Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2641 Потребителят е офлайн   martara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 August 2011 - 03:42 PM

Показване на мнениетоLuka_tony777, в 30 July 2011 - 03:35 PM, написа:

Здравейте на всички , от 7 месеца отглеждам бял боксер и много бих искал да чуя мнения и коментари защото адски много се запалих по тази порода . Имам снимки но за съжаление не мога да ги кача в момента . Кучето е чисто бяло с тук там много ситни кафяви точици и то не върху козината а върху кожата . В момента е 25кг , от известно време го храня само с гранули качествени защото искам да стане хубав мъжкар. давам му и калции испански (каву) 10дена / 10 почива по две на ден . Бих желал някои да ме посъветва за отглеждането му защото много го обичам .
като оставя настрани белите които ми прави в къщи ( няколко чифта обувки , кабели, възглавници ) единствения проблем е че му пада доста козината , а не ми се иска да е така . Има ли нещо за косопат при кучетата ( но да не бъде вредно ) .
ОчАКВАЙТЕ СНИМКИ !!!!!!

Здравейте, аз също съм новичка, но ще се опитам да помогна с малко информация, базираща се на личен опит. Аз също давах калции на моето куче, на мен доктора ми препоръча същата схема 10 дни давам/ 10 почивка, само че аз и давах БГ калции и имаше много добър ефект, започнах да го давам на кучето, когато беше на 3мес. и продължих до 6месечна възраст. При мен имаше съвсем малко изкривяване на крайниците и бързо се оправи, но доколкото лекарят ми обясни, лечение се извършвало до 6-7 месеца, след това нямало същия ефект. Има също и случай на предозиране, така че се консултирайте с вашия ветеринар относно продължителността на лечение.
А за козината, няма лек, ще си пада - аз използвах една хранителна добавка, която вече я няма в БГ доколкото разбрах ,и когато я ползвах нещата с "косопада" се бяха успокоили малко.Гранулата също е много важна за вида и състоянието на козината - блясък, цвят и т.н., а и за здравето и имунната система на кучето. С риск да прозвучи като реклама ще ви препоръчам Роял Канин, когато го храните по продължително с тази храна сам ще видите разликата. Аз поне съм много доволна.
Ако съм била полезна ще се радвам, защото хората, който са по компетентни от мен в този форум са заети да си мерят....... някои дължини и височини, сигурно ще се позабавят с отговора.

И специално се обръщам към господата и дамите - компетентни, моля Ви спрете да се карате, защото днес като видях колко гадост се е изляла във форума и бях на косъм да се откажа тотално, единственото нещо което ме зарадва е Luka_tony777 , защото явно някои е поискал съвет и е влязъл във форума с надеждата да го получи, и съм сигурна че има и други хора които се нуждаят от съвет и помощ за отглеждане, възпитание и т.н. ,а пък си мисля, че за това е форума, за да си помагаме. Благодаря за вниманието.

#2642 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2011 - 10:26 AM

Luka_tony777 , натрупването на калций в организма е много по-опасно от липсата му!
Важно е да се знае, че без предварителна кръвна картина на кучето, никой свестен ветеринар няма да предпише калций. Предозирането при млади кучета води до доста отрицателни промени при моделирането на кости хрущяли,и тнт...Това не е хранителна добавка, така че задължително съвет от ветеринар, а не от съ-форумци:)
Ако се храни с качествена храна - висок клас- не се дава калций допълнително.

martara, абсолютно съм съгласна със забележката ти , наистина тази тема доста се опорочи. Има едно момче с малко боксерче, то не смее един въпрос да зададе.

#2643 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 02 August 2011 - 12:42 PM

Към поста на diadra бих добавила, че когато един въпрос няма отговор, обикновено причината е във въпроса.
На мен не ми стана ясно какво се крие зад думите "за косопат". Ако търсеше средство "против падане на козината" е друго. Освен това падането на козината е симптом, а не диагноза. Аз се сещам за три различни причини, а колко би изброил един ветеринарен лекар.....Отива се на лекар, взима се проба, правят се изследвания и едва тогава се назначава лечение.
А когато ми крещят "ОчАКВАЙТЕ СНИМКИ !!!!!! " мога да кажа, че тук се оакват снимки само по желание на собственика им и то, ако преди това някой е оаквал породата.
Прескочих въпроса, защото не исках с тези думи да посрещам Luka_tony777, но както обикновено "компетентните" са виновни.
Относно поразиите, не мога да помогна, защото единственото "разкъсано" нещо в къщи е едно кученце играчка, но това си беше "битка за територия". Малко са ни изгризани и вратите, но за това също си има причина.

Специално Вие martara, когато Ви предложих да споделите опита си в отглеждане на кученце, заради малката Тара, продължихте усърдно да се интересувате само от вида на своето куче и евентуалното му заплождане.

zaazaz, не зная с какво храните бебчето, но не Ви препоръчвам пилешка кайма. Клюновете и ноктите там не са подходящи за нежното стомахче. Аз докарах "чудесен" гастрит на моя с нея и си представям какви са били болките, които е изпитвал, след като до края на живота си, отказваше да яде пилешко.
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2644 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 01:13 AM

Luka_tony777- кучето ти си сменя козината,за съжаление не може да се избегне това,за по бързата смяна те съветвам да го решиш със ситен гребен или четка по няколко пъти на ден и да го къпеш със шампоани за кучета,до колкото се сещам при моето цялата галимация трая около 3-4 седмици но и преди толкова приключи смяната и!
Както ти казаха ако храниш с висок клас гранули не е нужно да се дава калций,високият клас гранули са скъпите,от порядъка на 10-12 лева за килограм като Royal Canin,Pro Plan,Eukanuba,Imperial Food и т.н
каквато и храна да купуваш до година задължително Junior,,ако са от ниският клас задължително с 30 процента протеин и тагава даваш и калции въпреки че пише че имат!!!
Пилешки кокалаци просто ги забравяш,сладко,кисело,солено също,въпреки че сладкото си го хапват с кеф.Желателно е да го храниш само с гранули,от разните манджи,помии и т.н. кучетата получават лош дъх в устата :ab_041: е не че ще се целувате но пък няма да му миеш и зъбите я :ab_041: :ab_041: :ab_041:
diadra въпреки че си права за ефекта на калция когато е в повече, той все пак е хранителна добавка,и се продава като комбинация със фосфор,витамин Д,ЕА, пък може и още нещо зависи от фирмата производител!
ramzesbox защо винаги мила търсиш под вола теле :ud_009: въпреки че не се е изразил правилно,дори и малоумник би разбрал за какво става въпрос,а аз останах с впечатление че сте умна и интелигентна жена :rc_036: :ab_041:

п.с. качи някоя снимка да го видим че на тази ми се вижда много дълга муцуната му,пък и да има материал да джафкат дамите :ab_041:

#2645 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 05:47 PM

Pbs спри да предизвикваш хората.Вземете пускайте снимки,видеота давайте нещо интересно защото вече нямам голям интерес да чета тук или спорите или не пишете,а и не само аз мисля така.Вижте в темите на Хъскитата пускат снимки,споделят си,разбират се а тук за кво спорите на кой Боксер му дълга муцуната на кой му срязани ушите.Лично мнение.

#2646 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 08:40 PM

boxer_s6, това е специално за Вас:

Легенда за боксера
от тук

Бил петият ден от сътворението на света. След като Господ създал всички до един зверове, той се приготвил за това, да създаде по един екземпляр от всички бъдещи породи кучета. Това били големи и малки, дългокосмести, космати, и късокосмести, черни, бели, пъстри и петнисти, накратко всякакви, каквито би могъл да си пожелае човек. Всички тези кучета били готови и Господ благосклонно ги погледнал и казал:
"Тук има такова разнообразие, каквото няма при всички останали животни. Обаче за да завърша успешно делото си, искам да създам куче, в което ще се съчетават сила и благородство, бързина и смелост с добродушие."
Той взел глина и направил от нея боксера. Той изглеждал точно така, както и нашият днешен боксер, само че главата му практически не се отличавала от другите кучета и Господ се зарадвал и казал:
"Този действително надмина очакванията ми и аз искам да го оставя настрана, тъй като е още мек и може леко да се разруши"
Боксерът чул това и вдигнал високо глава, защото той сега щял да бъде най-хубавото от всички кучета. Той не можел да не поиска от другите кучета оказване на почести и признание. Кучетата от дребните породи били съгласни с това и изказали на боксера дължимото възхищение, но съвсем по друг начин реагирали големите. Те били безкрайно оскърбени, че средният по размер боксер ще ги превъзхожда. Отначало се чуло само яростно ръмжене, след това от всички страни долетяли ругатни и ако можехте да видите! Боксерът, яростно се хвърлил върху всички свои противници. Обаче забравил, че муцуната му още била мека, тъй като била направена най-накрая. Неговата муцуна много се сплескала, и когато Господ го разтървал от съперниците, вече било късно. Господ обаче само се усмихнал и казал:
"Какъвто си сега, такъв и трябва да останеш да деня на Страшния съд."
Така станало всичко. Който дори малко се съмнява в истинността на тази история, трябва само да заведе своя боксер при други кучета. Той веднага ще се убеди, че отношението на боксера към другите породи е останало същото. Всяко дребно кученце приветства боксера с голяма доброжелателност, в памет на своето предишно почитание, но всяко голямо куче се опитва навреме да се отдалечи, тъй като боксерът и до днес не е забравил за оказаното му по-рано неуважение.

П.П. Всъщност, тази легенда има много общо и с истинската исторя на боксера, но за това друг път....
User's Signature

#2647 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 09:51 PM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 03 August 2011 - 05:47 PM, написа:

Pbs спри да предизвикваш хората.Вземете пускайте снимки,видеота давайте нещо интересно защото вече нямам голям интерес да чета тук или спорите или не пишете,а и не само аз мисля така.Вижте в темите на Хъскитата пускат снимки,споделят си,разбират се а тук за кво спорите на кой Боксер му дълга муцуната на кой му срязани ушите.Лично мнение.

Време е да се включите и вие,че нали и аз това казвам да се качват,аз съм качил доста скоро може пак да кача,така че давайте и другите :ab_041:
ramzesbox наистина има много истина в тази легенда,даже отговорихте на boxer_s6 защо неговото не иска да дроби с кучета :rc_036:

#2648 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2011 - 10:45 PM

Mного ми хареса тази легена!Точно за това говорех да се пускат интересни неща,снимки и видеота.

Ето снимки на моя малчуган!Няма родословие,но точно в тва му е чара.На 9 месеца е и вече е по добре към другите кучета,не се тегли и е перфектен с малки изключения :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#2649 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2011 - 09:19 AM

Отново за калция и понеже ми хареса как е изложил поста си vlado zoo , ще го цитирам:

Показване на мнениетоvlado zoo, в 03 August 2011 - 11:24 PM, написа:

Това е много интересен въпрос - един от любимите ми. Iams Company - днес P&G Pet Care е първата компания в света, която пуска на пазара храна за едри породи, респ. за подрастващи от едри породи. Преди тва са финансирани изследвания за развитието на едрите породи от клинична и диетологична гледна точка. В резултат на това се появяват интересни резултати, коренно оборващи господстващите предрасъдъци. Те могат да се изброят накратко.

- рахитът е заболяване, което не съществува реално при кучетата.
- повечето заболявания при растежа на едрите породи са предизвикани от наднормено тегло и ускорен растеж в следствие на високоенергийна храна
- подрастващите за разлика от израсналите кучета нямат способността да регулират усвояването на калцийя, а усвояват над 50% от диеатрния калций, независимо от общото му количество. Т.е. повечето калций е повече и се усвоява от малкото кученце.
- излишъкът на калций води до по-лоша прогноза при налични заболявания като ТБД. Ускорява вкостеняването на епифизите и уврежда ставите.

В следствие на това се установява, че подрастващите кученца от едри породи се нуждаят от храна с по-ниски нива на енергия, протеини и калций, спрямо тези от средни и дребни породи. В последствие след публикуване на резултатите се пускат на пазара подобни храни и от други фирми. (Иамс никога не са крили резултатите си от клиничните изследвания).

Днес е общоприето, че подрастващите от едри породи се хранят така.

За съжаление България е една от малкото, може би последната страна, където митът за калций и силна храна още съществува, дори сред ветеринарните лекари в голямата им част.

Като съм наясно, че това, което написах е малка част от информацията, предлагам да проверите изобилната информация по въпроса и да сте убедени, че даването на добавки с калций профилактично е едно от най-лошите неща, които може съзнателно да причините на подрастващото куче.

П.п. Пред очите ми са израснали над 20 кучета кане корсо без да са помирисвали калциево-фосфорни добавки и без да имат каквито и да било отклонения в скелетното развитие.

#2650 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2011 - 10:20 AM

Благодаря diadra!
Считам, че е време "да си събираме стадото"и да престанем да си "оставяме магарето в калта"! Имаме няколко проблема:
1. Куче бебе - тук могат да се включат всички и то без да чакат zaazaz да "се престраши" да задава въпроси.
2. Куче с дисплазия - Luka_tony777, :rc_036: , че сте прочели какво съм написала.
3. Куче с проблем в хигиенните навици.
4. Куче с поведенчески проблем - boxer_s6, :rc_036: за силата да признаете, че имате проблем.
5. Относно "махленското развъждане" ще поддържам "твърда линия".

Нека се включат всички, дори тези, които до сега по една или друга причина, не са се включвали. Всеки житейски опит бил той положителен или отрицателен ще е от полза. "Който е без грях, нека пръв хвърли камъка". Спорове ще има, но нека те не са "изтъкани" от злоба, а в името на доброто за кучетата ни. Ако има и други проблеми, нека бъдат споделени. С питане и до Мюнхен можем да стигнем.

Относно моето "Търсене под вола на теле", моля да ми простите! Това е от възрастта! Боли ме кръста да се навеждам да гледам крава ли е, вол и е, а пък съм позабравила и часовете по литература в които развивахме темата "Какво е искал да каже поета?" Чета кой какво е написал и ако нещо не ми е ясно питам или се правя, че не съм чула или видяла. Надявам се да не "връзвате кусур" на една стара жена.

А сега - една "домашна помощничка".
User's Signature

#2651 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 12:05 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 04 August 2011 - 09:19 AM, написа:

Отново за калция и понеже ми хареса как е изложил поста си vlado zoo , ще го цитирам:

Показване на мнениетоvlado zoo, в 03 August 2011 - 11:24 PM, написа:

Това е много интересен въпрос - един от любимите ми. Iams Company - днес P&G Pet Care е първата компания в света, която пуска на пазара храна за едри породи, респ. за подрастващи от едри породи. Преди тва са финансирани изследвания за развитието на едрите породи от клинична и диетологична гледна точка. В резултат на това се появяват интересни резултати, коренно оборващи господстващите предрасъдъци. Те могат да се изброят накратко.

- рахитът е заболяване, което не съществува реално при кучетата.
- повечето заболявания при растежа на едрите породи са предизвикани от наднормено тегло и ускорен растеж в следствие на високоенергийна храна
- подрастващите за разлика от израсналите кучета нямат способността да регулират усвояването на калцийя, а усвояват над 50% от диеатрния калций, независимо от общото му количество. Т.е. повечето калций е повече и се усвоява от малкото кученце.
- излишъкът на калций води до по-лоша прогноза при налични заболявания като ТБД. Ускорява вкостеняването на епифизите и уврежда ставите.

В следствие на това се установява, че подрастващите кученца от едри породи се нуждаят от храна с по-ниски нива на енергия, протеини и калций, спрямо тези от средни и дребни породи. В последствие след публикуване на резултатите се пускат на пазара подобни храни и от други фирми. (Иамс никога не са крили резултатите си от клиничните изследвания).

Днес е общоприето, че подрастващите от едри породи се хранят така.

За съжаление България е една от малкото, може би последната страна, където митът за калций и силна храна още съществува, дори сред ветеринарните лекари в голямата им част.

Като съм наясно, че това, което написах е малка част от информацията, предлагам да проверите изобилната информация по въпроса и да сте убедени, че даването на добавки с калций профилактично е едно от най-лошите неща, които може съзнателно да причините на подрастващото куче.

П.п. Пред очите ми са израснали над 20 кучета кане корсо без да са помирисвали калциево-фосфорни добавки и без да имат каквито и да било отклонения в скелетното развитие.

Съгласен съм за даването на калций профилактично че е грешно и ненужно,но може да се пише още много по темата има още куп фактори които са важни,за правилно балансираните храни висок клас на 100 процента не трябва да се дава,но не съм съгласен че това важи за ниският дори и за средният клас храни,точна представа може да се придобие само при изследване на нивата на калций и фосфор на кучето,иначе може да се надлъгваме до сутринта!
За да се усвои правилно калция в храната е важно да има определени количество витамини е минерали,ако тяхното съотношение е неправилно едва ли кръвната картина ще е в норма дори и да храните със гранули на които пише че има калций и разните му витамини!
Също има значение ,дали гледате дребно или едро ,та дори и средно на ръст и килограми куче,нуждите пак са различни,това важи и за енергийните стойности във храните,също много е важно и каква енергия кучето дневно изразходва,за да се развива правилно енергийният му баланс трябва да е положителен!За кучета със слаба двигателна дейност естествено че не се препоръчват храни със високи нива на протеини,понеже неусвоените белтъци се превръщат в мазнини,кучето е едро но със слаба мускулатура!
Така че много фактори има които са важни,а тези които хранят с храни нисък и среден клас просто калция трябва да си влезе в менюто,максимум до година,също и за тези които не хранят с гранули.

#2652 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 07:39 AM

Luka_tony777, няма повод за паника. Разбирам, че сте в шок от новината, но се успокойте...
Мой приятел си взе лабрадорче от зооборса и на контролна снимка на 4 месеца му откриха и тазобедрена и лакътна дисплазия. Кучето се лекува консервативно и в момента е на 2 години и се чувства отлично. Тича, че дори и скача, макар и да не му разрешаваме. Това, което не се чувства добре е "джоба" на стопанина му. Евтиното кученце, което тогава си взе за 800 лв., защото нямаше да го води по изложби, а и не му се чакаше клубно, до момента, само заради дисплазията му струва 2000 лв., а има още и тепърва да дава пари. Няма да кажа какво е лечението, защото съм противничка на самоинициативата. Трябва да имаме доверие на лекарите си, особено във Вашия случай. Външно този лабрадор има едва забележими признаци на болестта, а може и да си въобразяваме, защото знаем за нея.
Ако искате да научите нещо повече за дисплазията, pbs много правилно Ви е насочил към лабрадорските форуми и сайтове. Аз бих ви препоръчала този, където специално внимание обърнете на петата снимка, която е направена на куче, което е започнало да куца чак на 6 години. Статията е много добра и написана на достъпен език, ако имате проблеми с руския мога да я преведа заради всички.
Истина е, че много малко хора разбират, че кучето им има дисплазия. Тя в ранна фаза може да се види само на снимка. Като поостарее кучето, си казват, че куца от старостта и така... Точно в това се крие "бомбата със закъснител". Със или без явни клинични признаци, болестта си се предава по наследство. Не е хуманно от наша страна да чакаме да се стигне до тук, а камо ли до тук, за да предприемем мерки и то струващи ни цяло състояние и силна болка у животното. Още по-нехуманно е да причиним болката, която ние сме изпитали заради здравословното състояние на кучето си, другиму.
За да не остане някой с погрешно впечатление, искам да направя едно уточнение:
Дисплазията е с полигенна наследственост, т. е. за нейното предаване са отговорни няколко гена. Това прави борбата с нея много трудна. Тази патология може да се предава през над 10 поколения. Възможно е и родословно куче да има дисплазия. Тук се вижда ролята на клубовете и развъдчиците, които изключват от разплод тези кучета, които имат положителни за дисплазия изследвания. Тук са и някои от собствениците на родословни кучета, нечленуващи в клуб, защото там хората са много "лоши". За да има видим резултат от борбата с дисплазията са необходими поне 20 години строга селекция. В Германия такава се прави от около 40 години, а за съществуването на самата болест се е заговорило преди около 60 години. Аз лично, бих подкрепила само този развъдчик, който прави нещо реално, за да намалеят кучетата страдащи от тази болест.
User's Signature

#2653 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 12:20 PM

Показване на мнениетоramzesbox, в 05 August 2011 - 07:39 AM, написа:

Luka_tony777, няма повод за паника. Разбирам, че сте в шок от новината, но се успокойте...
Мой приятел си взе лабрадорче от зооборса и на контролна снимка на 4 месеца му откриха и тазобедрена и лакътна дисплазия. Кучето се лекува консервативно и в момента е на 2 години и се чувства отлично. Тича, че дори и скача, макар и да не му разрешаваме. Това, което не се чувства добре е "джоба" на стопанина му. Евтиното кученце, което тогава си взе за 800 лв., защото нямаше да го води по изложби, а и не му се чакаше клубно, до момента, само заради дисплазията му струва 2000 лв., а има още и тепърва да дава пари. Няма да кажа какво е лечението, защото съм противничка на самоинициативата. Трябва да имаме доверие на лекарите си, особено във Вашия случай. Външно този лабрадор има едва забележими признаци на болестта, а може и да си въобразяваме, защото знаем за нея.
Ако искате да научите нещо повече за дисплазията, pbs много правилно Ви е насочил към лабрадорските форуми и сайтове. Аз бих ви препоръчала този, където специално внимание обърнете на петата снимка, която е направена на куче, което е започнало да куца чак на 6 години. Статията е много добра и написана на достъпен език, ако имате проблеми с руския мога да я преведа заради всички.
Истина е, че много малко хора разбират, че кучето им има дисплазия. Тя в ранна фаза може да се види само на снимка. Като поостарее кучето, си казват, че куца от старостта и така... Точно в това се крие "бомбата със закъснител". Със или без явни клинични признаци, болестта си се предава по наследство. Не е хуманно от наша страна да чакаме да се стигне до тук, а камо ли до тук, за да предприемем мерки и то струващи ни цяло състояние и силна болка у животното. Още по-нехуманно е да причиним болката, която ние сме изпитали заради здравословното състояние на кучето си, другиму.
За да не остане някой с погрешно впечатление, искам да направя едно уточнение:
Дисплазията е с полигенна наследственост, т. е. за нейното предаване са отговорни няколко гена. Това прави борбата с нея много трудна. Тази патология може да се предава през над 10 поколения. Възможно е и родословно куче да има дисплазия. Тук се вижда ролята на клубовете и развъдчиците, които изключват от разплод тези кучета, които имат положителни за дисплазия изследвания. Тук са и някои от собствениците на родословни кучета, нечленуващи в клуб, защото там хората са много "лоши". За да има видим резултат от борбата с дисплазията са необходими поне 20 години строга селекция. В Германия такава се прави от около 40 години, а за съществуването на самата болест се е заговорило преди около 60 години. Аз лично, бих подкрепила само този развъдчик, който прави нещо реално, за да намалеят кучетата страдащи от тази болест.

Здравей , поуспокоихме се вече . Дано няма видими белези . ще си го гледаме и дано не се мъчи. Изче съмй почти всичко за ТБД . За мой късмет кучето го прегледа лично д-р Новак . Случаино беше в БГ , много го хареса оотидохме заедно в Син Кръст и сега поддържаме връзка . Успех на всички !!!!!!!!

#2654 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 01:10 PM

Чудесно Luka_tony777! Вие сте в сигурни ръце! Всичко ще е ОК. И аз Ви пожелавам дълъг и щастлив живот заедно с Бари.

Защо не ни разкажете нещо повече за Вашето куче! Понеже е бяло, а имахме една дискусия по-рано във форума, относно белите боксери....
Информация "от кухнята" ще е много интересна. Аз самата никога не съм виждала на живо бял боксер.
User's Signature

#2655 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 04:09 PM

Не виждам причина отново да изтривате снимките ми ... Някой хора от форума са се оплакали за нещо, което не е направено от мен и без предупреждение получих бан, без дори да ми беше търсено обяснение или нещо, но както и да е ... Г-н Великов, боксерфен, бихте ли ми дали съвет за храненето на кученцата и за отглеждането им, докато всичките си заминат ? Ядат по 3 пъти на ден, калций им давахме/сега почиват/, обезпаразитени са и ваксинирани. В перфектно физическо и психическо здраве... Казвам "храненето и отглеждането на кученцата,докато всички си заминат" , защото Тара я хранихме по най-добрия начин, давали сме всичко най-добро, но едно е да гледаш едно куче, друго е няколко и може да има нещо малко по-особено. Например, че когато едно кученце се втурне да яде - всичките отиват :)
User's Signature

Качена снимка

#2656 Потребителят е офлайн   martara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 04:15 PM

Показване на мнениетоramzesbox, в 02 August 2011 - 12:42 PM, написа:

Към поста на diadra бих добавила, че когато един въпрос няма отговор, обикновено причината е във въпроса.
На мен не ми стана ясно какво се крие зад думите "за косопат". Ако търсеше средство "против падане на козината" е друго. Освен това падането на козината е симптом, а не диагноза. Аз се сещам за три различни причини, а колко би изброил един ветеринарен лекар.....Отива се на лекар, взима се проба, правят се изследвания и едва тогава се назначава лечение.
А когато ми крещят "ОчАКВАЙТЕ СНИМКИ !!!!!! " мога да кажа, че тук се оакват снимки само по желание на собственика им и то, ако преди това някой е оаквал породата.
Прескочих въпроса, защото не исках с тези думи да посрещам Luka_tony777, но както обикновено "компетентните" са виновни.
Относно поразиите, не мога да помогна, защото единственото "разкъсано" нещо в къщи е едно кученце играчка, но това си беше "битка за територия". Малко са ни изгризани и вратите, но за това също си има причина.

Специално Вие martara, когато Ви предложих да споделите опита си в отглеждане на кученце, заради малката Тара, продължихте усърдно да се интересувате само от вида на своето куче и евентуалното му заплождане.

zaazaz, не зная с какво храните бебчето, но не Ви препоръчвам пилешка кайма. Клюновете и ноктите там не са подходящи за нежното стомахче. Аз докарах "чудесен" гастрит на моя с нея и си представям какви са били болките, които е изпитвал, след като до края на живота си, отказваше да яде пилешко.

ramzesbox, първо искам да Ви кажа, че според мен глупави въпроси няма, има и друго което искам да Ви кажа: Когато нещо ме интересува питам, докато получа отговор. ; Когато някои не е питал нещо конкретно, не мога да говоря просто ей така, колкото да си дрънкам. Ако мислите, че трябваше да започна да разказвам за перипетиите си с отглеждането на моята Тара от бебе до сега, аз пък не мисля че е редно да отегчавам хората с това. Ако въпросният човек с малката Тара беше питал нещо, с удоволствие щях да се опитам да помогна. И стига с Вашите нападки, просто не е нужно.

#2657 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 05:27 PM

martara, това не е нападка, а обяснение. Написаните думи нямат интонация. Тя е плод на въображението на четящия. Главните букви се възприемат като крещене, а по обидните думи може да се съди за целта. Аз не съм използвала нито едното, нито другото.
Не съм казала, че въпросите са глупави, а че са неясни! Според мен има разлика, за Вас не знам.

Ако не Ви харесват моите постове, има възможност да ги игнорирате и да четете само останалите.

Само моля, ако имате нещо друго да ми кажете, напишете го на лични. Не искам да повтаряме познати сценарии. Изясняването на лични отношения не е предмет на темата Боксер.
User's Signature

#2658 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2011 - 05:42 PM

Показване на мнениетоdebsi, в 03 May 2008 - 08:31 AM, написа:

Така, в никакъв случай, ама НИКАКЪВ не я пускайте на мъжки !!! Заради такива хора  се разваля породата, така че не бъдете една от от тях !!! Отидите, кастрирайте кучето без да знаят децата ви и като се върнете - няма какво да направят !!! Но не го пускайте, ако някой се съгласи, то той ще е пълен идиот  :rolleyes: Като човека, които е създал вашето куче, такива кучета не трябва да бъдат развъждани, защото се разваля породата !!! А й вашето куче : Качена снимка
Не ми прилича по нищо на боксер, освен ушите и бялото отдолу, не се обиждайте ! Проста давам мнението си, а и съм сигурен, че всички хора с разум в главата, ще кажат да не го пускате и както сте решили вие, а НЕ синовете ви, да я кастрирате !!! Правилно сте се насочила, кастрирайте си куче и бъдете спокойна, че 1 ден няма да имате кученца, защото синовете ви са я пуснали на някакъв мъжки ! И да сте спокойна, че никой няма да ви хока, че сте разваляли породата ! [glow=red,2,300]КАСТРИРАЙТЕ КУЧЕТО СИ, ЗА ДА НЕ РАЗВАЛИТЕ ПОРОДАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ !!!!!!! [/glow]

User's Signature

#2659 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 06:40 AM

Показване на мнениетоdebsi, в 05 August 2011 - 02:09 PM, написа:

Не виждам причина отново да изтривате снимките ми ... Някой хора от форума са се оплакали за нещо, което не е направено от мен и без предупреждение получих бан, без дори да ми беше търсено обяснение или нещо, но както и да е ... Г-н Великов, боксерфен, бихте ли ми дали съвет за храненето на кученцата и за отглеждането им, докато всичките си заминат ? Ядат по 3 пъти на ден, калций им давахме/сега почиват/, обезпаразитени са и ваксинирани. В перфектно физическо и психическо здраве... Казвам "храненето и отглеждането на кученцата,докато всички си заминат" , защото Тара я хранихме по най-добрия начин, давали сме всичко най-добро, но едно е да гледаш едно куче, друго е няколко и може да има нещо малко по-особено. Например, че когато едно кученце се втурне да яде - всичките отиват :)

Задал съм въпроси, по-добре отговори да получавам, а не тъпите ви нападки ;) Писал съм толкова много в този форум кат0 съм разказвал цялата история на моето куче,как съм я отглеждал,възпитавал,обучавал,какви проблеми съм имал и всичко покрай нея,както и снимки как расте... запознавал съм хората с различни представители на породата... съветвал съм съфорумници /я на лично, я тук/ за различни неща ... На непознати толкова съм говорил за породата... И положението за боксерите е плачевно, просто си нямате и на представа май колко малко се търсят боксери, а ако има хора - то половината искат да им подарявам... Г-н Великов, задал съм няколко въпроса, които не са само към вас, но и към вас имам нещо. Аз знам, че не е правилно да се развъждат неродословни кучета, но пък и не е качествено вашето разпространение и популяризиране на породата в България ... Аз може да не съм допринесъл с чисто развъждане,защото кучетата нямат родословие, но съм допринесъл, че съм вкарал в няколко семейства боксерчета и ако можете да им обясните,че е хубаво за напред да имат родословен боксер - браво, ама май малко хора го правят ... И то май главно,защото им е много скъпо да си внесат куче от чужбина... Като толкова много искате да популяризирате породата - не се туйфкайте, вайкайте, ами вкарайте в правилника, че на всеки 2 години например всички женски кучета с родословия от България трябва да имат поколения или вие направете така, че да има всяка година поне 1 кучило боксерчета, от които 2/3 да остават в България и като не искате да правите пари, а да ги развъждате и популяризирате - давайте ги на по-нормални цени... Имам още много да казвам, но повечето неща нямат смисъл... Това е тема за боксерите, помагайте на хората, а не да се драчите, ставате банални,смешни,досадни и затова е толкова умряла темата и породата... Вие, големите притежатели на родословни боксери, с нищо не допринасяте за развитието на породата - освен да отблъсквате хората от тази порода/с изключение някой да има боксер с родословие.../. Не ви разбирам някои - жени ли сте, мъже ли сте, какви сте,ама явно сте хора без работа, които живеят главно в този форум... Какво постигате като докладвате постоянно за нарушения, че и като чета не само в този раздел, вместо да ме питат хората за малките си кученца - като човек, който има такива или да питат Божидар - вие ме банвате и отблъсквате хората от форума и тази порода ... Това сигурно ще е предпоследния ми коментар или последния, който ще е толкова дълъг, сами си правете изводи защо, но по-добре на ум...
User's Signature

Качена снимка

#2660 Потребителят е офлайн   Luka_tony777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 09:50 AM

Показване на мнениетоramzesbox, в 05 August 2011 - 01:10 PM, написа:

Чудесно Luka_tony777! Вие сте в сигурни ръце! Всичко ще е ОК. И аз Ви пожелавам дълъг и щастлив живот заедно с Бари.

Защо не ни разкажете нещо повече за Вашето куче! Понеже е бяло, а имахме една дискусия по-рано във форума, относно белите боксери....
Информация "от кухнята" ще е много интересна. Аз самата никога не съм виждала на живо бял боксер.

Благодаря много мило, да се надявамв всичко да е ОК . Да разбира се ще ви кача и снимки . Дълго време го избирахме и като го видях просто разбрах ч това е нашето куче . Беше заедно с маика си баща си , дядо баба . Хората гледаха 5 голями боксери и всичките бели . Дулго време са работили в Германия , оттам са се запалили и така до ден днешен ги развъждат . Отностно глухи нями и слепи , няма нищо общо поне при моя . Много е умен , вече е на 8 месеца ... умиишлено не му копирах нито уши нито опашка . Ето Ви и малко снимки
На последните две е баща си

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133