Ще ви помоля да спрете да се карате и да флудите. Пишете безсмислени неща, без въобще да се интересувате от породата боксер. Всяко едно куче трябва да бъде обичано и да бъде любимо на своя стопанин.
Когато става дума за порода, първо изяснете какво е това порода и стандарт. Куче, което не е вписано в племенните книги на съответната порода, дори и да има породните белези и да "прилича" на дадената порода, не представлява племенна ценност и е извън развъдната програма. Това не го прави по малко куче и не трябва да го прави по нелюбим на своя стопанин - имал съм четири кучета и всяко едно съм обичал и въпреки че в момента имам куче с родословие, е напълно възможно да си взема и куче без педигри, стига да се влюбя в едните очи и излъчването, каквото само кученцата имат - когато обичаш, някои неща са на заден план, поне за мен. В същото време има хора, които имат .. не зная, наречете го мания, желание, чувстват любов и нужда да развиват именно породата в определения за това стандарт. Целите на любителите на кучето, които искат да имат куче за домашен любимец и на тези, които искат да развиват порода е различна. Допирните им точки са кучето и любовта към породата. Но ако няма кой да развива породата, да търси по високи цели, да има идеята да развъжда с цел да "извае" идеалното куче според стандарта, то няма да има и любителите, защото без идеал няма порода.
Спора е излишен, а темата е дълга. В същото време дори и кучето да има родословие, е напълно възможно то да не може и да не трябва да се използва за ръзвъждане. Ако на някой му се чете, има достатъчно материали в
Да пазим и развиваме породите. Ще се радвам, ако ги прочетете.
Спора ви кое е по по боксер е безсмислен. Принадлежност към дадена порода кучета е родословието, което дава гаранция за произхода, но не и за качествата на кучето - качества като екстериор, психика, темперамент. Всичко това, обединено в едно дава красотата на породата. Боксер феновете са голямо нещо по цял свят - някой от вас чувал ли е за ATIBOX ? Както казваше един мой приятел, фен на боксера, ако не си бил на АTIBOX, значи не си бил никъде. За истинския боксер фен няма по важна и по голяма цел от доброто представяне там.
ATIBOX ' 2006
В началото на темата има и линк към българския
Боксер клуб.
CLORO DEL COLLE DELL'INFINITO - Champion Atibox