Canin към Acana не мина добре, но малко след това опитахме отново и сега бебето е супер, отходният материал и той.
Много съм доволна, мисля, че и животинките също. Освен това съм сигурна, че аз самата не ям храна с толкова високо качество- свободно отглеждани пилета, крави, агнета, диво-уловена риба и всичко това без никога месото да е замразявано, без консерванти...
За съжаление, в България се предлагат само grain-free формулите на Acana, което ограничава българския потребител. Списък с всичките им продукти.
Проблема с бъбреците може да е от храната - Акана май е с високо съдържание на протеин?
Публикувано: 17 October 2011 - 07:31 AM
dox, в 15 October 2011 - 11:24 AM, написа:
Не, не е от храната- предстои ни изследване и ще знам повече, но най-вероятно се касае за вроден проблем- по-малки бъбреци.
За протеините е много важно от какъв източник са и с какво качесто, а не колко висок е процента. Аз поне, така съм чела.
За различните гранули от уж еднакви храни на мен ми се случи с Акана, купена от чужбина и такава, купена насипно от България. Гранулата от чужбина беше тъмна, мазна и ароматна, а тази от тук беше светла, по-суха и не толкова ароматна, макар чувала, от който я купих да е бил отворен едва предния ден.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 17 October 2011 - 09:42 AM
Публикувано: 17 October 2011 - 10:06 AM
Fibsi, в 17 October 2011 - 05:31 AM, написа:
Не, не е от храната- предстои ни изследване и ще знам повече, но най-вероятно се касае за вроден проблем- по-малки бъбреци.
За протеините е много важно от какъв източник са и с какво качесто, а не колко висок е процента. Аз поне, така съм чела.
За различните гранули от уж еднакви храни на мен ми се случи с Акана, купена от чужбина и такава, купена насипно от България. Гранулата от чужбина беше тъмна, мазна и ароматна, а тази от тук беше светла, по-суха и не толкова ароматна, макар чувала, от който я купих да е бил отворен едва предния ден.
Имала съм проблеми с бъбреците от високия протеин при три кучета,едното направи камъни и беше оперирано.Високото съдържание на протеин се отразява именно там.Говоря за хранене с Орижен.При толкова високо ниво на протеин,кучето трябва да изразходва енергията,принципно се препоръчва за работещи кучета,за домашните,освен ако не осигурявате много високо натоварване не е за препоръчване.Нещото ,което разбрах е,че ако не се дава пълната дажба, т.е. се намали с поне 40% и се добавят овесени ядки се понася добре от животните,но е хубаво пак да се следят бъбреците,поне докато не видите със сигурност, че няма проблеми там.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 October 2011 - 10:09 AM
Fibsi, в 17 October 2011 - 05:31 AM, написа:
И аз така смятам. По принцип котките са повече месоядни от кучетата и имат по-голяма нужда от протеини, които се усвояват най-добре при по-честа консумация. И според мен е генетично, макар и да не съм познавач на котки съм прочела някои неща за храненето им.
Ето и една извадка от статия от Д-р Линда Дю Хансън, мениджър на групата от ветеринарни лекари на OLIVER'S.
С годините котките стават по-малко активни, с което се намалява дейността на някои жизненоважни органи и нуждата от протеин ще се намали. Ако възрастната котка се храни с обичайната храна, тя ще набавя протеини, които могат да предизвикат стрес в бъбреците и черния дроб. Съответно приема е препоръчително да се намали с до 30% от сегашното количество на протеини, а мазнините да бъдат увеличени, които гарантират на котката адекватно ниво на енергия.
Тук цялата: Специализирано хранене на котки
Дано Ви е от полза! Успех!
Публикувано: 17 October 2011 - 12:26 PM
Milla, конкретно за нашата котка с евентуален проблем- тя е на 2 години, започна да губи апетит, или поне да не се храни така настървено, както преди. Загуби тегло. По друг повод я заведохме на лекар, който я прегледа обстойно и каза, че според него бъбреците са с по-малки размери (ехограф предстои да направим). От тогава мина Rozal Canin Renal- яде я с апетит и качи тегло, колкото и да съм недоволна, че храня с царевица :(

Публикувано: 19 October 2011 - 10:26 AM
vesseeto, в 11 October 2011 - 02:39 PM, написа:
Аз също съм много доволна от тази храна, т.е. не аз, а кучетата ми. Ние сме на зеления пакет - за порастнали кучета, средна гранула. На много приемлива цена е, дано да не е само докато я наложат на пазара. Не се намира навсякъде обаче все още.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 21 October 2011 - 06:25 AM
На Пет Биз много ми я хвалеха как нямала никакви зърнени продукти (това възможно ли е? Разбирам, да има малко, но да няма хич?) и че била идеална за злояди кучета.
Другото, което ме притесни е, че в книжката им пишеше, че храните са с 40% проетини? 40%!?!? Това не е ли прекалено МНОГО?
Е моят е злояд, та се не трае, ама и тая храна не я отрази по никакъв начин.

Публикувано: 25 October 2011 - 10:03 AM
xael, в 21 October 2011 - 04:25 AM, написа:
На Пет Биз много ми я хвалеха как нямала никакви зърнени продукти (това възможно ли е? Разбирам, да има малко, но да няма хич?) и че била идеална за злояди кучета.
Другото, което ме притесни е, че в книжката им пишеше, че храните са с 40% проетини? 40%!?!? Това не е ли прекалено МНОГО?
Е моят е злояд, та се не трае, ама и тая храна не я отрази по никакъв начин.

Публикувано: 27 October 2011 - 09:51 AM
Публикувано: 27 October 2011 - 10:02 AM
DDG, в 19 October 2011 - 10:26 AM, написа:
Аз също съм много доволна от тази храна, т.е. не аз, а кучетата ми. Ние сме на зеления пакет - за порастнали кучета, средна гранула. На много приемлива цена е, дано да не е само докато я наложат на пазара. Не се намира навсякъде обаче все още.
Ако я купувате от София може ли да пишете от къде? Благодаря предварително.
Публикувано: 27 October 2011 - 10:17 AM
arina, в 27 October 2011 - 10:02 AM, написа:
http://terrysdog.com/ -В този магазин я намерих за пръв път.

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......
Публикувано: 27 October 2011 - 10:34 AM
vesseeto, в 27 October 2011 - 10:17 AM, написа:
В този магазин продават и кучета

Открих, че я предлагат и тук.

Публикувано: 01 November 2011 - 02:42 PM
arina, в 27 October 2011 - 10:02 AM, написа:
Скоро я видях и в Младост в зооцентъра в Хит: http://zoocenter-bg.com/?dir=45
Публикувано: 01 November 2011 - 03:40 PM
mimi8376, в 01 November 2011 - 02:42 PM, написа:
Аз пак, като счупена плоча- и там продават животни