Luka_tony777, в 30 July 2011 - 03:35 PM, написа:
като оставя настрани белите които ми прави в къщи ( няколко чифта обувки , кабели, възглавници ) единствения проблем е че му пада доста козината , а не ми се иска да е така . Има ли нещо за косопат при кучетата ( но да не бъде вредно ) .
ОчАКВАЙТЕ СНИМКИ !!!!!!
Здравейте, аз също съм новичка, но ще се опитам да помогна с малко информация, базираща се на личен опит. Аз също давах калции на моето куче, на мен доктора ми препоръча същата схема 10 дни давам/ 10 почивка, само че аз и давах БГ калции и имаше много добър ефект, започнах да го давам на кучето, когато беше на 3мес. и продължих до 6месечна възраст. При мен имаше съвсем малко изкривяване на крайниците и бързо се оправи, но доколкото лекарят ми обясни, лечение се извършвало до 6-7 месеца, след това нямало същия ефект. Има също и случай на предозиране, така че се консултирайте с вашия ветеринар относно продължителността на лечение.
А за козината, няма лек, ще си пада - аз използвах една хранителна добавка, която вече я няма в БГ доколкото разбрах ,и когато я ползвах нещата с "косопада" се бяха успокоили малко.Гранулата също е много важна за вида и състоянието на козината - блясък, цвят и т.н., а и за здравето и имунната система на кучето. С риск да прозвучи като реклама ще ви препоръчам Роял Канин, когато го храните по продължително с тази храна сам ще видите разликата. Аз поне съм много доволна.
Ако съм била полезна ще се радвам, защото хората, който са по компетентни от мен в този форум са заети да си мерят....... някои дължини и височини, сигурно ще се позабавят с отговора.
И специално се обръщам към господата и дамите - компетентни, моля Ви спрете да се карате, защото днес като видях колко гадост се е изляла във форума и бях на косъм да се откажа тотално, единственото нещо което ме зарадва е Luka_tony777 , защото явно някои е поискал съвет и е влязъл във форума с надеждата да го получи, и съм сигурна че има и други хора които се нуждаят от съвет и помощ за отглеждане, възпитание и т.н. ,а пък си мисля, че за това е форума, за да си помагаме. Благодаря за вниманието.