Боксер
Публикувано: 13 April 2011 - 05:20 PM
Публикувано: 19 April 2011 - 09:51 AM
Публикувано: 20 April 2011 - 01:52 PM
diadra, в 19 April 2011 - 09:51 AM, написа:
Когато някой търси,или пък предлага бял боксер би трябвало да се дава малко повече инфо,като защо бял,защо се кастрира или пък защо е голяма вероятността кучето да е с нарушен слух или зрение,и че голям процент оглушават,също и че са склонни към много заболявания!!!
Също трябва да се знае че белият боксер може да се регистрира но не отговаря на стандарта

Ето е малко полезно инфо за бялото

Публикувано: 20 April 2011 - 04:31 PM
Белия цвят е нормален за боксера! Това не е куче албинос. Също така не носи генетични заболявания. ( както при цвят мерл за дога)
Не отговаря на стандарта, не заради физика, а заради цвят ....но е ФАКТ, че се разсъждава над темата белия боксер да се вкара във стандарта.
Абсолютна глупост и неинформираност е да се твърди че белия цвят носи оглушаване при боксера ...а за ослепяването даже и като теория не го бях чула ...

Публикувано: 20 April 2011 - 06:00 PM
coolice, в 20 April 2011 - 04:03 PM, написа:
Аз имам друг въпрос:
Много ми е интересно, как във времето куче започва да "оглушава" , поради белия си цвят?

Добър въпрос

diadra, в 20 April 2011 - 04:31 PM, написа:
Белия цвят е нормален за боксера! Това не е куче албинос. Също така не носи генетични заболявания. ( както при цвят мерл за дога)
Не отговаря на стандарта, не заради физика, а заради цвят ....но е ФАКТ, че се разсъждава над темата белия боксер да се вкара във стандарта.
Абсолютна глупост и неинформираност е да се твърди че белия цвят носи оглушаване при боксера ...а за ослепяването даже и като теория не го бях чула ...

Да казват че не е албинос ,но не се признава от стандарта поне за сега а в същото време може да има легитимни документи за боксер

А каква е гаранцията че няма да има подобни проблеми след време кучето,някой може ли да гарантира това?И защо са отричани до сега ако си е нормален цвят това,и в същото време всички развъдчици кастрират такива животни.
При заплождане на вече бели боксери потомството ще е само от бели кученца,а дали тогава не е възможно да има и албиноси това се питам аз,и не е ли това проблема с цвета най вече

Публикувано: 20 April 2011 - 08:39 PM

pbs, в 20 April 2011 - 06:00 PM, написа:
Аз бих Ви помолила да ми цитирате точно къде в статията е написано именно това?
Публикувано: 20 April 2011 - 10:26 PM
coolice, в 20 April 2011 - 08:39 PM, написа:

pbs, в 20 April 2011 - 06:00 PM, написа:
Аз бих Ви помолила да ми цитирате точно къде в статията е написано именно това?
Е да точно на статията няма

А ако наистина имаш желание да се свържеш с тях ето и повече координати,със сигурност биха ти отговорили за разлика от някой наши организации

Публикувано: 21 April 2011 - 07:50 AM
pbs, в 20 April 2011 - 04:00 PM, написа:
Да казват че не е албинос ,но не се признава от стандарта поне за сега а в същото време може да има легитимни документи за боксер

Пак пишете защото имате време, а не за да напишете нещо вярно. Последната промяна в стандарта на боксера е направена през 2001 година. Само Германския боксер клуб може да променя стандарта, на общо събрание с кворум. На тазгодишното събрание е взето решение, за промяна в стандарта относно белите боксери, която ще се гласува догодина. Промяната ще позволи явяванета на такива боксери на FCI изложби и развъждането им само помежду им. Не е вярно че между два бели боксера се раждат само бели бебета. Глухотата при белите ако изобщо има такава е вродена, а гена носещ бялото не е свързан задължително с вродената глухота.
Белият цвят в боксера идва от впръскванията на кръв от английския булдог в миналото, белият английски булдог задължително глух ли е?
Публикувано: 21 April 2011 - 10:45 AM

pbs, Не смятате ли, че не приятелите на боксера решават кой цвят ще бъде допустим за породата и чие гардже е най-расово? Верният линк е този: http://www.bk-muenchen.de/ и харесва ли ни или не - този клуб определя правилата.
[Цитат:]При заплождане на вече бели боксери потомството ще е само от бели кученца,а дали тогава не е възможно да има и албиноси това се питам аз,и не е ли това проблема с цвета най вече

А що се отнася до това глухи и слепи ли са белите боксери и вероятността да се роди куче албинос- има една наука, наречена генетика, която се занимава с този въпрос. Не питайте себе си...

Публикувано: 21 April 2011 - 02:52 PM
coolice, в 21 April 2011 - 06:51 AM, написа:
Не знам към кого ви е въпроса, но но поне аз не знам да е бил някога в стандарта белият боксер

ramzesbox - приятелите и почитателите не могат да решават кой цвят е допустим,както казва Боксерфен има правила които не се определят от мен и теб и какво харесваме ние,правила по които се развъжда дадена порода и има хора разбиращи от това как и защо се прави така,също да генетика е науката от която аз и вие не разбираме,просто ви посочих една тема какво се пише за белият боксер,факт е че не се вписва в стандарта,също много ми е интересно ако го допуснат как ще контролират да се размножават само между бели

Така че тук ние може само да си чешем езиците

Публикувано: 21 April 2011 - 04:02 PM
pbs, в 21 April 2011 - 02:52 PM, написа:
Не знам към кого ви е въпроса, но но поне аз не знам да е бил някога в стандарта белият боксер

Малко история на български
Малко на немски
и английски...
Публикувано: 21 April 2011 - 04:16 PM
Ето тук едно мнение, относно това, кога и защо е изваден от стандарта белият цвят на немския боксер:
http://www.bk-muench...hme_weisse.php.
Относно верността на твърдението...[Цитат]: кое и колко е вярно не знам всеки сам за себе си да прецени.

Публикувано: 22 April 2011 - 06:08 PM
ramzesbox, в 21 April 2011 - 04:16 PM, написа:
Ето тук едно мнение, относно това, кога и защо е изваден от стандарта белият цвят на немския боксер:
http://www.bk-muench...hme_weisse.php.
Относно верността на твърдението...[Цитат]: кое и колко е вярно не знам всеки сам за себе си да прецени.
Това да водиш спор и да кажеш че разбираш са две различни неща,така че не е срамно да каже някой че не разбира,защото в противен случай трябва да има покритие

Линка който сте дала е изтрит или не работи,но дори и да не беше едва ли бих разбрал нещо на немски

А историята на боксера е толкова различно описана из нета че едва ли си струва да се чете всичко.
Първият стандарт на боксера бил определен от едноименния клуб през 1896 г. През 1902 г. той бил фиксиран в писмена форма и оттогава е преработен няколко пъти. Редакцията на стандарта от 1905 г. била толкова добре обмислена и разработена, че измененията оттогава нямали принципен характер. Променян бил например само ръстът, който за първите боксери бил 45-50 см, от 1925 г. били забранени за развъждане бялата и черната, а от 1938 г. и петнистата окраска.
http://bestfellows.c...B0%D1%82%D0%B0/
Така че щом е изваден от 25 година със сигурност е имало за какво,така че за малкото време едва ли може да се каже че е бил

Ето още един интересен текст

Even though Boxer Clubs were formed in Germany as early as 1895, AKC registration for Boxers didn't take place until 1904, when white was the most common color. Now white is not accepted as a breed standard at all. It began winning championships in 1915 and then hit the ground running from there, quickly becoming a show favorite.
http://bg.wikipedia....%81%D0%B5%D1%80
http://en.wikipedia....Boxer_%28dog%29
http://americanboxer...er_history.html
Публикувано: 25 April 2011 - 09:29 AM
boxerfan, в 21 April 2011 - 07:50 AM, написа:
На тазгодишното събрание е взето решение, за промяна в стандарта относно белите боксери, която ще се гласува догодина. Промяната ще позволи явяванета на такива боксери на FCI изложби и развъждането им само помежду им. Не е вярно че между два бели боксера се раждат само бели бебета. Глухотата при белите ако изобщо има такава е вродена, а гена носещ бялото не е свързан задължително с вродената глухота.
Белият цвят в боксера идва от впръскванията на кръв от английския булдог в миналото, белият английски булдог задължително глух ли е?
Извинете,
Не разбрах белите ще се развъждат само помежду си или само с цветен партньор? Какво е причината за решението?

Публикувано: 25 April 2011 - 04:22 PM
ramzesbox, в 25 April 2011 - 09:29 AM, написа:
Не разбрах белите ще се развъждат само помежду си или само с цветен партньор? Какво е причината за решението?
Това са промени в проект, предложени за дискусия. Белите да се развъждат само помежду си (бял х бял). Родените от тези котила, цветове в стандарта ще бъдат допускани за разплод в общия поток. Белите да бъдат допускани до изложби и изпитания и съответно титулувани. Причините са много и комплексни, но накратко през изминалите десетилетия, повечето развъдчици нелегално са впръсквали бял боксер за субстанция, здрав скелет и красиви бели петна в хомозиготния пясъчен тип. Най-вероятно клубът в Германия е решил да легализира тези практики, защото явно не пречат на фенотипа.